Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukierkowa wrote:I jak wrażenia? Warto pojechać zimą?
KiNiAW, Cukierkowa lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Hej dziewczyny,
Ja po wizycie-nie dość,że opóźniona to w pośpiechu. Dobrze że zaglądam do mojego giną jeszcze prywatnie,bo tutaj mało co bym się dowiedziała. Ale…z tym moim obrzękiem to nie wiadomo co to choć tak nie powinno być. Lekarka pobrała wymaz na posiew-teraz mam czekać i skonsultować się po wyniku.
Za to byłam u Urofizjo na drugiej wizycie i kolejne ćwiczenia dodane-czuję,że to ma mega sens i bardzo się cieszę z tych wizyt.
U nas śnieży Pięknego dnia dla Was!KiNiAW, Sara10, Bożena, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość
-
Do mnie dzwonili dziś z biura podróży że będę musiała mieć zaswiadczenie od lekarza prowadzącego ciążę że wszystko ok który tydzień kiedy poród niby wymagane od 28tygodnia ale kazały zabrac i mam to miec wystawione na 6 dni przed lotem. Jeszcze mają dać znać czy ma być tylko po polsku czy jeszcze na angielski i tak się zastanawiam czy lekarz też to wypisuje po angielsku czy gdzie się z tym udać ? Wiecie może?
-
Przezylam i nie bylo nawet tak źle 😳
paskudne w smaku to fakt, ale reszta ok.
Żadnych skutków ubocznych o ktorych mowila pielegniarka 😊
Bylam z jeszcze jedna pania na krzywa i nawet te 2h przelecialy szybko...
Teraz tylko oby wyniki byly dobre ♥️
Jak wychodzilam zapytalam o położną, bo po przeprowadzce musze zmienic. Akurat byla na recepcji, mila usmiechnieta blondyneczka. Jakos tak wydaje mi sie ze bedzie fajna 😅 zaproponowala mi szkole rodzenia, za darmo jest jesli sie do niej zapisze. Pójdę, zobacze...a moze mi sie spodoba 😁 to zawsze powód żeby sie wyrwać z domu.KiNiAW, legusta, Agatekk, Bożena, Izulek21 lubią tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Ja dzisiaj też byłam na pierwszej wizycie u Urofizjoterapeuty. Na ten moment ciąży uświadomiła mi, że moje ciało jest w super kondycji. Poleciła też kanał na Youtubie: Pregnancy and Postpartum. Ja wykonuje te ćwiczenia od rozpoznania ciąży i naprawdę polecam, jeżeli ktoś chciałby zacząć się ruszać, a ma niski budżet, bo te ćwiczenia są bardzo podobne.
Poleciła też weekendowa szkole rodzenia w Krakowie, więc chętnie się zapiszę w lutym.
KiNiAW, Agatekk, legusta lubią tę wiadomość
-
LunaVo wrote:@Sara10 ta urofizjo jest w Krakowie? Możesz może polecić? Sama jestem z Krk, rozważam konsultacje z urofizjo, chętnie skorzystałabym z polecajki:)Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Ja to dzisiaj chyba mam słabszy dzień w 2 trymestrze. Odczuwam ból podbrzusza i przy wstawaniu takie jakby ciągnięcie. To chyba więzadła rozciągające się, bo wczoraj na wizycie wszystko było w porządku. Także odpoczywam sobie dzisiaj z nogami w górze. Młody czasem fika więc chyba nie jest źle 🙂
-
Sara10 wrote:Ja dzisiaj też byłam na pierwszej wizycie u Urofizjoterapeuty. Na ten moment ciąży uświadomiła mi, że moje ciało jest w super kondycji. Poleciła też kanał na Youtubie: Pregnancy and Postpartum. Ja wykonuje te ćwiczenia od rozpoznania ciąży i naprawdę polecam, jeżeli ktoś chciałby zacząć się ruszać, a ma niski budżet, bo te ćwiczenia są bardzo podobne.
Poleciła też weekendowa szkole rodzenia w Krakowie, więc chętnie się zapiszę w lutym.
Napiszesz proszę, która to polecana szkoła rodzenia? Ja dzisiaj robiłam wstępne rozeznanie i często przewija się Koala, lub są polecane przyszpitalne szkoły tam, gdzie chce się rodzić (ale my jeszcze nie wybraliśmy).Synek 05.2024 ❤️ -
hypatia92 wrote:Super, że poszłaś, a ten kanał na pewno sprawdzę, dziękuję za polecajkę.
Napiszesz proszę, która to polecana szkoła rodzenia? Ja dzisiaj robiłam wstępne rozeznanie i często przewija się Koala, lub są polecane przyszpitalne szkoły tam, gdzie chce się rodzić (ale my jeszcze nie wybraliśmy).
*Koala
*picolino
*u-rodziny na kieleckiej
No i wlasnie te przyszpitalnehypatia92 lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Dziewczyny, doszła właśnie do mnie książka o narodzinach dziecka dla dzieci z Mamanii. Jest PRZEPIĘKNA 🥰
Cudowne ilustracje, niektóre strony ażurowo powycinane żeby komponowały się z następnymi, wszystko super wytłumaczone od poczęcia aż po narodziny. Polecam Wam mega, nawet dla tych,których to pierwsza ciąża 💚 Tutaj chyba najtaniej jest:
https://allegro.pl/oferta/narodziny-poczatki-zycia-czlowieka-helene-druvert-12462896633?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_krk_ksiazki_pla_pmax&ev_campaign_id=17998710628&gad_source=1&gbraid=0AAAAAD24kbNlAC3a5g9c1QWY6VF4lfcza&gclid=Cj0KCQiAtaOtBhCwARIsAN_x-3IJU18Wpr2ZjmLC66MZ1R0pqXXI-PxvYBTC_07UjbOvXnL0I_-RGk4aAiXzEALw_wcB
W grafikach Google możecie sobie kilka stron z wnętrza zobaczyć.
Edit:chciałam fotę wrzucić ze strony wydawnictwa,ale coś mi nie poszło 🤣
Edit2: o,poszło!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2024, 17:15
-
Poleciła mi Akademia Świadomej Ciąży, gdzie pracują położne z Uniwersytyckiego. Mi zależy na weekendowej szkole rodzenia, bo mój mąż pracuje za granicą i tylko weekendy wchodzą w grę. Sama czytałam programy tych szkół przyszpitalnych, ale jakoś mnie nie porwały. Ale przeczytam tez programy przez Was polecanych szkół.
W tą sobotę też są dni otwarte na porodówce w Uniwersyteckim, jeżeli ktoś jest zainteresowany
Niestety moja urofizjo, nie mieszka już w Krakowie.
hypatia92 lubi tę wiadomość
-
No oczywiście że zapraszamy do Koali! 😎 I na szkołę rodzenia, i do fizjo, i na gimnastykę dla kobiet w ciąży (mocno polecam cykl Treningów Dna Miednicy i Oddech w porodzie, ale oczywiście jest tego więcej). Powiem wam, że ja z racji, że tam pracuję mogłam zrobić sobie szkołę rodzenia "na sucho" i mocno polecam, już na pierwszym spotkaniu dowiedziałam się wszystkiego tego, czego mi brakowało po szkole rodzenia, którą robiłam w pierwszej ciąży 😒 program jest naprawdę sensowny.
Sara10, legusta, KiNiAW, hypatia92 lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Sara10 wrote:Poleciła mi Akademia Świadomej Ciąży, gdzie pracują położne z Uniwersytyckiego. Mi zależy na weekendowej szkole rodzenia, bo mój mąż pracuje za granicą i tylko weekendy wchodzą w grę. Sama czytałam programy tych szkół przyszpitalnych, ale jakoś mnie nie porwały. Ale przeczytam tez programy przez Was polecanych szkół.
W tą sobotę też są dni otwarte na porodówce w Uniwersyteckim, jeżeli ktoś jest zainteresowany
Niestety moja urofizjo, nie mieszka już w Krakowie.
Kurcze ja slyszalam same negatywne opinie i o poloznych i o szpitaluSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Izulek21 wrote:Ja to dzisiaj chyba mam słabszy dzień w 2 trymestrze. Odczuwam ból podbrzusza i przy wstawaniu takie jakby ciągnięcie. To chyba więzadła rozciągające się, bo wczoraj na wizycie wszystko było w porządku. Także odpoczywam sobie dzisiaj z nogami w górze. Młody czasem fika więc chyba nie jest źle 🙂
-
Bożena wrote:Też mam coś słabszy dzien:/ może pogoda? U mnie to pewnie też i stres wczorajszy i szok u dentysty 🙈 najchętniej bym przeleżała cały dzień no ale z moim 5 latkiem się nie da:/
A też może i pogoda. Chyba też przez sytuację z moją Babcią. Człowiek myśli za dużo i się tak odbija... -
legusta wrote:Planujesz rodzic na Kopernika? Masz tam swojego lekarza prowadzacego?
Kurcze ja slyszalam same negatywne opinie i o poloznych i o szpitalu
Obserwuje na insta jednego z lekarzy, który pracuje w SU i on zachwala 😅 Jeżeli będę rodzić w Polsce to myślałam o Żeromskim, bo pracuje tam moja dr prowadząca, albo o Ujastku, bo moi koledzy z pracy zachwalają, ze ich żony były zadowolone.
A Ty o którym myślałaś?