X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Ania.P28 Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ogólnie ruchy dzidzi czułam już od dwóch tygodni dosyć regularnie i było to codziennie. Od wczoraj mam wrażenie że nie ma ich wcale albo są takie mega mega delikatne i już sama nie wiem co myśleć, czy to normalne bo na przykład dziecko inaczej się ułożyło czy panikować i jechać do szpitala lub kontaktować się z lekarzem...

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania.P28 wrote:
    Hej dziewczyny, ogólnie ruchy dzidzi czułam już od dwóch tygodni dosyć regularnie i było to codziennie. Od wczoraj mam wrażenie że nie ma ich wcale albo są takie mega mega delikatne i już sama nie wiem co myśleć, czy to normalne bo na przykład dziecko inaczej się ułożyło czy panikować i jechać do szpitala lub kontaktować się z lekarzem...

Ja tak miałam jak na początku były delikatne i co jakiś czas to później ich nie było przez dłuższy czas ale teraz już są codziennie pomimo że mam łożysko na przedniej ścianie. Mi sie wydaje ze może dzidziuś Cię kopać w stronę kręgosłupa i tego nie będzie tak czuć. Może spróbuj zjeść coś słodkiego i połóż się na boku lub na wznak lub zimna woda??? Też tak robiłam. Ewentualnie jak masz duże obawy to podpytaj gina jeśli masz możliwość dla swojego spokoju 😊

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja od kilku dni czuję pierwsze ruchy małego. Dzisiaj się mocno rozkręcił i kopał mnie chyba po pęcherzu bo kilka razy miałam wrażenie że popuszczę po jego kopniakach 🙈

KiNiAW, Izulek21, Sara10, Patrycja_Pata, Kadża lubią tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • LunaVo Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania.P28 wrote:

Mialam tak tydzien temu, na pocz 26 tygodnia i też schizowalam. Zjadłam slodkie, położyłam sie i wciąż wydawalo mi się że niezbyt się rusza. Ale chyba inaczej leżała, bo już kolo 23 wieczorem się uaktywnila. Niemniej jednak jak bardzo się martwisz, to sprawdź! ❤️

KiNiAW, Ania.P28 lubią tę wiadomość

• Ania.P28 Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wydaje mi się że już czuję tylko delikatniej:)

KiNiAW, LunaVo, Patrycja_Pata, Kadża lubią tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dzidzi się częściej aktywuje.

U mnie od niedzieli infekcja... Gardło przeszło, ale za to okropny kaszel i katar. Zjadłam główkę czosnku i nic... Nie mam siły latać po dr ...

Porzeczką, miodzio w akcji i oby przetrwać do konca tygodnia... Powinno być lepiej.

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

U mnie od niedzieli infekcja... Gardło przeszło, ale za to okropny kaszel i katar. Zjadłam główkę czosnku i nic... Nie mam siły latać po dr ...

Porzeczką, miodzio w akcji i oby przetrwać do konca tygodnia... Powinno być lepiej.

O kurcze współczuję wszystko przez tą beznadziejna pogodę jest koszmarna nic tylko zaszyć się w domu i pod kołderkę. Na katar polecam narivent można w ciąży lub inhalacje a na kaszel mokry to ja miałam od lekarki właśnie inhalacje z mucosolvanu plus sól dawka dla dzieci

Aguśka lubi tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie ten laktator??
    Mogę wylicytować za dość małą kwotę ;) Opinie niby OK ;)

https://mamaija.pl/lansinoh-laktator-elektryczny-2w1-electric-breast-pump.html

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Znacie ten laktator??
    Mogę wylicytować za dość małą kwotę ;) Opinie niby OK ;)

https://mamaija.pl/lansinoh-laktator-elektryczny-2w1-electric-breast-pump.html
    Niestety pierwsze słyszę 🤔 ja się bardziej na muszlowy nastawiam, na jedną pierś tak na początek

• Bożena Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

Kurcze współczuję :( może zrób zwykle inhalacje?? Na katar też są dobre i na kaszel. Zawsze dziecko tak ratuje.....

• LunaVo Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2024, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka, ja w covidzie walczyłam syropem z cebuli. Takie proste a takie skuteczne. Zrób sobie i pij jak nakazuje babcina tradycja: łyżeczkę co godzinę:) Mi na kaszel przyniósł mega ulgę, taki zapomniany przez lata sposób, a w ciazy z braku laku musialam po niego siegnac:)

KiNiAW lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wypiciu glukozy, juz zdazylam zapomniec ze to takie okropne 😂😂😂
    Jeszcze 1.5h jestem uwieziona, wiec zdazylam Was nadrobic i caly internet 🤭

Teraz tylko oby wyniki byly ok :)

Patrycja_Pata, Kadża, KiNiAW, PorannaPanna, Izulek21, Bożena lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ja chyba jednak mam lekki kryzys....
    Z tą nocą coś było nie tak..najmłodszy budził się raz na godzinę z krzykiem, mąż spał jak zabity, finalnie trafił o 4 do nas do sypialnie i to byłoby tyle z mojej snu...a muszę z najstarszym dziś jechać do Wawy do okulisty
    Nie wiem już czy krocze, brzuch i plecy bolą mnie po upadku ostatnim czy poprostu jest coraz gorzej
    Miałam ogromną nadzieję,że ta ciąża nie będzie taka ciężka jak ostatnia i że jak będzie wymarzona córeczka to będzie mi łatwiej przetrwać, ale codzienność i ciągły ból jednak mnie pokonuje psychicznie 😔
    W środę mam wizytę mam nadzieję,że trochę mnie pociesza, a narazie jakoś poczułam, że tu troszkę mogę 🥺

• legusta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Witajcie
    Z tą nocą coś było nie tak..najmłodszy budził się raz na godzinę z krzykiem, mąż spał jak zabity, finalnie trafił o 4 do nas do sypialnie i to byłoby tyle z mojej snu...a muszę z najstarszym dziś jechać do Wawy do okulisty
    Nie wiem już czy krocze, brzuch i plecy bolą mnie po upadku ostatnim czy poprostu jest coraz gorzej
    Miałam ogromną nadzieję,że ta ciąża nie będzie taka ciężka jak ostatnia i że jak będzie wymarzona córeczka to będzie mi łatwiej przetrwać, ale codzienność i ciągły ból jednak mnie pokonuje psychicznie 😔
    W środę mam wizytę mam nadzieję,że trochę mnie pociesza, a narazie jakoś poczułam, że tu troszkę mogę 🥺
    A najmlodszy ile ma lat?

U nas chyba zaczal sie bunt dwulatka i okropna mamoza. Najgorsze ze nie chce spac w swoim lozeczku tylko najlepiej spi sie na mamie i kurcze albo kladzie sie na biuscie albo miedzy biustem a brzuchem znajduje sobie "dziure" na glowe 🫣 kazda proba odlozenia do lozeczka to pobudka i wielki placz. Tej nocy pol nocy spal w lozeczku za to ja znow spac nie moglam 🙈 a jak juz bylam mega zmeczona to on znow spanie na mamie 😂

Nie musze Wam mowic jaki wyczyn wyjscie do toalety, a w nocy w ciazy nie wyobrazam sobie bez siku 🤭

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień do bry dziewczyny
    Teraz chyba coraz ciężej nam będzie ale to już zaraz koniec. Ja dziś jeśli dobrze liczę zaczynam 3 trymestr 🙈😂 niestety dzień w pracy również sobie odpuściłam bo podbrzusze ciągnie więc jeszcze dzień wolnego zrobiłam. Mignęło mi na głównej stronie że już są tez wrześniowe mamy 2024 to niesamowite co ☺️
    Co do laktatora bo tam któraś z was pisała to niestety nie wiem, ja sama nie wiem czy z Mymomy kupić muszelkowe czy odkupić z tommie tippee czy elvie stride🙈 w sesie też czy muszelkowe czy lepiej pod kabel bo mocniejszy …. I czy mi się przyda na dłużej i warto inwestować więcej ? Ja karmiłam całą trójkę tylko 6-8 tygodni
    Miłego dnia dziewczyny i jeśli któraś ma wizytę to trzymam kciuki

KiNiAW lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    A najmlodszy ile ma lat?

U nas chyba zaczal sie bunt dwulatka i okropna mamoza. Najgorsze ze nie chce spac w swoim lozeczku tylko najlepiej spi sie na mamie i kurcze albo kladzie sie na biuscie albo miedzy biustem a brzuchem znajduje sobie "dziure" na glowe 🫣 kazda proba odlozenia do lozeczka to pobudka i wielki placz. Tej nocy pol nocy spal w lozeczku za to ja znow spac nie moglam 🙈 a jak juz bylam mega zmeczona to on znow spanie na mamie 😂

Nie musze Wam mowic jaki wyczyn wyjscie do toalety, a w nocy w ciazy nie wyobrazam sobie bez siku 🤭

U nas 7 latek noc tylko spanie że mną jeszcze jak meza nie ma bo w delegacji to w miarę ok bo się mieścimy na łóżku chociaż on i tak chodzi po całym w nocy i też lubi spać blisko mnie lub na mnie 😅 . Już zaczyna przeżywać jak to będzie jak mama pojedzie do szpitala z kim ja zasnę więc też ciekawie jak u Was 😂

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Witajcie

Może lepiej dla spokoju psychicznego skontroluj te bóle z lekarzem wtedy będziesz spokojniejsza napewno. Co do synka mój ma 7 lat i też śpi że mną i też się mu zdarza wybudzać jak ja tylko np wstanę do toalety już przezywa z kim zaśnie jak pojadę rodzic także dzieci takie już są a jak my jesteśmy zdenerwowane to one to czują i jest gorzej zamiast lepiej. Trzymam kciuki za Ciebie żeby było wszystko wporzadku z tymi bólami i z córeczka. To moja 3 ciąża I też mam takie bóle we wcześniejszych dwóch właśnie nie miałam tłumaczę sobie ze wiek robi swoje wcześniej też więcej chodziłam niż teraz tylko samochodem wszędzie ahh będzie dobrze 😊🥰

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    A najmlodszy ile ma lat?

3latka ma najmłodszytez jakieś bunty przechodzi i nie chce na drzemkę chodzić, a od 17 jest wyczerpany. Może z tąd te noce takie, ale dziś pobił rekord głośnych pobudek
    Ogólnie już każdy śpi u siebie w łóżeczku od dawna młodszy ze średnim mają piętrowe,średni ma zaraz 7lat, a starszy jest sam w pokoju 8,5l i a od 2tyg uczymy by szczególnie ten najmłodszy zasypiali sami w pokojach. Chce się przygotować,że jak nie będzie męża, a przyjdzie pora spania,a tu malutką trzeba będzie się zająć to nie będą -szczegolnie ten najmłodszy biegać po całym piętrze i krzyczeć, tylko będą zasypiac w łóżeczkach. Oczywiście się każdemu z nich przytrafi przyjście jak koszmar lub poranek wczesny (albo wołają nas)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2024, 11:44

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej koleżanki. Ja narazie cisza spokój, badania okej poza tym Tsh ale dostałam leki i jestem pod kontrolną Endo. Ja dzieci nie mam więc nie wiem jak to jest narazie, pierwsze w drodze 😂 bobas wariuje jak nie wiem 🥰 czasami aż muszę się odezwać do syna bo jak to mówi narzeczony „mały lata jak mały samolocik po brzuchu” 😍😍😍

Niektóre czynności już czuję że ciężej wykonać 😂 brzuch mam wrażenie że mam wielki 😂

KiNiAW, Patrycja_Pata, Izulek21, legusta, Kadża lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Monika.a Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Hej koleżanki. Ja narazie cisza spokój, badania okej poza tym Tsh ale dostałam leki i jestem pod kontrolną Endo. Ja dzieci nie mam więc nie wiem jak to jest narazie, pierwsze w drodze 😂 bobas wariuje jak nie wiem 🥰 czasami aż muszę się odezwać do syna bo jak to mówi narzeczony „mały lata jak mały samolocik po brzuchu” 😍😍😍

Niektóre czynności już czuję że ciężej wykonać 😂 brzuch mam wrażenie że mam wielki 😂

Ja ostatnio chciałam się schylić do zawiązania buta i jakie było zdziwienie, że już brzuch się nie chce schować i trzeba było przyjąć inna pozycję 😅

KiNiAW, PorannaPanna lubią tę wiadomość

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ