X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuś ciężko was nadrobić:) ostatnio nie wchodziłam bo oczywiście mój syn ma maxa się pochorował 🤦 wczoraj hormony ciążowe się przydały bo brzydko mówiąc opierdzielilam babeczkę z przychodni, od poniedziałku próbuje się dobić żeby syna przyjął pediatra i nic. Wczoraj wybucham i miejsce się znalazło od razu..... Ale taka byłam wściekła 🤦 a i jeszcze wczoraj się dowiedziałam że jak dziecko dostanie antybiotyk z przychodni to on jest za darmo, refundowany.... Takie mnie zdziwienie złapało w aptece że szok... Człowiek nawet o tym nie wiedział , idzie się prywatne zawsze i za wszystko przecież muszę płacić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 12:54

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Narzeczony to chyba też jest w ciąży i smaki się mu zmieniły. Zachciało mu się tatara a nigdy odkąd jesteśmy razem nawet go nie tknął. No to mu zrobiłam, sama obeszłam się smakiem ale jeszcze parę tygodni 😂 a ten do mnie, że ale to jest pyszne. No nie wierzę w tego chłopa mojego 😅

Dzięki dziewczyny za te pajacyki, już dokupiłam 😆

W sumie też już odczuwam 3 trymestr. Wczoraj strzelił nam 32 tydzień. Po południu musi koniecznie wlecieć drzemka. Inaczej ciężko mi dotrwać do wieczora...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 13:43

Bożena, KiNiAW, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Cześć dziewczyny
    Nie odzywam się tylko podczytuje, bo w sumie nic się nie dzieje u mnie....
    Sztab zorganizowanej rodizny ogarnia chłopców, ja Leżę jak mi kazano... pyknął mi 32tc i liczę tylko coraz mocniejsze skurcze i coraz częściej się pojawiające...ehh
    Półki są nieregularne i nie częstsze niż mam to leże i czekam, jak się coś zmieni mam jechać do szpitala
    Nastrój co chwilę opada bo męczący jest ból podbrzusza i krocza i te kopniaki-silna z niej babka 😅 mam nadzieję,że ma ok 2kg w razie co...
    Kiniaw ty masz z tym żelazem? Ile ci wyszła hemoglobina w badaniach ost?

Powiedz jak Cb wyglądają te nieregularne skurcze ? To takie napięcie całego brzucha który robi się twardy oraz np plulsowanie jego w środku ? Łapie mnie takie coś czasem i nie wiem czy to skurcze czy mały się kręci tak. U mnie też występuje ból podbrzusza, mam brać magnez na to i tyle. 32tc to już nie ma takiego strachu, tak mi mówią w szpitalu..

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, kazda kobieta odczowa skurcze inaczej, ja np. ja mam tak, że czuję od poczatku taki skurcz, lekki ucisk tak jakbym założyła pasek, I lekko go ściskała wokół brzucha, I coraz mocniej, I mocniej aż cały.brzuch jest twardy, ale uwaga, nie boli, to nie sprawia żadnego bólu, przynajmniej mi. Powiedz w szpitalu twoje odczucie, napewno zrobią ci ktg. Moje skurcze przechodzą, jak się przejdę, a jak jestem w ruchu akurat to jak usiądę i odpocznę. Jak miałam wzdęcia, to bardzo bolało, ale w dole brzucha. Za to te konkretne skurcze porodowe, zaczynały się z z góry, tak jakby z przepony, tao samo z tym paskiem, tyle tylko ze z ogromnym bólem. Albo porównam do wody. jak leżysz w wannie, I polejech brzuch zimna woda, mięśnie akurat się kurczą, I brzuch jest twardy ale bez bólu. Ja za dwa dni 30 tydzien, zaczyna mnie łapać przerażenie ze za 8 -10 tygodni będzie po wszystkim. A jeszcze święta po drodze, I urodziny starszaka.

My jeszcze nie mamy wybranego imienia, tzn, mamy, ale różne haha, ja się kategorycznie noe zgadzam na wybór.meza imię jego mamy, nie będę mówić do jedynej.corkinimieniem mojej teściowej, dla wpisu, która żyje, to nie ze na pamiątkę czy cos. Może.y jej tak dać na drugie czy trzecie. Nie wiem jak to mam ugryźć. Mąż stanął okoniem i tylko kończy się to kłótnia. Zawsze.

Nadzieja2 lubi tę wiadomość

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Nadzieja, kazda kobieta odczowa skurcze inaczej, ja np. ja mam tak, że czuję od poczatku taki skurcz, lekki ucisk tak jakbym założyła pasek, I lekko go ściskała wokół brzucha, I coraz mocniej, I mocniej aż cały.brzuch jest twardy, ale uwaga, nie boli, to nie sprawia żadnego bólu, przynajmniej mi. Powiedz w szpitalu twoje odczucie, napewno zrobią ci ktg. Moje skurcze przechodzą, jak się przejdę, a jak jestem w ruchu akurat to jak usiądę i odpocznę. Jak miałam wzdęcia, to bardzo bolało, ale w dole brzucha. Za to te konkretne skurcze porodowe, zaczynały się z z góry, tak jakby z przepony, tao samo z tym paskiem, tyle tylko ze z ogromnym bólem. Albo porównam do wody. jak leżysz w wannie, I polejech brzuch zimna woda, mięśnie akurat się kurczą, I brzuch jest twardy ale bez bólu. Ja za dwa dni 30 tydzien, zaczyna mnie łapać przerażenie ze za 8 -10 tygodni będzie po wszystkim. A jeszcze święta po drodze, I urodziny starszaka.

My jeszcze nie mamy wybranego imienia, tzn, mamy, ale różne haha, ja się kategorycznie noe zgadzam na wybór.meza imię jego mamy, nie będę mówić do jedynej.corkinimieniem mojej teściowej, dla wpisu, która żyje, to nie ze na pamiątkę czy cos. Może.y jej tak dać na drugie czy trzecie. Nie wiem jak to mam ugryźć. Mąż stanął okoniem i tylko kończy się to kłótnia. Zawsze.

Rozumiem, mam ktg i nie widać na nie żadnych skurczy natomiast mnie łapie takie ściskanie brzucha, jest on twardy , często dziecko się wtedy kręci i nie jest to przyjemne. Leżę i czekam co się będzie działo dalej. W razie co to wiadomo, porodówka za ściana ;) Ela3 dzięki za info ;)

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2024, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:

O matko, nigdy bym się nie zgodziła na imię po teściowej w takiej sytuacji 😅 Może na spokojnie mu wytłumacz, że to nie jest normalne i dla Ciebie to może krępujące i nie na miejscu? Jest tyle imion a on chce imię swojej mamy a to Wasza córka 😅

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Cudne są takie niespodzianki 😍🤗
    A jeszcze mi dzisiaj siostra przyniosła kolejne co nakupowała. Śpiochy, czapeczki, nawet śliniaczki 😂

Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2024, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    Powiedz jak Cb wyglądają te nieregularne skurcze ? To takie napięcie całego brzucha który robi się twardy oraz np plulsowanie jego w środku ? Łapie mnie takie coś czasem i nie wiem czy to skurcze czy mały się kręci tak. U mnie też występuje ból podbrzusza, mam brać magnez na to i tyle. 32tc to już nie ma takiego strachu, tak mi mówią w szpitalu..

Dokładnie od dołu brzucha tak od środka idzie ból z napięciem i przesuwa się ku górze i rozchodzi na boki aż cały brzuch jest twardy, trzyma takie bolesne napięcie i pomału puszcza rozchodzac się od środka na boki i w dół ...dzieciątko wtedy się nie rusza. Trwa to ok pół minuty, czasem trochę dłużej i półki są nieregularne i nie występują dość często to obserwacja

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Córa waży 1634 g. Ułożona główką do wyjścia, mocno się wcisnęła, że ciężko było zmierzyć 🤭

Mam pytanie. Dostałam info, że między 28 a 30tc jest rekomendacja zrobić zastrzyk ten autoimmunologiczny. Robiła któraś z Was? Przeciwciał u mnie nie wykrywa, mam ujemna grupę krwi. Jestem już w 31+0 i zastanawiam się co zrobić 🤔

KiNiAW, Patrycja_Pata, Izulek21, Bożena, PorannaPanna, legusta lubią tę wiadomość

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    Ja po wizycie. Córa waży 1634 g. Ułożona główką do wyjścia, mocno się wcisnęła, że ciężko było zmierzyć 🤭

Mam pytanie. Dostałam info, że między 28 a 30tc jest rekomendacja zrobić zastrzyk ten autoimmunologiczny. Robiła któraś z Was? Przeciwciał u mnie nie wykrywa, mam ujemna grupę krwi. Jestem już w 31+0 i zastanawiam się co zrobić 🤔

Mój gin nie zalecił a drugi wspominal ale też jestem już 31+2 i nie biorę tego zastrzyka dostane napewno po porodzie jak po wcześniejszych.

• Kadża Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajaców mam chyba najwięcej ;) fajne wygodne bo pieluszka i to i maluszek ubrany ;) komplety na wyjście. Naj mniej właśnie mam śpiochów i pół śpiochów. Ja ja sluchajcienkupilam fajne lusterko do auta takie żeby widzieć twarz dziecka ale takie fajne bo interaktywne na amazon znalazłam ale w PL na allegro też widzę że jest
    https://allegro.pl/oferta/benbat-lusterko-aktywne-do-samochodu-oly-beige-15120643100

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Mój gin nie zalecił a drugi wspominal ale też jestem już 31+2 i nie biorę tego zastrzyka dostane napewno po porodzie jak po wcześniejszych.

Właśnie w ciąży z synem dostałam zastrzyk po porodzie. Teraz w sumie powiedział, że to rekomendacja a nie obowiązek. Zwłaszcza, że przeciwciał za każdym razem brak.

KiNiAW lubi tę wiadomość

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

AMH 4,79 ng/ml

Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Dokładnie od dołu brzucha tak od środka idzie ból z napięciem i przesuwa się ku górze i rozchodzi na boki aż cały brzuch jest twardy, trzyma takie bolesne napięcie i pomału puszcza rozchodzac się od środka na boki i w dół ...dzieciątko wtedy się nie rusza. Trwa to ok pół minuty, czasem trochę dłużej i półki są nieregularne i nie występują dość często to obserwacja

Teoretycznie mam coś takiego ale muszę przyjrzeć się , czy wtedy dzidziuś się rusza . Napewno są nieregularne. Także narazie bez paniki.

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:

Też mam coś takiego 🤔 ostatnio trochę częściej nawet....

• mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:

Ja wczoraj miałam podawane, ale z tego co każdy mówił to podają do 30+6 a potem to w sumie nie wiem, pewnie najlepiej byłoby podpytać lekarza :)

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    Ja wczoraj miałam podawane, ale z tego co każdy mówił to podają do 30+6 a potem to w sumie nie wiem, pewnie najlepiej byłoby podpytać lekarza :)

Lekarz podał mi numer do poradni, w której podają na NFZ. Tylko powiedział żebym zrobiła odczyn coombsa jutro a ja jutro mam tyle na głowie, że 😱🤯

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

AMH 4,79 ng/ml

Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧

• PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:

O matko, nigdy w życiu bym nie pozwoliła nazwać dziecka imieniem teściowej. Powiedz wprost że ci to nie leży. Albo na złość powiedz że może nazwiecie po twojej mamie córkę 😂 ja do dziś teściowej nie powiedziałam i nie powiem do porodu jak damy na imię, mój też ma zabronione mówić. Moja teściowa akurat plotuch jest i ogólnie po śmierci teścia przez te półtorej roku stała się serio ciężka do zniesienia… narzeka na nas mimo że nie ma na co. Często widzę że nas okłamuje i przeinacza prawdę… niestety wspólnie mieszkamy (plus taki że dzielimy tylko łazienkę bo resztę porobiłam z moim na piętrze sobie) i wiem już od początku ciąży że po porodzie niestety drzwi do pokoju będą na klucz ciągle…

Uf trochę mi ulżyło jak się wygadałam, bo moje otoczenie uważa że ona taka jest i trzeba z tym żyć( nie będę się zgadzać na robienie komuś po złości czy pod górkę) (mogłabym wam godzinami opowiadać różne sytuacje z domu, ale po co się będę znów wkurwiac 😂)

KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    O matko, nigdy w życiu bym nie pozwoliła nazwać dziecka imieniem teściowej. Powiedz wprost że ci to nie leży. Albo na złość powiedz że może nazwiecie po twojej mamie córkę 😂 ja do dziś teściowej nie powiedziałam i nie powiem do porodu jak damy na imię, mój też ma zabronione mówić. Moja teściowa akurat plotuch jest i ogólnie po śmierci teścia przez te półtorej roku stała się serio ciężka do zniesienia… narzeka na nas mimo że nie ma na co. Często widzę że nas okłamuje i przeinacza prawdę… niestety wspólnie mieszkamy (plus taki że dzielimy tylko łazienkę bo resztę porobiłam z moim na piętrze sobie) i wiem już od początku ciąży że po porodzie niestety drzwi do pokoju będą na klucz ciągle…

Uf trochę mi ulżyło jak się wygadałam, bo moje otoczenie uważa że ona taka jest i trzeba z tym żyć( nie będę się zgadzać na robienie komuś po złości czy pod górkę) (mogłabym wam godzinami opowiadać różne sytuacje z domu, ale po co się będę znów wkurwiac 😂)

Skąd ja to znam. Nie jesteś sama. Moja teściowa wprawdzie kawałek od nas mieszka to jest to człowiek nie do życia z kimkolwiek. Własnemu synowi potrafi życie umilić a co dopiero reszcie. Absolutnie nie wie ze jestem w szpitalu bo by już do wszystkich mądre rzeczy mówiła, jaka to jestem nic nie warta. Szkoda nerwów na to. Jak mi coś chce dopiec to jej oddaje tym samym, no trudno. Tylko czy tak powinno być ? Szkoda słów.
    Nigdy nie dałabym na imię dziewczynce tak jak ma teściowa, nawet gdyby relacje były dobre.

PorannaPanna lubi tę wiadomość

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa to prawdziwy skarb, zwłaszcza że widuje ją raz na 5 lat dosłownie 🤣 mieszka na innym kontynecie, ale to nie zmienia faktu, że to nie z nią walczę o imię tylko z mężem. Uparł się, żaden argument nie dociera. Nic. Żadna spokoja rozmowa, powoedzial ze jak nie damy tak małej na imię, to on nie podpisze dokumentów w urzędzie. A ja na to że go nie podam jako ojca dziecka, I nie będzie miał nic do gadania. każda rozmowa kończy się ta wymiana zdań. Chłopcy mają po 3 imiona. 1, dla nich, wybrane mniej więcej wspólnie, 2 i 3 po kimś z rodziny mojej i jego. a tu przy młodej taki cyrk. Nie mam sil na to. Ale żeby jeszcze imię jakieś takie normalne, ale oni pochodzą z Afryki i te imię jest takie, nawet tu w agnlii takie nieładnie brzmiące, ja mam takie typy jak Unice, Willow, Faith, a on obstaje przy jednym _-_.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    Lekarz podał mi numer do poradni, w której podają na NFZ. Tylko powiedział żebym zrobiła odczyn coombsa jutro a ja jutro mam tyle na głowie, że 😱🤯

Ale na odczyn coombsa czeka sie chyba że 2-3dni mógł Ci to zlecić przed 30 tyg jak już mi siw wydaje

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ