X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:
    Niee ze względu na małopłytkowość, która pojawiła mi się teraz pod koniec ciąży... mówią, że tak bezpieczniej... wyniki mam poniżej normy, ale stabilne od 2 tyg to nie wiem czemu takie procedury... 🤔
    Aaa to zupełnie coś innego.... Kurcze, skoro tak mówią to trzeba widocznie. :/

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Kinia stres nie pomaga
    Ja miałam przez 6dni rozwolnienie
    W kroku czułam małą kilka dni
    Rozwarcie na 2-3cm
    I jeszcze się trzymałyśmy 😅
    Czekaj spokojnie na ile to możliwe oczywiście,oszczędzaj się
    Albo wody jak u mnie albo mocne skurcze których się pomylić nie da🫣😂
    Powodzenia!
    Trzymamy z Marika za was wszystkie kciuki ❤️
    Jak będzie dobrze jutro do domku wychodzimy
    To super wiadomość:) w domku najlepiej ❤️

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Hej dziewczyny
    KiNiAW jeszcze się trzymaj w tym dwupaku ;(
    Ja powiem Wam że podziwiam dziewczyny które same cc chcą. Niby mam wysoki próg bólu ale wieczorem już było ciężko… rana i brzuch. Ja myślałam że mam skurcze w odbycie a to tak w tym brzuchu i sorki za wyrażenie ale bąki strach puszczać z bólu. Jak mi dały panie coś na gazy bo brzuch zagazowany i jakiś żel na jelita to myślałam że odjadę. Teraz już lepiej ale co się ruszę czy pochodzę to tak jak w wulkanie się buzuje( niby flaki na swoje miejsce muszą wrócić ) trzymajcie kciuki bo na porannej wizycie niby ma doktor powiedzieć czy po badaniu krwi mogę do domu czy jeszcze nie no i ja chce się zapytać że chce za ok 6 tyg scan i wtedy dowiedzieć się czy się taką urodziłam czy został ten jajnik kiedyś usuniety( szczerze zastanawiam się czy rok temu jak straciłam ciążę nie usunięto go przez przypadek jak czyścili mnie, cho niby to mało prawdopodobne) a nie śpię ( u mnie 4) bo mała zaczęła wymiotować wodami( tu nie czyszczą noworodków) miłego dnia dziewczyny
    O jejuś. To steres dodatkowy:( mam nadzieję, że z małą wszystko będzie dobrze ❤️ powiem Ci że ja jakoś inaczej wspominam CC 😁 ból oczywiście był i to duży ale ja nie brałam nawet leków bo sobie zafundowałam w głowie że będę karmić i leków brać nie wolno 🙈 najgorzej było mi się położyć i wstać reszta była dobra. Gazów też nie wspominam 🤔

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia jak się trzymasz???

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dzięki Kadża skurcze są nadal ale jeszcze nie regularne wiecc czekam. O super że może wyjdziesz do domku🥰. No z tym jajnikiem to podejrzana sprawa bo jak mogli coś usunac bez twojej wiedzy?? Chyba że faktycznie taka się urodziłaś no ale jak miałaś usg w każdej ciąży to lekarz by przecież widział że jest jeden 🤔tak mi się wydaje
    No właśnie niby mógł nie widzieć bo inaczej ułożenie jest 🤷🏽‍♀️ale chyba po drążę temat i wymuszę scan
    No i nie wiedziałam że 6 tyg autem nie mogę jeździć 👀jako kierowca więc nie wiem jak ogarnę szkołę mojej prawie 6 latki

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    No właśnie niby mógł nie widzieć bo inaczej ułożenie jest 🤷🏽‍♀️ale chyba po drążę temat i wymuszę scan
    No i nie wiedziałam że 6 tyg autem nie mogę jeździć 👀jako kierowca więc nie wiem jak ogarnę szkołę mojej prawie 6 latki
    Ooo po cesarce?? Ja po dwóch jeździłam jako kierowca bo nikt mi nic nie mówił na ten temat 🤔

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Kinia jak się trzymasz???

Narazie w miarę ok leżę i odpoczywam tylko tyle co mam po młodego podjechać do przedszkola I po córkę a tak nie robię nic 😅 tylko czekam

legusta, Kasia1988 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Narazie w miarę ok leżę i odpoczywam tylko tyle co mam po młodego podjechać do przedszkola I po córkę a tak nie robię nic 😅 tylko czekam
    No to dobrze, leżakuj sobie:) a który Ty jesteś tydzień?? 37? Czy 36 jak ja?

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ooo po cesarce?? Ja po dwóch jeździłam jako kierowca bo nikt mi nic nie mówił na ten temat 🤔
    Też jestem zdziwiona trochę bo chyba na spacery i autem to mogę ruszać jak pogoda dopisze ( u nas od jutro deszcz i 11 st ale nast tydzień już 16 a tu jak jest 25 to jest bardzo ciepło i Irlandczycy narzekają 😂 myślę że to o ubezpieczenie chodzi bo tu nie na auto a na kierowcę jest ub

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Też jestem zdziwiona trochę bo chyba na spacery i autem to mogę ruszać jak pogoda dopisze ( u nas od jutro deszcz i 11 st ale nast tydzień już 16 a tu jak jest 25 to jest bardzo ciepło i Irlandczycy narzekają 😂 myślę że to o ubezpieczenie chodzi bo tu nie na auto a na kierowcę jest ub
    A może i o to. Ja myślę, że jak będziesz się dobrze czuła to dlaczego nie.... Po tygodniu to tak strach może jeszcze ale dwa tygodnie to na pewno się wszystko ładnie zrośnie. Powinno być wporzadku:) organizm Ci powie co i jak:) 16stopni to taka fajna ta pogoda u nas chyba że 3 są dzisiaj 🙈

Kadża lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam mały sukces w postaci wyspania się. Wstałam tylko raz na siku w nocy. Byłam w szoku jak zadzwonił budzik Narzeczonego do pracy 😅 i w końcu wybrałam się dzisiaj na badania, także w sumie 2 sukcesy 😊

Dzisiaj mam zachciankę na obiad z młodymi ziemniakami z koperkiem i kefir. O mamo, lecę do sklepu 😅

Ja wczoraj również miałam lekkie skurcze i młody tak szaleje w brzuchu, że w szoku jestem. No ja wiem, że już tam mu ciasno ale takie wygibasy robi, że udało mi się nagrać filmik jak przesuwa jakąś cześć ciała i to tak mega widać. 🥹

Dobrego dnia dziewczyny! Dużo spokoju i siły na te ostatki nasze! ❤️

legusta, Lenayna, KiNiAW, Bożena, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

• Lenayna Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Dzisiaj mam mały sukces w postaci wyspania się. Wstałam tylko raz na siku w nocy. Byłam w szoku jak zadzwonił budzik Narzeczonego do pracy 😅 i w końcu wybrałam się dzisiaj na badania, także w sumie 2 sukcesy 😊

Dzisiaj mam zachciankę na obiad z młodymi ziemniakami z koperkiem i kefir. O mamo, lecę do sklepu 😅

Ja wczoraj również miałam lekkie skurcze i młody tak szaleje w brzuchu, że w szoku jestem. No ja wiem, że już tam mu ciasno ale takie wygibasy robi, że udało mi się nagrać filmik jak przesuwa jakąś cześć ciała i to tak mega widać. 🥹

Ja właśnie wstaje 🤣 Dwie wizyty na siku w nocy. Śpię ile wlezie... O dziwo tak dobrze na końcówce. Za to w dzień męczą bóle żeber i pleców, joga i cwiczenia pomagają doraźnie, ale szybko później wraca... :/
    Ależ zrobiłaś mi smaka na obiad! 😍😍😍

Kadża współczuję... ja wczoraj rozmawiałam że znajoma z Niemiec i ta zdziwiona, że nie wybieram sama cesarki (pomijając, że w Polsce od tak nie można sobie wybrać). Ona lat 32 i nawet nie próbowała... mijają 3 miesiące od cc i dalej ma problem z rana, bole brzucha, ciężko jej chodzić... wiem, że każdy przypadek inny itd , ale nooo nie wiem też czemu dziewczyny same tak wybierają 🤨

Izulek21 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    No to dobrze, leżakuj sobie:) a który Ty jesteś tydzień?? 37? Czy 36 jak ja?

36 t 2d

• legusta Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenayna wrote:
    Ja właśnie wstaje 🤣 Dwie wizyty na siku w nocy. Śpię ile wlezie... O dziwo tak dobrze na końcówce. Za to w dzień męczą bóle żeber i pleców, joga i cwiczenia pomagają doraźnie, ale szybko później wraca... :/
    Ależ zrobiłaś mi smaka na obiad! 😍😍😍

Kadża współczuję... ja wczoraj rozmawiałam że znajoma z Niemiec i ta zdziwiona, że nie wybieram sama cesarki (pomijając, że w Polsce od tak nie można sobie wybrać). Ona lat 32 i nawet nie próbowała... mijają 3 miesiące od cc i dalej ma problem z rana, bole brzucha, ciężko jej chodzić... wiem, że każdy przypadek inny itd , ale nooo nie wiem też czemu dziewczyny same tak wybierają 🤨
    Ja z kim nie rozmawiam po cc to mówi że pierwsze dni masakra i tak na prawde pełna sprawność to +/- pół roku, także mega się dziwię tym "cesarkom na życzenie" :)

KiNiAW, Ela3 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam kiedy po cesarce można wrócić do sportu. Nie ukrywam że ja sporo ćwiczę i pod tym jedynym względem cesarka mi nie leży no ale nic się nie poradzi jak dziecko uparte i się nie chce obrócić. Oby chociaż na spacery można było chodzić to chociaż kroki będę nabijała 🤪

KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    36 t 2d
    To masz tak jak ja praktycznie:)

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:

Jejuś też chcę taki obiadek 😋😋😋

Izulek21 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Ja się zastanawiam kiedy po cesarce można wrócić do sportu. Nie ukrywam że ja sporo ćwiczę i pod tym jedynym względem cesarka mi nie leży no ale nic się nie poradzi jak dziecko uparte i się nie chce obrócić. Oby chociaż na spacery można było chodzić to chociaż kroki będę nabijała 🤪
    Wszystko zależy od blizny jaka jest, czy są zrosty itp. ja po pół roku wróciłam do sportu. Nic się nie działo. Koleżanka 8 miesięcy i dopiero dostała zielone światło. Myślę że to zależy od organizmu dużo;)

Milena96 lubi tę wiadomość

• mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cesarkę i nie było tak strasznie jak tutaj czytam 😄 faktycznie bolało, ale ja też nie brałam dużo przeciwbólowych i po kilku dniach już po bólu, rana bez komplikacji ładnie się zrosła i potem żadnych dolegliwości a ćwiczyć można było jak lekarz dał zielone światło, słyszałam że nawet czasami tylko dwa miesiące wystarczą żeby móc zacząć ćwiczyć więc nie ma co się negatywnie nakręcać, każdy organizm jest inny ☺️

legusta, KiNiAW, Sara10, Bożena, Izulek21, Lenayna, Milena96 lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, na ktg nic się nie pisało, wszystko jest wporzadku, mały waży 2880g (36t2dz) dostałam skierowanie na cesarkę, brzuch mnie boli bo w jednym miejscu blizna jest cienka i mały jeszcze napiera na nią głowa.... Ogólnie szyjka wysoko, twarda długa na 4cm ..... Od dziś odstawiamy progesteron, magnez w związku z tymi bólami mam zostawić i mam brać spazmoline jak mnie mocniej złapie. Ogólnie niby zagrożenia nie ma ale lepiej na siebie uważać i jutro będę dzwonić do szpitala żeby umówić termin.... Gbs pobrany 100zl zapłaciłam za to....

KiNiAW, mama_Klary, Sara10, legusta lubią tę wiadomość

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ