X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dzwoniła moja ginekolog, która miała sprawdzić ten przełożony przez szpital termin CC z 20 maja na 17 maja i w końcu znowu zmieniony na 21 maja 😂 oszaleć idzie 😅

KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość

• Ania.P28 Debiutantka

Wysłany: 14 maja 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś równy 39 tydzień i nic się nie dzieje a już mam powoli dosyć. Chciałabym być po wszystkim, kompletnie nie wiem czego się spodziewać, oprócz skurczy przepowiadających które są coraz częściej i bólu brzucha jak na miesiączkę cisza. Najgorzej jest w nocy bo strasznie niewygodnie, boli kręgosłup i biodra... Zazdroszczę tym które mają już to za sobą :)

mama_Klary, KiNiAW, Sara10, hypatia92, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość

• JJJ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena gratulacje 😍 cieszcie się sobą!

Ja właśnie myję okna, ale poza bólem pleców to nie wiem czy to coś da 😂

mama_Klary, KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jak się widzi, że tyle dzieciaczków tutaj się już urodziło to jeszcze bardziej się niecierpliwimy i byśmy też chciały już to mieć za sobą a tu klops 😅

Ja też już myślałam, że w piątek będzie po wszystkim a tu jeszcze weekend w gratisie 😜 chyba, że się coś samo zacznie czego bym nie chciała 😅

KiNiAW, Patrycja_Pata, Kadża lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Bożena gratulacje 😍 cieszcie się sobą!

Ja właśnie myję okna, ale poza bólem pleców to nie wiem czy to coś da 😂
    Ja mylam wczoraj, bo przed porodem sie nie wyrobilam 😅🤣 a wlasnie zostawialam ta aktywnosc na tydz. 39+ 😁

KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja mylam wczoraj, bo przed porodem sie nie wyrobilam 😅🤣 a wlasnie zostawialam ta aktywnosc na tydz. 39+ 😁

No nie żartuj, że w połogu myjesz okna 🙈😱

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myłam już trzy razy w ciągu 6 tygodni, bo te piaski z Sahary spać mi nie dały 😂

Legusta podziwiam Cię, że w połogu myjesz okna!

Mama Klary - może to i lepiej, że masz jeszcze weekend, szczególnie, że zastanawiałaś sie czy to nie za wcześnie.

Cierpliwości. Spotkamy się z naszymi maleństwami i będziemy jeszcze narzekać na to, że nie możemy same iść do toalety, więc co się odwlecze to nie uciecze.

Ja spokojnie czekam do terminu, a później na czerwiec w najdłuższym wypadku to 41+6 wypada u mnie 7.06, a że ja z czerwca to jestem w stanie jeszcze tyle wytrzymać 😂

KiNiAW, legusta, mama_Klary lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko szyby bo juz nie moglam patrzec, ale jak to z 2latkiem okno balkonowe wypalcowane od gory do dolu 🤣 widac dokac jego raczka siega 😅😅

Sara10, Ela3 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te co urodziły macie spuchniete kostki? Bo ja dziś z takimi się obudziłam i nie wiem coś stosować na to czy zejdzie samo?

• Trzydziescisześć Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my też jesteśmy już rozpakowani. 8:23 cc urodził się Florian. 2900 i 52 cm. Gratuluję wszystkim mamom i trzymam kciuki za dalsze porody🥰

Patrycja_Pata, Sara10, legusta, Bożena, JJJ, mama_Klary, KiNiAW, Agatekk, Gośka29, hypatia92, Milena96, Ela3, PorannaPanna, Cukierkowa, Lenayna lubią tę wiadomość

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2024, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Trzydziesciszesc! ;)
    Dużo zdrówka dla Was obojga!

Trzydziescisześć lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Bożena kurde ale się cieszę! Gratulacje! Jaki długi chłopiec! 🩵🩵
    Sosenka za oknem, ja kupiłam z rossmana. Całkiem spoko trzyma biust i dobrze się użytkuje tylko dosyć gruby jest. Ale fajny i tak 🩷

My do domu! Jest lepiej. Kupa mała ale coś tam się pojawia, tyje to dziecko w oczach.. muszę ostrożnie z cycem bo od niedzieli przybrał prawie 300gr :o
    Ale w domu to unormuje ☺️
    Ojej to duży chłopak 😁 najważniejsze że już jest ok i ma apetyt. 😋

PorannaPanna lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny te co urodziły macie spuchniete kostki? Bo ja dziś z takimi się obudziłam i nie wiem coś stosować na to czy zejdzie samo?
    Odpukac narazie nie mam nic spuchniętego ale dopiero pierwsza doba... Zobaczymy jak będzie później

• Bożena Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    A do mnie dzwoniła moja ginekolog, która miała sprawdzić ten przełożony przez szpital termin CC z 20 maja na 17 maja i w końcu znowu zmieniony na 21 maja 😂 oszaleć idzie 😅
    Kurcze strasznie zmieniają te terminy.... Najgorsze jest to czekanie :(

mama_Klary lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziescisześć wrote:
    Hej, my też jesteśmy już rozpakowani. 8:23 cc urodził się Florian. 2900 i 52 cm. Gratuluję wszystkim mamom i trzymam kciuki za dalsze porody🥰
    Gratuluję ❤️❤️

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziescisześć wrote:

Gratuluję nowej Mamusi i synkowi 🩵🩵

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Odpukac narazie nie mam nic spuchniętego ale dopiero pierwsza doba... Zobaczymy jak będzie później

No mi dziś właśnie to wyszło po nocy czyli 4dni po porodzie

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziescisześć wrote:
    Gratulacje! Jak się czujesz?

Synek 05.2024 ❤️
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania.P28 wrote:
    Ja dziś równy 39 tydzień i nic się nie dzieje a już mam powoli dosyć. Chciałabym być po wszystkim, kompletnie nie wiem czego się spodziewać, oprócz skurczy przepowiadających które są coraz częściej i bólu brzucha jak na miesiączkę cisza. Najgorzej jest w nocy bo strasznie niewygodnie, boli kręgosłup i biodra... Zazdroszczę tym które mają już to za sobą :)
    Hej, to u mnie podobnie, tylko 39+2 i mało przepowiadających. Ale w nocy ciężko się przekręcić, a jak się budzę, to nie mogę zacisnąć dłoni w pięść, chyba coś sobie uciskam podczas spania (ja albo on 😀), po jakimś czasie przechodzi. A odszedł Ci czop albo masz jakieś rozwarcie? Brzuch Ci się obniżył? Ja u siebie nic takiego nie zaobserwowałam, chociaż wiem, że nie zawsze musi wystąpić...

Synek 05.2024 ❤️
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziescisześć wrote:

Ogromne gratulacje💚

U mnie lekko się obniżył brzuch,zauważyłam to.Ale ani w pierwszej,ani drugiej ciąży czop wcale nie odchodził,a wody dopiero odeszły na około godzinę przed urodzeniem także takie zwiastuny nie są też regułą. Może zadziać się wszystko na raz i nawet się nie zauważy poszczególnych etapów🫣

hypatia92 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ