Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
hypatia92 wrote:Gratulacje! Jak się czujesz?
Sara10, legusta, Izulek21, mama_Klary, Kadża, hypatia92, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla mamusiek i Zdrówka i przytulasy dla maluszków
Bardzo się cieszę, że te porody takie pomyślne po tak ciężkiej dla większości końcówce ciąży ❤️
Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny 🫶 i czekam na wieści
Dziś minęło Marice 3tyg, nabiera ciałka kruszyna i rośnie
Byłoby idealnie gdyby nie te cholerne kolki😪 jak mi się chce płakać jak widzę, jak ją boli i płacze - niestety nocki zarwane,a dziś nawet dzień
Szczęśliwość w innym wymiarze, bo udało nam się zapisać UWAGA na lipiec do kardiologa dziecięcego - myślałam ,że to nierealne...mama_Klary, KiNiAW, Sara10 lubią tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Ja mam pytanie do dziewczyn, które już kolejny raz urodziły. Ile czasu u Was utrzymywały się te odchody poporodowe? Cały okres połogu czy wcześniej się skończyło?
U mnie Do 2tyg, a po tej ciąży, to chyba nawet szybciej się skończyło, potem jeszcze krwawienia jak na okres, plamienia i koniec...tak coraz mniej, stopniowoIzulek21, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Dziś o 11:16 urodziła się nasza cudna, czarna jak węgielek, z ogromną ilością włosów Antonina ❤️
4480g i 58 cm znów usłyszałam, że mammgruba pępowinę 🙈
Bobas ma się dobrze, pięknie chwyta cycuchy (mimo, że sutki mam większe niż jej buźka.
Niestety u mnie się posypało w pewnym momencie.
3cia cesarka to jednak nie przelewki - dlugo zszywali to raz, a na sali poporodowej dostałam krwotoku. Marcina zamiast się kurczyć to się rozkurczyla wypuszczając mnóstwo skrzepów:/
Nagle zbiegło się mnóstwo osób, bo zaczęłam tracić tracić przytomność- okropnie slabo mi było.
Otarlam się o przetaczanie krwi - krew już czekala, ale na szczęście wyniki były na styk, w związku z czym uniknęłam przetaczania. Dostałam milion zastrzyków i leków na obkurczanie, lekarz bardzo mocno naciskał też macie, żeby wszystkie syfy z niej wyleciały. Generalnie byłam spanikowana okrutnie.
Na szczęście się uspokoilo i ponoć macica się kurczy, ale zamiast 4 h na poporodowej leżałam 8h.
Pionizowanie poszło sprawnie, Tosienka leży że mną, a ja próbuje z jednej strony zasnąć a z drugiej nie mogę, bo ciągle na nią patrzę - zalała mnie fala milosci i zachwytu 🥰
Co do imienia - Antoniny raczej nie braliśmy pod uwagę, ale serio, gdy ja zobaczyłam taka duża, czarna i sliczna nagle pomyślałam, że Antonina to będzie to!
Mam nadzieję, że mój przypadek nie zestresuje nikogo - ja miałam 3 CC i niestety tak się stało, ale personel znakomity. Bardzo szybko zareagowali łącznie z ordynatorem.
Trzymam kciuki za szybkie porody i gratuluję kolejnych maluszków ❤️Izulek21, JJJ, Kadża, legusta, Gośka29, hypatia92, Ela3, KiNiAW, Sara10, PorannaPanna, Cukierkowa, Patrycja_Pata, Lenayna lubią tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Olix, nie ukrywam, że czekałam na Twoją wiadomość z niecierpliwością ze względu na ten sam szpital 😅
Jak dobrze, że wszystko się w końcu unormowało i zakończyło finalnie szczęśliwie, dużo przeszłaś to teraz powinno być już z górki ♥️ Gratulacje dla Ciebie i Antosi, piękne imię!!! 😊
Dużo siły dla Was i szybkiego powrotu do kondycji 😊
U mnie będzie druga CC, ale mimo to się zaczęłam chyba bardziej stresować 😅 -
Olix gratulacje dla Was ! Odpoczywaj dużo i super że masz tam dobra opiekę.
Ps Tośki to fajne dziewczyny ( moja w sierpniu 6 lat a tyle radości i miłości nam dała nie to że inne są gorsze oczywiście ale jak ją poznałam inną dziewczynkę o tym imieniu mega mi się spodobało a później okazało się że jestem w ciąży i od razu wiedzieliśmy że Tosia to będzie Tosia )
Spokojnej nocy dla ciebie
A my czekamy na kolejne porody to która następna chętna
Spokojnej nocy dziewczynyBożena lubi tę wiadomość
-
Olix serdeczne gratulacje! Co za przeżycia... grunt, że dobry personel, skuteczny, i szybko zareagowali. Teraz ten nadmiar emocji pewnie będzie chwilę z Ciebie schodził, ale najważniejsze, że jesteście bezpieczne i w dobrych rękach. Dużo zdrowia dla Ciebie i Antoniny (cudowne imię, gdyby u nas była dziewczynka, to właśnie takie byśmy wybrali - może kiedyś 😉).
P.S. Na szybszą regenerację po porodzie polecam poczytać sobie o dodatkowej suplementacji wit. C, kwasów Omega-3 i koenzymu Q-10. W zasadzie zarówno przy CC, jak i SN. Bo żelazo to pewnie i tak będziesz uzupełniać, ale ogólnie zaopiekowanie niedoborów na pewno pomoże Ci szybciej dojść do siebie.
A tymczasem dużo tulenia i miłości życzę! ❤️
A pozostałym mamusiom i przyszłym mamusiom cudownego dnia.Kadża, KiNiAW, Bożena, Lenayna lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Hej dziewczyny, Olix gratuluję!! Piękne imię Antonina. Przykro mi ze po cc miałaś takie problemy.
36 gratulacje !! To wychodzi na to że ponad połowa jiz rozpakowana
Ja dzisiaj jadę do szpitala na masaz szyjki na 11. Chcą zeobic rozwarcie żeby w sobotę przebić wody, ale wiadomo, wszystko się może zdarzyć, więc mąż w gotowości, torba spakowana, I zobaczymy co będzie się działo. Idę się umyć i szykować.KiNiAW, legusta, Kadża, Bożena lubią tę wiadomość
-
Olix wrote:Hej dziewczyny!
Dziś o 11:16 urodziła się nasza cudna, czarna jak węgielek, z ogromną ilością włosów Antonina ❤️
Bobas ma się dobrze, pięknie chwyta cycuchy (mimo, że sutki mam większe niż jej buźka.
3cia cesarka to jednak nie przelewki - dlugo zszywali to raz, a na sali poporodowej dostałam krwotoku. Marcina zamiast się kurczyć to się rozkurczyla wypuszczając mnóstwo skrzepów:/
Nagle zbiegło się mnóstwo osób, bo zaczęłam tracić tracić przytomność- okropnie slabo mi było.
Otarlam się o przetaczanie krwi - krew już czekala, ale na szczęście wyniki były na styk, w związku z czym uniknęłam przetaczania. Dostałam milion zastrzyków i leków na obkurczanie, lekarz bardzo mocno naciskał też macie, żeby wszystkie syfy z niej wyleciały. Generalnie byłam spanikowana okrutnie.
Na szczęście się uspokoilo i ponoć macica się kurczy, ale zamiast 4 h na poporodowej leżałam 8h.
Pionizowanie poszło sprawnie, Tosienka leży że mną, a ja próbuje z jednej strony zasnąć a z drugiej nie mogę, bo ciągle na nią patrzę - zalała mnie fala milosci i zachwytu 🥰
Co do imienia - Antoniny raczej nie braliśmy pod uwagę, ale serio, gdy ja zobaczyłam taka duża, czarna i sliczna nagle pomyślałam, że Antonina to będzie to!
Mam nadzieję, że mój przypadek nie zestresuje nikogo - ja miałam 3 CC i niestety tak się stało, ale personel znakomity. Bardzo szybko zareagowali łącznie z ordynatorem.
Trzymam kciuki za szybkie porody i gratuluję kolejnych maluszków ❤️
Kochana Gratulacje Dzielna mamo🥰❤️❤️
Najważniejsze że z Tobą już dużo lepiej odpoczywaj chodz może być ciężko z dzidziem. Spora jak na dziewczynkę ale Najważniejsze że zdrowiotka. Cieszcie się sobą i byle do domku😘 -
Olix ogromne gratulacje! Współczuję przeżyć…wracaj do sił na spokojnie!
Ja właśnie wróciłam od gina-miałam nadzieję już na dzisiejszej wizycie nie być skoro termin z USG na dziś 🤪 Ale szyjka jeszcze długa i zamknięta,bardzo miękka,ale nie jest przygotowana także…czekam…i liczę na to,że przed terminem z om urodzę jednak 🫣
Wspaniałego dnia dla Was🌸Sara10, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Zaczynałam z Wami wątek ale niestety długo tu nie pobylam. W głowie siedzi to że w połowie miesiąca byłby i mój czas na rozpakowanie. Pomimo tego że wiem że mając 1,5 roczne dziecko w domu, kolejny Maluch to byłby istny hardcore bo nie mamy nikogo do pomocy, to jednak na sercu tak smutno. Ale o kolejnego dzieciaczka będziemy starać się niedługo żeby na wiosnę bocian rodzeństwo przyniósł😁
Gratuluję tym które już zostały mamusiami i mocno trzymam kciuki za resztę!💕 Życzę Wam wszystkiego dobrego i zdrowych Maluszków, żebyście czerpały dużo radości z macierzyństwa bo jak dla mnie to najpiękniejsza przygoda życia i największy cud🥰 Pozdrawiam gorąco, JoannnaAgatekk, hypatia92, legusta, Sara10, Cukierkowa, KiNiAW, Lenayna lubią tę wiadomość
-
Patrycja_Pata wrote:Gratulacje dla mamusiek i Zdrówka i przytulasy dla maluszków
Bardzo się cieszę, że te porody takie pomyślne po tak ciężkiej dla większości końcówce ciąży ❤️
Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny 🫶 i czekam na wieści
Dziś minęło Marice 3tyg, nabiera ciałka kruszyna i rośnie
Byłoby idealnie gdyby nie te cholerne kolki😪 jak mi się chce płakać jak widzę, jak ją boli i płacze - niestety nocki zarwane,a dziś nawet dzień
Szczęśliwość w innym wymiarze, bo udało nam się zapisać UWAGA na lipiec do kardiologa dziecięcego - myślałam ,że to nierealne...KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
Olix wrote:Hej dziewczyny!
Trzymam kciuki za szybkie porody i gratuluję kolejnych maluszków ❤️ -
I jeszcze tylko chciałam napisać parę słów do tych mam które chcą karmić piersią. Nie wiem dlaczego kobiety myślą że po porodzie nagle będzie mnóstwo mleka w piersiach gdy dzieciaki na początku wypijają po 5ml mleka w jednej porcji. Dużo moich znajomych przestawało karmić mówiąc że nie miały pokarmu. Bardzo ważne jest nastawienie. Osobiście nie nastawiałam się na konkretny rodzaj karmienia, uznałam że będzie co będzie, jednak teraz wiem że kp to najlepsze co jesteśmy w stanie dać dziecku. Nasz organizm odczytuje informacje zawarte w slinie malucha i produkuje taki pokarm żeby jak najbardziej odpowiadał jego potrzebom. Laktację rozkrecałam elektrycznym laktatorem modela już nie pamiętam jakim modelem. Pomimo tego że dziecko wisiało na piersiach całymi dniami, czasami ją dokarmiałam mm, albo żeby po prostu odpocząć od kp przez chwilę. Do trzeciego miesiąca piersi się regulują i potem wytwarzają tyle mleka ile potrzebuje dzieciak. Po tym czasie wkladki laktacyjne już nie są potrzebne więc nie ma co robić zapasów- ja o tym nie wiedziałam. Jeśli będziecie po karmieniach odciągać mleko to spowodujecie nadprodukcję więc lepiej tego nie robić. Na laktację jadłam daktyle i piłam herbatkę chyba z hipp bo ok 3 miesiąca miałam wrażenie że przygoda z karmieniem się kończy. Karmię do tej pory i córka nie wydaje się gotowa na odstawienie.
Róbcie tak jak czujecie, jak natura Wam podpowiada, a jak ktoś będzie Wam dawał odczuć że byłby lepszą mamą (babcie i ciocie potrafią nieźle zajść za skórę🙈) to nie bójcie się powiedzieć że czas wizyty dobiegł końca! Kobieta po porodzie potrzebuje dużo wsparcia❤️Bożena, Agatekk, hypatia92, legusta, KiNiAW, Lenayna lubią tę wiadomość
-
Ela3 wrote:Hej dziewczyny, Olix gratuluję!! Piękne imię Antonina. Przykro mi ze po cc miałaś takie problemy.
36 gratulacje !! To wychodzi na to że ponad połowa jiz rozpakowana
Ja dzisiaj jadę do szpitala na masaz szyjki na 11. Chcą zeobic rozwarcie żeby w sobotę przebić wody, ale wiadomo, wszystko się może zdarzyć, więc mąż w gotowości, torba spakowana, I zobaczymy co będzie się działo. Idę się umyć i szykować.