X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Też tak mam 😊 od schylania od dłuższego stania od sprzątania od wchodzenia po schodach

Czyli to chyba normalne? Zapytam jeszcze dziś lekarza. Już się stresuje wizyta :(

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Czyli to chyba normalne? Zapytam jeszcze dziś lekarza. Już się stresuje wizyta :(

Dziś masz wizytę??? Trzymam kciuki napewno wszystko wporzadku ciesz się że zobaczysz już dziś dzidzie a nie zasmucaj 🥰✊️✊️

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziś masz wizytę??? Trzymam kciuki napewno wszystko wporzadku ciesz się że zobaczysz już dziś dzidzie a nie zasmucaj 🥰✊️✊️
    Tak dzisiaj. Na 11.50 jadę... Jeszcze pogoda taka koszmarna :/

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:

No ja miałam pobudkę o 6 bo córkę na autobus masakra droga oblodzona nic oczywiście nie posypane. A do 12 nie spałam bo młody kopal ale tak uporczywie jakoś że nic nie dało przekręcanie z boku na bok nie dał mamie zasnąć dopiero później 🥰. Trzymam kciuki napewno będzie dobrze 😍. Ja nawet jak chodzę to czuje takie dziwne uczucie w kroczu jakby napieranie

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    No ja miałam pobudkę o 6 bo córkę na autobus masakra droga oblodzona nic oczywiście nie posypane. A do 12 nie spałam bo młody kopal ale tak uporczywie jakoś że nic nie dało przekręcanie z boku na bok nie dał mamie zasnąć dopiero później 🥰. Trzymam kciuki napewno będzie dobrze 😍. Ja nawet jak chodzę to czuje takie dziwne uczucie w kroczu jakby napieranie
    Ale masz wszystko wporzadku z szyjka?? Ja mam takie etapy jakby, czasem czuję "krok" ale to tak jakby mięśnie 🙈 a jak szybko chodzę czy właśnie długo siedzę czy się schylam to boli mnie dół brzucha. No i robi się twardy.... Oby tylko wszystko było dobrze. Nie wyobrażam sobie żebym musiała lezec przy 4.5 latku ;( z synem w ciąży leżałam od 20tygodnia plackiem :(

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dziś odkryłam, że na prawdę nie mam się w co ubrać 🙈 brzuch mi wyskoczył niczym piłka i praktyczne wszystkie bluzki są za krótkie i widać mi pas od spodni. Trochę śmieszne ale z drugiej strony jestem przerażona bo to dopiero 23 tydzień a tu taki brzuchol gdzie wszyscy na niego patrzą co mnie trochę wkurza

Sara10, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    To widzę że nie tylko ja dziś poranek ciężki
    Córka wstała w nocy ze ją ucho boli 🤦🏽‍♀️na szczęście rano już ok więc nie wiem czy czasami nie leżała na króliczku plastikowym takiej figurce z którą zasnęła -oby - i że nic się nie rozkręci w sesie zapalenie ucha bo jeszcze nigdy z żadnym dzieckiem nie miałam .
    A mnie od rana strasznie ciągnie dół brzucha, miałam dwa skurcze ale myślę że to te przygotowujące ale też krwi z nosa nie mogłam zatamować po przebudzeniu. Na razie leżę później mam przedstawienie u córci w szkole i miałam iść do pracy na 3 h ale to fizyczna więc chyba zadzwonię że potrzebuje dziś odpoczynku.
    Dziewczyny czy ja mogę nospe ? Do szpitala nie chce dzwonić bo każą przyjechać i pewnie z 5 h nie moje a nie boli aż tak. Maleństwo się rusza i ciśnienie ok

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Hejka
    To widzę że nie tylko ja dziś poranek ciężki
    Córka wstała w nocy ze ją ucho boli 🤦🏽‍♀️na szczęście rano już ok więc nie wiem czy czasami nie leżała na króliczku plastikowym takiej figurce z którą zasnęła -oby - i że nic się nie rozkręci w sesie zapalenie ucha bo jeszcze nigdy z żadnym dzieckiem nie miałam .
    A mnie od rana strasznie ciągnie dół brzucha, miałam dwa skurcze ale myślę że to te przygotowujące ale też krwi z nosa nie mogłam zatamować po przebudzeniu. Na razie leżę później mam przedstawienie u córci w szkole i miałam iść do pracy na 3 h ale to fizyczna więc chyba zadzwonię że potrzebuje dziś odpoczynku.
    Dziewczyny czy ja mogę nospe ? Do szpitala nie chce dzwonić bo każą przyjechać i pewnie z 5 h nie moje a nie boli aż tak. Maleństwo się rusza i ciśnienie ok

Możesz nospe ja przy skurczach mogłam magnez plus nospa

Kadża lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ale masz wszystko wporzadku z szyjka?? Ja mam takie etapy jakby, czasem czuję "krok" ale to tak jakby mięśnie 🙈 a jak szybko chodzę czy właśnie długo siedzę czy się schylam to boli mnie dół brzucha. No i robi się twardy.... Oby tylko wszystko było dobrze. Nie wyobrażam sobie żebym musiała lezec przy 4.5 latku ;( z synem w ciąży leżałam od 20tygodnia plackiem :(

Ostatnio szyjka 40mm więc ok

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:

✊✊✊ ☺️

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • Gośka29 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:

I moja coś się kręciła. Godzina 23 a ona "puk, puk" 🤭

KiNiAW lubi tę wiadomość

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Chyba dziś ciężki dzień ogólnie. Boli mnie brzuch, również wzięłam noszę. To taki dziwny ból, nie umiem go nawet określić. Leżę Bo mam wrażenie, że jak wstanę to coś że mnie wyleci...jestem na L4, bo dziewczyna, która ma przejąć ode mnie tematy zaczęła się zachowywać jak wariatka. Jest roszczeniowa, zastrasza, krytykuje, każe przekazać jej projekty, które miałam jeszcze sama dokończyć. Niestety szefowa jest na urlopie, więc uznałam, że nie będę się stresowała wariatka do powrotu przełożonej. Jednak to chyba znak, że muszę iść już na zwolnienie do porodu...być może ten brzuch to że stresu :(
    Pogoda okropna, dzieci u tesciow przechodzą jelitówki. Także u nas ferie bardzo nieudane :(

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, szyjka zamknięta długa na 3.5mm więc jest super bo tak jak było. 🙈 Maluch waży 643 g i jest o 5 dni do przodu jak był 🤗 zmartwiła mnie tylko cena za wizytę bo o 80 zł poszła do góry no i rodzic muszę w Łodzi, Pani dr mnie uświadomiła że ja mam ciążę wysokiego ryzyka i nie wszędzie będą mnie chcieli ... Także tego, trzeba się oswoić z jazdą 100km do szpitala

KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    Hej
    Chyba dziś ciężki dzień ogólnie. Boli mnie brzuch, również wzięłam noszę. To taki dziwny ból, nie umiem go nawet określić. Leżę Bo mam wrażenie, że jak wstanę to coś że mnie wyleci...jestem na L4, bo dziewczyna, która ma przejąć ode mnie tematy zaczęła się zachowywać jak wariatka. Jest roszczeniowa, zastrasza, krytykuje, każe przekazać jej projekty, które miałam jeszcze sama dokończyć. Niestety szefowa jest na urlopie, więc uznałam, że nie będę się stresowała wariatka do powrotu przełożonej. Jednak to chyba znak, że muszę iść już na zwolnienie do porodu...być może ten brzuch to że stresu :(
    Pogoda okropna, dzieci u tesciow przechodzą jelitówki. Także u nas ferie bardzo nieudane :(
    Odpocznij kochana, weź magnez i nospe, brzuch może niestety boleć że stresu. Jak nie przejdzie to może na kontrolę??

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Już po wizycie, szyjka zamknięta długa na 3.5mm więc jest super bo tak jak było. 🙈 Maluch waży 643 g i jest o 5 dni do przodu jak był 🤗 zmartwiła mnie tylko cena za wizytę bo o 80 zł poszła do góry no i rodzic muszę w Łodzi, Pani dr mnie uświadomiła że ja mam ciążę wysokiego ryzyka i nie wszędzie będą mnie chcieli ... Także tego, trzeba się oswoić z jazdą 100km do szpitala

Mówiłam że będzie wszystko wporzadku ważne że dzidziuś rośnie I ma się dobrze 😊🥰

Bożena lubi tę wiadomość

• LunaVo Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam czasami dyskomfort w brzuchu, kiedy zbyt intensywnie spaceruje np, taki ciagniecie/ból i to mija po chwili odpoczynku. Ale też nie jest to taki bol ze nie mogę iść czy coś - taki ból bym skonsultowała.
    Mnie jutro czeka krzywa, okropnie mi się nie chce, poza tym trochę się stresuję,bo wiadomo że bardzo bym nie chciała cukrzycy. Tak piszecie ze juz tylko 3.5 miesiąca, a mi się taaak dłuży, zdaje mi się że to jeszcze wieki, mimo ze termin mam na 1.05. Mam wrażenie że się życie kręci wokół ciazy, wiecznie cwiczenia dla ciezarnych, wykłady z położną, badania albo wizyty 😒

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LunaVo wrote:
    Ja też mam czasami dyskomfort w brzuchu, kiedy zbyt intensywnie spaceruje np, taki ciagniecie/ból i to mija po chwili odpoczynku. Ale też nie jest to taki bol ze nie mogę iść czy coś - taki ból bym skonsultowała.
    Mnie jutro czeka krzywa, okropnie mi się nie chce, poza tym trochę się stresuję,bo wiadomo że bardzo bym nie chciała cukrzycy. Tak piszecie ze juz tylko 3.5 miesiąca, a mi się taaak dłuży, zdaje mi się że to jeszcze wieki, mimo ze termin mam na 1.05. Mam wrażenie że się życie kręci wokół ciazy, wiecznie cwiczenia dla ciezarnych, wykłady z położną, badania albo wizyty 😒

Rozumiem Cię zobaczysz że zleci szybko 😊 nim się obejrzysz i dzidzia będzie z wami 😊

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Mówiłam że będzie wszystko wporzadku ważne że dzidziuś rośnie I ma się dobrze 😊🥰
    Dziękuję za wsparcie ❤️

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LunaVo wrote:
    Szybko zleci, zobacz już ponad połowa za nami.... A dopiero co testy robiłyśmy...

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Wróciłam po krótkiej przerwie. Musiałam trochę ogarnąć myśli.

U nas wszystko w porządku. Miałam wizytę i ginekologa i zadowolony, że wyniki wszystkie super, krew i mocz, krzywa cukrowa ideolo i ciśnienie również. Szpital już mam wybrany.

Młody mega ruchliwy, głównie wieczorami i zauważyłam, że zaczął reagować na dźwięki, bo gdy zadzwonił budzik tatusia to się obudził chyba 😅 jak kot przychodzi też go kopie ale kot sobie nic z tego nie robi i się przytula do brzuszka. Mam nadzieję, że już miłość się tworzy 🥹

Też zdazyl mi ślę upadek ale na szczęście tylko na bok.

Wszystkiego dobrego dziewczyny ❤️

Kadża, KiNiAW, Bożena, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ