Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożena wrote:Dziewczyny dostałam niestety gorączki, póki co 38 stopni strasznie się martwię czy to jakoś wpłynie na dziecko? Biorę antybiotyk, wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą dawkę
Lepszy antybiotyk i żeby przeszło niż nie brać nic Kochana będzie dobrze ja 1 ciąży też miałam antybiotyk i było wszystko ok😊 jak dzis??
Udanego weekendu życzę Dziewczyny 😊😘 -
KiNiAW wrote:Lepszy antybiotyk i żeby przeszło niż nie brać nic Kochana będzie dobrze ja 1 ciąży też miałam antybiotyk i było wszystko ok😊 jak dzis??
Udanego weekendu życzę Dziewczyny 😊😘
Teraz gorączki nie mam. Kaszel trochę mnie męczy, gardło boli, nos zapchany. -
Bożena wrote:Teraz gorączki nie mam. Kaszel trochę mnie męczy, gardło boli, nos zapchany.
Po kilku dawkach antybiotyku będzie lepiej zobaczysz. A masz coś dodatkowo na kaszel katar??
Ten narivent kupisz bez recepty ja go w I trymestrze brałam psikalam do nosa I było dużo lepiej i prenalen na gardło i tantum verde a na kaszel to miałam mokry więc inhalacje z mucosolvanu ale to na receptę już jest w dawce dziecięcej. -
KiNiAW wrote:Po kilku dawkach antybiotyku będzie lepiej zobaczysz. A masz coś dodatkowo na kaszel katar??
Ten narivent kupisz bez recepty ja go w I trymestrze brałam psikalam do nosa I było dużo lepiej i prenalen na gardło i tantum verde a na kaszel to miałam mokry więc inhalacje z mucosolvanu ale to na receptę już jest w dawce dziecięcej.KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Zdrówka dla chorowitkow. Ja już zdrowa.
Posprzątałam dziś trochę.
Za tydzień zobacze dzidzi 😍
Położna jakaś zakręcona. Nie podała godziny tylko sam termin lekcji 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2024, 21:42
KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Bożena wrote:Dziewczyny dostałam niestety gorączki, póki co 38 stopni strasznie się martwię czy to jakoś wpłynie na dziecko? Biorę antybiotyk, wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą dawkę
Bożena ja też brałam antybiotyk w ciąży i lekarz,położna i dziewczyny tutaj zapewniali mnie, że z dzieckiem będzie wszystko dobrze. Dużo zdrowia, napewno nie długo poczujesz się lepiej ❤️
Zdrowia dla wszystkichKiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość
-
Kochane życzę wam udanej niedzieli i całego tygodnia😊😘 postaram się was czytać na bieżąco i odezwać się z tygodniowego urlopu w ciepełku 😁🏖🏝🌞. Jeszcze dziś jadę odwiedzić mamę a potem wielkie pakowanie siebie i najmłodszego bo rano o 5-6 pobudka 😊. Trzymajcie się cieplutko życzę udanych wizyt na nowy tydzień ja wrócę 13 a wizytę mam 14 w walentynki 🥰
Patrycja_Pata, legusta, Sara10, Agatekk, Bożena, hypatia92, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Kochane życzę wam udanej niedzieli i całego tygodnia😊😘 postaram się was czytać na bieżąco i odezwać się z tygodniowego urlopu w ciepełku 😁🏖🏝🌞. Jeszcze dziś jadę odwiedzić mamę a potem wielkie pakowanie siebie i najmłodszego bo rano o 5-6 pobudka 😊. Trzymajcie się cieplutko życzę udanych wizyt na nowy tydzień ja wrócę 13 a wizytę mam 14 w walentynki 🥰
Miłego wypoczynku ☺️KiNiAW lubi tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
KiNiAW życzę udanego wyjazdu! Obyś odpoczęła w słoneczku ☀️
Mam prośbę/pytanie. Bo lekarz napisał Ci "pozwolenie" na lot, z tego co pamiętam. Chciałabym jutro podsunąć je również mojej ginekolog. Czy masz może jakiś wzór tego, że nie masz przeciwskazań do lotu?KiNiAW lubi tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:KiNiAW życzę udanego wyjazdu! Obyś odpoczęła w słoneczku ☀️
Mam prośbę/pytanie. Bo lekarz napisał Ci "pozwolenie" na lot, z tego co pamiętam. Chciałabym jutro podsunąć je również mojej ginekolog. Czy masz może jakiś wzór tego, że nie masz przeciwskazań do lotu?
Wiesz co to zależy jakimi liniami lotniczymi lecisz. My wizzair i tam nie mieli żadnego formularza więc wypisał mi na zwykłym zaświadczeniu lekarskim które ma w gabinecie imię nazwisko który tydzień kiedy poród i że nie ma przeciwskazań do lotu samolotem najwazniejsza pieczatka i podpis i ja musialam miec to wypisane 6 dni przed wylotem minimum a on mi wpisal date wczorajsza . Nie powinnam tego wogole mieć bo tak naprawdę od 28tyg są wymagane zaswiadczenia lekarskie no ale dzwonili z itaki żebym miała w razie czego i musiałam zrobić zdjęcie tego zaswiadczenia i wysłać do biura tłumaczeń i wysłali mi przetłumaczone na język angielski z tym że z datą przetłumaczenia już 31 stycznia więc się mieszczę bo lekarz dal 4.2 datę no ale im to zajmuje 2 dni tłumaczenie więc gdybym czekała do dziś nie doszło by mi to. Znając życie nie będą sprawdzać no ale trzeba mieć. Bardziej się stresuje wymiarami bagaży podręcznych przekraczają nam o 2-3cm niby nie mam wypchanych więc mogę je ugnieść więc mam nadzieję że przejdzie 😁😊 -
KiNiAW wrote:Wiesz co to zależy jakimi liniami lotniczymi lecisz. My wizzair i tam nie mieli żadnego formularza więc wypisał mi na zwykłym zaświadczeniu lekarskim które ma w gabinecie imię nazwisko który tydzień kiedy poród i że nie ma przeciwskazań do lotu samolotem najwazniejsza pieczatka i podpis i ja musialam miec to wypisane 6 dni przed wylotem minimum a on mi wpisal date wczorajsza . Nie powinnam tego wogole mieć bo tak naprawdę od 28tyg są wymagane zaswiadczenia lekarskie no ale dzwonili z itaki żebym miała w razie czego i musiałam zrobić zdjęcie tego zaswiadczenia i wysłać do biura tłumaczeń i wysłali mi przetłumaczone na język angielski z tym że z datą przetłumaczenia już 31 stycznia więc się mieszczę bo lekarz dal 4.2 datę no ale im to zajmuje 2 dni tłumaczenie więc gdybym czekała do dziś nie doszło by mi to. Znając życie nie będą sprawdzać no ale trzeba mieć. Bardziej się stresuje wymiarami bagaży podręcznych przekraczają nam o 2-3cm niby nie mam wypchanych więc mogę je ugnieść więc mam nadzieję że przejdzie 😁😊
KiNiAW lubi tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
KiNiAW wrote:Kochane życzę wam udanej niedzieli i całego tygodnia😊😘 postaram się was czytać na bieżąco i odezwać się z tygodniowego urlopu w ciepełku 😁🏖🏝🌞. Jeszcze dziś jadę odwiedzić mamę a potem wielkie pakowanie siebie i najmłodszego bo rano o 5-6 pobudka 😊. Trzymajcie się cieplutko życzę udanych wizyt na nowy tydzień ja wrócę 13 a wizytę mam 14 w walentynki 🥰
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Patrycja_Pata wrote:Bożena ja też brałam antybiotyk w ciąży i lekarz,położna i dziewczyny tutaj zapewniali mnie, że z dzieckiem będzie wszystko dobrze. Dużo zdrowia, napewno nie długo poczujesz się lepiej ❤️
Zdrowia dla wszystkichPatrycja_Pata lubi tę wiadomość
-
Kinia ale masz dobrze...
KiNiAW lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Hej, przepraszam, że zwracam wam głowę głupotami. Po prostu czuje się jak najgorsza przyszła matka na świecie .... Może ten temat się przewijał może nie....odkąd jestem w ciąży wiecie człowiek stara się się restrykcyjne przestrzegać zaleceń diety, np. Zero surowego mięsa, dokładne mycie owoców i warzyw itd. Wczoraj pierwszy raz usłyszałam słowo listeria (w artykule) i zamarłam. Mówili, że to świństwo jest nawet w paczkowanych mixach sałat. Ja niestety do tej pory jadłam dużo tych gotowych, umytych mixów....ale nie wpadłam na to by je myć. I teraz się boje, nie wiem dla większości to pewnie oczywiste i czuję do siebie żal że nie robiłam takiej rzeczy...no i strach czy będzie dobrze......
-
Women9441 wrote:Hej, przepraszam, że zwracam wam głowę głupotami. Po prostu czuje się jak najgorsza przyszła matka na świecie .... Może ten temat się przewijał może nie....odkąd jestem w ciąży wiecie człowiek stara się się restrykcyjne przestrzegać zaleceń diety, np. Zero surowego mięsa, dokładne mycie owoców i warzyw itd. Wczoraj pierwszy raz usłyszałam słowo listeria (w artykule) i zamarłam. Mówili, że to świństwo jest nawet w paczkowanych mixach sałat. Ja niestety do tej pory jadłam dużo tych gotowych, umytych mixów....ale nie wpadłam na to by je myć. I teraz się boje, nie wiem dla większości to pewnie oczywiste i czuję do siebie żal że nie robiłam takiej rzeczy...no i strach czy będzie dobrze......
Monika.a, legusta lubią tę wiadomość
-
Ja witam się znów po nieobecności, remont… eh ostatnie szlify ścian i malujemy! Potem podłoga, wykładzinka i koniec! 🥰
Zaczęłam organizować w aptece wyprawkę, porównałam sobie co mi wyjdzie taniej w aptece co w rossku. Ale wstrzymam się z zamówieniem chociaż dwa tygodnie 💪🏻
Laktator zdecydowałam na Neno primo!
Butelek nie wiem ile kupić bo marzę kp i poniekąd kpi 😁 zastanawiam się czy narazie trzy różne mi wystarcza a czego nie zużyje to trudno 😃
Smaczków nie szaleje, mam dwa różne (jeden w prezencie dostaliśmy) więc narazie tak zostawię 😀
Jeszcze kilka ciuszków, kilka pieluch tetrowych bo mam chyba tylko trzy i możliwe że będę przygotowana w większej częściWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2024, 11:59
Monika.a, hypatia92 lubią tę wiadomość