Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenayna wrote:Niee ze względu na małopłytkowość, która pojawiła mi się teraz pod koniec ciąży... mówią, że tak bezpieczniej... wyniki mam poniżej normy, ale stabilne od 2 tyg to nie wiem czemu takie procedury... 🤔
-
Patrycja_Pata wrote:Kinia stres nie pomaga
Ja miałam przez 6dni rozwolnienie
W kroku czułam małą kilka dni
Rozwarcie na 2-3cm
I jeszcze się trzymałyśmy 😅
Czekaj spokojnie na ile to możliwe oczywiście,oszczędzaj się
Albo wody jak u mnie albo mocne skurcze których się pomylić nie da🫣😂
Powodzenia!
Trzymamy z Marika za was wszystkie kciuki ❤️
Jak będzie dobrze jutro do domku wychodzimyw domku najlepiej ❤️
-
Kadża wrote:Hej dziewczyny
KiNiAW jeszcze się trzymaj w tym dwupaku ;(
Ja powiem Wam że podziwiam dziewczyny które same cc chcą. Niby mam wysoki próg bólu ale wieczorem już było ciężko… rana i brzuch. Ja myślałam że mam skurcze w odbycie a to tak w tym brzuchu i sorki za wyrażenie ale bąki strach puszczać z bólu. Jak mi dały panie coś na gazy bo brzuch zagazowany i jakiś żel na jelita to myślałam że odjadę. Teraz już lepiej ale co się ruszę czy pochodzę to tak jak w wulkanie się buzuje( niby flaki na swoje miejsce muszą wrócić ) trzymajcie kciuki bo na porannej wizycie niby ma doktor powiedzieć czy po badaniu krwi mogę do domu czy jeszcze nie no i ja chce się zapytać że chce za ok 6 tyg scan i wtedy dowiedzieć się czy się taką urodziłam czy został ten jajnik kiedyś usuniety( szczerze zastanawiam się czy rok temu jak straciłam ciążę nie usunięto go przez przypadek jak czyścili mnie, cho niby to mało prawdopodobne) a nie śpię ( u mnie 4) bo mała zaczęła wymiotować wodami( tu nie czyszczą noworodków) miłego dnia dziewczyny -
KiNiAW wrote:Dzięki Kadża skurcze są nadal ale jeszcze nie regularne wiecc czekam. O super że może wyjdziesz do domku🥰. No z tym jajnikiem to podejrzana sprawa bo jak mogli coś usunac bez twojej wiedzy?? Chyba że faktycznie taka się urodziłaś no ale jak miałaś usg w każdej ciąży to lekarz by przecież widział że jest jeden 🤔tak mi się wydaje
No i nie wiedziałam że 6 tyg autem nie mogę jeździć 👀jako kierowca więc nie wiem jak ogarnę szkołę mojej prawie 6 latkiKiNiAW lubi tę wiadomość
-
Kadża wrote:No właśnie niby mógł nie widzieć bo inaczej ułożenie jest 🤷🏽♀️ale chyba po drążę temat i wymuszę scan
No i nie wiedziałam że 6 tyg autem nie mogę jeździć 👀jako kierowca więc nie wiem jak ogarnę szkołę mojej prawie 6 latki -
KiNiAW wrote:Narazie w miarę ok leżę i odpoczywam tylko tyle co mam po młodego podjechać do przedszkola I po córkę a tak nie robię nic 😅 tylko czekam
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Bożena wrote:Ooo po cesarce?? Ja po dwóch jeździłam jako kierowca bo nikt mi nic nie mówił na ten temat 🤔
-
Kadża wrote:Też jestem zdziwiona trochę bo chyba na spacery i autem to mogę ruszać jak pogoda dopisze ( u nas od jutro deszcz i 11 st ale nast tydzień już 16 a tu jak jest 25 to jest bardzo ciepło i Irlandczycy narzekają 😂 myślę że to o ubezpieczenie chodzi bo tu nie na auto a na kierowcę jest ub
Kadża lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj mam mały sukces w postaci wyspania się. Wstałam tylko raz na siku w nocy. Byłam w szoku jak zadzwonił budzik Narzeczonego do pracy 😅 i w końcu wybrałam się dzisiaj na badania, także w sumie 2 sukcesy 😊
Dzisiaj mam zachciankę na obiad z młodymi ziemniakami z koperkiem i kefir. O mamo, lecę do sklepu 😅
Ja wczoraj również miałam lekkie skurcze i młody tak szaleje w brzuchu, że w szoku jestem. No ja wiem, że już tam mu ciasno ale takie wygibasy robi, że udało mi się nagrać filmik jak przesuwa jakąś cześć ciała i to tak mega widać. 🥹
Dobrego dnia dziewczyny! Dużo spokoju i siły na te ostatki nasze! ❤️legusta, Lenayna, KiNiAW, Bożena, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Dzisiaj mam mały sukces w postaci wyspania się. Wstałam tylko raz na siku w nocy. Byłam w szoku jak zadzwonił budzik Narzeczonego do pracy 😅 i w końcu wybrałam się dzisiaj na badania, także w sumie 2 sukcesy 😊
Dzisiaj mam zachciankę na obiad z młodymi ziemniakami z koperkiem i kefir. O mamo, lecę do sklepu 😅
Ja wczoraj również miałam lekkie skurcze i młody tak szaleje w brzuchu, że w szoku jestem. No ja wiem, że już tam mu ciasno ale takie wygibasy robi, że udało mi się nagrać filmik jak przesuwa jakąś cześć ciała i to tak mega widać. 🥹
Dobrego dnia dziewczyny! Dużo spokoju i siły na te ostatki nasze! ❤️
Ja właśnie wstaje 🤣 Dwie wizyty na siku w nocy. Śpię ile wlezie... O dziwo tak dobrze na końcówce. Za to w dzień męczą bóle żeber i pleców, joga i cwiczenia pomagają doraźnie, ale szybko później wraca...
Ależ zrobiłaś mi smaka na obiad! 😍😍😍
Kadża współczuję... ja wczoraj rozmawiałam że znajoma z Niemiec i ta zdziwiona, że nie wybieram sama cesarki (pomijając, że w Polsce od tak nie można sobie wybrać). Ona lat 32 i nawet nie próbowała... mijają 3 miesiące od cc i dalej ma problem z rana, bole brzucha, ciężko jej chodzić... wiem, że każdy przypadek inny itd , ale nooo nie wiem też czemu dziewczyny same tak wybierają 🤨Izulek21 lubi tę wiadomość
-
Lenayna wrote:Ja właśnie wstaje 🤣 Dwie wizyty na siku w nocy. Śpię ile wlezie... O dziwo tak dobrze na końcówce. Za to w dzień męczą bóle żeber i pleców, joga i cwiczenia pomagają doraźnie, ale szybko później wraca...
Ależ zrobiłaś mi smaka na obiad! 😍😍😍
Kadża współczuję... ja wczoraj rozmawiałam że znajoma z Niemiec i ta zdziwiona, że nie wybieram sama cesarki (pomijając, że w Polsce od tak nie można sobie wybrać). Ona lat 32 i nawet nie próbowała... mijają 3 miesiące od cc i dalej ma problem z rana, bole brzucha, ciężko jej chodzić... wiem, że każdy przypadek inny itd , ale nooo nie wiem też czemu dziewczyny same tak wybierają 🤨KiNiAW, Ela3 lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Ja się zastanawiam kiedy po cesarce można wrócić do sportu. Nie ukrywam że ja sporo ćwiczę i pod tym jedynym względem cesarka mi nie leży no ale nic się nie poradzi jak dziecko uparte i się nie chce obrócić. Oby chociaż na spacery można było chodzić to chociaż kroki będę nabijała 🤪
KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Izulek21 wrote:Dzisiaj mam mały sukces w postaci wyspania się. Wstałam tylko raz na siku w nocy. Byłam w szoku jak zadzwonił budzik Narzeczonego do pracy 😅 i w końcu wybrałam się dzisiaj na badania, także w sumie 2 sukcesy 😊
Dobrego dnia dziewczyny! Dużo spokoju i siły na te ostatki nasze! ❤️Izulek21 lubi tę wiadomość
-
Milena96 wrote:Ja się zastanawiam kiedy po cesarce można wrócić do sportu. Nie ukrywam że ja sporo ćwiczę i pod tym jedynym względem cesarka mi nie leży no ale nic się nie poradzi jak dziecko uparte i się nie chce obrócić. Oby chociaż na spacery można było chodzić to chociaż kroki będę nabijała 🤪
Milena96 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam cesarkę i nie było tak strasznie jak tutaj czytam 😄 faktycznie bolało, ale ja też nie brałam dużo przeciwbólowych i po kilku dniach już po bólu, rana bez komplikacji ładnie się zrosła i potem żadnych dolegliwości a ćwiczyć można było jak lekarz dał zielone światło, słyszałam że nawet czasami tylko dwa miesiące wystarczą żeby móc zacząć ćwiczyć więc nie ma co się negatywnie nakręcać, każdy organizm jest inny ☺️
legusta, KiNiAW, Sara10, Bożena, Izulek21, Lenayna, Milena96 lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, na ktg nic się nie pisało, wszystko jest wporzadku, mały waży 2880g (36t2dz) dostałam skierowanie na cesarkę, brzuch mnie boli bo w jednym miejscu blizna jest cienka i mały jeszcze napiera na nią głowa.... Ogólnie szyjka wysoko, twarda długa na 4cm ..... Od dziś odstawiamy progesteron, magnez w związku z tymi bólami mam zostawić i mam brać spazmoline jak mnie mocniej złapie. Ogólnie niby zagrożenia nie ma ale lepiej na siebie uważać i jutro będę dzwonić do szpitala żeby umówić termin.... Gbs pobrany 100zl zapłaciłam za to....
KiNiAW, mama_Klary, Sara10, legusta lubią tę wiadomość