Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika.a wrote:Super, że wakacje udane i wracasz z nową energią. Ja mam wrażenie, że u Nas to słońce chyba nigdy nie wróci już mam dosyć tej aury. Niestety ze względu na wyjazdy męża, które musi zrealizować żeby być z Nami kwiecień/ maj wyjazd za granicę odpada.
Oj dziś pogoda jest tragiczna... 2 godziny spałam głowa cmi, ciągle pada słońca brak:( może jutro będzie lepiej?Monika.a lubi tę wiadomość
-
Ja też już mam serdecznie dość tej pogody ale idę w ślady KiNiaW i w czwartek lecimy na Cypr. Depresji można dostać... gdzie to słońce?!
KiNiAW, legusta, Sara10, Kadża, Bożena, Lenayna, Izulek21 lubią tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Ja też już mam serdecznie dość tej pogody ale idę w ślady KiNiaW i w czwartek lecimy na Cypr. Depresji można dostać... gdzie to słońce?!
Kochana odpoczywaj ile dasz radę i filtry obowiazkowo życze udanego wypoczynku 😉 mój młody 7 lat jest jak czekoladka taki opalony ale ja mam ciemna karnacje więc ma to po mnie ze go szybko łapie ja bardziej leżę pod parasolem żeby jednak to słońce na brzuszek nie padało.Cukierkowa lubi tę wiadomość
-
cukierkowa
udanego odpoczynku wypoczywajcie i bawcie się dobrze !Cukierkowa, KiNiAW lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Cześć dziewczyny 😁
Zazdroszczę wyjazdów zagranicznych, bo ja z tych mega ciepłolubnych (może z powodów genów 🤭) i cieszę się udało się komuś wypocząć
Za mną ostatni pracowity wydłużony weekend
Organizacja urodzin 7letniego już! syna i 10 ,,małych gości 🫣 nie wiem jak przeżyłam to ja i nasz ,,nie wielki,, dom 🙈
Teraz do świąt odpoczywam- nie robię nic do 35tc jak kazał lekarz -jak najwięcej leżeć ☺️
Będę czekać na słońce,wiosnę czego nam wszystkim brakuję i najbezpieczniejszego momentu ciąży - trzymajcie za mnie kciuki bym dotrwała proszę!
Za półtora tyg wizyta,to nie mogę się doczekać jak maleńka i ta szyjka czy nadal się skraca......
Pozdrawiam was i życzę udanego tygodnia 😘Bożena, legusta, KiNiAW, Renata_ lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, właśnie siedzę w laboratorium po wypiciu glukozy. Nawet nienajgorsza do wypicia. To czekanie teraz najgorsze ale ferie są więc dwa tygodnie odpoczynku bez korków. Miłego dnia wam życzę. ☺️
Bożena, KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Przybijam piątkę, ja też na glukozie. Fuj fuj fuj, miałam cytrynową, ale dla mnie to i tak jest ohydne 😭 teraz oby te 2h zleciały bez zbędnych atrakcji 🤪 młody już się rozbrykał, pewnie w szoku czym go matka częstuje 😂
Bożena, Milena96, legusta, KiNiAW, Patrycja_Pata, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Patrycja_Pata wrote:Cześć dziewczyny 😁
Zazdroszczę wyjazdów zagranicznych, bo ja z tych mega ciepłolubnych (może z powodów genów 🤭) i cieszę się udało się komuś wypocząć
Za mną ostatni pracowity wydłużony weekend
Organizacja urodzin 7letniego już! syna i 10 ,,małych gości 🫣 nie wiem jak przeżyłam to ja i nasz ,,nie wielki,, dom 🙈
Teraz do świąt odpoczywam- nie robię nic do 35tc jak kazał lekarz -jak najwięcej leżeć ☺️
Będę czekać na słońce,wiosnę czego nam wszystkim brakuję i najbezpieczniejszego momentu ciąży - trzymajcie za mnie kciuki bym dotrwała proszę!
Za półtora tyg wizyta,to nie mogę się doczekać jak maleńka i ta szyjka czy nadal się skraca......
Pozdrawiam was i życzę udanego tygodnia 😘
Dortwasz na pewno:) trzymam kciuki żeby tak było już nie dużo nam zostało:)Patrycja_Pata lubi tę wiadomość
-
Milena96 wrote:Cześć dziewczyny, właśnie siedzę w laboratorium po wypiciu glukozy. Nawet nienajgorsza do wypicia. To czekanie teraz najgorsze ale ferie są więc dwa tygodnie odpoczynku bez korków. Miłego dnia wam życzę. ☺️
Milena96 lubi tę wiadomość
-
JJJ wrote:Przybijam piątkę, ja też na glukozie. Fuj fuj fuj, miałam cytrynową, ale dla mnie to i tak jest ohydne 😭 teraz oby te 2h zleciały bez zbędnych atrakcji 🤪 młody już się rozbrykał, pewnie w szoku czym go matka częstuje 😂
JJJ lubi tę wiadomość
-
Kurczę dla mnie to nie było ohydne. Tylko takie słodkie jakieś ale myślałam że będzie o wiele gorzej. Ale nie ukrywam że nie kupowałam glukozy w aptece tylko w labie kupiłam. Może jakaś inna mają.Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Cześć, ja już po wizycie... Mam strasznie mieszane uczucia... Jestem też wściekla na to wszystko. Szyjka się trzyma, 3.5cm tak jak 3 tygodnie temu. Ale... Oczywiście było by za dobrze. Mam ilość płynu owodniowego w górnej granicy normy, za dwa tygodnie kolejna wizyta żeby sprawdzić ilość bo może być tak, że to po prostu wynik infekcji która miałam i która do końca mnie nie opuściła. Dostałam szereg badań do zrobienia żeby zobaczyć czy jest ok po infekcji plus wirusowki za które oczywiście zapłaciłam 300zl...
Oczywiście już się naczytałam o tym wielowodziu aż mnie głowa boli. Na tą chwilę z maluchem jest wszystko dobrze, waży 1050g. Więc też się doczepiła że jest duży jak na 26tydzien ciąży... W związku z tymi wszystkimi rewelacjami muszę zrobić 3 badanie prenatalne którego miałam nie robić....KiNiAW, Patrycja_Pata, Kadża lubią tę wiadomość
-
Bożena wrote:Cześć, ja już po wizycie... Mam strasznie mieszane uczucia... Jestem też wściekla na to wszystko. Szyjka się trzyma, 3.5cm tak jak 3 tygodnie temu. Ale... Oczywiście było by za dobrze. Mam ilość płynu owodniowego w górnej granicy normy, za dwa tygodnie kolejna wizyta żeby sprawdzić ilość bo może być tak, że to po prostu wynik infekcji która miałam i która do końca mnie nie opuściła. Dostałam szereg badań do zrobienia żeby zobaczyć czy jest ok po infekcji plus wirusowki za które oczywiście zapłaciłam 300zl...
Oczywiście już się naczytałam o tym wielowodziu aż mnie głowa boli. Na tą chwilę z maluchem jest wszystko dobrze, waży 1050g. Więc też się doczepiła że jest duży jak na 26tydzien ciąży... W związku z tymi wszystkimi rewelacjami muszę zrobić 3 badanie prenatalne którego miałam nie robić....
Lepiej zrobić więcej badań i tak do tego podejdź. Dobrze, że lekarz działa. Mi jak CRP wysoko wyszło też miałam szereg badań, ale byłam spokojna. Póki co postaraj się nie czytać nie spr tylko daj organizmowi się zregenerować ( wiem, łatwo pisać, ale tylko to jest najzdrowsze dla Ciebie i dziecka)Sara10, legusta lubią tę wiadomość
-
Bożena wrote:Cześć, ja już po wizycie... Mam strasznie mieszane uczucia... Jestem też wściekla na to wszystko. Szyjka się trzyma, 3.5cm tak jak 3 tygodnie temu. Ale... Oczywiście było by za dobrze. Mam ilość płynu owodniowego w górnej granicy normy, za dwa tygodnie kolejna wizyta żeby sprawdzić ilość bo może być tak, że to po prostu wynik infekcji która miałam i która do końca mnie nie opuściła. Dostałam szereg badań do zrobienia żeby zobaczyć czy jest ok po infekcji plus wirusowki za które oczywiście zapłaciłam 300zl...
Oczywiście już się naczytałam o tym wielowodziu aż mnie głowa boli. Na tą chwilę z maluchem jest wszystko dobrze, waży 1050g. Więc też się doczepiła że jest duży jak na 26tydzien ciąży... W związku z tymi wszystkimi rewelacjami muszę zrobić 3 badanie prenatalne którego miałam nie robić....
Będzie dobrze Kochana my już dziś wylatujemy a we środę wizytka już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć Szkrabka 😊😘Bożena lubi tę wiadomość
-
Monika.a wrote:Lepiej zrobić więcej badań i tak do tego podejdź. Dobrze, że lekarz działa. Mi jak CRP wysoko wyszło też miałam szereg badań, ale byłam spokojna. Póki co postaraj się nie czytać nie spr tylko daj organizmowi się zregenerować ( wiem, łatwo pisać, ale tylko to jest najzdrowsze dla Ciebie i dziecka)
Właśnie pocieszające jest to, że ta ilość wód może być wynikiem infekcji.... Strasznie się boje że maluch będzie chory -
Hej dziewczyny. Remont mnie pochłonął ale SKOŃCZYLIŚMY!! Sypialka dla naszej trójki gotowa 😍 łóżeczko od wczoraj stoi obok łóżka, nie mogę się nim nacieszyć 😍 wiec oficjalnie mogę odetchnąć i odpoczywać pełną parą 😋 dziś na 16:30 mam wizytę u gina, zobaczymy się z synem. Łobuz tak szaleje czasem że aż strach pomyśleć co będzie po porodzie 😂
Bożena, hypatia92, KiNiAW, Patrycja_Pata, Madden, legusta, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
PorannaPanna wrote:Hej dziewczyny. Remont mnie pochłonął ale SKOŃCZYLIŚMY!! Sypialka dla naszej trójki gotowa 😍 łóżeczko od wczoraj stoi obok łóżka, nie mogę się nim nacieszyć 😍 wiec oficjalnie mogę odetchnąć i odpoczywać pełną parą 😋 dziś na 16:30 mam wizytę u gina, zobaczymy się z synem. Łobuz tak szaleje czasem że aż strach pomyśleć co będzie po porodzie 😂
PorannaPanna, Sara10 lubią tę wiadomość