X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Moja tesciowa to prawdziwy skarb, zwłaszcza że widuje ją raz na 5 lat dosłownie 🤣 mieszka na innym kontynecie, ale to nie zmienia faktu, że to nie z nią walczę o imię tylko z mężem. Uparł się, żaden argument nie dociera. Nic. Żadna spokoja rozmowa, powoedzial ze jak nie damy tak małej na imię, to on nie podpisze dokumentów w urzędzie. A ja na to że go nie podam jako ojca dziecka, I nie będzie miał nic do gadania. każda rozmowa kończy się ta wymiana zdań. Chłopcy mają po 3 imiona. 1, dla nich, wybrane mniej więcej wspólnie, 2 i 3 po kimś z rodziny mojej i jego. a tu przy młodej taki cyrk. Nie mam sil na to. Ale żeby jeszcze imię jakieś takie normalne, ale oni pochodzą z Afryki i te imię jest takie, nawet tu w agnlii takie nieładnie brzmiące, ja mam takie typy jak Unice, Willow, Faith, a on obstaje przy jednym _-_.

Kurcze współczuję ci postaw na swoim i już 😊 moja teściowa teraz ok ale tylko dlatego że już nie mieszkamy z nimi 😅

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ale na odczyn coombsa czeka sie chyba że 2-3dni mógł Ci to zlecić przed 30 tyg jak już mi siw wydaje

Dlatego chyba sobie to daruję. Dwa razy robiłam już odczyn coombsa i wszystko w porządku. Zrobię jeszcze raz na początku kwietnia. Jutro nałożyło się na siebie kilka spraw i jak jeszcze to będzie to wieczorem nie będę wiedziała jak się nazywam 😑

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2024, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syndrom wicia gniazdka, jest 15 po 2 w nocy a skończyłam sprzątać pokój dzieciaków. Wiecie ile skurek chleba, papierków po cukierkach, potarganych karteczek, plasterków owoców można znalesc za weslrsalka ? przecież nie tak dawno odsowalam kanapy wszędzie i sprzątałam. Skąd to się bierze...? jutro przebiorę jeszcze pluszaki i ich pokój zrobiony. Zostanie mi tylko kuchnia...dzieciaki idą jutro do znajomej aż do wieczora, to będę mogła spokojnie kuchnie posprzątać...oby mi sil starczyło. idę spać. Dobranoc :)

KiNiAW, Patrycja_Pata, Bożena, Nadzieja2, Kadża lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    syndrom wicia gniazdka, jest 15 po 2 w nocy a skończyłam sprzątać pokój dzieciaków. Wiecie ile skurek chleba, papierków po cukierkach, potarganych karteczek, plasterków owoców można znalesc za weslrsalka ? przecież nie tak dawno odsowalam kanapy wszędzie i sprzątałam. Skąd to się bierze...? jutro przebiorę jeszcze pluszaki i ich pokój zrobiony. Zostanie mi tylko kuchnia...dzieciaki idą jutro do znajomej aż do wieczora, to będę mogła spokojnie kuchnie posprzątać...oby mi sil starczyło. idę spać. Dobranoc :)

To moja pierwsza dzidzia w drodze więc pewnie za parę lat się dowiem co i gdzie można ukryć 😅 póki co znajduje zabawki od kota w łóżku jak i pod łóżkiem i kanapą 😂

Ja też już dostałam ten syndrom i zaczęłam wszędzie wszystko porządkować. Dzisiaj mam cały dzień wolny w domu i będę sama a tak najlepiej mi się sprząta. Dodatkowo też trochę muszę zająć myśli czym innym, bo mam lekkiego stresa przed poniedziałkowym egzaminem na prawko 🫣

PorannaPanna, Sara10 lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    To moja pierwsza dzidzia w drodze więc pewnie za parę lat się dowiem co i gdzie można ukryć 😅 póki co znajduje zabawki od kota w łóżku jak i pod łóżkiem i kanapą 😂

Ja też już dostałam ten syndrom i zaczęłam wszędzie wszystko porządkować. Dzisiaj mam cały dzień wolny w domu i będę sama a tak najlepiej mi się sprząta. Dodatkowo też trochę muszę zająć myśli czym innym, bo mam lekkiego stresa przed poniedziałkowym egzaminem na prawko 🫣

Trzymam kciuki za poniedziałek 😊😉napewno się uda✊️✊️

Izulek21 lubi tę wiadomość

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2024, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem z czerwcowek ale podczytuję i Was bo termin mam na 2 czerwca ale maj taki piękny 🥰🤪

Jestem Kasia i spodziewam się drugiego dziecka. Mam 9 letnia dziewczynkę teraz będzie synuś.

W środę miałam wizytę u ginekologa i zaleciła polegiwać ze względu na moją szyjkę 26mm. Zastanawiamy się czy nie założyć mi pessara.

Na wyprawkę mam już raczej wszystko teraz to piorę i będę powoli pakować torbę do szpitala.

Miłego dnia dziewczyny ja już nie śpię od 5:30😅

KiNiAW, Izulek21, Patrycja_Pata, mama_Klary, legusta, Bożena, Sara10, Nadzieja2, Kadża, Madden lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Hej dziewczyny, jestem z czerwcowek ale podczytuję i Was bo termin mam na 2 czerwca ale maj taki piękny 🥰🤪

Jestem Kasia i spodziewam się drugiego dziecka. Mam 9 letnia dziewczynkę teraz będzie synuś.

W środę miałam wizytę u ginekologa i zaleciła polegiwać ze względu na moją szyjkę 26mm. Zastanawiamy się czy nie założyć mi pessara.

Na wyprawkę mam już raczej wszystko teraz to piorę i będę powoli pakować torbę do szpitala.

Witamy rozgość się im nas więcej tym lepiej😊 ja już myślałam że mam wszystko poprane poprasowane a tu wczoraj siostra mi przywiozła cały worek ciuszków łącznie z małymi rozmiarami od 56 więc nadal czeka mnie to samo 😅🤭

Kasia1988, Bożena lubią tę wiadomość

• mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2024, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyprawki, bo ja z zakupami ubranek w sumie czekam na przyszły tydzień jak będę po prenatalnych 😅

To czy body polecacie bardziej te kopertowe czy zakładane przed główkę też są ok czy może o wiele mniej wygodne?

I czy macie może też na swojej liście ostatnio takie polecane otulacze, żeby do snu jakby rączki były nieruchomo? Podobno niektóre dzieci wtedy lepiej śpią, ale wydaje mi się to takie niewygodne 😅

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek, powodzenia w poniedziałek, na pewno dasz radę. Pierwsza dzidzia, o jak fajnie. Pamiętam jak to było kiedy bylam pierwszy raz w ciazy... o ile mniej sprzątania... 🤣, tak dzieci bardzo brudzą. Mój młodszy syn zgubił wczoraj telefon mojego męża. Nie wiemy czy go wyrzucił przez okno, do śmieci ( ja śmieci przebierać nie będę, nie upilnowal, niech sam grzebie), u dzieci w pokoju noe znalazłam, nie wiem.j8z gdzie może być. Wyciszony oczywiście...

Mamaklary, ja mam body zakładane przez główkę, I tylko takie, u chlopcow też tylko takie, koniec końców przecisną się przez ciaśniejszy otwór, a materiał da się rozciągnąć 😅😅😅 Przepraszam, to ze zmęczenia.

Ja otulaczy nigdy nie używałam, zdania są podzielone, jedni uwielbiają inni nie. Chłopcy zaczęli przesypiać całe nocki odkąd skończyli 9 tygodni, I byli bardzo ruchliwi, więc I'm tego ruchu nie ograniczałam. Nawet jak w rozek zawijałam do noszenia, nie lubieli, rece musieli mieć na zewnątrz.

Izulek21, Bożena, mama_Klary lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postawie na początku na rożek a jak będzie jakiś niespokojny to wtedy pomyślę nad jakimś otulaczem.

Dziękuję za słowa wsparcia ❤️

mama_Klary lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym synku miałam śpiworek do spania, ale on szybko nie chciał w nim spać. Plus taki że w lecie dziecko nie musi być przykryte bo jest ciepło :) także tym razem nic takiego nie kupuję. Szpital wymaga rożek, może potem w domu też się przyda, zobaczymy :)

U mnie body kopertowe na rozmiar 56 i 62, nienawidzę tych wkładanych przez głowę dla takich maluszków :) od rozmiaru 68 już te przez główkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 08:53

KiNiAW, Bożena, mama_Klary lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio na lullulove dorwałam otulacz muślinowy w bardzo dobrej cenie. Ale kupiłam go z myślą o normalnym kocyku ale jak się będzie sprawdzał jako otulacz i dziecko to polubi to będę zawijać.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    A co do wyprawki, bo ja z zakupami ubranek w sumie czekam na przyszły tydzień jak będę po prenatalnych 😅

To czy body polecacie bardziej te kopertowe czy zakładane przed główkę też są ok czy może o wiele mniej wygodne?

I czy macie może też na swojej liście ostatnio takie polecane otulacze, żeby do snu jakby rączki były nieruchomo? Podobno niektóre dzieci wtedy lepiej śpią, ale wydaje mi się to takie niewygodne 😅

Ja kupiłam body i kopertowe i zakładane przez głowę i te i te jak dla mnie ok. Co do otulacza to kupiłam taki na zamek zasowany synek uwielbiał w takim spac 😊

• Bożena Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Jejuś ale masz siły 🙈 ja mam czasem takie przebłyski, jednego dnia chodzę i ciągle coś sprzątam, porządkuje drugiego ręką i noga ciężko ruszyć 🙈

• Bożena Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:

Witamy :) czyli przewidujesz że chłopak majowy będzie 🤗

Kasia1988 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Witamy rozgość się im nas więcej tym lepiej😊 ja już myślałam że mam wszystko poprane poprasowane a tu wczoraj siostra mi przywiozła cały worek ciuszków łącznie z małymi rozmiarami od 56 więc nadal czeka mnie to samo 😅🤭
    Ja wczoraj odebrałam płyny 🙈 na sobotę planuje pranie albo w przyszłym tygodniu 🤗🤗 mąż tylko musi mi ze strychu ściągnąć ubranka które mam uszykowane i działam po woli. 🤗

KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:

Ja nie używałam otulaczy, szczerze mówiąc trochę mnie one przerażały że dziecko nie może rączka ruszyć 🙈 ale wiem że niekiedy się sprawdzają i mamy sobie chwalą. Co do body to ja osobiście uwielbiam te normalne przez głowę, te kopertowe mnie wkurzały 🙈 nie potrafiłam ich założyć żeby nic się nie wywijali, nie podwijalo 🤦 ale różnie ludzie polecają 🤗 kocyki bambusowe są świetne, przy synu miałam teraz też kupiłam i mam dwa po starszaku, także polecam delikatne, bardzo fajne.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że moja teściowa to złota kobieta, nie mówię tego nawet z przekąsem... Bo na prawdę nie mogę narzekać, synem mi się zajmowała jak tylko skończył 1.5 roku, jak do pracy wróciłam, teraz jak chorował to nie ta go się podrzucalo żeby opieki nie brać bo wiadomo jak to patrzą w pracy na to wszystko. Nie wtrąca się, proponuje czy coś pomoc czy nie. Ogólnie jest na prawdę spoko. Tylko że też taki plus że my mieszkamy z mężem sami 🙈 bez moich rodziców i bez teściów więc to też dużo daje, może stąd takie relacje 😂🙈 chociaż bardziej to moja mama lubi się rządzić i wtrącać, trochę trzeba ją stopowac 🤦

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się już też załączył tryb przygotowań, mimo że ja na początek czerwca mam termin to już się powoli szykuje. Podzieliłam sobie wszystkie ubranka i rzeczy do małego na białe i kolory i w najbliższym czasie zabieram się pranie wszystkiego. To co mogłam to już sobie spakowałam do torby bo mam wątpliwości czy się zmieszczę. Mam taką niedużą torbę ale nie chciałabym brać dużej. Będę brała tylko to co niezbędne. A jak się nie zmieszczę to nie wiem, w siatę chyba resztę spakuje 😅 nie chce specjalnie kupować walizki

Kasia1988, KiNiAW, mama_Klary, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co byście zrobiły w mojej sytuacji. Kiedyś już wam pisałam, że mam ciężkie relacje z mamą. Wyszła taka akcja że mój narzeczony przypadkiem pobrudził jej kostkę brukową olejem silnikowym. Zauważyliśmy to dopiero wczoraj jak pla już przyschła więc jak wczoraj odbierałam mamę wieczorem z wycieczki to jej o tym powiedziałam i powiedziałam że zamówiłam już specjalny preparat żeby to zmyć. A moja mama dzisiaj (oczywiście w gorącej wodzie kąpana) zaczęła wydzwaniać do mojego narzeczonego że ma jej to zmyć na już. Pokłóciłyśmy się, on się wkurzył. I teraz nie wiem co dalej. Kto tu ma rację. Nie lubię jak się tak za moimi plecami wtrąca. Ona uważa że on powienien do niej z przeprosinami zadzwonić i na już jej to zmyć… a ja z nerwów prawie auto rozbiłam, tak się na nią wkurzyłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2024, 11:48

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ