X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Super ❤️ kawał chłopaka już z niego 🤗 teraz ja się nie moge doczekać swojej wizyty oby mój mały też był taki duży.... 🥺

Ja te pomiary to biorę tak wiesz z przymrożeniem oka trochę bo usg może się mylić i w jedną i drugą stronę. Modlę się tylko żeby się odwrócił w odpowiednim momencie glowka w dół żeby uniknąć cesarki 😊

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja te pomiary to biorę tak wiesz z przymrożeniem oka trochę bo usg może się mylić i w jedną i drugą stronę. Modlę się tylko żeby się odwrócił w odpowiednim momencie glowka w dół żeby uniknąć cesarki 😊
    Wiem, z tą waga różnie bywa. Ale ja się trochę zaczęłam martwić bo trochę mi wyniki krwi poleciały. I tak nie wiem czy to nie pogranicze anemii :( jak nie ketony w wielkiej ilości to znowu morfologia leci. Ech. Mam tylko nadzieję że młody zjada ode mnie wszystko co dobre a to mój organizm trochę kuleje.

• legusta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    To chyba nie ma nic do pobrania tylko czy wytrzymasz bez jedzenia ja dziś się dowiem kiedy robić glukozę ale w poprzednich ciążach jak robiłam to jechałam na 7-8 rano bo miałam na czczo potem po wypiciu godzinę i potem 2 godzina więc siedziałam 3h. To zależy ile masz czy tylko po godzinie czy po 2. I to chodzi chyba żeby wytrzymać bo jak masz na 9 i po 2 h to po 11 wyjdziesz dopiero więc od rana do 11 na czczo trochę słabo
    Akurat ja często jem śniadanie 10.30-11, więc wytrzymać to akurat żaden problem :) zastanawiam się tylko czy tak można, bo kurcze raz że nie było wcześniejszych terminów a dwa że ja synka zaprowadzam do żłobka 8.30-8.45, więc nawet fizycznie ciężko mi wcześniej - no chyba że w sobotę :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Wiem, z tą waga różnie bywa. Ale ja się trochę zaczęłam martwić bo trochę mi wyniki krwi poleciały. I tak nie wiem czy to nie pogranicze anemii :( jak nie ketony w wielkiej ilości to znowu morfologia leci. Ech. Mam tylko nadzieję że młody zjada ode mnie wszystko co dobre a to mój organizm trochę kuleje.

Będzie dobrze napewno 😊mnie też z labo nastraszyli bo mi wyszły leukocyty podwyższone i didimery i coś tam jeszcze tylko oczywiście nie brali pod uwagę że te badania robiła ciężarna więc teraz jak robię badania od razu wysyłam ginowi i mnie uspokaja. A co do anemie z wcześniejszym synkiem miałam ale jak brałam żelazo był ok tylko miałam znowu problem z hemoroidami

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Akurat ja często jem śniadanie 10.30-11, więc wytrzymać to akurat żaden problem :) zastanawiam się tylko czy tak można, bo kurcze raz że nie było wcześniejszych terminów a dwa że ja synka zaprowadzam do żłobka 8.30-8.45, więc nawet fizycznie ciężko mi wcześniej - no chyba że w sobotę :)

Można mi się wydaje że skoro zapisały to nie ma problemu 😊 ważne że w takich terminach mają otwarte labo. Bo moje akurat czynne do 11 więc jak synka zawiozę do przedszkola na 7.30 to akurat na 8 będę i do 11 się wyrobię 😅

legusta, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę jeszcze czatować na wcześniejszy termin, może coś się zwolni :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Będzie dobrze napewno 😊mnie też z labo nastraszyli bo mi wyszły leukocyty podwyższone i didimery i coś tam jeszcze tylko oczywiście nie brali pod uwagę że te badania robiła ciężarna więc teraz jak robię badania od razu wysyłam ginowi i mnie uspokaja. A co do anemie z wcześniejszym synkiem miałam ale jak brałam żelazo był ok tylko miałam znowu problem z hemoroidami
    Właśnie w labie babeczka mi powiedziała że to anemia. Ale rzeczywiście są inne normy dla kobiet w ciąży.

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy my coś na zgagę możemy? Miałam taką ochotę na twarożek a tak się mecze teraz że głowa mała 🤦 także chyba nabiał mi nie służy. Piję miętę ale to tak średnio mi pomaga.:/

• LunaVo Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziewczyny czy my coś na zgagę możemy? Miałam taką ochotę na twarożek a tak się mecze teraz że głowa mała 🤦 także chyba nabiał mi nie służy. Piję miętę ale to tak średnio mi pomaga.:/

Ja pije Gaviscon, wyczytałam gdzies, że jest polecany w ciazy i faktycznie - w samej ulotce też jest wspomniane że dla ciezarnych okej :) Ja w dzień walczę a na noc łykam sobie porcje, bo inaczej mnie budzi zgaga :(
    Wcześniej przy mniej nasilonych objawach (4-5 miesiac) ssałam neo.bianacid - działał, też polecam, i też można w ciazy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2024, 20:21

• Bożena Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LunaVo wrote:
    Ja pije Gaviscon, wyczytałam gdzies, że jest polecany w ciazy i faktycznie - w samej ulotce też jest wspomniane że dla ciezarnych okej :) Ja w dzień walczę a na noc łykam sobie porcje, bo inaczej mnie budzi zgaga :(
    Wcześniej przy mniej nasilonych objawach (4-5 miesiac) ssałam neo.bianacid - działał, też polecam, i też można w ciazy:)
    Dziękuję ! Muszę sobie to kupić, bo coś czuję że ta zgaga zostanie chyba na dłużej

• Trzydziescisześć Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też dziś po badaniach, krzywa cukrowa i inne podstawowe, wyniki ok chyba nawet ten ostatninpomiar po 2h dosyć niski bo w granicy 70. Piłam zwykłą bo na taką tylko zgadza się lekarz i byłam na godzinę 7:00. Około 9:15 było już po. Czułam się o dziwo znośnie i nawet ten napój w miarę, ale rozpuszczony w 300ml wody wg. wytycznych i wydaje mi się ,że był bardziej znośny niż za pierwszym razem. Wizytę mam w poniedziałek więc znów zobaczę co tam u małego😊

KiNiAW, Gośka29, Bożena, Sara10, Izulek21 lubią tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2024, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    Oj leczenie stomatologiczne jest baaaardzo drogie i niestety będzie jeszcze drożej :( wynagrodzenia lekarzy rosną szybciej niż inflacja i to niestety ma zdecydowanie największy wpływ na cenę usługi :(
    Jak mnie syn pyta, kim chciałabym, żeby zostal: piłkarzem czy pingpongdzistą zawsze odpowiadam - ortodontą :)

Pracowałam 9 lat jako higienistka... szczerze mówiąc to oczywiście, że lekarze się cenią, ale uwierzcie mi, że materiały stomatologiczne są w cholerne drogie... a przy obecnej inflacji nic dziwnego, że poszło w górę. Same narzędzia do leczenia kanałowego są tak drogie, że jak chcesz mieć zrobiony tmdobrze to trzeba zapłacić. Czasami lekarze używają po kilka razy tych samych wierteł do kanałowej, żeby zaoszczędzić i ot... się złamie w kanale. Chociaż i przy nowych się to potrafi przydarzyć... :/ Ale policzcie sobie jak to wygląda... 1200 zł za jednego zęba kanałowe... ale np są to 3 wizyty po 1-2 h. Policz godziny pracy lekarza, asystenttki plus koszty materiałów i tak to sie właśnie zbiera taka cena...

Sara10 lubi tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2024, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Dziewczyny dacie linka, jakąś polecajke na olejek migdałowy do ciała?

Polecam firmę Bewit! Naturalne , swietnej jakosci olejki eteryczne i oleje! 😍

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta!
    Ja właśnie po wypiciu glukozy 😅
    Do przeżycia, choć smakuje jakby ktoś w szklance wody rozpuścił pół cukierniczki 🤣
    Chyba mi cukru na dzisiaj wystarczy! 🤣

Bożena, KiNiAW, legusta, Izulek21 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:
    Hej dziewczęta!
    Ja właśnie po wypiciu glukozy 😅
    Do przeżycia, choć smakuje jakby ktoś w szklance wody rozpuścił pół cukierniczki 🤣
    Chyba mi cukru na dzisiaj wystarczy! 🤣
    Nooo smak jest nieziemski 🙈 dobrze że ja już tego pić nie muszę tylko po porodzie 🙈

KiNiAW lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego dnia Dziewczyny I pięknych wizyt 😊🥰 ja siedzę jak na szpilkach😵‍💫 gminie pozostało 10dni na dowody dzieciaków licząc z sobotami i niedzielami w ten piątek będzie 2tyg od złożenia wniosków czyli w sumie mają 3tyg oby się wyrobili przed wylotem 5 lutego. Codziennie sprawdzam na gov.pl ale nadal nic mi się wydaje że jak gmina dostaje je to dopiero jest informacja ze gotowy do odbioru

Bożena lubi tę wiadomość

• AlaAla Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie. Mam zaplanowany zabieg dentystyczny do ktorego bedzie potrzebne zdjecie rtg. Zabieg zaplanowany jest na date w 26tc. Moj stomatolog troche lekzewazaco podchodzi do sprawy i pozostawil mi decyzje czy sie decydowac czy nie. Rozne sa opinie, i chcialabym was zapytac czy uwazacie ze rtg jest bezpieczne czy nie?

• legusta Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaAla wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie. Mam zaplanowany zabieg dentystyczny do ktorego bedzie potrzebne zdjecie rtg. Zabieg zaplanowany jest na date w 26tc. Moj stomatolog troche lekzewazaco podchodzi do sprawy i pozostawil mi decyzje czy sie decydowac czy nie. Rozne sa opinie, i chcialabym was zapytac czy uwazacie ze rtg jest bezpieczne czy nie?
    Ja bym sie nie zdecydowala, ale to kazdy musi ocenic swoj przypadek :)
    Jak mialam robione rtg kolana (miedzy ciazami) to i tak zakladali specjalny "pas" oslaniajacy na brzuch mimo iz nie bylam w ciazy - pewnie w razie wu bo przeciez ile kobiet jest w ciazy a przez pierwszy miesiac czy dwa nawet nie wie :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zgagi to ja jeszcze polecam te kropelki anaketon :)

Bożena lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaAla wrote:

Ja robiłam kanałowo teraz niedawno jedynkę i moja dentystka powiedziała że na moją odpowiedzialność jak podpisze kartke może wykonać ale ona odradza. Zrobila ząb i mam się zgłosić na rtg jak urodzę

Bożena, legusta lubią tę wiadomość

‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ