Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
PorannaPanna wrote:Oo w który masz? Neno luna czy lindo ? Kupiłam z polecenia więc nastawiam się dobrze
Ja akurat miałam neno vita, to jeszcze inny
Może nie był taki zły bo faktycznie trochę go używaliśmy przez pierwsze pół roku, ale jak dla mnie to bardzo długo podgrzewał wodę do tych 38-40st., a jak chcieliśmy wcześniej nastawić żeby utrzymywał temperaturę to butelka bardzo mocno się nagrzewała i wręcz parzyła 🤦♀️
Do sterylizacji był super (ale to podobnie można lidlomix/termomix wykorzystać). No a mleka czy słoiczków nie odgrzewaliśmy w nim
A Ty na jaki się zdecydowałaś?Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Monika.a wrote:Czasem w nocy po nocy jak zapomnę wesprzeć się poduszka. Miałam problem z odcinkiem lędźwiowym i niżej i mam ćwiczenia, zalecenia od uro-fizjo i od tego czasu jest ok. Mi na codzien pomógł dysk na krzesło czy mata z kolcami-20min leżenia po maratonie w kuchni i plecy odpuszczają. Korzystałas z fizjo? Masz inne schorzenia lub wcześniej problemu z plecami?
-
Mnie boli odcinek lędźwiowo-krzyżowy. Nigdy nie miałam boli kręgosłupa i jestem rozciągnięta, ćwiczę regularnie. Moja uro-fizjo powiedziała mi, że mam zwiększone napięcie w tym odcinku. Zaleciła masaż piłka do masażu. Może Tobie też pomoże
Najczęściej mnie boli jak chce wstać z pozycji leżącej, w innych przypadkach nie odczuwam bólu. -
A ja się zapytam od strony intymnej nie dzieciowej 😏
Używacie lub znacie jakiś żel intymny, który można stosować w ciąży? W jednym miejscu piszą o Durex hyaluro w innym, że nie. Sam producent nic nie wspomina o stosowaniu w ciąży.👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Gośka29 wrote:A ja się zapytam od strony intymnej nie dzieciowej 😏
Używacie lub znacie jakiś żel intymny, który można stosować w ciąży? W jednym miejscu piszą o Durex hyaluro w innym, że nie. Sam producent nic nie wspomina o stosowaniu w ciąży.
Tu chyba trzeba się giną poradzić, bo czasem coś piszą, czasem nie i nie wiadomo.... My narazie mamy kwarantanne do wizyty liczę że teraz da zielone światło bo oszaleć można... 😒 -
Sara10 wrote:Mnie boli odcinek lędźwiowo-krzyżowy. Nigdy nie miałam boli kręgosłupa i jestem rozciągnięta, ćwiczę regularnie. Moja uro-fizjo powiedziała mi, że mam zwiększone napięcie w tym odcinku. Zaleciła masaż piłka do masażu. Może Tobie też pomoże
Najczęściej mnie boli jak chce wstać z pozycji leżącej, w innych przypadkach nie odczuwam bólu.
Mi się wydaje, że młody jest jakoś inaczej ułożony. Bo boli mnie też z lewej i prawej strony pod żebrami, najczęściej jak siedzę i stoję. Jak leżę wszystko jest super, ale wtedy szaleje właśnie w tych okolicach... Pewnie czeka mnie wizyta u fizjoterapeuty jak dalej będzie bolało. Ćwiczenia wykonuje ale w sumie cały czas na ten odcinek szyjny żeby nie dokuczał. -
Gośka29 wrote:A ja się zapytam od strony intymnej nie dzieciowej 😏
Używacie lub znacie jakiś żel intymny, który można stosować w ciąży? W jednym miejscu piszą o Durex hyaluro w innym, że nie. Sam producent nic nie wspomina o stosowaniu w ciąży.
W utlotce Feminium jest napisane, że można bezpiecznie go stosować w trakcie ciąży i karmienia piersiąGośka29 lubi tę wiadomość
-
Szanowne Panie, chciałam zachęcić i prosić o pomoc wszystkie kobiety, które są mamami, bądź chcą nimi zostać do wypełnienia poniższej ankiety, umożliwi mi to zebranie niezbędnych informacji do przeprowadzenia badań w swojej pracy dyplomowej. Celem przeprowadzenia badania jest ocena świadomości kobiet na temat wpływu karmienia piersią na matkę i dziecko. Ankieta jest w pełni anonimowa, a wyniki zostaną wykorzystane jedynie do celów naukowych.
Link do ankiety:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnMjKC4glU6BJ0JtT9cbVoO5-6jh8FxB8As9G1v8WmPWtKow/viewform?usp=sf_link
Z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi i poświęcony czas -
Odzywam się po małej nieobecności ale początek 3 trymestru trochę mnie przeorał a to dopiero początek. W nocy spać nie mogę, młody szaleje (to akurat jest pozytywne), potworna zgaga, ból pleców, brak chęci.
Mam nadzieję, że minie to, bo masakra jakaś. 😐 -
Cześć dziewczyny
Jej jaki mam już porządny brzuszek😁, a maleńka jak już mocno potrafi kopnąć, aż podskakuje 🫢
Plecki i mi dokuczają od zawsze a w ciąży bardziej -lędźwiowy
Ja używam feminium bo nic nie zawiera, a że często stany zapalne, uczulenia czy coś to dla mnie jest idealnyIzulek21, Gośka29 lubią tę wiadomość
-
Mi też brzuszek urósł. Nawet nie wiem kiedy a teraz to wgl mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz większy. Młody to też skacze jak szalony i jak delikatnie dotknę lub wbije palec w brzuch to odpowiada kopniakiem na to 😅
KiNiAW, Patrycja_Pata, Sara10 lubią tę wiadomość
-
Jak dziś u was z pączkami?
U mnie tylko dwa na koncie. Za to w kolejce godzina hehe
Dostałam buteleczkę firmy Mam, smoczka, żelazo, jednego pampersiaka, płyn do kąpieli dla niemowląt, takżę na bogato w tych warsztatach.
Czeka mnie też chyba zmiana lekarza w nfz... muszę się dokładnie u źródła dowiedzieć...
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Hejka, jutro się odniosę do ostatnich postów, a teraz wpadam tylko na chwilę, żeby dać Wam znać, że w Super-Pharm mega cena na zestaw 9x60 szt. chusteczek WaterWipes BIO.
Jestem w szoku, bo tam nawet z promocją zazwyczaj jest drożej, a na Allegro znalazłam najtaniej za 108 zł, zaś w aptekach internetowych ceny są od 95-98 zł w górę, także opłaca się, jeśli któraś z Was na nie polowała 😀.
Dobrej nocy!Bożena, Sara10 lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Co do bólu pleców to ja już czuję je codziennie a do tego pojawiają się skurczyki….
Pączki 3 na koncie 🙈😜a teraz mega zgaga powiem wam że pali a w ogóle wieczorami mnie strasznie dopada a czasem podczas snu aż mnie budzi ( cofka i palenie mega )…. Niby śpię wyżej ale to nic nie daje -
Izulek21 wrote:Mi też brzuszek urósł. Nawet nie wiem kiedy a teraz to wgl mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz większy. Młody to też skacze jak szalony i jak delikatnie dotknę lub wbije palec w brzuch to odpowiada kopniakiem na to 😅
-
Ja dziś spałam z poducha ciążowa i plecy nie bolą.... Czyli to już ten moment pewnie że trzeba się kłaść na poduszce . .. w poniedziałek mam wizytę, już mi się płakać chce, strasznie się boje że przez ten katar i kaszel coś się stało z szyjka brzuch mi twardnieje w domu jeden wielki szpital jestem zrezygnowana, zmęczona i chce mi się płakać .
Monika.a lubi tę wiadomość