Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożena wrote:Coś Ty... Wiem tylko tyle że mocz i morfologia w normie, także nerki pracują normalnie.... A konsultacji nie było czekamy za obchodem ok 10/11 ma być. Strasznie chce już do domu, syn tam się niecierpliwi, dopytuje ciągle....
Zaciskam mocno kciuki żeby po obchodzie było wszystko ok i żeby was puscili😊🤞🤞🤞 -
Bożena wrote:Na prawdę??
Teraz z Jasiem mamy podobna sytuacje - mamy robic to usg za 4-6tyg. I wlasnie pediatra nasza mowila ze robi kurs na to usg i beda robic w przychodni bo tyle jest przypadkow ze wysylaja co 2 dziecko na to, a w 99% przypadkow niepotrzebnie no ale wiadomo lepiej sprawdzic 5x niz o jeden raz za maloKiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Byla położna I mały przy wypisie w poniedziałek miał 3020 a dziś 3060 mówiła że nie jest źle chodz powinien mieć 3100 żeby częściej dostawiać. Zobaczymy co będzie we wtorek ile będzie miał boje się że za mało przybiera 🥺
Kadża, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
legusta wrote:Z pierwszym synkiem robilismy usg przezciemiaczkowe i wtedy radiolog czy ktos kto to wykonuje mowil nam ze taki maly torbielek ze gdyby nie to ze synek akurat nie spal to bylby nie do uchwycenia. Na szczescie sie wchlonal
Teraz z Jasiem mamy podobna sytuacje - mamy robic to usg za 4-6tyg. I wlasnie pediatra nasza mowila ze robi kurs na to usg i beda robic w przychodni bo tyle jest przypadkow ze wysylaja co 2 dziecko na to, a w 99% przypadkow niepotrzebnie no ale wiadomo lepiej sprawdzic 5x niz o jeden raz za malo
U nas za 2 miesiące kontrola ma być. Zobaczymy co powiedzą, narazie wyniki badań krwi i moczu są oklegusta, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Byla położna I mały przy wypisie w poniedziałek miał 3020 a dziś 3060 mówiła że nie jest źle chodz powinien mieć 3100 żeby częściej dostawiać. Zobaczymy co będzie we wtorek ile będzie miał boje się że za mało przybiera 🥺
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Ilciak33 wrote:Hejka ciocię meldujemy się już rozpakowane Lenka urodziła się dzisiaj o 13:28 z wagą 3,570 na razie cesarskie cięcie oceniam jako całkiem okej. Pionizacja poszła super. Dostaje dużo leków więc daje radę. Mała ładnie się przystawia do cycka więc mam nadzieję, że będzie dobrze z laktacją ❤️
-
Przepraszam że pod postem post Bożenka cieszę się że wracacie do domu mam nadzieję że ta torbiel maluszkowi się wchłonie my dziś również po kontroli u położnej mała waży 3650 Więc do września mamy z Położna spokój wczoraj chyba mieliśmy pierwszy kryzys laktacyjny. Powiem wam że ja już byłam na granicy płaczu ale dziś jest wszystko dobrze oprócz tego że mam wrażenie nadal że w piersiach mam igiełki ale są miękkie więc nie wiem co jest grane
Bożena lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Byla położna I mały przy wypisie w poniedziałek miał 3020 a dziś 3060 mówiła że nie jest źle chodz powinien mieć 3100 żeby częściej dostawiać. Zobaczymy co będzie we wtorek ile będzie miał boje się że za mało przybiera 🥺
KiNiAW, JJJ, Sara10, Kadża, Bożena lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Kinia ja myślę, że tak. To maluszek jeszcze, rozkręci się, spokojnie 😅 jeśli moczy pieluszki, domaga się piersi to najważniejsze.
Kadża gdy laktacja się stabilizuje (6-8 tydzień) to piersi mogą robić się miękkie, nie oznacza to braku mleka.
Eh tak was czytam i po cichu zazdroszczę, że maluchy już z wami ❤️KiNiAW, legusta, Sara10, Kadża, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
JJJ wrote:Kinia ja myślę, że tak. To maluszek jeszcze, rozkręci się, spokojnie 😅 jeśli moczy pieluszki, domaga się piersi to najważniejsze.
Kadża gdy laktacja się stabilizuje (6-8 tydzień) to piersi mogą robić się miękkie, nie oznacza to braku mleka.
Eh tak was czytam i po cichu zazdroszczę, że maluchy już z wami ❤️
Dzięki no mój potrafi opóźnić pierś i jest mięciutka wtedy jak nie wiem dopiero po pewnym czasie jak się produkuje robi się cięższa i twardsza ale mam wrażenie że mam mniejsze piersi niż jak wychodziłam że szpitalaJJJ, Bożena lubią tę wiadomość
-
Ja mam piersi w większości miękkie jedynie co z nocy po 6/7 h są okrągłe ale wtedy muszę uważać bo mała lepiej się do niej dokleja ale leci za szybko i potrafi czasem się zakrztusić 🙄
Powiem wam dziewczyny że dziękuję za wasze wsparcie i że tak fajnie potrafimy się na wzajem podnieść na duchu. Czasem na grupach jest ciężko w sesie że różne charaktery etc a tu naprawdę można liczyć na odpowiedź na zadane pytanie czy rozwiać wątpliwości bo każda każdej służy radą. Dzięki że jesteście 😊legusta, KiNiAW, JJJ, hypatia92, Bożena, Izulek21, Ela3, Agatekk, Lenayna lubią tę wiadomość
-
JJJ wrote:Kinia ja myślę, że tak. To maluszek jeszcze, rozkręci się, spokojnie 😅 jeśli moczy pieluszki, domaga się piersi to najważniejsze.
Eh tak was czytam i po cichu zazdroszczę, że maluchy już z wami ❤️ -
KiNiAW wrote:Czyli myślicie że ok ta waga?
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Kadża wrote:Ja mam piersi w większości miękkie jedynie co z nocy po 6/7 h są okrągłe ale wtedy muszę uważać bo mała lepiej się do niej dokleja ale leci za szybko i potrafi czasem się zakrztusić 🙄
Powiem wam dziewczyny że dziękuję za wasze wsparcie i że tak fajnie potrafimy się na wzajem podnieść na duchu. Czasem na grupach jest ciężko w sesie że różne charaktery etc a tu naprawdę można liczyć na odpowiedź na zadane pytanie czy rozwiać wątpliwości bo każda każdej służy radą. Dzięki że jesteście 😊
Również dziękuję za wszelkie wsparcie jakie dostałam i nadal dostaje. Nie sądziłam, że taka grupa może być tak super, bo zwykle odradzają cie takiego. U nas jest kultura, wsparcie, empatia i zawsze dobre słowo. ❤️KiNiAW, Kadża, Sara10, Bożena, legusta, hypatia92, Lenayna, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
Ilciak33 gratulacje ogromne💚
Bożena-super,że już w domku!
Powiem wam,że ja też już wyczekuję mocno…termin z om na środę przyszłą. Teraz w nd komunia córy i coś mi się wydaje,że może jestem zblokowana gdzieś mentalnie przed porodem żeby skupić się na jednym…sama nie wiem🙈
W każdym razie podczytuję i już też chcę już,aaaa!
Pozdrawiam ciepło i życzę wspaniałego weekendu i odrobiny choć wytchnienia🌸Bożena, KiNiAW, Sara10, Kadża, Izulek21, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Również dziękuję za wszelkie wsparcie jakie dostałam i nadal dostaje. Nie sądziłam, że taka grupa może być tak super, bo zwykle odradzają cie takiego. U nas jest kultura, wsparcie, empatia i zawsze dobre słowo. ❤️
Sara10, Kadża, Izulek21, Agatekk, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość