Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzydziescisześć wrote:Fizjoterapeuta uroginekologiczny może zajmować się blizna po cc, masażem wewnętrznym jak i zewnętrznym. Ja korzystałam wcześniej dla rozluźnienia więzadeł od środka przy bolesnych owulacjach, miesiączkach. Wydaje mi się, że to zupełnie inna specjalizacja niż fizjoterapeuta.
Że inna specjalizacja to wiem bo ta babeczka ma właśnie dwie specjalizacje zrobione. Ja właśnie nie mam spięć brzucha czy więzadeł, dlatego zastanawiałam się co takiego mogłoby być na takiej wizycie oprócz pokazania ćwiczeń rozluźniających, pozycji wertykalnych czyli typowo"przygotowanie do porodu"Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Kochane pozdrawiam Was z slinecznej fuerteventura chodz wieje lekki wiatr i tak jest pieknie😊🏖☀️ niestety nie umiem dodać wam zdjęć życzę udanych wizyt w tym tygodniu i kciuki 🥰😘✊️✊️
Kadża, Gośka29, legusta, Izulek21, Bożena, Cukierkowa, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
Mi masuje więzadła i pokazała ćwiczenia rozluźniające, ale tak naprawdę one wszystkie dostępne są na youtubie, więc dla samych tych ćwiczeń, według mnie nie warto płacić tyle. Masaż fajnie rozluźnia. Po porodzie też na pewno umówię się na kilka wizyt, żeby sprawdziła jak wszystko wewnętrznie u mnie wraca do normy. I oczywiście jeżeli cc to mobilizacja blizny, bo jednak ważna dla mnie jest estetyka.
legusta lubi tę wiadomość
-
Sara10 wrote:Mi masuje więzadła i pokazała ćwiczenia rozluźniające, ale tak naprawdę one wszystkie dostępne są na youtubie, więc dla samych tych ćwiczeń, według mnie nie warto płacić tyle. Masaż fajnie rozluźnia. Po porodzie też na pewno umówię się na kilka wizyt, żeby sprawdziła jak wszystko wewnętrznie u mnie wraca do normy. I oczywiście jeżeli cc to mobilizacja blizny, bo jednak ważna dla mnie jest estetyka.
O tak, ja po porodzie tez sobie bardzo chwalilam zreszta nawet przed "ostrzegala" zeby nie wstawac z brzuszkiem na prosto tylko bokiem zeby nie obciazac dodatkowo miesni, bo potem czesto sie poglebia to rozejscie.
Jak chodzilam do szkoly rodzenia przed pierwsza ciaza to tam mielismy raz w tyg zajecia z fizjo przygotowujace do porodu, wlasnie rozluzniajace i rozciagajace. Musze czegos poszukac na youtubie, bo zaraz cala ciaza mi przeleciSara10 lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Tak, pomagały
Nawet czasami teraz bratu stawia, 2-3 dni i mega poprawa. Tylko to chyba też trzeba umieć stawiać żeby nie zrobić szkody -
Cześć dziewczyny, ja właśnie dzisiaj byłam pierwszy raz u fizjoterapeutki. Najpierw mnie rozmasowala na całej długości bo byłam strasznie podpinana, potem robiłyśmy ćwiczenia oddechowe i ćwiczenia miednicy a na końcu mi przykleiła taśmy na plecy na te mięśnie. Następna wizytę mam za miesiąc i będę wtedy już robić z nią ćwiczenia na piłce. Nie wiem jak wasze fizjoterapeutki ale ja jestem zadowolona. Wiem co mam ćwiczyć w domu i na co zwracać uwagę. Cenowo 120zl za 60 minut. Cena chyba w miarę normalna. Zastanawiam się czy dodatkowo się zapisywać do szkoły rodzenia czy nie.Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Hej dziewczyny!
Mnie ból pod prawym żebrem dalej męczy.. obawiam się, że już tak zostanie do porodu.
Dzisiaj się w końcu wziełam za robote i zamówiłam meble do pokoju malucha, żeby mieć gdzie pakować rzeczy wyprawkowe
Zaczęłam robić też listę wyprawkową dla malucha, sugerowałam się różnymi filmikami kobiet z youtube... Chwilowo już ponad 50 pozycji ... a lista pewnie jeszcze urośnie, bo przecież jeszcze torba do szpitala...
Szok, że ten czas tak leci... dopiero co nieśmiało czytałam was we wrześniu, a to zostały tylko 3 miesiące!
legusta, Sara10, KiNiAW, Kadża, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Ja jutro zaczynam warsztaty z położną pewnie narazie tylko organizacyjne pierdoły będą
Sara10, Bożena, hypatia92 lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Lenayna wrote:Hej dziewczyny!
Mnie ból pod prawym żebrem dalej męczy.. obawiam się, że już tak zostanie do porodu.
Dzisiaj się w końcu wziełam za robote i zamówiłam meble do pokoju malucha, żeby mieć gdzie pakować rzeczy wyprawkowe
Zaczęłam robić też listę wyprawkową dla malucha, sugerowałam się różnymi filmikami kobiet z youtube... Chwilowo już ponad 50 pozycji ... a lista pewnie jeszcze urośnie, bo przecież jeszcze torba do szpitala...
Szok, że ten czas tak leci... dopiero co nieśmiało czytałam was we wrześniu, a to zostały tylko 3 miesiące!
Mnie obecnie przeraża, że tylko 3 miesiące zostały, kurcze jakoś ten drugi trymestr ekspresowo przeleciał ... a ja mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia 😂Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Na jakie meble się zdecydowałaś? My musimy coś wybrać (głównie szafa i łóżeczko) dla 2 latka i ilość mebli na rynku mnie przeraża... nie potrafie się zdecydować 😂
Mnie obecnie przeraża, że tylko 3 miesiące zostały, kurcze jakoś ten drugi trymestr ekspresowo przeleciał ... a ja mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia 😂 -
Monika.a wrote:Podzielisz się koszykiem z apteki? Podpatruje właśnie jakie produkty jakich firm są wybierane
Pewnie że się podzielę z artykułów typu podklady czy jakieś higieniczne dla mnie jeszcze nie wybrałam, myślę że bella z rosska a podkłady canpol
Dla maluszka mam tak:
Pedicetamol , Linomag, Disnemar baby, d-vitum, Symphar roztwór fiziologiczny (i w domu kontrowersyjne rzeczy typu octanisept i sudocrem) 😂
Bocioland woreczki na pokarm, wkładki laktacyjne bella, majciochy horizon 4szt, Medicomp kompresy jałowe paczka , tantum rosę i ginexid pianka.
Narazie mam koleżanki tyle w aptecznym koszu gemini, nie zamawiam jeszcze do marca bo znajoma nakupowała swojemu (za 5 dni ma cc) i prosiła żebym poczekała bo co jej zostanie to będzie chciała oddać 😂
Laktator i kolektor Neno (swoją drogą macie pojedynczy najlepiej oceniany Neno Angelo w super cenie na sklepie internetowym Media Expertu)
Sterylizator też mam neno 6w1 bo można grzać mleko, rozmrażać, grzać obiadki i sterylizować co się da 😂
PS poprawka bo oczywiście przeoczyłam 😂 mam jeszcze w koszyku termoforek z pestek, olej ze słodkich migdałów, bepanthen baby, i kompresy żelowe na cycusie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 10:41
KiNiAW, Kadża, Monika.a, hypatia92, Bożena lubią tę wiadomość
-
PorannaPanna wrote:Pewnie że się podzielę z artykułów typu podklady czy jakieś higieniczne dla mnie jeszcze nie wybrałam, myślę że bella z rosska a podkłady canpol
Dla maluszka mam tak:
Pedicetamol , Linomag, Disnemar baby, d-vitum, Symphar roztwór fiziologiczny (i w domu kontrowersyjne rzeczy typu octanisept i sudocrem) 😂
Bocioland woreczki na pokarm, wkładki laktacyjne bella, majciochy horizon 4szt, Medicomp kompresy jałowe paczka , tantum rosę i ginexid pianka.
Narazie mam koleżanki tyle w aptecznym koszu gemini, nie zamawiam jeszcze do marca bo znajoma nakupowała swojemu (za 5 dni ma cc) i prosiła żebym poczekała bo co jej zostanie to będzie chciała oddać 😂
Laktator i kolektor Neno (swoją drogą macie pojedynczy najlepiej oceniany Neno Angelo w super cenie na sklepie internetowym Media Expertu)
Sterylizator też mam neno 6w1 bo można grzać mleko, rozmrażać, grzać obiadki i sterylizować co się da 😂
PS poprawka bo oczywiście przeoczyłam 😂 mam jeszcze w koszyku termoforek z pestek, olej ze słodkich migdałów, bepanthen baby, i kompresy żelowe na cycusie 😂
Nam się ten sterylizator 6w1 nie sprawdził, ciekawe czy Ty będziesz zadowolona ja bardziej myślę o czajniku z funkcją temperatury lub ekspres do mleka, ale to już chyba na bieżąco kupię jeśli kp nie wypali
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Dzień dobry kochane
Listę do apteki sobie skopiowałam 🙈 i dziękuję
Za podzielenie się. Ja po wizycie u lekarza i niestety antybiotyk:( no ale lepiej podobno z niż bez tym bardziej że czuję ciężko na klatce a kaszel domowymi sposobami nie minął.
Miłego dnia Wam zyczeBożena, PorannaPanna lubią tę wiadomość
-
Kadża wrote:Dzień dobry kochane
Listę do apteki sobie skopiowałam 🙈 i dziękuję
Za podzielenie się. Ja po wizycie u lekarza i niestety antybiotyk:( no ale lepiej podobno z niż bez tym bardziej że czuję ciężko na klatce a kaszel domowymi sposobami nie minął.
Miłego dnia Wam zycze -
legusta wrote:Chyba większość z tego co napisałaś to mam 🙈 bo albo jest w użytku teraz albo zostało nieotwarte z dobrą datą
Nam się ten sterylizator 6w1 nie sprawdził, ciekawe czy Ty będziesz zadowolona ja bardziej myślę o czajniku z funkcją temperatury lub ekspres do mleka, ale to już chyba na bieżąco kupię jeśli kp nie wypali -
PorannaPanna wrote:Pewnie że się podzielę z artykułów typu podklady czy jakieś higieniczne dla mnie jeszcze nie wybrałam, myślę że bella z rosska a podkłady canpol
Dla maluszka mam tak:
PS poprawka bo oczywiście przeoczyłam 😂 mam jeszcze w koszyku termoforek z pestek, olej ze słodkich migdałów, bepanthen baby, i kompresy żelowe na cycusie 😂
Dziękuję. Ja dziś po spotkaniu ze szkoły w sklepie. Głowa pęka, wiedzy dużo muszę teraz to przyswoić o zrobić próbny koszyk. Mąż przerażony i myślał, że jak ja mówię "nie mam nic dla siebie" to jakaś koszula, specjalne podpaski i może że dwie/ trzy rzeczy a nie taka lista i dostałam "polecenie" ogarnięcia, bo się zaczął martwić 🤪 -
Bożena wrote:Dziewczyny bolą was plecy???
Czasem w nocy po nocy jak zapomnę wesprzeć się poduszka. Miałam problem z odcinkiem lędźwiowym i niżej i mam ćwiczenia, zalecenia od uro-fizjo i od tego czasu jest ok. Mi na codzien pomógł dysk na krzesło czy mata z kolcami-20min leżenia po maratonie w kuchni i plecy odpuszczają. Korzystałas z fizjo? Masz inne schorzenia lub wcześniej problemu z plecami?