Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenayna piękny poród, gratulacje 😍
Mnie dziś znów boli głowa, a na wtorkowym wypisie mam, żeby w takim przypadku jechać do szpitala. Także mąż wróci z pracy i chyba znowu pojedziemy... Ciśnienie w porzadku.
Jak z reguły mam optymistyczne podejście tak od wczoraj kryzys psychiczny, niespokojna ta końcówka, sama nie wiem czego się spodziewać, chciałabym mieć już malucha bezpiecznego po tej stronie 😔Lenayna lubi tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
JJJ wrote:Lenayna piękny poród, gratulacje 😍
Mnie dziś znów boli głowa, a na wtorkowym wypisie mam, żeby w takim przypadku jechać do szpitala. Także mąż wróci z pracy i chyba znowu pojedziemy... Ciśnienie w porzadku.
Jak z reguły mam optymistyczne podejście tak od wczoraj kryzys psychiczny, niespokojna ta końcówka, sama nie wiem czego się spodziewać, chciałabym mieć już malucha bezpiecznego po tej stronie 😔 -
troche wam zazdroszcze ze mozecie tak od reki zrobic badania. Tutaj wszystko na czuja, zgaduj zgadula. Ja dzisiaj znowu bol glowy, a herbatki keszcze nie pilam. Dywany wlasnie wypralam, ladnie zeszla noebieska plama moze umyje okna, tylko szybko, bo mlody ciagle lize I palcuje.... mąż skonczyl szkolenie wczesniej I juz jest w domu, pewnie zrobimy grill na obiad. tzn ja zrobie 😂biore sie za te okna bo to juz 11:30.
Trzymamy sie laski, biegniemy do mety wszystkie razem, damy rade, bravo my. Do boju!!!!!!KiNiAW, Bożena, hypatia92, Kadża lubią tę wiadomość
-
Ela3 wrote:troche wam zazdroszcze ze mozecie tak od reki zrobic badania. Tutaj wszystko na czuja, zgaduj zgadula. Ja dzisiaj znowu bol glowy, a herbatki keszcze nie pilam. Dywany wlasnie wypralam, ladnie zeszla noebieska plama moze umyje okna, tylko szybko, bo mlody ciagle lize I palcuje.... mąż skonczyl szkolenie wczesniej I juz jest w domu, pewnie zrobimy grill na obiad. tzn ja zrobie 😂biore sie za te okna bo to juz 11:30.
Trzymamy sie laski, biegniemy do mety wszystkie razem, damy rade, bravo my. Do boju!!!!!!
Kobieto skąd Ty masz tyle siły 🙈 ja to już nie mam totalnie siły i ochoty żeby takie ciężkie rzeczy robić.... -
KiNiAW wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych które stosowały lactulosum biorę 1-2 dawki prawie codziennie żeby rozluźnić stolec przy tym moim obolała tyłku a dziś od rana już byłam 5razy na kibelku biegunka i nie wiem może być po tej lactulozie???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 13:20
KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
KiNiAW wrote:Ciekawe czy u mnie się sprawdzi 😅
Rano znowu czułam jakbym miała mieć sraczke ale zaraz mi przeszło i jej nie miałam. Teraz cały czas zero objawów...
To oczyszczanie organizmu może być i parę godzin przed i równie dobrze pare dni...
A ja mam termin 15 i bardzo bym chciała urodzić jutro, żeby przez weekend synek miał dużo atrakcji i mniej odczuwał moja nieobecność. Gdyby tak można było sobie to zaprogramować :pmama_Klary, KiNiAW, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Olix wrote:Tak właśnie tam
Miałam mieć CC 20 maja i przed chwilą dostałam telefon ze szpitala, że będzie 17 maja i mam być na 7:30 😳 a już się tak przyzwyczaiłam do myśli, że taka ładna okrągła data 20 maja 😅 nie jestem jednak gotowa, zabrali mi weekend przygotowań 😂KiNiAW, hypatia92, Ela3, legusta, Sara10, kleopatr4, Kadża lubią tę wiadomość
-
mama_Klary wrote:Miałam mieć CC 20 maja i przed chwilą dostałam telefon ze szpitala, że będzie 17 maja i mam być na 7:30 😳 a już się tak przyzwyczaiłam do myśli, że taka ładna okrągła data 20 maja 😅 nie jestem jednak gotowa, zabrali mi weekend przygotowań 😂
mama_Klary lubi tę wiadomość
-
Kinia może zadzwoń do ginekologa albo do szpitala, co masz robić. Bo jeszcze biegunka to może być fizjologicznym objawem zbliżającego się porodu, natomiast gorączka na pewno nie jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 19:00
KiNiAW, legusta, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
mama_Klary wrote:Niby tak, ale teraz tak się zastanawiam czy nie za wcześnie 😅 bo wg pierwszego USG mam termin na 25 maja a wg ostatniej miesiączki 2 czerwca a tu nagle mi z 17 maja wyskakują 😅
To rzeczywiście troszkę wcześniej niż zazwyczaj, ale lekarze chyba wiedzą co robią, chociaż różnie z nimi to bywa. A cc w Twoim szpitalu odbywa się w ten sam dzień czy dzień później? -
KiNiAW wrote:Dziewczyny mnie chyba jakieś choróbsko rozkłada rano ta biegunka a o 15 doszły dreszcze zimno a teraz 38 gorączki z tym że nic mnie nie boli żołądek ani nic. Skurcze miałam takie dziwne od góry brzucha do samego dołu i całe pachwiny bolą
-
Bożena wrote:O matko a może Ty masz jelitowke? Zadzwoń do lekarza..... Albo może jedz na jakąś nie przyjęć?
Nie właśnie na jelitowke mi to nie wygląda bo nic prócz rano tej biegunki nie mam żołądek nie boli ani nic bardziej mi to na jakieś przeziębienie wygląda. Pisałam lekarzowi odpisał właśnie przeziębienie żeby wziasc apap na tą gorączkę i dać później znać jak jest. -
Sara10 wrote:To rzeczywiście troszkę wcześniej niż zazwyczaj, ale lekarze chyba wiedzą co robią, chociaż różnie z nimi to bywa. A cc w Twoim szpitalu odbywa się w ten sam dzień czy dzień później?
Tego samego dnia, bo mam być na 7:30 i na czczo 😅
No zobaczymy, może mnie odeślą i kolejne przekładanie będzie 😜
Uwielbiam lekarzy, Apap dla nich dobry na wszystko ale może w tym przypadku faktycznie pomoże i objawy przeziębienia miną a jak nie to pewnie najlepiej podjechać do szpitala i niech posprawdzająKiNiAW lubi tę wiadomość
-
mama_Klary wrote:Tego samego dnia, bo mam być na 7:30 i na czczo 😅
No zobaczymy, może mnie odeślą i kolejne przekładanie będzie 😜
Uwielbiam lekarzy, Apap dla nich dobry na wszystko ale może w tym przypadku faktycznie pomoże i objawy przeziębienia miną a jak nie to pewnie najlepiej podjechać do szpitala i niech posprawdzają
Tak zrobię zobacze co będzie do jutra położna więcej poradzial niż gin. Mam bacznie obserwować ruchy małego czy nie słabną. Czytalam dziś artykuł i panienka pisała miała identyczne objawy jak moje łącznie z goraczka i rodziła a nawet nie wiedziala😅. Mnie dziś na szczęście położna zbadała i szyjka taka jak była ale ledwo wsadziła palce to główkę czuję coraz niżej no ale szyjka otwarta na 2.5cm od kilku tyg i trzyma go. Mówiła że być może przeziębienie ale to że zszedł niżej może być że mnie czyściło tyle razy bo niby może być tak przed porodem ale i na kilka kilkanaście dni przed. Obym rano się obudziła zdrowa bo jak sobie pomyślę rodzic chora to chyba padnę. Temperatura z 38 spadła na 37.4 także nie jest źlemama_Klary, Kadża lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Tak zrobię zobacze co będzie do jutra położna więcej poradzial niż gin. Mam bacznie obserwować ruchy małego czy nie słabną. Czytalam dziś artykuł i panienka pisała miała identyczne objawy jak moje łącznie z goraczka i rodziła a nawet nie wiedziala😅. Mnie dziś na szczęście położna zbadała i szyjka taka jak była ale ledwo wsadziła palce to główkę czuję coraz niżej no ale szyjka otwarta na 2.5cm od kilku tyg i trzyma go. Mówiła że być może przeziębienie ale to że zszedł niżej może być że mnie czyściło tyle razy bo niby może być tak przed porodem ale i na kilka kilkanaście dni przed. Obym rano się obudziła zdrowa bo jak sobie pomyślę rodzic chora to chyba padnę. Temperatura z 38 spadła na 37.4 także nie jest źle
KiNiAW lubi tę wiadomość