X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jeszcze w szpitalu.... Może jutro wyjdziemy;) chociaż mam nadzieję,że tak będzie bo już mam dość tych szpitali..... Młody to aniołek ale jak się rozkrzyczy to płuca zdrowe 🫣😂

KiNiAW, mama_Klary, Sara10, legusta, Ilciak33, Kadża lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Nie od razu, niestety jeżeli noworodki nie przyrastają jakiś czas na wadze to konieczne jest przyjęcie na oddział neonatologiczny, ale mam nadzieję, że w Waszym przypadku nie będzie to konieczne.
    To nawet nie wiedzialam ;) bylam przekonana ze w pierwszej kolejnosci dokarmianie mm ;)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Wiesz co położna i pediatra poleciły najpierw podać Espumisan i jak nie pomagało to dać krople vivomix, że udowodniono, że pomagają na kolkę z tym, że na efekty trzeba czekać do 20dni 🤷 więc stosujemy. Nie wiem czy faszerować ją kolejnymi specyfikami, bo właśnie ten Delicol pamiętam czy czekać...😮‍💨
    O matko to długo, nie słyszałam o tych kroplach 🤔 my stosowaliśmy ten zestaw co pisałam w sumie..... I odpukac wtedy pomogło. Mam nadzieję że teraz nie będzie kolek..

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    To nawet nie wiedzialam ;) bylam przekonana ze w pierwszej kolejnosci dokarmianie mm ;)

Ja też myślałam że poprostu trzeba dodatkowo dokarmiac mm i to wszystko

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    O kurcze ja też siw stresuje w piątej wizyta położnej i będzie właśnie sprawdzać wagę mam nadzieję że po tygodniu coś wpadnie mam obawy wlasnie że może nie przybiera na moim mleku🤔. Daj znać co wyjdzie trzymam kciuki 🤞🤞

My też mamy w piątek wizytę położnej. A dziś zważyłam się sama a potem z córką. Przy wyjściu ze szpitala ważyła 2910 g a wg dzisiejszej mojej wagi 3100 g. Chyba jest ok ☺️

KiNiAW, legusta, Sara10 lubią tę wiadomość

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • legusta Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    My też mamy w piątek wizytę położnej. A dziś zważyłam się sama a potem z córką. Przy wyjściu ze szpitala ważyła 2910 g a wg dzisiejszej mojej wagi 3100 g. Chyba jest ok ☺️
    Ja zwazylam teraz w domu (mamy wage dla niemowlat) i pokazuje 120g wiecej niz w poludnie u pediatry. No mega dziwne to 🫣

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja zwazylam teraz w domu (mamy wage dla niemowlat) i pokazuje 120g wiecej niz w poludnie u pediatry. No mega dziwne to 🫣

A może u pediatry zepsuta🤔🤔 ja zważę się za chwilę I potem z małym na wadze takiej łazienkowej chodz nie zabardzo wierzę w takie wagi elektroniczne bo wiem że przekłamują trochę. Ale skoro masz wagę dla niemowląt to zważ go kilka razy czy pokaże to samo lub rano spróbuj może oni mieli popsuta

legusta lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    A może u pediatry zepsuta🤔🤔 ja zważę się za chwilę I potem z małym na wadze takiej łazienkowej chodz nie zabardzo wierzę w takie wagi elektroniczne bo wiem że przekłamują trochę. Ale skoro masz wagę dla niemowląt to zważ go kilka razy czy pokaże to samo lub rano spróbuj może oni mieli popsuta
    No jutro rano jeszcze zwaze i w poludnie mamy wizyte poloznej - ona tez ma swoja wage, wiec zobaczymy co pokaze ;)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2024, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak są te wizyty położnych to trzeba się z nimi skontaktować samemu, żeby przyszły czy one dostają jakieś info z góry, że trzeba się do nas zgłosić 😅

• JJJ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I warto też zwracać uwagę gdzie się stawia wagę, my stawialiśmy na podłodze i ważyła źle, bo podłoga krzywa 😂

mama_Klary ja swojej dawałam znać kiedy urodziłam i kiedy wyszłam ze szpitala i wtedy się umawiałyśmy

mama_Klary, legusta, KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    A jak są te wizyty położnych to trzeba się z nimi skontaktować samemu, żeby przyszły czy one dostają jakieś info z góry, że trzeba się do nas zgłosić 😅

Ja zadzwoniłam, że urodziłam i dogadaliśmy kiedy jej pasuje i przyszła :)

mama_Klary lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:

Ja do swojej jeździłam na zastrzyki i wie że urodziłam więc sama się ze mną kontaktowała kiedy będzie. Ale szpital brał dane ośrodka do którego będę chodzić więc może dzwonią mówić że sie dziecko urodziło.

mama_Klary lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wizytę w piątek mamy u położnej tyle że to ja muszę iść. 1 wsza mieliśmy w domu a dwie następne my musieliśmy iść. Sie stresuje bo dwie pierwsze wnuka inna pani i ona fajna a ta ost nie zadowolona była do końca ze 150 g młoda przytyła przez tydzień i „ wolałaby więcej „ więc muszę iść znowu. A mąż pracuje cały dzień więc chyba pierwszy raz pojadę autem ( nie podoba mi się to bardzo bo niby jeszcze jeszcze nie powinnam prowadzic)
    U nas mała nadal nerwowo je ale dziś mnie bardzo piersi szczypią tj bardziej sutki i tak sobie pomyślałam czy może nie zaziębiłam ich ? Nie wiem ale jedynie to mi przyszło do głowy. Nie wiem czym to się objawia i staram się ciepło ubierać ale u nas ogólnie chłodno może jednak gdzieś …. Czy to możliwe w ogóle jest ? I czy wtedy dziecko mogło by się denerwować?
    A drugie pytanie do dziewczyn które miały cc. Po operacji mało krwawiłam a bardziej czasem brudziłam a dziś pojawiła się żywa krew mało ale kilka razy. Czy to normalne ? Czytałam kiedyś że jak sienpojawi krew prędzej niż 6 tyg połogu to to nie jest miesiączka … no ja mam jej mało i kp ale czy jak nie krwawiłam teraz mogę w sesie po jakimś czasie się nadal oczyszczać ?

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    My też wizytę w piątek mamy u położnej tyle że to ja muszę iść. 1 wsza mieliśmy w domu a dwie następne my musieliśmy iść. Sie stresuje bo dwie pierwsze wnuka inna pani i ona fajna a ta ost nie zadowolona była do końca ze 150 g młoda przytyła przez tydzień i „ wolałaby więcej „ więc muszę iść znowu. A mąż pracuje cały dzień więc chyba pierwszy raz pojadę autem ( nie podoba mi się to bardzo bo niby jeszcze jeszcze nie powinnam prowadzic)
    U nas mała nadal nerwowo je ale dziś mnie bardzo piersi szczypią tj bardziej sutki i tak sobie pomyślałam czy może nie zaziębiłam ich ? Nie wiem ale jedynie to mi przyszło do głowy. Nie wiem czym to się objawia i staram się ciepło ubierać ale u nas ogólnie chłodno może jednak gdzieś …. Czy to możliwe w ogóle jest ? I czy wtedy dziecko mogło by się denerwować?
    A drugie pytanie do dziewczyn które miały cc. Po operacji mało krwawiłam a bardziej czasem brudziłam a dziś pojawiła się żywa krew mało ale kilka razy. Czy to normalne ? Czytałam kiedyś że jak sienpojawi krew prędzej niż 6 tyg połogu to to nie jest miesiączka … no ja mam jej mało i kp ale czy jak nie krwawiłam teraz mogę w sesie po jakimś czasie się nadal oczyszczać ?

Kadża moja położna mówiła że niby 150-200g tygodniowo jest ok więc nie przejmuj się tymco powiedziała może tam są inne wytyczne moim zdaniem ważne że przybiera. A co do zaziębienia piersi to raczej miałabyś chyba że całe piersi by bolały i mogłyby być zatkane kanaliki ja tak przy pierwszym miałam jak miałam zapalenie. Zapytasz jutro. A co do prowadzenia autem to u nas chyba nie ma takich wytycznych siostra miała i jak męża nie było to jeździła z małym wszędzie gdzie trzeba bylo

Kadża lubi tę wiadomość

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam z wizyty. Mała w 38+6 waży już 3kg, raczej nic się nie zapowiada na poród. Za tydzień mam wizytę już w poradni przyszpitalnej, ale niestety wywołanie dopiero od 41+3 do 41+6 , więc zostały mi równe trzy tygodnie do spotkania z malutką ;)

Kadża, KiNiAW, legusta, Izulek21, Gośka29 lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Ja bym sie cieszyla jakby u nas przybieranie bylo 150g 🙈😁

KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też cisza. W tym tygodniu przeszłam już chyba wszystkie stany emocjonalne... 😅 Bo niby jeszcze jest czas, ale działa na naszą niekorzyść 🙄 chłop dokazuje w brzuchu i ani myśli wyjść 😌😜

KiNiAW, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    U nas też cisza. W tym tygodniu przeszłam już chyba wszystkie stany emocjonalne... 😅 Bo niby jeszcze jest czas, ale działa na naszą niekorzyść 🙄 chłop dokazuje w brzuchu i ani myśli wyjść 😌😜

Uparte te dzieci! Ja dzisiaj zrobiłam 7km spacer, ale tylko bólu w pachwinach się nabawiłam 😂

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cisza…rozmawiałam z położną czy jak doczekam do 22 maja-czyli do terminu z om to mam się już martwić i próbować naturalnymi sposobami wywoływać to uspokoiła mnie,że na to przyjdzie czas w 41 tygodniu(czyli 29 maj). Także wrzucam na luz i działam jak dotychczas :) Spacery są regularnie,rower codziennie, wczoraj też sporo na ogrodzie porobiłam,mąż jeszcze nie mocno wymęczony przeze mnie🤪
    Najgorsze to to,że wszyscy byli przekonani (wraz ze mną),że urodzi się wcześniej jak rodzeństwo,a tu…nic🫣
    Dużo cierpliwości dla Was🌸

A dla mam z bobasami nieco spokoju i odpoczynku 🌿

Sara10, KiNiAW, hypatia92, Kadża lubią tę wiadomość

age.png
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny mieliśmy dziś wyjść.... Wszystko było super, dopóki nie wykryto na kontrolnym USG torbieli na nerce u Wojtka :( oczywiście wypis cofnięto, pobrano od razu krew i mocz do dalszej konsultacji i czekamy aż obejrzy wszystko urolog... Więc może, ale to może jutro nas wypiszą z zastrzeżeniem kontroli częstej stanu nerki.... Póki co krew jest wporzadku więc nerki pracują. Ale co dalej to jestem załamana :(

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ