X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Monika.a Ekspertka

Wysłany: 12 września 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    U mnie ok. Czasem dziś ciągną pachwiny i mam wrażenie najedzenia pod korek a tak to ok. Dziś rano sprawdzałam czy nie mam wiotkich piersi i brzucha🤦🏽‍♀️ po poronieniu jakoś nie mogę normalnie myśleć, choć myśle pozytywnie…staram się. Z jednej strony chciałabym żeby to już był następny czwartek i wizyta a z drugiej strony tak się jej boje 🤦🏽‍♀️ teraz w czwartek wywozimy najstarsza córkę na studia wiec mam co robić i czym zająć myśli. Fajnie że będzie studiować co chce ale tak daleko od domu ,że wiem iż nie będzie jej co tydzień w domu:(

Dziewczyny może przedstawmy się sobie ciut lepiej tj skąd jesteśmy, ile mamy lat, czy mamy dzieci i ile… co chcemy powiedzieć o sobie. Jeśli któraś z was nie chce to ok.

Nazywam się Karolina, mam 41 lat. Mieszkam w Irlandii z mężem i 3 dzieci. To moja 5 ciąża ( niestety straciłam dziecko w maju)

To duża różnica wieku będzie między rodzeństwem :) jak najstarsza zareafowala? Ja jak pisałam, 31lat. Pierwsze mam nadzieję w drodze :). Bardzo długo dojrzewałam do tej decyzji- mąż jest bardziej pro dzieci. Mimo, że czuje się i wygląd mam młodszy niż metryka biologii się nie oszuka i działamy. W sumie byłam w szoku, że tak szybko się udało, ale nie chwalmy dnia. Czekam na wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 20:20

Kadża lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na imię Dominika, 27 lat i mieszkam na Śląsku. Aktualnie to moja pierwsza ciąża 😁

Kadża lubi tę wiadomość

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 12 września 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, mam 35lat, mieszkam pod Mińskiem Mazowieckim. Pierwszą ciążę poroniłam, a z następnych mam synów 8letniego Kornela, 6letniego Marcela i 3letniego Gabriela:)
    Napięcie rośnie jaka teraz płeć, bo dopiero z tą wiedzą chcemy się pochwalić komu trzeba (łapie się na badania prenatalne w 12tyg, zwykle już ją potrafią określić)
    Pozdrawiam wszystkie mamy!

Kadża lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Patrycja, mam 35lat, mieszkam pod Mińskiem Mazowieckim. Pierwszą ciążę poroniłam, a z następnych mam synów 8letniego Kornela, 6letniego Marcela i 3letniego Gabriela:)
    Napięcie rośnie jaka teraz płeć, bo dopiero z tą wiedzą chcemy się pochwalić komu trzeba (łapie się na badania prenatalne w 12tyg, zwykle już ją potrafią określić)
    Pozdrawiam wszystkie mamy!

Wow ale super gromadka! Gratulacje!

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Szczęśliwa po raz 3 Znajoma

Wysłany: 12 września 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja mam na imię Magda, mam 36la. Pochodzę z województwa lubuskiego. W domu mam dwóch synów 10i6lat.
    Mamy nadzieję że będzie córka 🙂W czwartek mam pierwszą wizytę strasznie się stresuję czy wszystko będzie ok

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 12 września 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizytę czekam do 10.10.

Sylvka lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    To duża różnica wieku będzie między rodzeństwem :) jak najstarsza zareafowala? Ja jak pisałam, 31lat. Pierwsze mam nadzieję w drodze :). Bardzo długo dojrzewałam do tej decyzji- mąż jest bardziej pro dzieci. Mimo, że czuje się i wygląd mam młodszy niż metryka biologii się nie oszuka i działamy. W sumie byłam w szoku, że tak szybko się udało, ale nie chwalmy dnia. Czekam na wizytę.
    No będzie duża ale mamy tez 5 latkę wiec 😉
    Nie myślałam że będę jeszcze w ciąży jednak ta stracona uświadomiła mi że pragnę kolejnego dziecka. Poprzednia ciąże przyjęli na spokojnie . Teraz tylko córka wie ( przez przypadek się dowiedziała bo chciała żebym posiedziała z nią w szpitalu na izbie przyjęć ale wchodząc do niej poinformowano mnie że wchodzę na własne ryzyko bo jest covid ( tak niby na nowo się coś zaczyna) to musiałam jej powiedzieć. Reszta rodziny naszej nie wie ( zabezpieczamy się jak by coś poszło nie tak żeby znowu nie przezywać poklepywania po plecach etc ) jedynie siostrze powiedziałam ale ona nikomu nic nie powie

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Chciałam się przywitać, choć póki co, bardzo niepewnie. Mam prawie 5-letnią córkę, jedno poronienie i jedną ciążę biochemiczną za sobą. Tę ciążę mam z in-vitro, z transferu 1.09. Mam 36lat. I chciałabym tu zostać do maja 2024 :)

Patrycja_Pata, Szczęśliwa po raz 3, Kadża, rudepozostanie, Monika.a, Cali lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj ;) mam nadzieje że wszystkie tu zostaniemy do szczęśliwego rozwiązania w maju 😉🙏

rudepozostanie, Monika.a lubią tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Witaj ;) mam nadzieje że wszystkie tu zostaniemy do szczęśliwego rozwiązania w maju 😉🙏
    ❤️ musi tak być!

Szczęśliwa po raz 3, rudepozostanie lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • rudepozostanie Debiutantka

Wysłany: 13 września 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:

Również na to liczę!
    W ogóle fajny pomysł z powiedzeniem czegoś o sobie. Chętnie dołączę.
    Ja mam 32 lata. Aktualnie w 4 ciąży. Na świecie mam jednego cudownego i wybuchowego 3 latka. Za mną jedno poronienie i w tym roku w maju ciąża pozamaciczna. Teraz jestem już po pierwszym usg, widoczne było echo serduszka. Kolejne badanie dopiero w październiku. Trochę czekania przede mną. Ale wierzę, że po ostatnich przeżyciach szczęście się do nas uśmiechnie 😇
    Pozdrawiam serdecznie każdą z Was i trzymam za nas kciuki❤️🩷🧡💛💚💙🩵💜

Cukierkowa lubi tę wiadomość

• Magda91 Znajoma

Wysłany: 13 września 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Chciałam dołączyć do majowych mam, jednak na razie bardzo niepewnie.
    O ciąży wiem od 3 września, z om wychodzi 6+0. Dziś byłam na USG i niepewnie to wygląda :/ ciąża jest młodsza, pęcherzyk ma tylko 4 mm, jest zarodek 2 mm i bijącym serduszkiem ale tętno wynosi tylko 76/min :( lekarz powiedział że możliwe że dopiero co serduszko podjęło pracę i dlatego tak wolno bije, a może być i tak że ta ciąża się nie utrzyma :( kazał przyjść za 10 dni na kontrolę i zobaczymy :(

• Kadża Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny
    Nie czytałam was dziś za co przepraszam. Od rana bardzo boli mnie brzuch a że jak wspomiałam prędzej jutro wywozimy córkę na studia a weekend tez będzie w rozjazdach postanowiłam jechać do szpitala. Powiem wam że bałam się strasznie że jest źle jak ja powiem mężowi czy lepiej nie mówić i dopiero po weekendzie. Tak się bałam że cisnienie mimo tabletek miałam 168/150 i nie mogłam powstrzymać płaczu Ale usg pokazało że ciąża jest i jest serduszko ❤️. Dostałam aspirynę i wizyta za 2 tygodnie. Mam się oszczędzać ale na dzień dzisiejszy powiedziała pani doktor że jest ok wszystko. Tyle że brzuch boli nadal :/

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Dobry wieczór dziewczyny
    Nie czytałam was dziś za co przepraszam. Od rana bardzo boli mnie brzuch a że jak wspomiałam prędzej jutro wywozimy córkę na studia a weekend tez będzie w rozjazdach postanowiłam jechać do szpitala. Powiem wam że bałam się strasznie że jest źle jak ja powiem mężowi czy lepiej nie mówić i dopiero po weekendzie. Tak się bałam że cisnienie mimo tabletek miałam 168/150 i nie mogłam powstrzymać płaczu Ale usg pokazało że ciąża jest i jest serduszko ❤️. Dostałam aspirynę i wizyta za 2 tygodnie. Mam się oszczędzać ale na dzień dzisiejszy powiedziała pani doktor że jest ok wszystko. Tyle że brzuch boli nadal :/

Może to stres związany z wyjazdem córki? Grunt, że z maleństwem jest wszystko ok. Będzie dobrze. Myśl pozytywnie i odpoczywaj :)

Kadża lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda91 nie przejmuj się na zapas. Przez te 10dni może się tyle zmienić, że hej - oczywiście na dobre :) jest tętno,jest dobrze!

Kadża odpoczywaj dużo Kochana ❤️

Kadża lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024

Wysłany: 14 września 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dziś miałam pierwszą wizytę. I niestety pusty pęcherzyk. USG pokazuje że ciąża jest młodsza. Według okresu 6 tyg dni, według USG 5tyd.5dni
    Kolejna wizyta za półtora tygodnia.

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 14 września 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa po raz 3 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja dziś miałam pierwszą wizytę. I niestety pusty pęcherzyk. USG pokazuje że ciąża jest młodsza. Według okresu 6 tyg dni, według USG 5tyd.5dni

Trzymamy kciuki. Dużo spokoju :)

Szczęśliwa po raz 3 lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa po raz 3 wrote:

Też niestety tylko tyle zobaczyłam na pierwszej wizycie i czekam z niecierpliwością na kolejną. Mimo wszystko jestem dobrej myśli i tego też Ci życzę. Będzie dobrze 😊

Szczęśliwa po raz 3 lubi tę wiadomość

• Renata_ Koleżanka

Wysłany: 14 września 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam na imię Renata, mam 31 lat i to jest moja pierwsza ciąża. Właśnie weszłam w 7 tydzień. Jestem po pierwszej wizycie, która odbyła się w poniedziałek. Lekarz zauważył już serduszko, które było 115/min.
    Niestety muszę brać Duphaston, ponieważ mam minimalnie za mało progesteronu, co mnie trochę zmartwiło.

Trzymam za nas wszystkie kciuki, żebyśmy zostały tu do maja ☺️☺️☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 20:30

rudepozostanie, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 14 września 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy...
    Oby żadna z nas się nie rozczarowała 😔

Izulek21 lubi tę wiadomość

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ