Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożena wrote:Super ❤️ kawał chłopaka już z niego 🤗 teraz ja się nie moge doczekać swojej wizyty oby mój mały też był taki duży.... 🥺
Ja te pomiary to biorę tak wiesz z przymrożeniem oka trochę bo usg może się mylić i w jedną i drugą stronę. Modlę się tylko żeby się odwrócił w odpowiednim momencie glowka w dół żeby uniknąć cesarki 😊Patrycja_Pata lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Ja te pomiary to biorę tak wiesz z przymrożeniem oka trochę bo usg może się mylić i w jedną i drugą stronę. Modlę się tylko żeby się odwrócił w odpowiednim momencie glowka w dół żeby uniknąć cesarki 😊
-
KiNiAW wrote:To chyba nie ma nic do pobrania tylko czy wytrzymasz bez jedzenia ja dziś się dowiem kiedy robić glukozę ale w poprzednich ciążach jak robiłam to jechałam na 7-8 rano bo miałam na czczo potem po wypiciu godzinę i potem 2 godzina więc siedziałam 3h. To zależy ile masz czy tylko po godzinie czy po 2. I to chodzi chyba żeby wytrzymać bo jak masz na 9 i po 2 h to po 11 wyjdziesz dopiero więc od rana do 11 na czczo trochę słaboSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Bożena wrote:Wiem, z tą waga różnie bywa. Ale ja się trochę zaczęłam martwić bo trochę mi wyniki krwi poleciały. I tak nie wiem czy to nie pogranicze anemii jak nie ketony w wielkiej ilości to znowu morfologia leci. Ech. Mam tylko nadzieję że młody zjada ode mnie wszystko co dobre a to mój organizm trochę kuleje.
Będzie dobrze napewno 😊mnie też z labo nastraszyli bo mi wyszły leukocyty podwyższone i didimery i coś tam jeszcze tylko oczywiście nie brali pod uwagę że te badania robiła ciężarna więc teraz jak robię badania od razu wysyłam ginowi i mnie uspokaja. A co do anemie z wcześniejszym synkiem miałam ale jak brałam żelazo był ok tylko miałam znowu problem z hemoroidami -
legusta wrote:Akurat ja często jem śniadanie 10.30-11, więc wytrzymać to akurat żaden problem zastanawiam się tylko czy tak można, bo kurcze raz że nie było wcześniejszych terminów a dwa że ja synka zaprowadzam do żłobka 8.30-8.45, więc nawet fizycznie ciężko mi wcześniej - no chyba że w sobotę
Można mi się wydaje że skoro zapisały to nie ma problemu 😊 ważne że w takich terminach mają otwarte labo. Bo moje akurat czynne do 11 więc jak synka zawiozę do przedszkola na 7.30 to akurat na 8 będę i do 11 się wyrobię 😅legusta, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Będzie dobrze napewno 😊mnie też z labo nastraszyli bo mi wyszły leukocyty podwyższone i didimery i coś tam jeszcze tylko oczywiście nie brali pod uwagę że te badania robiła ciężarna więc teraz jak robię badania od razu wysyłam ginowi i mnie uspokaja. A co do anemie z wcześniejszym synkiem miałam ale jak brałam żelazo był ok tylko miałam znowu problem z hemoroidami
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Bożena wrote:Dziewczyny czy my coś na zgagę możemy? Miałam taką ochotę na twarożek a tak się mecze teraz że głowa mała 🤦 także chyba nabiał mi nie służy. Piję miętę ale to tak średnio mi pomaga.
Ja pije Gaviscon, wyczytałam gdzies, że jest polecany w ciazy i faktycznie - w samej ulotce też jest wspomniane że dla ciezarnych okej Ja w dzień walczę a na noc łykam sobie porcje, bo inaczej mnie budzi zgaga
Wcześniej przy mniej nasilonych objawach (4-5 miesiac) ssałam neo.bianacid - działał, też polecam, i też można w ciazy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2024, 20:21
-
LunaVo wrote:Ja pije Gaviscon, wyczytałam gdzies, że jest polecany w ciazy i faktycznie - w samej ulotce też jest wspomniane że dla ciezarnych okej Ja w dzień walczę a na noc łykam sobie porcje, bo inaczej mnie budzi zgaga
Wcześniej przy mniej nasilonych objawach (4-5 miesiac) ssałam neo.bianacid - działał, też polecam, i też można w ciazy:) -
Hej ja też dziś po badaniach, krzywa cukrowa i inne podstawowe, wyniki ok chyba nawet ten ostatninpomiar po 2h dosyć niski bo w granicy 70. Piłam zwykłą bo na taką tylko zgadza się lekarz i byłam na godzinę 7:00. Około 9:15 było już po. Czułam się o dziwo znośnie i nawet ten napój w miarę, ale rozpuszczony w 300ml wody wg. wytycznych i wydaje mi się ,że był bardziej znośny niż za pierwszym razem. Wizytę mam w poniedziałek więc znów zobaczę co tam u małego😊
KiNiAW, Gośka29, Bożena, Sara10, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
Olix wrote:Oj leczenie stomatologiczne jest baaaardzo drogie i niestety będzie jeszcze drożej wynagrodzenia lekarzy rosną szybciej niż inflacja i to niestety ma zdecydowanie największy wpływ na cenę usługi
Jak mnie syn pyta, kim chciałabym, żeby zostal: piłkarzem czy pingpongdzistą zawsze odpowiadam - ortodontą
Pracowałam 9 lat jako higienistka... szczerze mówiąc to oczywiście, że lekarze się cenią, ale uwierzcie mi, że materiały stomatologiczne są w cholerne drogie... a przy obecnej inflacji nic dziwnego, że poszło w górę. Same narzędzia do leczenia kanałowego są tak drogie, że jak chcesz mieć zrobiony tmdobrze to trzeba zapłacić. Czasami lekarze używają po kilka razy tych samych wierteł do kanałowej, żeby zaoszczędzić i ot... się złamie w kanale. Chociaż i przy nowych się to potrafi przydarzyć... Ale policzcie sobie jak to wygląda... 1200 zł za jednego zęba kanałowe... ale np są to 3 wizyty po 1-2 h. Policz godziny pracy lekarza, asystenttki plus koszty materiałów i tak to sie właśnie zbiera taka cena...Sara10 lubi tę wiadomość
-
Lenayna wrote:Hej dziewczęta!
Ja właśnie po wypiciu glukozy 😅
Do przeżycia, choć smakuje jakby ktoś w szklance wody rozpuścił pół cukierniczki 🤣
Chyba mi cukru na dzisiaj wystarczy! 🤣KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Udanego dnia Dziewczyny I pięknych wizyt 😊🥰 ja siedzę jak na szpilkach😵💫 gminie pozostało 10dni na dowody dzieciaków licząc z sobotami i niedzielami w ten piątek będzie 2tyg od złożenia wniosków czyli w sumie mają 3tyg oby się wyrobili przed wylotem 5 lutego. Codziennie sprawdzam na gov.pl ale nadal nic mi się wydaje że jak gmina dostaje je to dopiero jest informacja ze gotowy do odbioru
Bożena lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam do was pytanie. Mam zaplanowany zabieg dentystyczny do ktorego bedzie potrzebne zdjecie rtg. Zabieg zaplanowany jest na date w 26tc. Moj stomatolog troche lekzewazaco podchodzi do sprawy i pozostawil mi decyzje czy sie decydowac czy nie. Rozne sa opinie, i chcialabym was zapytac czy uwazacie ze rtg jest bezpieczne czy nie?
-
AlaAla wrote:Dziewczyny mam do was pytanie. Mam zaplanowany zabieg dentystyczny do ktorego bedzie potrzebne zdjecie rtg. Zabieg zaplanowany jest na date w 26tc. Moj stomatolog troche lekzewazaco podchodzi do sprawy i pozostawil mi decyzje czy sie decydowac czy nie. Rozne sa opinie, i chcialabym was zapytac czy uwazacie ze rtg jest bezpieczne czy nie?
Jak mialam robione rtg kolana (miedzy ciazami) to i tak zakladali specjalny "pas" oslaniajacy na brzuch mimo iz nie bylam w ciazy - pewnie w razie wu bo przeciez ile kobiet jest w ciazy a przez pierwszy miesiac czy dwa nawet nie wieSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
AlaAla wrote:Dziewczyny mam do was pytanie. Mam zaplanowany zabieg dentystyczny do ktorego bedzie potrzebne zdjecie rtg. Zabieg zaplanowany jest na date w 26tc. Moj stomatolog troche lekzewazaco podchodzi do sprawy i pozostawil mi decyzje czy sie decydowac czy nie. Rozne sa opinie, i chcialabym was zapytac czy uwazacie ze rtg jest bezpieczne czy nie?
Ja robiłam kanałowo teraz niedawno jedynkę i moja dentystka powiedziała że na moją odpowiedzialność jak podpisze kartke może wykonać ale ona odradza. Zrobila ząb i mam się zgłosić na rtg jak urodzęBożena, legusta lubią tę wiadomość