Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożena wrote:Ja dziś spałam z poducha ciążowa i plecy nie bolą.... Czyli to już ten moment pewnie że trzeba się kłaść na poduszce . .. w poniedziałek mam wizytę, już mi się płakać chce, strasznie się boje że przez ten katar i kaszel coś się stało z szyjka brzuch mi twardnieje w domu jeden wielki szpital jestem zrezygnowana, zmęczona i chce mi się płakać .
Ciecze się, że plecy lepiej. Jak masz potrzebę i pomoże to lepiej wypłakać emocje. Z każdym dniem będziecie zdrowsi i siły wrócą mi się szyjka skróciła przy wyższym CRP też jakąś paskuda złapała a na Nast badaniu była pół cm dłuższa. Zdrówka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2024, 10:55
-
Monika.a wrote:Ciecze się, że plecy lepiej. Jak masz potrzebę i pomoże to lepiej wypłakać emocje. Z każdym dniem będziecie zdrowsi i siły wrócą mi się szyjka skróciła przy wyższym CRP też jakąś paskuda złapała a na Nast badaniu była pół cm dłuższa. Zdrówka.
-
1241g dziewczyny 😍 jak sie ciesze ze tak ładnie rośnie 😊
Mamy fajne zdjecie z USG do kolekcji, udalo sie strzelic foto jak mala ziewa 😍😁🙈 nudno jej w tym brzuszku 😅
No i już ładnie glową w dół, choć pani doktor mówiła, że jeszcze moze sie krecić.
W środę mam wizyte u poloznej, na zastrzyk z Rhophylac...nie lubie igieł 🙄
Bożena, Gośka29, Sara10, Izulek21, KiNiAW, Aguśka, legusta, Kadża, Patrycja_Pata, PorannaPanna lubią tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Madden wrote:1241g dziewczyny 😍 jak sie ciesze ze tak ładnie rośnie 😊
Mamy fajne zdjecie z USG do kolekcji, udalo sie strzelic foto jak mala ziewa 😍😁🙈 nudno jej w tym brzuszku 😅
No i już ładnie glową w dół, choć pani doktor mówiła, że jeszcze moze sie krecić.
W środę mam wizyte u poloznej, na zastrzyk z Rhophylac...nie lubie igieł 🙄
Jaka duża panna 🤗 super że wszystko jest dobrze;) ja w poniedziałek idę na wizyte..... już przeżywam -
Bożena wrote:Jaka duża panna 🤗 super że wszystko jest dobrze;) ja w poniedziałek idę na wizyte..... już przeżywam
Bożenka, bedzie dobrze !
Pozytywne myslenie duzo robi 😊
Ja staram sie nie mysleć o tym wszystkim strasznym co moze byc choc lekarze mi tez juz nagadali.
Nie ma co na zapas sie stresować to w niczym nie pomaga !Sara10, KiNiAW, legusta, Kadża lubią tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
30.10 prenatalne ✊✊✊
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
Madden wrote:Bożenka, bedzie dobrze !
Pozytywne myslenie duzo robi 😊
Ja staram sie nie mysleć o tym wszystkim strasznym co moze byc choc lekarze mi tez juz nagadali.
Nie ma co na zapas sie stresować to w niczym nie pomaga ! -
Dziewczyny co polecacie na ból pleców? Czy możemy stosować jakieś maści? Od wczoraj wieczorami czuję straszny ból z prawej strony pleców że się aż popłakałam.Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Milena96 wrote:Dziewczyny co polecacie na ból pleców? Czy możemy stosować jakieś maści? Od wczoraj wieczorami czuję straszny ból z prawej strony pleców że się aż popłakałam.
Milena96 lubi tę wiadomość
-
Też bym tu bardziej zalecała jakieś delikatne ćwiczenia rozciągające - niektóre na yt mają raptem 20 min a działają cuda. Polecam Paula trening fitness
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Milena96 wrote:Dziewczyny co polecacie na ból pleców? Czy możemy stosować jakieś maści? Od wczoraj wieczorami czuję straszny ból z prawej strony pleców że się aż popłakałam.
Polecam:
- ciepły prysznic (głowica nakierowana na bolące miejsca),
- rozluźnienie piłeczką tenisową (na leżąco wkładamy pod plecy i delikatnie masujemy, jak poczujesz ból, zostań kilkanaście sekund w tym miejscu dopóki nie puści; jeżeli bardzo boli, można spróbować na stojąco przy ścianie),
- wizytę u fizjoterapeuty lub osteopaty, który rozmasuje i naklei tape'y - mi bardzo pomogło.
Synek 05.2024 ❤️ -
Tylko z tym prysznicem i ciepłą wodą to trzeba też uważać ja ostatnio tak zrobiłam przedwczoraj i dostałam skurczy więc tak ostrożnie z tym ( fakt że ja ciepłą wodę to mam taką że mój mąż nie wejdzie 😂😉)
Ja dziś trochę poogarniam pudła i szafy bo robię miejsce na ciuszki etc i boli mnie krocze i plecy no ale w ciąży to tak już będzie najważniejsze że z dziećmi wszystko ok naszymi 😉
A no i nocne siusianie mi wróciło może nawet nie w nocy bo tylko wtedy raz ale wieczorem tak do 24 potrafię z 5 razy maszerować 😂🤦🏽♀️KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Kadża wrote:Tylko z tym prysznicem i ciepłą wodą to trzeba też uważać ja ostatnio tak zrobiłam przedwczoraj i dostałam skurczy więc tak ostrożnie z tym ( fakt że ja ciepłą wodę to mam taką że mój mąż nie wejdzie 😂😉)
Ja dziś trochę poogarniam pudła i szafy bo robię miejsce na ciuszki etc i boli mnie krocze i plecy no ale w ciąży to tak już będzie najważniejsze że z dziećmi wszystko ok naszymi 😉
A no i nocne siusianie mi wróciło może nawet nie w nocy bo tylko wtedy raz ale wieczorem tak do 24 potrafię z 5 razy maszerować 😂🤦🏽♀️
Kadza ten ból krocza to normalne?? Bo mnie też boli i się już nakręcam że to szyjka oczywiście 🤦 -
Bożena wrote:Wiem, staram się. Dziś mam po prostu jakiegoś doła i wszystko mnie przytłacza:(
Tez tak czasem mam, ale nie wolno sobie tego robić.
DOBRE MYŚLENIE PRZYCIAGA DOBRE RZECZY !
Mnie lekarz uprzedzal, że z tego mojego cisnienia moga być spore problemy nawet do tego stopnia, że pępowina stwardnieje i kruszynka przestanie dostawać jesć i przestanie rosnąć. Juz nie wspominam o tym, że w kazdej chwili moge wyladowac pod nożem na cesarce jesli sie nie uda tabletkami zbić, a potrafiło mi juz skoczyc do 180/90
NIE MYSLE O TYM.
Bede sie martwic jak bedzie potrzeba.
Teraz trzeba dbać o siebie i sie nie przemęczac, zeby nie prowokowac losu.
Sara10, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
30.10 prenatalne ✊✊✊
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
Madden wrote:Tez tak czasem mam, ale nie wolno sobie tego robić.
DOBRE MYŚLENIE PRZYCIAGA DOBRE RZECZY !
Mnie lekarz uprzedzal, że z tego mojego cisnienia moga być spore problemy nawet do tego stopnia, że pępowina stwardnieje i kruszynka przestanie dostawać jesć i przestanie rosnąć. Juz nie wspominam o tym, że w kazdej chwili moge wyladowac pod nożem na cesarce jesli sie nie uda tabletkami zbić, a potrafiło mi juz skoczyc do 180/90
NIE MYSLE O TYM.
Bede sie martwic jak bedzie potrzeba.
Teraz trzeba dbać o siebie i sie nie przemęczac, zeby nie prowokowac losu. -
Moja dzidzi 850 g 👌
Wszystko ok 😁😁KiNiAW, Gośka29, hypatia92, legusta, Madden, Bożena, Monika.a, Izulek21, Kadża, Sara10, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Witajcie dziewczyny🥰😘 My dziś ostatni dzień byczenia się jutro jeszcze do popołudnia i o 16 wyjeżdżamy na lotnisko wylot mamy o 18.55 w Katowicach będziemy z poniedziałku na wtorek o 1 w nocy także dzieciaki pójdą od środy do szkoły i przedszkola. Pogoda nam się udała świetna po 25, 26 a nawet 27 stopni słonecznie. Już się nie mogę doczekać środy i wizyty jak tam mój maluszek przybiera kopać kopie ale są dni że mniej a są dni i noce że nawet mnie wybudza że spania mam wrażenie że się przekręcił właśnie 😊. Życzę Wam udanego weekendu Kochane
Gośka29, Bożena, Cukierkowa, legusta, Kadża, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Witajcie dziewczyny🥰😘 My dziś ostatni dzień byczenia się jutro jeszcze do popołudnia i o 16 wyjeżdżamy na lotnisko wylot mamy o 18.55 w Katowicach będziemy z poniedziałku na wtorek o 1 w nocy także dzieciaki pójdą od środy do szkoły i przedszkola. Pogoda nam się udała świetna po 25, 26 a nawet 27 stopni słonecznie. Już się nie mogę doczekać środy i wizyty jak tam mój maluszek przybiera kopać kopie ale są dni że mniej a są dni i noce że nawet mnie wybudza że spania mam wrażenie że się przekręcił właśnie 😊. Życzę Wam udanego weekendu Kochane
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Witajcie dziewczyny🥰😘 My dziś ostatni dzień byczenia się jutro jeszcze do popołudnia i o 16 wyjeżdżamy na lotnisko wylot mamy o 18.55 w Katowicach będziemy z poniedziałku na wtorek o 1 w nocy także dzieciaki pójdą od środy do szkoły i przedszkola. Pogoda nam się udała świetna po 25, 26 a nawet 27 stopni słonecznie. Już się nie mogę doczekać środy i wizyty jak tam mój maluszek przybiera kopać kopie ale są dni że mniej a są dni i noce że nawet mnie wybudza że spania mam wrażenie że się przekręcił właśnie 😊. Życzę Wam udanego weekendu Kochane
Super, że wakacje udane i wracasz z nową energią. Ja mam wrażenie, że u Nas to słońce chyba nigdy nie wróci już mam dosyć tej aury. Niestety ze względu na wyjazdy męża, które musi zrealizować żeby być z Nami kwiecień/ maj wyjazd za granicę odpada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2024, 15:48
KiNiAW lubi tę wiadomość