Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
PorannaPanna wrote:Ja witam się znów po nieobecności, remont… eh ostatnie szlify ścian i malujemy! Potem podłoga, wykładzinka i koniec! 🥰
Zaczęłam organizować w aptece wyprawkę, porównałam sobie co mi wyjdzie taniej w aptece co w rossku. Ale wstrzymam się z zamówieniem chociaż dwa tygodnie 💪🏻
Laktator zdecydowałam na Neno primo!
Butelek nie wiem ile kupić bo marzę kp i poniekąd kpi 😁 zastanawiam się czy narazie trzy różne mi wystarcza a czego nie zużyje to trudno 😃
Smaczków nie szaleje, mam dwa różne (jeden w prezencie dostaliśmy) więc narazie tak zostawię 😀
Jeszcze kilka ciuszków, kilka pieluch tetrowych bo mam chyba tylko trzy i możliwe że będę przygotowana w większej części -
Ja w piątek miałam wizytę, 900g bobaska 👶🩵💙
Laktator mam po synku, chyba nie będę kupować nowego bo to bezsensu 🤔 jedynie te części wymienne typu zaworek, membranka itp dokupię.
Z rzeczy aptecznych wydaje mi się, że większość już mam ale muszę kiedyś przysiąść i poodhaczać co mam a co jeszcze trzeba dokupić. Jakoś tak wiecznie nie mam na to czasu, podobnie z ubrankami 😅
Na pewno muszę jeszcze dokupić koszule do porodu/karmienia
No i czeka Nas wybór wózka, tyle tych modeli, że ciężko się zdecydować 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2024, 13:00
Gośka29, Monika.a, Bożena, hypatia92, Kadża, KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
PorannaPanna wrote:Ja witam się znów po nieobecności, remont… eh ostatnie szlify ścian i malujemy! Potem podłoga, wykładzinka i koniec! 🥰
Zaczęłam organizować w aptece wyprawkę, porównałam sobie co mi wyjdzie taniej w aptece co w rossku. Ale wstrzymam się z zamówieniem chociaż dwa tygodnie 💪🏻
Laktator zdecydowałam na Neno primo!
Butelek nie wiem ile kupić bo marzę kp i poniekąd kpi 😁 zastanawiam się czy narazie trzy różne mi wystarcza a czego nie zużyje to trudno 😃
Smaczków nie szaleje, mam dwa różne (jeden w prezencie dostaliśmy) więc narazie tak zostawię 😀
Jeszcze kilka ciuszków, kilka pieluch tetrowych bo mam chyba tylko trzy i możliwe że będę przygotowana w większej części
Jejuś to idziesz pełną parą ja przy Gabim miałam 2 butelki później jak już się okazało że nie lubi moich cycków to dokupiłem dwie żeby wiesz, tak w razie czego na noc mieć do podania bez mycia i sterylizacji a i nam pasowało lovi także teraz też kupię loviego ale ja to jestem jeszcze trochę w lesie ..... -
legusta wrote:Ja w piątek miałam wizytę, 900g bobaska 👶🩵💙
Laktator mam po synku, chyba nie będę kupować nowego bo to bezsensu 🤔 jedynie te części wymienne typu zaworek, membranka itp dokupię.
Z rzeczy aptecznych wydaje mi się, że większość już mam ale muszę kiedyś przysiąść i poodhaczać co mam a co jeszcze trzeba dokupić. Jakoś tak wiecznie nie mam na to czasu, podobnie z ubrankami 😅
Na pewno muszę jeszcze dokupić koszule do porodu/karmienia
No i czeka Nas wybór wózka, tyle tych modeli, że ciężko się zdecydować 😁
Kawał bobasa już 🤗 ja właśnie muszę zrobić chyba sobie listę co kupić trzeba.... I ile czego.... Bo niby tego czasu jest dużo a jednak to już luty;(legusta, Monika.a lubią tę wiadomość
-
Bożena wrote:Kawał bobasa już 🤗 ja właśnie muszę zrobić chyba sobie listę co kupić trzeba.... I ile czego.... Bo niby tego czasu jest dużo a jednak to już luty;(Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Bożena wrote:Jejuś to idziesz pełną parą ja przy Gabim miałam 2 butelki później jak już się okazało że nie lubi moich cycków to dokupiłem dwie żeby wiesz, tak w razie czego na noc mieć do podania bez mycia i sterylizacji a i nam pasowało lovi także teraz też kupię loviego ale ja to jestem jeszcze trochę w lesie .....
My najpierw uzywalismy butelki neno (ze wzgledu ze tej firmy laktator mialam), ale ciezko bylo dokupic zamienne "smoczki" i potem przeszlismy na butelki lovi, pewnie tez postawie na ta firme teraz
Za to smoczki lovi mega nam sie nie sprawdzily jak synek byl malutki (mega odbijaly sie na buzce, za mocny odruch ssania) i neurologopeda nam sprawdzala ze do buzki bardziej pasuja philips aventKiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Ja tez kupie 2 szt butelek i 2 szt smoczkow, wiecej uwazam bezsensu, w kazdej chwili mozna w sklepie kupic
My najpierw uzywalismy butelki neno (ze wzgledu ze tej firmy laktator mialam), ale ciezko bylo dokupic zamienne "smoczki" i potem przeszlismy na butelki lovi, pewnie tez postawie na ta firme teraz
Za to smoczki lovi mega nam sie nie sprawdzily jak synek byl malutki (mega odbijaly sie na buzce, za mocny odruch ssania) i neurologopeda nam sprawdzala ze do buzki bardziej pasuja philips avent
O widzisz, u nas smoczki też miałam z lovi i były idealne. Butelkę dostałam jedna z Avent to nie podeszła młodemu:/ ale to zależy od preferencji dziecka jednemu pasuje to innemu tamtolegusta lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny to pytanie bardziej do mam, ostatnio w aptece jak kupowałam peleton leków, pani poleciła mi żeby zapoznać się z tematem baniek bezogniowych, czy któraś z mam stawia, używa jakie są wasze opinie?? Ja pamiętam banki ale te ogniowe jak mała byłam, zawsze tata mi stawiał i pomagało bez leków praktycznie....
-
Bożena wrote:Dziewczyny to pytanie bardziej do mam, ostatnio w aptece jak kupowałam peleton leków, pani poleciła mi żeby zapoznać się z tematem baniek bezogniowych, czy któraś z mam stawia, używa jakie są wasze opinie?? Ja pamiętam banki ale te ogniowe jak mała byłam, zawsze tata mi stawiał i pomagało bez leków praktycznie....Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Ja i mój brat wychowaliśmy się na takich, mama właśnie nam takie stawiała jak byliśmy mali właśnie te bezogniowe
I pomagały prawda? Grubo się zastanawiam czy nie kupić dla syna, zaraz drugi się urodzi to szpital będzie jak przyjdzie wrzesień chyba ze Gabriel nie będzie tyle chorował.... Ale zawsze ryzyko jakieś jest. 🤷 -
Bożena wrote:I pomagały prawda? Grubo się zastanawiam czy nie kupić dla syna, zaraz drugi się urodzi to szpital będzie jak przyjdzie wrzesień chyba ze Gabriel nie będzie tyle chorował.... Ale zawsze ryzyko jakieś jest. 🤷
Nawet czasami teraz bratu stawia, 2-3 dni i mega poprawa. Tylko to chyba też trzeba umieć stawiać żeby nie zrobić szkodySynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Jak założycie kartę Rossman to po któryms tygodniu dadzą pampersy za złotówkę i oliwkę 👍👍Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Odkupie kilka tabletek relanium lub cale opakowanie jesli Wam zostalo po staraniach ivf Priv ❤️36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
2 procedura wrzesien 2020
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
27 dpt jest serduszko❤️
7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
23.06.2021 synek na świecie ❤️ -
Ja chodzę regularnie. Mam nadzieję, że konsultacja u fizjoterapeuty pomoga mi przygotować się na poród siłami natury, choć warto pamiętać, że ponad 40% ciąż kończy się przez cięcie cesarskie. Ale chciałabym, po porodzie też szybko wrócić do formy, więc ja polecam wizytę u specjalisty
Desire87 lubi tę wiadomość
-
Desire87 wrote:Dziewczyny czy zapisujecie się na wizytę do urofizjoterapelty, czy myślicie ze warto skorzystać z takich konsultacji przygotowując się do porodu?
Ja jeszcze nie byłam, wybieram się ale za miesiąc na pierwszą wizytę. Marzy mi się poród sn bez nacinania.Desire87 lubi tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Desire87 wrote:Dziewczyny czy zapisujecie się na wizytę do urofizjoterapelty, czy myślicie ze warto skorzystać z takich konsultacji przygotowując się do porodu?
Pierwszy raz poszłam, bo mój odcinek lędźwiowo- krzyżowy przy pracy siedzącej nie dawał żyć. Dla mnie bardzo fajnie. Oprócz właśnie rozluźnienia, dużo praktycznych informacji, jaki sprzęt się przyda w domu, zalecane ćwiczenia na rozciąganie itp itd w zależności co potrzeba idziemy na każdym do przodu. Jedynie cena, bo u Nas 200PLN za godzDesire87 lubi tę wiadomość
-
Monika.a wrote:Pierwszy raz poszłam, bo mój odcinek lędźwiowo- krzyżowy przy pracy siedzącej nie dawał żyć. Dla mnie bardzo fajnie. Oprócz właśnie rozluźnienia, dużo praktycznych informacji, jaki sprzęt się przyda w domu, zalecane ćwiczenia na rozciąganie itp itd w zależności co potrzeba idziemy na każdym do przodu. Jedynie cena, bo u Nas 200PLN za godz
A czym się różni taka wizyta u urofizjoterapeuty od fizjoterapeuty?
W pierwszej jak i w tej ciąży chodzę do fizjo raz na jakiś czas (nie systematycznie) jak coś mi dolega. Ta moja fizjo jest też uro, ale oprócz sprawdzania napięć w brzuchu, rozejścia mięśnia to nie widziałam innych "dodatkowych" rzeczy podczas wizyty. Ja się do niej zapisuję na masaż dla kobiet w ciąży i w zależności co mi dolega - czy barki czy odcinek lędźwiowy to taki jest masaż. Nie ma strikte przygotowania do porodu. Zastanawiam się czy poszukać kogoś sprawdzonego do porodu, chociaż z drugiej strony pewnie masa filmików na youtubie dlatego cały czas się waham czy mi to potrzebne.Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:A czym się różni taka wizyta u urofizjoterapeuty od fizjoterapeuty?
W pierwszej jak i w tej ciąży chodzę do fizjo raz na jakiś czas (nie systematycznie) jak coś mi dolega. Ta moja fizjo jest też uro, ale oprócz sprawdzania napięć w brzuchu, rozejścia mięśnia to nie widziałam innych "dodatkowych" rzeczy podczas wizyty. Ja się do niej zapisuję na masaż dla kobiet w ciąży i w zależności co mi dolega - czy barki czy odcinek lędźwiowy to taki jest masaż. Nie ma strikte przygotowania do porodu. Zastanawiam się czy poszukać kogoś sprawdzonego do porodu, chociaż z drugiej strony pewnie masa filmików na youtubie dlatego cały czas się waham czy mi to potrzebne. -
Witajcie dziewczyny
Co do wyprawki to mi w weekend ilufalo się odkupić ciuszki 0-6 od Polki więc się cieszę bo bardzo dużo i chyba nic nie muszę już dokupić.
W niedzielę byłam do późnej nocy na balu karnawałowym z córką i znajomymi ( niestety w ost chwili mąż się dowiedział że jak nigdy pracuję w niedzielę ) i młoda cała uradowana bo dostała puchar za najlepszy kostium i zajęcie 1 go miejsca z innymi dwoma jeszcze dwoma księżniczkami ( wiecie taki plastikowy ale jej radość ogromna 🥰) a wczoraj mieliśmy spotkanie i niestety dziś nie dość że ze bardzo plecy bolą to jeszcze brzuch nie poszłam do pracy i jutro też raczej nie pójdę ( to praca fizyczna fakt że mało godzin ale chyba czas po woli przekazać koleżance pracę na jakiś czas …..)
Poza tym mam kaszel a dziś gardło boli nawet dość mocno więc jutro do lekarza bo chyba domowe sposoby na kaszel nie pomogły a i widzę że gorzej zaczynam kaszleć.
A tak to do przodu, z PL paczkę muszę zorganizować właśnie z rzeczami aptecznymi do szpitala dla mnie jakiś laktator ogarnąć więc już w sumie mało chyba że o czymś zapomniałam .
Obecnie pisze matury próbne ( w Irlandii są jak by dwie mała i duża i syn w wieku 15 lat właśnie ma tą małą a za 2 lata bo nie chce jednej klasy dodatkowej robić i z 3 kl skacze do 5 będzie już duża matura tyle że mała się wlicza w duża 😉) syn dyktuje a ja pisze lub on na tablecie jedną ręką ( jak wspominałam połamał nam się na rowerze) pisze , teraz wlasnie irlandzki 🤦🏽♀️ no ale całe szczęście że to próbne ….
Miłego dnia kochane życzę i zdrówka dla nas wszystkich.
Jeśli któraś z Was ma wizytę to trzymam kciuki ✊🏼😉KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość