X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • legusta Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Oo w który masz? Neno luna czy lindo ? Kupiłam z polecenia więc nastawiam się dobrze

Ja akurat miałam neno vita, to jeszcze inny :)
    Może nie był taki zły bo faktycznie trochę go używaliśmy przez pierwsze pół roku, ale jak dla mnie to bardzo długo podgrzewał wodę do tych 38-40st., a jak chcieliśmy wcześniej nastawić żeby utrzymywał temperaturę to butelka bardzo mocno się nagrzewała i wręcz parzyła 🤦‍♀️
    Do sterylizacji był super (ale to podobnie można lidlomix/termomix wykorzystać). No a mleka czy słoiczków nie odgrzewaliśmy w nim :)

A Ty na jaki się zdecydowałaś?

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Czasem w nocy po nocy jak zapomnę wesprzeć się poduszka. Miałam problem z odcinkiem lędźwiowym i niżej i mam ćwiczenia, zalecenia od uro-fizjo i od tego czasu jest ok. Mi na codzien pomógł dysk na krzesło czy mata z kolcami-20min leżenia po maratonie w kuchni i plecy odpuszczają. Korzystałas z fizjo? Masz inne schorzenia lub wcześniej problemu z plecami?
    Miałam problemy przed ciążą z odcinkiem szyjnym, ale to zostało wyprostowane i on mnie nie boli. Teraz po nocy boli mnie piersiowy :( już któryś dzień..... Muszę chyba poduchę do spania już wziąć.

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli odcinek lędźwiowo-krzyżowy. Nigdy nie miałam boli kręgosłupa i jestem rozciągnięta, ćwiczę regularnie. Moja uro-fizjo powiedziała mi, że mam zwiększone napięcie w tym odcinku. Zaleciła masaż piłka do masażu. Może Tobie też pomoże ;)
    Najczęściej mnie boli jak chce wstać z pozycji leżącej, w innych przypadkach nie odczuwam bólu.

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zapytam od strony intymnej nie dzieciowej 😏

Używacie lub znacie jakiś żel intymny, który można stosować w ciąży? W jednym miejscu piszą o Durex hyaluro w innym, że nie. Sam producent nic nie wspomina o stosowaniu w ciąży.

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:

Używacie lub znacie jakiś żel intymny, który można stosować w ciąży? W jednym miejscu piszą o Durex hyaluro w innym, że nie. Sam producent nic nie wspomina o stosowaniu w ciąży.

Tu chyba trzeba się giną poradzić, bo czasem coś piszą, czasem nie i nie wiadomo.... My narazie mamy kwarantanne do wizyty liczę że teraz da zielone światło bo oszaleć można... 😒

• Bożena Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Mnie boli odcinek lędźwiowo-krzyżowy. Nigdy nie miałam boli kręgosłupa i jestem rozciągnięta, ćwiczę regularnie. Moja uro-fizjo powiedziała mi, że mam zwiększone napięcie w tym odcinku. Zaleciła masaż piłka do masażu. Może Tobie też pomoże ;)
    Najczęściej mnie boli jak chce wstać z pozycji leżącej, w innych przypadkach nie odczuwam bólu.

Mi się wydaje, że młody jest jakoś inaczej ułożony. Bo boli mnie też z lewej i prawej strony pod żebrami, najczęściej jak siedzę i stoję. Jak leżę wszystko jest super, ale wtedy szaleje właśnie w tych okolicach... Pewnie czeka mnie wizyta u fizjoterapeuty jak dalej będzie bolało. Ćwiczenia wykonuje ale w sumie cały czas na ten odcinek szyjny żeby nie dokuczał.

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:

W utlotce Feminium jest napisane, że można bezpiecznie go stosować w trakcie ciąży i karmienia piersią ;)

Gośka29 lubi tę wiadomość

• Skakanka Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanowne Panie, chciałam zachęcić i prosić o pomoc wszystkie kobiety, które są mamami, bądź chcą nimi zostać do wypełnienia poniższej ankiety, umożliwi mi to zebranie niezbędnych informacji do przeprowadzenia badań w swojej pracy dyplomowej. Celem przeprowadzenia badania jest ocena świadomości kobiet na temat wpływu karmienia piersią na matkę i dziecko. Ankieta jest w pełni anonimowa, a wyniki zostaną wykorzystane jedynie do celów naukowych.

Link do ankiety:
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnMjKC4glU6BJ0JtT9cbVoO5-6jh8FxB8As9G1v8WmPWtKow/viewform?usp=sf_link

Z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi i poświęcony czas

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odzywam się po małej nieobecności ale początek 3 trymestru trochę mnie przeorał a to dopiero początek. W nocy spać nie mogę, młody szaleje (to akurat jest pozytywne), potworna zgaga, ból pleców, brak chęci.

Mam nadzieję, że minie to, bo masakra jakaś. 😐

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Jej jaki mam już porządny brzuszek😁, a maleńka jak już mocno potrafi kopnąć, aż podskakuje 🫢
    Plecki i mi dokuczają od zawsze a w ciąży bardziej -lędźwiowy
    Ja używam feminium bo nic nie zawiera, a że często stany zapalne, uczulenia czy coś to dla mnie jest idealny

Izulek21, Gośka29 lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brzuszek urósł. Nawet nie wiem kiedy a teraz to wgl mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz większy. Młody to też skacze jak szalony i jak delikatnie dotknę lub wbije palec w brzuch to odpowiada kopniakiem na to 😅

KiNiAW, Patrycja_Pata, Sara10 lubią tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziś u was z pączkami? ;)

U mnie tylko dwa na koncie. Za to w kolejce godzina hehe ;)

Dostałam buteleczkę firmy Mam, smoczka, żelazo, jednego pampersiaka, płyn do kąpieli dla niemowląt, takżę na bogato w tych warsztatach.

Czeka mnie też chyba zmiana lekarza w nfz... muszę się dokładnie u źródła dowiedzieć...

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, jutro się odniosę do ostatnich postów, a teraz wpadam tylko na chwilę, żeby dać Wam znać, że w Super-Pharm mega cena na zestaw 9x60 szt. chusteczek WaterWipes BIO.

Screenshot-20240208-211724-Super-Pharm.jpg

Jestem w szoku, bo tam nawet z promocją zazwyczaj jest drożej, a na Allegro znalazłam najtaniej za 108 zł, zaś w aptekach internetowych ceny są od 95-98 zł w górę, także opłaca się, jeśli któraś z Was na nie polowała 😀.

Dobrej nocy!

Bożena, Sara10 lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Monika.a Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2024, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam jako zamiennik Chusteczki nawilżane Fresh Baby Aqua Wipes 10-12gr za sztukę.

hypatia92 lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu pleców to ja już czuję je codziennie a do tego pojawiają się skurczyki….
    Pączki 3 na koncie 🙈😜a teraz mega zgaga powiem wam że pali a w ogóle wieczorami mnie strasznie dopada a czasem podczas snu aż mnie budzi ( cofka i palenie mega )…. Niby śpię wyżej ale to nic nie daje :(

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6 pączków wjechało i starczy na dłuższy czas 😅

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś dzień pizzy 😂

Bożena, Sara10, legusta, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Ja polecam jako zamiennik Chusteczki nawilżane Fresh Baby Aqua Wipes 10-12gr za sztukę.
    Ja miałam kindii:) też bardzo fajne ale nie pamiętam jak cenowo.... Bo szczerze dawno ich nie kupowałam:/ teraz pewnie też się na nie zdecyduje

• Bożena Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Mi też brzuszek urósł. Nawet nie wiem kiedy a teraz to wgl mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz większy. Młody to też skacze jak szalony i jak delikatnie dotknę lub wbije palec w brzuch to odpowiada kopniakiem na to 😅
    Właśnie też mam duży brzuch już :( a gdzie tu jeszcze....

• Bożena Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś spałam z poducha ciążowa i plecy nie bolą.... Czyli to już ten moment pewnie że trzeba się kłaść na poduszce . .. w poniedziałek mam wizytę, już mi się płakać chce, strasznie się boje że przez ten katar i kaszel coś się stało z szyjka :( brzuch mi twardnieje :( w domu jeden wielki szpital :( jestem zrezygnowana, zmęczona i chce mi się płakać .

Monika.a lubi tę wiadomość

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ