Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożena wrote:Dobrze że wszystko jest oki:) jak tak czytam to ja jestem w lesie ze wszystkim 🙈 tzn mam ubranka po synku, kolaznaka mi trochę dała ale to głowie body są i to tyle 🙈 nie wiem ile czego jest .... W sumie narazie nie mam nawet głowy do tego.... Martwię się tym moim gardłem, do tej pory woda utleniona dawała radę a tu 3 dni płukanek i nic, jak bolało tak boli już mnie to wkurza szczerze mówiąc:(
A spróbuj może prenalen gardlo? Mi w miarę pomagało -
Jak was czytam to też jestem jeszcze w lesie 😅
Dostałam ostatnio od znajomej mnóstwo ciuszków do rozmiaru 80. Wszystko kupowała nowe ... piękne i dobrej jakości. Czasami coś upolowala w lumpku, ale naprawdę zadbane rzeczy, wiec jestem przeszczesliwa, bo jej brzdąc z podobnego terminu (koniec kwietnia). Chyba tylko trochę małych bodziaków dokupię z ciuszków i skarpetki.
Narazie zbieram się do zakupu mebli, żeby mieć gdzie to wszystko poukładać i rozpisać co tak właściwie potrzebuje...
Ucisk pod żebrami męczy okropnie. Ostatnio wykupiłam pakiet treningów od babeczki Kasi Bigos na okres ciąży. Ćwiczyłam w poniedziałek... niby lajtowe treningi... nawet się nie zmęczyłam, a dzisiaj wyszły mi takie zakwasy w nogach, że ledwo chodzę 🤣🤣🤣KiNiAW lubi tę wiadomość
-
legusta wrote:Ja niestety tam nie mam co zmierzyc 🙈 bylam dzis w hm i lipa straszna... a do c&a mam kawalek, a online jednak nie umiem kupic bo rozmiar rozmiarowi nierowny
Ja kupiłam w hm ale nie mama tylko takie bawełniane bez fiszbin https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1208310002.html
a dziś dokupiłam taki
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1211240002.html
Ale nie wiem co wolisz😅. Dodatkowo zwykle sportowe takie jak moja córka nosi 🤣 -
Bożena wrote:Spróbuję, jutro chyba się wybiorę do apteki. A ja nie będzie lepiej to chyba do lekarza pójdę
No tak zrob ale te prenalen naprawdę fajne tak nawilżają bo są z propolisem i owocowe😊. Mam nadzieję że będzie dobrze. Aaaaaa jeszcze kup sobie tantum verde też można psikac że 3x -
Hej dziewczyny,
Przejrzałam bardzo z grubsza wcześniejsze wcześniejsze strony…
Cieszę się,że wizyty mega pozytywne. Współczuję, że choróbska jeszcze się gdzieś panoszą-oby szybko przeszły!
Jakoś strasznie szybko mi czas leci…ciągle masa spraw i wieczny bieg. Na szczęście gdzieś tam powoli gromadzę rzeczy dla Iduszki,ale na razie jest to tylko zrzucanie w jedno miejsce…
No i wcale tej energii nie mam więcej…codziennie rano ciężko z łóżka wstać.
Ja mam każdy weekendy wyjęty chodzeniem po górach i w sumie póki mam siły i chęci to kręcę te kilometry. Chartuję wytrzymałość przed porodem 🙈
No i wybrałam się do koleżanki na jogę prenatalną-jest w poniedziałki także jeszcze dobrze ciało ponaciąganej po mocnych chodzeniu.
Hypatia92 ta buteleczka to coś takiego:
Nie używałam, ale muszle laktacyjne mi się super sprawdziły.
I z rzeczy,które będę chciała zdobyć jest jeszcze jedno- Kadża mi przypomniała o otulaczu:) Super mi się przy noworodkowej córze sprawdził. Ten pierwszy rozmiar do około miesiąca/dwoch.
Zdrówka moc!
KiNiAW, hypatia92, Kadża lubią tę wiadomość
-
Ja też na ból gardła brałam prenalen. Miałam nawet wrażenie, że lepiej i szybciej działał niż strepsilsy czy inne specyfiki.
KiNiAW lubi tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
KiNiAW wrote:Ja kupiłam w hm ale nie mama tylko takie bawełniane bez fiszbin https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1208310002.html
a dziś dokupiłam taki
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1211240002.html
Ale nie wiem co wolisz😅. Dodatkowo zwykle sportowe takie jak moja córka nosi 🤣
Niestety przy 80e takie modele odpadają bo wygląda jakby biust był w połowie brzucha 😅😅
Mam dwa takie biustonosze z hmu ale to na karmienieKiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Agatekk wrote:Hej dziewczyny,
Przejrzałam bardzo z grubsza wcześniejsze wcześniejsze strony…
Cieszę się,że wizyty mega pozytywne. Współczuję, że choróbska jeszcze się gdzieś panoszą-oby szybko przeszły!
Jakoś strasznie szybko mi czas leci…ciągle masa spraw i wieczny bieg. Na szczęście gdzieś tam powoli gromadzę rzeczy dla Iduszki,ale na razie jest to tylko zrzucanie w jedno miejsce…
No i wcale tej energii nie mam więcej…codziennie rano ciężko z łóżka wstać.
Ja mam każdy weekendy wyjęty chodzeniem po górach i w sumie póki mam siły i chęci to kręcę te kilometry. Chartuję wytrzymałość przed porodem 🙈
No i wybrałam się do koleżanki na jogę prenatalną-jest w poniedziałki także jeszcze dobrze ciało ponaciąganej po mocnych chodzeniu.
Hypatia92 ta buteleczka to coś takiego:
Nie używałam, ale muszle laktacyjne mi się super sprawdziły.
I z rzeczy,które będę chciała zdobyć jest jeszcze jedno- Kadża mi przypomniała o otulaczu:) Super mi się przy noworodkowej córze sprawdził. Ten pierwszy rozmiar do około miesiąca/dwoch.
Zdrówka moc!Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
My dziś kupiliśmy od kogoś wózek.. ma w jednym miejscu odprysnieta farbę i plamkę w budzie ale takto był ok.
Szafy zamówione...
Nie wiem kiedy wyjdę z kurzu remontowego...KiNiAW, Kadża, Bożena lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
legusta wrote:To ja ani muszli ani tej buteleczki nie uzywalam 😅 myslalam ze to zbedne gadzety a widze ze wy zachwalacie 🤔
U mnie fajnie się sprawdzały muszle,zawsze można było mleko zlać i do zamrożenia lub jak mniej do kąpieli dodać. Teraz dostałam tą buteleczkę więc muszli nowych nie będę nabywać.legusta lubi tę wiadomość
-
Agatekk wrote:U mnie fajnie się sprawdzały muszle,zawsze można było mleko zlać i do zamrożenia lub jak mniej do kąpieli dodać. Teraz dostałam tą buteleczkę więc muszli nowych nie będę nabywać.
Agatekk lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Podgrzewacz z LOVI jest 4w1 i ma możliwość sterylizacji i możliwość utrzymania temperatury do 10h.
Pieluchy kupiłam po 3 szt muslinowych, bambusowych, tetrowych i flanelowych.
Korzystając z porannego lenistwa uznałam, że podliczę wydatki na ciążę z uwzględnieniem wszystkich kosztów badań dodatkowych typu USG prenatalnego, diagnostyki laboratoryjnej, wizyt u lekarza, leków, wyprawki, szkoły rodzenia i rzeczy potrzebnych mi na ten okres typu ciśnieniomierz…
Zaznaczam, że jest to moja pierwsza ciąża i zaczynałam od zera.
Do tej pory wyszło mi: 7955 złotych.
I najgorsze jest, że jeszcze sporo wydatków typu wózek i fotelik przede mną.
Ale chyba zacznę angażować w te wydatki już męża 😂
Uważam, że sama ciaza jest sporym obciążeniem finansowym, a dziecko to już w ogóle!
A ja zawsze się dziwiłam, jak to moja siostra mając dziecko nigdy nie ma kasy 😂😂😂
A Wy co myślicie?hypatia92 lubi tę wiadomość
-
Sara10 wrote:Podgrzewacz z LOVI jest 4w1 i ma możliwość sterylizacji i możliwość utrzymania temperatury do 10h.
Pieluchy kupiłam po 3 szt muslinowych, bambusowych, tetrowych i flanelowych.
Korzystając z porannego lenistwa uznałam, że podliczę wydatki na ciążę z uwzględnieniem wszystkich kosztów badań dodatkowych typu USG prenatalnego, diagnostyki laboratoryjnej, wizyt u lekarza, leków, wyprawki, szkoły rodzenia i rzeczy potrzebnych mi na ten okres typu ciśnieniomierz…
Zaznaczam, że jest to moja pierwsza ciąża i zaczynałam od zera.
Do tej pory wyszło mi: 7955 złotych.
I najgorsze jest, że jeszcze sporo wydatków typu wózek i fotelik przede mną.
Ale chyba zacznę angażować w te wydatki już męża 😂
Uważam, że sama ciaza jest sporym obciążeniem finansowym, a dziecko to już w ogóle!
A ja zawsze się dziwiłam, jak to moja siostra mając dziecko nigdy nie ma kasy 😂😂😂
A Wy co myślicie?
Ja nawet nie liczę bo wiem ile idzie na to wszystko orzy dwójce dzieci która mamy a przy takim maluszku jeszcze więcej jeśli się nie ma nic po poprzednich bo są w szych odstępach. 😅 no ale aż tak źle nie ma żeby brakowało na cokolwiek 😊