Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejcia
Ja w wirze teraz różnych pierdół, spraw.
Dziś byłam po panele do ostatniego pokoju... Uf coś już widać po tym remoncie... nie wiem tylko kto ten kurz będzie czyścił... i kiedy ja z tego brudu wyjdę
Brzuszek zaczyna się odznaczać...
W kolejnym tygodniu zamawiam meble to w lutym będzie można przebierać ubranka i zobaczyć co ile czego jest, bo narazie to tylko podzieliam rozmiarami i wrzuciłam do wora - szkoda mi było, by się kurzyły bez sensu.
Imię to wciąż wielki znak zapytania...
Śniło mi się, że miałam dzieciątko w ramionach i karmiłam je piersią Uroczy sen. Tylko potem próbowałam je wsadzić do wózka i co do niego zaglądałam to dziecko było bez ubranka i tak pare razy je ubierałam póki się nie obudziłam W śnie było, że urodzę w piątek bo klnęłam, że w sb to ja nic nie załatwie w urzędach a propo np aktu urodzenia
Co za sny
Nie tak dawno znów mi się mój dr śnił ginekolog i wysyłał mnie na CC przez wąską miednicę. Mam nadzieje, że się to nie sprawdzi jednak...Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Aguśka wrote:Śniło mi się, że miałam dzieciątko w ramionach i karmiłam je piersią Uroczy sen. Tylko potem próbowałam je wsadzić do wózka i co do niego zaglądałam to dziecko było bez ubranka i tak pare razy je ubierałam póki się nie obudziłam W śnie było, że urodzę w piątek bo klnęłam, że w sb to ja nic nie załatwie w urzędach a propo np aktu urodzenia
Co za sny
Nie tak dawno znów mi się mój dr śnił ginekolog i wysyłał mnie na CC przez wąską miednicę. Mam nadzieje, że się to nie sprawdzi jednak...
U mnie też na razie ubranka wrzucone do worów i wstepnie posegregowane,na razie nie mam miejsca na nie🙈
Co do snów: pokręcone na maxa-piękny obrazek na pierwszym i zawiłość wydarzeń🤣 oby ten drugi nie był proroczy.
Zapomniałam Wam napisać,że ja po wizycie położnej też miałam sen,ale porodowy. Śniło mi się,że rodziłam na ogrodzie, poszłam do domu,położyłam się i dzidzia się mega uśmiechała. Taki to był miły i dobry obraz,że nie chciałam się budzić.
Pięknej niedzieli!KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Jak Wam mija weekend?
Ja wizyta za tydzień i się już doczekać nie mogę 🥰
Za tydzień też wizyta kontrolna u stomatologa
Ja mam kłopot z ciuszkami bo wiadomo coś tam kupuje ale ogólnie lipa cenowo. Nawet patrzę już z PL po ogłoszeniach czy nie lepiej mi jakąś pakę dla dziewczynki nie kupić. Bo bodziaki zapinane z boku te 1 wsze też chyba muszę z Polski bo tu nie ma za wiele a jak są to dużo wołają.
Szykuje nam się może w sierpniu trzytygodniowe wakacje w Polsce ( namawiam męża na 4 żeby rodzinkę na spokojnie zobaczyć ) to myślę że te po 3 mc nie kupuje bo jak lato fajne trafimy to wystarczą właśnie bodziaki chód sierpień chyba różny w Polsce teraz.
Co do snów to ja mam mega realne o przeważnie jakieś elz podtekstem erotycznym 🙈🤷🏽♀️🤣
Miłego dnia ☺️KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja nie z tego forum, ale natrafiłam u was na wpis dziewczyny @sara10 i chciałam podpytać o jedną sprawę a mianowicie chodzi mi o wpis który pisałaś o połówkowych i o niskiej wadze płodu. Ja mam podobną sytuację tzn u mnie w 20tc dziewczynka miała 270g co by wskazywało na to że jest tak jakby tydzień młodsza. Ogólnie z USG i wcześniejszych badań wszystko wychodzi super tzn przepływy, my robiliśmy też nifty i tam nie wyszły żadne wady więc to na pewno nie jest przyczyna. Ogólnie pani doktor mi powiedziała że możliwe że po prostu będzie malutka i tyle, ale zasugerowała mi zrobienie echo serca no i dodatkowo na każdej wizycie mam sprawdzać czy prawidłowo przyrasta.
Czy ty kochana później konsultowałaś to z jakimś jeszcze lekarzem czy ze swoim nawet i coś ci mówił na ten temat. U mnie ta moja jest tak jakby w tych dolnych centylach. Bo widziałam że później nie pisałaś już nic na ten temat, a ciekawa jestem, bo ja na wizytę idę dopiero 30.01 następną i chce jeszcze raz wtedy zobaczyć jakie będzie miała wtedy wymiary.
Jesli nie chcesz odpowiadać to nie musisz, tylko już mnie to trochę zestresowało i zastanawiałam się co tobie lekarze mówili na ten temat.
Edit: dodam jeszcze że ja nie mam cukrzycy też ani nadciśnienia, jedyne co to wyszła mi teraz anemia ciążowa ale taka lekka i biorę żelazo ale od tygodnia dopiero, zastanawiam się czy to może być przyczyną. Ja też przytyłam do połówkowych tylko 3 kg tak jak Ty pisałaś, no i ja urodziłam się jako wcześniak więc ważyłam przy urodzeniu nawet mniej niż 2kg i z tego co widziałam to może być też przyczyna niskiej wagi dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2024, 14:03
-
Cześć dziewczyny;) ja dziś na pobraniu krwi byłam ludzi tłum a pani z recepcji mnie poprosiła bez kolejki bo w ciąży 🙈 brzuch już mam spory, aż sama jestem przerażona ta piłeczka, w żaden sposób nie ukryje .... Co to będzie dalej? Chyba będę się toczyć normalnie. Malucha już czuć przez skóra, co też mnie trochę szokuje bo mojego Gabrysia dużo później było widać przez skórę jak kopie i czuć. A tu 23 tydzień i aż brzuch podskakuje 🤔 dziś od rana szaleństwo na śniegu aż siły wszyscy nie mamy, a to mąż górkę synowi do zjeżdżalnia usypał a to kulig saniami mieliśmy 😁 nawet ja się odważyłam wsiąść choć boje się takich rzeczy 🙈 w środę moja wizyta więc też w sumie jestem ciekawa jak to z tym moim maluchem, czy on coś przybrał czy nie... Chociaż jak brzuch taki duży i on tak kopie to chyba z 0.5 kg musi mieć chociaż..... Tak myślę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2024, 13:53
KiNiAW, hypatia92, PorannaPanna, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
Katarzyna439, tak konsultowałam z lekarzem prowadzącym i robiłam później jeszcze raz USG, mała nadal w dolnych granicach. Lekarz powiedział, żeby nie martwic się, być może bedzie mniejsza. Ja sama urodziłam się z waga 2200 g, więc może to tez czynnik genetyczny. Jutro idę na następną wizytę, więc pewnie dowiem się jak mała przyrasta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2024, 09:46
KiNiAW, legusta, Katarzyna439 lubią tę wiadomość
-
Sara10 wrote:Katarzyna439, tak konsultowałam z lekarzem prowadzącym i robiłam później jeszcze raz USG, mała nadal w dolnych granicach. Lekarz powiedział, żeby nie martwic się, być może bedzie mniejsza. Ja sama urodziłam się z waga 2200 g, więc może to tez czynnik genetyczny. Jutro idę na następną wizytę, więc pewnie dowiem się jak mała przyrasta
Sara10 lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Udanego wietrznego 🌬dnia Kochane ja mam jednak na 16.15 wizytę dziś odezwę się po 😊🥰
✊✊✊ za wizytęKiNiAW lubi tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
legusta wrote:Patrycja na którą byłaś umówiona na badanie?
Ja mam umówione na 9 i zastanawiam się czy to nie za późno, gdzieś wyczytałam aby najlepiej między 6.30 a 10 robić to badanie 🤔
To chyba nie ma nic do pobrania tylko czy wytrzymasz bez jedzenia ja dziś się dowiem kiedy robić glukozę ale w poprzednich ciążach jak robiłam to jechałam na 7-8 rano bo miałam na czczo potem po wypiciu godzinę i potem 2 godzina więc siedziałam 3h. To zależy ile masz czy tylko po godzinie czy po 2. I to chodzi chyba żeby wytrzymać bo jak masz na 9 i po 2 h to po 11 wyjdziesz dopiero więc od rana do 11 na czczo trochę słaboPatrycja_Pata lubi tę wiadomość
-
Ja mam umówione na 9 i zastanawiam się czy to nie za późno, gdzieś wyczytałam aby najlepiej między 6.30 a 10 robić to badanie 🤔
Ja byłam na 7:35 na pobranie na czczo i podwójne pobranie co godzinę. U nas zabierają próbki po 10tej
Rzeczywiście 9 to późno 🤔 nawet żeby bez śniadania wytrzymać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2024, 15:14
-
Ja mam umówione na 9 i zastanawiam się czy to nie za późno, gdzieś wyczytałam aby najlepiej między 6.30 a 10 robić to badanie 🤔Monika.a lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja po wizycie z Samisiem wszystko wpozadku ma 27cm i 690g chłopak marzenie wszystko książkowo🥰🥰 na samym badaniu mały kopał jak nie wiem chyba nie chciał być podglądany leży nadal poprzecznie glowka z jednego boku nóżki z drugiego 😍 a co do glukozy to powiedział że na kolejnej wizycie dostanę skierowanie czyli 14lutego w walentynki 😅. Dostałam kartkę do samolotu
Gośka29, Patrycja_Pata, Bożena, legusta, Kadża, Sara10, hypatia92, JJJ lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny ja po wizycie z Samisiem wszystko wpozadku ma 27cm i 690g chłopak marzenie wszystko książkowo🥰🥰 na samym badaniu mały kopał jak nie wiem chyba nie chciał być podglądany leży nadal poprzecznie glowka z jednego boku nóżki z drugiego 😍 a co do glukozy to powiedział że na kolejnej wizycie dostanę skierowanie czyli 14lutego w walentynki 😅. Dostałam kartkę do samolotu
KiNiAW lubi tę wiadomość