X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dobrze że wszystko jest oki:) jak tak czytam to ja jestem w lesie ze wszystkim 🙈 tzn mam ubranka po synku, kolaznaka mi trochę dała ale to głowie body są i to tyle 🙈 nie wiem ile czego jest .... W sumie narazie nie mam nawet głowy do tego.... Martwię się tym moim gardłem, do tej pory woda utleniona dawała radę a tu 3 dni płukanek i nic, jak bolało tak boli :( już mnie to wkurza szczerze mówiąc:(

A spróbuj może prenalen gardlo? Mi w miarę pomagało

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na gardło pomogły też te tabletki prenalen i ciepłe herbaty z cytryną i sokiem malinowym.

Dużo zdrówka!

KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was czytam to też jestem jeszcze w lesie 😅
    Dostałam ostatnio od znajomej mnóstwo ciuszków do rozmiaru 80. Wszystko kupowała nowe ... piękne i dobrej jakości. Czasami coś upolowala w lumpku, ale naprawdę zadbane rzeczy, wiec jestem przeszczesliwa, bo jej brzdąc z podobnego terminu (koniec kwietnia). Chyba tylko trochę małych bodziaków dokupię z ciuszków i skarpetki.
    Narazie zbieram się do zakupu mebli, żeby mieć gdzie to wszystko poukładać i rozpisać co tak właściwie potrzebuje...

Ucisk pod żebrami męczy okropnie. Ostatnio wykupiłam pakiet treningów od babeczki Kasi Bigos na okres ciąży. Ćwiczyłam w poniedziałek... niby lajtowe treningi... nawet się nie zmęczyłam, a dzisiaj wyszły mi takie zakwasy w nogach, że ledwo chodzę 🤣🤣🤣

KiNiAW lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Ja sieciowki H&M C&A
    Ja niestety tam nie mam co zmierzyc 🙈 bylam dzis w hm i lipa straszna... a do c&a mam kawalek, a online jednak nie umiem kupic bo rozmiar rozmiarowi nierowny :(

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja niestety tam nie mam co zmierzyc 🙈 bylam dzis w hm i lipa straszna... a do c&a mam kawalek, a online jednak nie umiem kupic bo rozmiar rozmiarowi nierowny :(

Ja kupiłam w hm ale nie mama tylko takie bawełniane bez fiszbin https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1208310002.html

a dziś dokupiłam taki

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1211240002.html

Ale nie wiem co wolisz😅. Dodatkowo zwykle sportowe takie jak moja córka nosi 🤣

• Bożena Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    A spróbuj może prenalen gardlo? Mi w miarę pomagało
    Spróbuję, jutro chyba się wybiorę do apteki. A ja nie będzie lepiej to chyba do lekarza pójdę :(

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Spróbuję, jutro chyba się wybiorę do apteki. A ja nie będzie lepiej to chyba do lekarza pójdę :(

No tak zrob ale te prenalen naprawdę fajne tak nawilżają bo są z propolisem i owocowe😊. Mam nadzieję że będzie dobrze. Aaaaaa jeszcze kup sobie tantum verde też można psikac że 3x

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Przejrzałam bardzo z grubsza wcześniejsze wcześniejsze strony…
    Cieszę się,że wizyty mega pozytywne. Współczuję, że choróbska jeszcze się gdzieś panoszą-oby szybko przeszły!

Jakoś strasznie szybko mi czas leci…ciągle masa spraw i wieczny bieg. Na szczęście gdzieś tam powoli gromadzę rzeczy dla Iduszki,ale na razie jest to tylko zrzucanie w jedno miejsce…
    No i wcale tej energii nie mam więcej…codziennie rano ciężko z łóżka wstać.

Ja mam każdy weekendy wyjęty chodzeniem po górach i w sumie póki mam siły i chęci to kręcę te kilometry. Chartuję wytrzymałość przed porodem 🙈

No i wybrałam się do koleżanki na jogę prenatalną-jest w poniedziałki także jeszcze dobrze ciało ponaciąganej po mocnych chodzeniu.

Hypatia92 ta buteleczka to coś takiego:

pol_pl_Kolektor-pokarmu-Mami-1060_1.jpg

Nie używałam, ale muszle laktacyjne mi się super sprawdziły.

I z rzeczy,które będę chciała zdobyć jest jeszcze jedno- Kadża mi przypomniała o otulaczu:) Super mi się przy noworodkowej córze sprawdził. Ten pierwszy rozmiar do około miesiąca/dwoch.

Zdrówka moc!

KiNiAW, hypatia92, Kadża lubią tę wiadomość

age.png
  • Gośka29 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na ból gardła brałam prenalen. Miałam nawet wrażenie, że lepiej i szybciej działał niż strepsilsy czy inne specyfiki.

KiNiAW lubi tę wiadomość

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Argentin też można 😊 to spray ze srebrem.

Bożena lubi tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja kupiłam w hm ale nie mama tylko takie bawełniane bez fiszbin https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1208310002.html

a dziś dokupiłam taki

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1211240002.html

Ale nie wiem co wolisz😅. Dodatkowo zwykle sportowe takie jak moja córka nosi 🤣

Niestety przy 80e takie modele odpadają bo wygląda jakby biust był w połowie brzucha 😅😅
    Mam dwa takie biustonosze z hmu ale to na karmienie :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Hej dziewczyny,

Przejrzałam bardzo z grubsza wcześniejsze wcześniejsze strony…
    Cieszę się,że wizyty mega pozytywne. Współczuję, że choróbska jeszcze się gdzieś panoszą-oby szybko przeszły!

Jakoś strasznie szybko mi czas leci…ciągle masa spraw i wieczny bieg. Na szczęście gdzieś tam powoli gromadzę rzeczy dla Iduszki,ale na razie jest to tylko zrzucanie w jedno miejsce…
    No i wcale tej energii nie mam więcej…codziennie rano ciężko z łóżka wstać.

Ja mam każdy weekendy wyjęty chodzeniem po górach i w sumie póki mam siły i chęci to kręcę te kilometry. Chartuję wytrzymałość przed porodem 🙈

No i wybrałam się do koleżanki na jogę prenatalną-jest w poniedziałki także jeszcze dobrze ciało ponaciąganej po mocnych chodzeniu.

Hypatia92 ta buteleczka to coś takiego:

pol_pl_Kolektor-pokarmu-Mami-1060_1.jpg

Nie używałam, ale muszle laktacyjne mi się super sprawdziły.

I z rzeczy,które będę chciała zdobyć jest jeszcze jedno- Kadża mi przypomniała o otulaczu:) Super mi się przy noworodkowej córze sprawdził. Ten pierwszy rozmiar do około miesiąca/dwoch.

Zdrówka moc!
    To ja ani muszli ani tej buteleczki nie uzywalam 😅 myslalam ze to zbedne gadzety a widze ze wy zachwalacie 🤔

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kupiliśmy od kogoś wózek.. ma w jednym miejscu odprysnieta farbę i plamkę w budzie ale takto był ok.

Szafy zamówione...

Nie wiem kiedy wyjdę z kurzu remontowego...

KiNiAW, Kadża, Bożena lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    To ja ani muszli ani tej buteleczki nie uzywalam 😅 myslalam ze to zbedne gadzety a widze ze wy zachwalacie 🤔

U mnie fajnie się sprawdzały muszle,zawsze można było mleko zlać i do zamrożenia lub jak mniej do kąpieli dodać. Teraz dostałam tą buteleczkę więc muszli nowych nie będę nabywać.

legusta lubi tę wiadomość

age.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    U mnie fajnie się sprawdzały muszle,zawsze można było mleko zlać i do zamrożenia lub jak mniej do kąpieli dodać. Teraz dostałam tą buteleczkę więc muszli nowych nie będę nabywać.
    Jak faktycznie będzie coś mleka uciekać to chyba już dokupię stacjonarnie, bo ja nawet wkładek nie musiałam kupować 🤭

Agatekk lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Monika.a Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    My dziś kupiliśmy od kogoś wózek.. ma w jednym miejscu odprysnieta farbę i plamkę w budzie ale takto był ok.

Szafy zamówione...

Nie wiem kiedy wyjdę z kurzu remontowego...

Jaki model 😃

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udanego dnia życzę I wizyt jeśli są 😘✊️✊️✊️

legusta, Monika.a, Kadża, Bożena lubią tę wiadomość

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podgrzewacz z LOVI jest 4w1 i ma możliwość sterylizacji i możliwość utrzymania temperatury do 10h.
    Pieluchy kupiłam po 3 szt muslinowych, bambusowych, tetrowych i flanelowych.

Korzystając z porannego lenistwa uznałam, że podliczę wydatki na ciążę z uwzględnieniem wszystkich kosztów badań dodatkowych typu USG prenatalnego, diagnostyki laboratoryjnej, wizyt u lekarza, leków, wyprawki, szkoły rodzenia i rzeczy potrzebnych mi na ten okres typu ciśnieniomierz…
    Zaznaczam, że jest to moja pierwsza ciąża i zaczynałam od zera.
    Do tej pory wyszło mi: 7955 złotych.

I najgorsze jest, że jeszcze sporo wydatków typu wózek i fotelik przede mną.
    Ale chyba zacznę angażować w te wydatki już męża 😂

Uważam, że sama ciaza jest sporym obciążeniem finansowym, a dziecko to już w ogóle!
    A ja zawsze się dziwiłam, jak to moja siostra mając dziecko nigdy nie ma kasy 😂😂😂

A Wy co myślicie?

hypatia92 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak dziś do lekarza idę. Może mi coś da:/ gardło nie odpuszcza, a wręcz jest gorzej, pół nocy nie spałam przez ból. Ostatni raz tak miałam w lipcu kiedy miałam anginę 🤦

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Podgrzewacz z LOVI jest 4w1 i ma możliwość sterylizacji i możliwość utrzymania temperatury do 10h.
    Pieluchy kupiłam po 3 szt muslinowych, bambusowych, tetrowych i flanelowych.

Korzystając z porannego lenistwa uznałam, że podliczę wydatki na ciążę z uwzględnieniem wszystkich kosztów badań dodatkowych typu USG prenatalnego, diagnostyki laboratoryjnej, wizyt u lekarza, leków, wyprawki, szkoły rodzenia i rzeczy potrzebnych mi na ten okres typu ciśnieniomierz…
    Zaznaczam, że jest to moja pierwsza ciąża i zaczynałam od zera.
    Do tej pory wyszło mi: 7955 złotych.

I najgorsze jest, że jeszcze sporo wydatków typu wózek i fotelik przede mną.
    Ale chyba zacznę angażować w te wydatki już męża 😂

Uważam, że sama ciaza jest sporym obciążeniem finansowym, a dziecko to już w ogóle!
    A ja zawsze się dziwiłam, jak to moja siostra mając dziecko nigdy nie ma kasy 😂😂😂

A Wy co myślicie?

Ja nawet nie liczę bo wiem ile idzie na to wszystko orzy dwójce dzieci która mamy a przy takim maluszku jeszcze więcej jeśli się nie ma nic po poprzednich bo są w szych odstępach. 😅 no ale aż tak źle nie ma żeby brakowało na cokolwiek 😊

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ