Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja trzymaj sie kochana i pamiętaj że kibicujemy Ci aby udało się wszystko i żeby maluszek jednak siedział jak najdłużej się da . Dobrze że jesteś pod fachową opieką i z tego co piszesz jesteś w dobrych rękach. Odzywaj się do nas na bierząco 😘
Nadzieja2 lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Kupilam jak narazie 2 staniki z hm I wzięłam właśnie rozmiar L ale mogłam spokojnie wziasc M bo wypada większy niby nie jest bardzo luźny ale zapinac muszę na najciaśniej wiadomo piersi będą jeszcze większe jak pamiętam po porodzie to były ogromne ale jednak biustonosz się rozciąga bo jest elastyczny i mogłam wziasc M.
Ja kupiłam dwupak hm, wzielam swój rozmiar i jest za duży, więc wydaje mi się, że po porodzie będzie dobry. Mam też parę takich sportowych staników bez fiszbin z polecenia moich koleżanek i mam nadzieję, że one też dadzą radę.KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Kurcze dziewczyny mam małą zagwostke, bo po zrobieniu prania dla malucha okazało się, że mam tak jakby wszystko ale...
Mam bodziaki, krótki i długi rękaw, spodenki, skarpetki, czapeczki i kilka a w sumie to 2 szt pajacyków i teraz tak siedzę i się zastanawiam czy nie domówić jeszcze jakiś pajaców. Jak sądzicie? Sprawdzają się na początek? -
pajacyk to takie śpiochy? jak body tylko z nogami i zakrytymi stopkami ? u mnie się to.sprawdzalo bardzo dobrze. bo moi chłopcy to.luty i kwiecień, więc było wygodniej zalozyc bodziaki i na to śpiochy. Ale.mloda w maju, pod koniec, więc w sumie trochę letnie dziecko, ale i tak mam dużo śpiochów. są wygodne, szybkie, wystarczająco cieple, itd. ja je uwielbiałam bardziej niż bluzeczki i spodenki. później tak ale na początku body i śpiochy.
Ja zauważyłam u siebie bol, stawow. szczególnie nadgarstków, co mnie dziwi bo w poprzednich ciążach tak nie miałam. I po tym metforminie mam biegunki, zaczęłam tracić na wadze. dam jeszcze tydzień jak się ciało nie przystosuje to będę zmniejszać dawke -
Ela3 wrote:pajacyk to takie śpiochy? jak body tylko z nogami i zakrytymi stopkami ? u mnie się to.sprawdzalo bardzo dobrze. bo moi chłopcy to.luty i kwiecień, więc było wygodniej zalozyc bodziaki i na to śpiochy. Ale.mloda w maju, pod koniec, więc w sumie trochę letnie dziecko, ale i tak mam dużo śpiochów. są wygodne, szybkie, wystarczająco cieple, itd. ja je uwielbiałam bardziej niż bluzeczki i spodenki. później tak ale na początku body i śpiochy.
Ja zauważyłam u siebie bol, stawow. szczególnie nadgarstków, co mnie dziwi bo w poprzednich ciążach tak nie miałam. I po tym metforminie mam biegunki, zaczęłam tracić na wadze. dam jeszcze tydzień jak się ciało nie przystosuje to będę zmniejszać dawke
Tak, pajacyk to taki całościowy strój 😆
Wiec dokupię jeszcze parę sztuk.
Mi dzisiaj waga pokazała 80 kg. +10 kg od początku. Jestem przerażona, że tyle... -
Izulek21 wrote:Tak, pajacyk to taki całościowy strój 😆
Wiec dokupię jeszcze parę sztuk.
Mi dzisiaj waga pokazała 80 kg. +10 kg od początku. Jestem przerażona, że tyle...
Mam też kilka pajacyków na zameczki może się przydadza😊 ja też mam już 10kg na plusie 70kg 😅Izulek21 lubi tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Lekarz mówi, że waga w porządku i w sumie to nie widać po mnie, że tyle przytyłam a brzuszek mam dość mały. Ale i tak się obawiam ile jeszcze mogę przytyć przez te kilka tygodni 😅
U mnie też BMI ok więc się nie przejmuje tym u mnie brzuszek tylko taka piłka a tu nogi pupa twarz nie widać. To tylko z 1 córka jak przytyłam 20kg to było widać brałam jak słoń cała gruba i dodatkowo spuchnięta 🤣 -
Pajacyki to ubranko z dlugimi rekawami i nogawkami, a spiochy to tak jakby bez rekawkow - na ramiaczkach. Pos pajacyk juz sie nic nie zaklada (no chyba ze w zimie lub w pierwszych dobach), a pod spiochy body
Nam sie pajacyki mega sprawdzily, nie tylko jako pizamki na noc ale tez w dzien. No dla mnie to must have wyprawki, przynajmniej na poczatku na rowno z body i spodenkami uwielbialam. No i jak sie dziecko czesto przebiera to latwiej rozpiac takiego pajacyka w kroku i przebrac raz dwa niz sciagac spodenki, rozpinac body - ale to kazdy ma swoje "ulubione" ubranka
Ja na rozmiar 56 i 62 to na pewno z 8-10szt pajqcykow bede miecIzulek21, KiNiAW lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Izulek21 wrote:Kurcze dziewczyny mam małą zagwostke, bo po zrobieniu prania dla malucha okazało się, że mam tak jakby wszystko ale...
Mam bodziaki, krótki i długi rękaw, spodenki, skarpetki, czapeczki i kilka a w sumie to 2 szt pajacyków i teraz tak siedzę i się zastanawiam czy nie domówić jeszcze jakiś pajaców. Jak sądzicie? Sprawdzają się na początek?
Zdecydowanie dokup pajace są najwygodniejsze na pewno na noc. Na dzień wolę body+spodenki , o pajace dla mnie zbyt piżamowe. W każdym razie na początku brudzi się to strasznie, a to siku, a to kupa przeleciała, a to mleko się ulało.legusta, Izulek21 lubią tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Tak,ja też jestem za pajacykami na początek ☺️ pod jak chłodniej body z długim lub krótkim rękawem.
Do szpitala też mam takie zestawy.
Można zwrócić uwagę bo nie które firmy(smyk) mają w tych małych rozmiarach odwijane rękawki co za niedrapki robi 😉KiNiAW, legusta, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
PorannaPanna wrote:Hej Koleżanki!
Nie wiem od czego zacząć bo pełno tematów poruszonych 😂 ja jeszcze nie wiem gdzie będę rodzić 😂 jeśli przed 36 tc coś się zacznie to mam gnać do matki polki do Łodzi, jeśli po 36tc to już mogę w każdym szpitalu (u mnie w mieście zamknęli oddział położniczy i noworodkowy 🤦🏼♀️🤷🏼♀️) ale spoko, chciałabym w Pabianicach rodzić więc myślę że tam dotrzemy 💪🏻 byłam u mojego gina, ktg u mnie w mieście nie zrobię nigdzie, tylko prywatnie 😂 z małym okej, rośniemy i wgl wszystko spoko. Przybieramy powoli, więc te prognozy na 3500 stają się coraz bardziej realne (oby 😂)
Muszę sprawdzić oba szpitale w kierunku walizy co i jak. Apteka właśnie w drodze do mnie, jutro będzie. Pranie poprane, poprasowane. Ostatnie zakupy chyba zrobione dla małego. Mój się w końcu zdecydował na kamere(nie chciałam z apka na tel) ubraliśmy neno vera, wiedzieliśmy godzinę i się nią bawiliśmy taka jest fajna także pierwsze wrażenie na 6 z + nawet 😂
Dziewczyny czy pieluchy (tetry i muśliny) się pracuje czy wystarczy że przelecę parownica? Bo nie mam pojęcia szczerze a wiele koleżanek mówiło że prasowały i się pieluchy zniszczyły 😂
Dostałam od gina żelazo do picia Feroplex i nie wiem czy rano czy wieczór 😂
Fajnie, że piszesz! Ja też planuję zakup tej niani wlasnie, tylko czekam na te targi Mamaville (może będzie jakaś promka).
A właśnie, jakby ktoś jeszcze szukał Misia lub króliczka Moonie to kupiłam z 15% w tym sklepie (wysylka gratis). Wyszedł ok 211zl: https://luluwarszawa.pl/
Króliczek jest cudny i szumy fajne, moje starsze dzieciaki bawiły się nim wczoraj 😂
Walizkę spakuję raczej kabinówkę plus osobno pampersy. Mam nadzieję, że pomieszczę
Czy Wam też chce się cały czas spać i leżeć? Wstaje rano wyprawić dzieci do szkoły, a potem najchętniej zalegam w łóżku...w międzyczasie staram się ogarniać dom codziennie, ale co chwilę muszę polegiwać i zasypiam!
Codziennie afirmuję, żeby słońce w końcu przyszło i rozgościło się na dłużej, ale nie działaKiNiAW lubi tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Patrycja_Pata wrote:Cześć dziewczyny
Nie odzywam się tylko podczytuje, bo w sumie nic się nie dzieje u mnie....
Sztab zorganizowanej rodizny ogarnia chłopców, ja Leżę jak mi kazano... pyknął mi 32tc i liczę tylko coraz mocniejsze skurcze i coraz częściej się pojawiające...ehh
Półki są nieregularne i nie częstsze niż mam to leże i czekam, jak się coś zmieni mam jechać do szpitala
Nastrój co chwilę opada bo męczący jest ból podbrzusza i krocza i te kopniaki-silna z niej babka 😅 mam nadzieję,że ma ok 2kg w razie co...
Kiniaw ty masz z tym żelazem? Ile ci wyszła hemoglobina w badaniach ost?
32 tydzień już dobry:) dotrwacie dalej trzymam kciuki 🤗Nadzieja2, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
Agatekk wrote:Hej dziewczyny!
Podczytuję co jakiś czas i jak zabieram się za pisanie...zawsze coś
Fajnie się was czyta kiedy takie rozkminy już okołoporodowe i rozwiązania przestrzeni maluszkowej U nas remont od połowy grudnia ciągle w toku, ale małymi kroczkami idziemy do przodu- jeszcze miesiąc i będzie w miarę ogarnięte mam nadzieję.
ano i zapomniałam się odezwać po wizycie...w zeszły czwartek miałam- to już tydzień temu! Szyjka długa i twarda, Duszka ponad 1500g waży podobno także jeśli miałabym rodzić w terminie szacuje się na 3700, a że w terminie jeszcze żadnego bobasa nie urodziłam to mam nadzieję, że jednak będzie mniej Miałam też pierwsze ktg i kolejna wizyta już nie po 4 tygodniach, ale po 3.
Też zaczynacie mieć częściej wizyty niż raz na miesiąc?
Powiem wam,że przy poprzednim wyniku hemoglobiny 11,8 czułam się mega ospała...teraz niby niewiele wzrosła, bo do 12,2 ale czuję bardzo dużą różnicę (ferrytyna tylko lekko podskoczyła).
Nadzieja2 jak się miewacie? Kadża - może to rzeczywiście już czas na ogarnianie okołoporodowych rzeczy- dużo zdrówka i już bez rewelacji niepotrzebnych!
No i dla pozostałych dziewczyn i dzieciaków też zdrowia moc- piękna wiosna idzie, trzeba smarki zostawić głęboko pod zapomnianym śniegiem.
ps. ja ze śniegiem pożegnałam się w ten weekend- coś mi się wydaje, że w tym sezonie już go nie zobaczę.
Dużo energii dla was na dziś!KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Milena96 wrote:Dziewczyny ale dzisiaj mam super dzień. Dostałam ogromną siatę ciuszków od znajomej. Same małe rozmiary czyli typowo na czas poporodowy. Wszystkie jak nowe. Mega się cieszę ❤️
Milena96 lubi tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Ja się właśnie biorę za organizacje szuflad dla maluszka. Mamy już przewijak i musiałam go dość zabezpieczyć, bo kot już sobie nowe miejsce do spania upatrzył na nim 😅
Czeka mnie jeszcze zamówienie apteczne i jakieś drobiazgi typu kokon, butelka, otulacz do fotelika i można już czekać na Aleksa.
Mnie ostatnio kilka razy złapały skurcze łydek i czułam ostatnio w nocy ból jak na okres. Dzisiaj mam wizytę to zapytam lekarza i sprawdzimy czy wszystko jest w porządku.
Dostałam też mega zachcianki na kiwi a przed ciążą kilka lat nie jadłam, bo przestało mi smakować. Za to teraz to kiwi to złoto a młody już kilka razy miał czkawkę po nim i mega szalał 😆🙈Izulek21 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja2 wrote:Czesc, ja Was regularnie podczytuje.
U mnie sytuacja w sumie nie najgorsza - wszystkie wyniki wychodzą dobrze, płynu mam 6cm co nie jest jakimś tragicznym wynikiem, leżę i wstaje tylko WC i zjeść. Leżę w sumie głównie na plecach bo niestety na bólu te wody też wypływają. Wiadomo najgorzej jak wstanę.. czekam na 32tc bo tu mówią ze już nie będzie tak strasznie w tym tyg. staram się sporo jeść by mały nabierał ile tylko może, w zeszły piątek miał 1600g więc liczę ze teraz nabiera. Niestety najgorsze jest to ze upływ wód jest spory i ciągły oraz poród może się rozpocząć w każdej chwili i nie będzie on wstrzymywany ze względu na ilość wód. Także będę mama wcześniaka i bardzo możliwe ze jeśli się oczywiście uda to urodzę w marcu bo za długo trzymać mnie też nie będą.
Leżę na patologi która jest świeżo po remoncie także warunki są dobre ale obok jest porodówka więc się nasłucham tu
Ogólnie średnio ale stabilnie choć jak mówię w każdej chwili może się to zmienić .
Jeśli chodzi o wyprawkę to wszystko poszło na dalszy plan, nie mam nic wyprane, łóżeczko nie złożone ale wgl nie jest to dla mnie problemem, bo teraz najważniejszy jest dzidziuś . Na wyjście ciuszki mam nowe a resztę się ogarnie, poza tym mama mi dużo pomoże także luz.
Oby przetrwać .Nadzieja2 lubi tę wiadomość