Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
PorannaPanna wrote:Dziewczyny gratulacje porodów! Jesteście turbo dzielne!!! ❤️
Ja nie wybudzam, mój co około 3 h sam daje znać że pora.
A my w szpitalu. Mały ma wzdęty bardzo i twardy brzuszek. Położyli nas do przebadania. Wenflon już mamy i czekamy co dalej..
Tatusiek nasz pojechał do domu po rzeczy bo szczerze się nie spodziewałam że nas zostawia.. ale jestem dobrej myśli
Kochana koniecznie daj znać co Ci powiedzieli odnośnie brzuszka małego . Kciuki mocno zaciśnięte 🩵🤞🤞 -
Cukierkowa, gratulacje!
PorannaPanna trzymam kciuki, żeby z brzuszkiem szybko się poprawiło, żeby maluszek się nie męczył.
Mnie wlansie ogarnął stres przed jutrzejszą CC 🙈 i w ogóle przed 3 dzieckiem.
Śniło mi się dziś, że w końcu pocięli mnie w innym szpitalu i mieście niż tam, gdzie byłam umówiona, a potem biegałam po tym mieście nie wiem czego szukałam 😂
No nic, wciąż powtarzam sobie, że mam zadanie do wykonania i tyle.
Powodzenia dla wszystkich!KiNiAW, Kadża, legusta, Sara10 lubią tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Poranna Panna zdrówka i szybkiego powrotu do domu ☺️
Olix najważniejsze to pozytywne nastawienie. Już za chwilę się zobaczycie 🤗👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Dziewczyny czy też miewałyście takie bóle jak na okres? Od wczoraj ból krzyża i macicy w dolnej części mi dokucza co jakiś czas. Nie wspominam o biodrach bo jak leżę na bokach to mnie bardzo bolą. Pewnie to wszystko od ciężaru brzucha ale nie wiem czy ta macica powinna tak pobolewać.Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Milena96 wrote:Dziewczyny czy też miewałyście takie bóle jak na okres? Od wczoraj ból krzyża i macicy w dolnej części mi dokucza co jakiś czas. Nie wspominam o biodrach bo jak leżę na bokach to mnie bardzo bolą. Pewnie to wszystko od ciężaru brzucha ale nie wiem czy ta macica powinna tak pobolewać.
Przechodzi po max. kilku godzinach.Sara10, Milena96 lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Kochane my o 13 do domku jak się strasznie cieszę wkoncu w domu 😊😘 życzę udanego dnia I kolejnych pięknych narodzin i wyjść że szpitali😉😊
Milena96, Gośka29, legusta, hypatia92, Kadża, JJJ, Sara10, Ilciak33, mama_Klary, Agatekk, Izulek21, Patrycja_Pata, Bożena lubią tę wiadomość
-
Cukierkowa wrote:Kadża bardzo chętnie podam dane na pierwszą stronę, ale nadal nie mamy imienia 🙈
Córka -Królewna urodzona 12.05 o 4:42; 3,5kg
Ja zmieniłam na kilka dni przed porodem z Poli na Marianne i jak ktoś w szpitalu pytał o imię to ja zaćmienia dostawałam 🤦🏽♀️ ja nazywam Marianka lub mania a mąż ….. Tosia ( jak nasza 2 córka 😂 mówi że nie może jakiegoś skrótu do Marianny znaleźć a Mania nie woła bo jego koleżankę tak nazywali znajomi 😂😂😂)KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzięki za miłe słowa i za kciuki. Mały nie najgorzej, coś tam pryka, jakaś kupa też była. Usg brzuszka nie wykazało nic niepokojącego, jest okej! Przybieramy ładnie. Za dwa dni mamy miesiąc 🥹 a z wagi 2610 mamy ponad 3700 😂 mój klocuszek kochany 😍 będę wiedzieć więcej to dam znać ❤️
Cukierkowa gratulacje córeczki!! I zdrówka dla Ciebie i małej ❤️
Jeśli przeoczyłam jakiś poród to przepraszam 😘KiNiAW, legusta, Kadża, Sara10, Cukierkowa, Milena96, Agatekk, Izulek21, Bożena, Lenayna, Lenayna lubią tę wiadomość
-
PorannaPanna to dobrze, że nic poważnego, zawsze lepiej sprawdzić.
Ale że to już zaraz miesiąc... jak to możliwe? 😀 Ten czas zdecydowanie za szybko leci!
Byłam dziś na kolejnym KTG, dalej 0 skurczy, a w tym tygodniu termin porodu.
Jeżeli nic się nie zacznie samo, to w 40+6 mam się zgłosić do szpitala na wywoływanie, bo nie ma żadnych wskazań, aby to zrobić wcześniej... przepływy, wody, łożysko, wszystko w normie.
Spojrzałam w kalendarz i wyszło mi, że najpóźniej urodzę w Dzień Matki 😮.
A ja od majówki spakowana i "na walizkach" gotowa do akcji.
Szaleństwo 😂.
Martwi mnie tylko trochę waga.. dziś oszacowana na 3600.
Wiem, że błędy pomiarowe itp. ale co jak pani doktor zaniżyła? 😱
Bożena daj znać, co tam u Ciebie 🙂.Sara10, KiNiAW, Kadża, Agatekk lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Byłam dziś na wizycie w szpitalu i wychodzi na to, że mam ostatni tydzień, żeby akcja zaczęła się sama, później wizja ponownego cięcia gwałtownie wzrośnie 🙄 eh nie na taki scenariusz liczyłam, ale póki jest szansa to się nie poddaję. Stwierdziłam, że ze szpitala do domu rodziców wrócę pieszo, spacerek około 5 km za mną. Pod górkę tragedia, parowóz uruchamia się momentalnie 😂 jak wrócę do siebie to zaczynam latanie na szmacie. Z dobrych wieści syn ma około 3400, więc jest szansa, że będę miała standardowego noworodka, a nie od razu 3 miesięczniaka 😂
Kadża, KiNiAW, legusta, Sara10, Agatekk lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Sara10 wrote:Dziewczyny, a macie poduszkę do karmienia? Bo zastanawiam się czy warto?
Mam z motherhood, używam od jakiegoś czasu do spania, komfort snu o wiele większy. Do karmienia też się przydawała i teraz też będę korzystać. Ona jest długa, więc dajesz ją sobie za plecy i bokiem wypuszczasz "ogonek" jako podporę dla dziecka. Bardzo ułatwia karmienie np w łóżku, żeby siedzieć w miarę prosto 😄 ogólnie pewnie da się żyć bez, ale dla mnie jest super ułatwieniem🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Olix wrote:Cukierkowa, gratulacje!
PorannaPanna trzymam kciuki, żeby z brzuszkiem szybko się poprawiło, żeby maluszek się nie męczył.
Mnie wlansie ogarnął stres przed jutrzejszą CC 🙈 i w ogóle przed 3 dzieckiem.
Śniło mi się dziś, że w końcu pocięli mnie w innym szpitalu i mieście niż tam, gdzie byłam umówiona, a potem biegałam po tym mieście nie wiem czego szukałam 😂
No nic, wciąż powtarzam sobie, że mam zadanie do wykonania i tyle.
Powodzenia dla wszystkich!
Trzymam kciuki za jutro! Szybko zaśnij dzisiaj to może szybciej czas zleci i się stres jakoś rozłoży 😜
Mi jutro moja ginekolog ma dać znać jak będzie w szpitalu czy ta zmiana terminu z 20 na 17 jest ok czy może jednak inna data będzie, więc ja w sumie w takiej niewiedzy do jutra 👀
Będzie dobrze, raz dwa i się nie obejrzysz i będziecie wychodzić do domu ♥️KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Ilciak33 wrote:Ja dzisiaj też wizyta - chyba już ostatnia, bo na 12 maja niby mam termin na stawienie się do szpitala dowiem się czy dziewczyna zdecydowała się obrócić czy dalej uparcie siedzi tyłkiem do wyjścia 😅Synek 05.2024 ❤️
-
Monika.a wrote:Ja z tych co mają umysł ścisły i "na wszystko termin" i strasznie się męczę. Mam nadzieję, że szybko zleci i samo się zacznie. Obecnie sam poród, ból mam zepchnięty w otchłań. Mam tylko w głowie termin i że mam urodzić.
KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️