Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Renata_ wrote:Hej dziewczyny. Jestem w 6 tygodniu + 4 dni w ciąży. W poniedziałek mam pierwszą wizytę u ginekologa.
Termin porodu na 8 maja 😍
W czwartek dla swojego spokoju zrobiłam betę i żałuję.
W czwartek wynik 7812, po dwóch dniach czyli dzisiaj 10900. Bardzo mały przyrost.
Myślicie, że już powinnam ostudzić swoją radość?
Mam 31 lat i to moja pierwsza ciąża w którą udało mi się zajść po 2 cyklach starania.
Beta na tym etapie już się nie podwaja a przyrasta znacznie wolniej co 48 h. Mam cudny wynik. Głowa do góry!Renata_ lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Hej
Zbieram się już od kilku dni żeby napisać, choć jeszcze oficjalnie się nie witam. U mnie dziś 25dc. Wiele z Was pisze że nie ma objawów a u mnie jest odwrotnie. Na pozytywny test jeszcze za wcześnie a mnie od środy trzymają mdłości i pobolewanie w podbrzuszu. Nie czuje sie jak przed okresem a do planowanego jeszcze tydzień. Mam pracę stojącą, 10 godzin i nie wiem jak to rozwiązać bo sama nie wiem czy to na pewno ciąża. Nie chciałabym iść na l4 bo moze jednak to przed okresem. W piątek po pracy zwijalam się z bólu, wzięłam apap i poszłam spać... Czy któraś z Was miała takie objawy od początku 4 tygodnia z negatywnym jeszcze testem? -
domi05 wrote:Hej
Zbieram się już od kilku dni żeby napisać, choć jeszcze oficjalnie się nie witam. U mnie dziś 25dc. Wiele z Was pisze że nie ma objawów a u mnie jest odwrotnie. Na pozytywny test jeszcze za wcześnie a mnie od środy trzymają mdłości i pobolewanie w podbrzuszu. Nie czuje sie jak przed okresem a do planowanego jeszcze tydzień. Mam pracę stojącą, 10 godzin i nie wiem jak to rozwiązać bo sama nie wiem czy to na pewno ciąża. Nie chciałabym iść na l4 bo moze jednak to przed okresem. W piątek po pracy zwijalam się z bólu, wzięłam apap i poszłam spać... Czy któraś z Was miała takie objawy od początku 4 tygodnia z negatywnym jeszcze testem?
Hej, moje objawy równiez przyszły na przełomie 4/5 tygodnia. Był to mega ból piersi oraz ból w podbrzuszu (nieciągły, trwał max. z 30 minut). Zrobiłam test 11dpo i już blada druga kreska była widoczna .
Natomiast mdłości pojawiły się po 6 tygodniu i tylko wieczorami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2023, 11:08
-
Cześć dziewczyny
Pierwsza wizyta za mną. Jest pęcherzyk i ledwo widoczny zarodek, więc ciąża maleńka, ale w dobrym miejscu ułożona ufff Także termin mi się może jeszcze rozjechać, ale majowo 😅
Następna wizyta za tydzień ocenić postępy!
Pozdrawiam was -
Renata_ wrote:Hej, moje objawy równiez przyszły na przełomie 4/5 tygodnia. Był to mega ból piersi oraz ból w podbrzuszu (nieciągły, trwał max. z 30 minut). Zrobiłam test 11dpo i już blada druga kreska była widoczna .
Natomiast mdłości pojawiły się po 6 tygodniu i tylko wieczorami.
Ja niestety nie wiem kiedy dokładnie była owu. Cykle mam 28-33. Wczoraj test był jeszcze negatywny. Bede powtarzać co 2 dni bo czuje się bardzo dziwnie. -
domi05 wrote:Ja niestety nie wiem kiedy dokładnie była owu. Cykle mam 28-33. Wczoraj test był jeszcze negatywny. Bede powtarzać co 2 dni bo czuje się bardzo dziwnie.
Mojej koleżance testy sikanie wychodziły negatywnie do 10 tygodnia. Musisz uzbroić się w cierpliwość. ☺️ -
Patrycja_Pata wrote:Cześć dziewczyny
Pierwsza wizyta za mną. Jest pęcherzyk i ledwo widoczny zarodek, więc ciąża maleńka, ale w dobrym miejscu ułożona ufff Także termin mi się może jeszcze rozjechać, ale majowo 😅
Następna wizyta za tydzień ocenić postępy!
Pozdrawiam was
Gratulacje!
Też jestem po pierwszej wizycie ☺️
Jest już serduszko, a tak bardzo się stresowałam, że coś będzie nie tak. 😍
Tylko niestety muszę brać tabletki bo progesteron troszkę za niski.Kadża, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
Witajcie.
31 lat, świadoma decyzja, sukces w 3 cyklu i jedyne co czuje, to jestem przerażona. Męczą mnie migreny ( jestem migrenowcem od 15lat)- dodatkowo jest +30st. Oprócz tego objawów brak. 9.10 wizyta pierwsza- NFZ żeby dostać skierowanie na badania, a potem prywatnie. Zależy jaka apka- termin 20-27.05.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 10:13
-
Monika.a wrote:Witajcie.
31 lat, świadoma decyzja, sukces w 3 cyklu i jedyne co czuje, to jestem przerażona. Męczą mnie migreny ( jestem migrenowcem od 15lat)- dodatkowo jest +30st. Oprócz tego objawów brak. 9.10 wizyta pierwsza- NFZ żeby dostać skierowanie na badania, a potem prywatnie. Zależy jaka apka- termin 20-27.05.
Trzymam kciuki aby było dobrze i migreny choć trochę zmalały -
Kadża wrote:Hej dziewczyny jak się dziś czujecie ?
Kadża lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny w którym dniu uslyszalysxie prawidłowo bijące serduszko? U mnie dzisiaj 6+0 i pikało serce ale bardzo słabiutko jeszcze. Zastanawiam się czy się bardziej rozkręci czy to raczej pójdzie w tą drugą stronę...3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Dzięki Renata_ ☺️
U mnie jeszcze nie było serduszka...
Ale Syvka też się nie martw ,wiem ,że czasem na owulacja się trochę przesuwa i ciążę jest odrobinkę mniejsza niż teoretycznie powinna według lekarza i miesięczki, cierpliwości i dobrej myśli i będzie dobrze, trzeba poczekać.
Tak mnie z druga ciąża przestraszyli a z czasem było dobrze i urodził się zdrowy chłopak 😉❤️ -
Kadża wrote:Hej dziewczyny jak się dziś czujecie ?
-
Dzisiaj po obiedzie tak mnie odcięło, że zasnęłam a już dawno nie miałam drzemek w ciągu dnia. Jakieś nudności zaczęły się pojawiać wieczorem i póki co to tyle.
Mega czekam na kolejną wizytę, którą mam pod koniec miesiąca, bo na ostatniej lekarz powiedział, że to dość wczesna ciąża i jeszcze był pusty pęcherzyk. Trochę mnie to zmartwiło -
Monika.a wrote:A jak u Ciebie?
Dziewczyny może przedstawmy się sobie ciut lepiej tj skąd jesteśmy, ile mamy lat, czy mamy dzieci i ile… co chcemy powiedzieć o sobie. Jeśli któraś z was nie chce to ok.
Nazywam się Karolina, mam 41 lat. Mieszkam w Irlandii z mężem i 3 dzieci. To moja 5 ciąża ( niestety straciłam dziecko w maju)rudepozostanie lubi tę wiadomość