X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plusem jest to że chyba udało mi się rozkręcić laktację. Ale obserwujemy malucha bo ma strasznie wygórowany odruch ssania wg położnych.

KiNiAW, legusta, Izulek21, Patrycja_Pata, Kadża, JJJ lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Coś Ty... Wiem tylko tyle że mocz i morfologia w normie, także nerki pracują normalnie.... A konsultacji nie było :( czekamy za obchodem ok 10/11 ma być. Strasznie chce już do domu, syn tam się niecierpliwi, dopytuje ciągle....

Zaciskam mocno kciuki żeby po obchodzie było wszystko ok i żeby was puscili😊🤞🤞🤞

• legusta Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Na prawdę??
    Z pierwszym synkiem robilismy usg przezciemiaczkowe i wtedy radiolog czy ktos kto to wykonuje mowil nam ze taki maly torbielek ze gdyby nie to ze synek akurat nie spal to bylby nie do uchwycenia. Na szczescie sie wchlonal :)
    Teraz z Jasiem mamy podobna sytuacje - mamy robic to usg za 4-6tyg. I wlasnie pediatra nasza mowila ze robi kurs na to usg i beda robic w przychodni bo tyle jest przypadkow ze wysylaja co 2 dziecko na to, a w 99% przypadkow niepotrzebnie :) no ale wiadomo lepiej sprawdzic 5x niz o jeden raz za malo :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do domu 😁🥹🥹🥹

JJJ, KiNiAW, Gośka29, hypatia92, legusta, Kadża, Ela3, Sara10, Agatekk, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla położna I mały przy wypisie w poniedziałek miał 3020 a dziś 3060 mówiła że nie jest źle chodz powinien mieć 3100 żeby częściej dostawiać. Zobaczymy co będzie we wtorek ile będzie miał boje się że za mało przybiera 🥺

Kadża, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Idziemy do domu 😁🥹🥹🥹

Super Bożena 😊😘

• Bożena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Z pierwszym synkiem robilismy usg przezciemiaczkowe i wtedy radiolog czy ktos kto to wykonuje mowil nam ze taki maly torbielek ze gdyby nie to ze synek akurat nie spal to bylby nie do uchwycenia. Na szczescie sie wchlonal :)
    Teraz z Jasiem mamy podobna sytuacje - mamy robic to usg za 4-6tyg. I wlasnie pediatra nasza mowila ze robi kurs na to usg i beda robic w przychodni bo tyle jest przypadkow ze wysylaja co 2 dziecko na to, a w 99% przypadkow niepotrzebnie :) no ale wiadomo lepiej sprawdzic 5x niz o jeden raz za malo :)

U nas za 2 miesiące kontrola ma być. Zobaczymy co powiedzą, narazie wyniki badań krwi i moczu są ok

legusta, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Byla położna I mały przy wypisie w poniedziałek miał 3020 a dziś 3060 mówiła że nie jest źle chodz powinien mieć 3100 żeby częściej dostawiać. Zobaczymy co będzie we wtorek ile będzie miał boje się że za mało przybiera 🥺
    Oj spokojnie.... Na pewno nie da sobie krzywdy zrobić i jak jest głodny to głośno krzyczy :) u nas przybrał 100g w jeden dzień ale ja karmię mieszanie. Niby mleka więcej ale brakuje mu jeszcze trochę i dokarmiam.... Zobaczymy jak w do ku będzie.

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    Hejka ciocię :) meldujemy się już rozpakowane :) Lenka urodziła się dzisiaj o 13:28 z wagą 3,570 :) na razie cesarskie cięcie oceniam jako całkiem okej. Pionizacja poszła super. Dostaje dużo leków więc daje radę. Mała ładnie się przystawia do cycka więc mam nadzieję, że będzie dobrze z laktacją ❤️
    Gratulacje !!!

• Kadża Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że pod postem post Bożenka cieszę się że wracacie do domu mam nadzieję że ta torbiel maluszkowi się wchłonie my dziś również po kontroli u położnej mała waży 3650 Więc do września mamy z Położna spokój wczoraj chyba mieliśmy pierwszy kryzys laktacyjny. Powiem wam że ja już byłam na granicy płaczu ale dziś jest wszystko dobrze oprócz tego że mam wrażenie nadal że w piersiach mam igiełki ale są miękkie więc nie wiem co jest grane

Bożena lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    My dziś byliśmy u pediatry i w ciągu dwóch dni przybrał 200g, czyli nadrobił to co nie przybrał przez cały tydz. No mega się cieszę bo nie musimy dokarmiać 😄 i jednak sprawdza się że dzieci przybierają skokowo. Nawet pediatra mówiła żeby nie ważyć codziennie bo można w psychiatryku wylądować 😛

KiNiAW, JJJ, Sara10, Kadża, Bożena lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli myślicie że ok ta waga?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2024, 15:16

• JJJ Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia ja myślę, że tak. To maluszek jeszcze, rozkręci się, spokojnie 😅 jeśli moczy pieluszki, domaga się piersi to najważniejsze.

Kadża gdy laktacja się stabilizuje (6-8 tydzień) to piersi mogą robić się miękkie, nie oznacza to braku mleka.

Eh tak was czytam i po cichu zazdroszczę, że maluchy już z wami ❤️

KiNiAW, legusta, Sara10, Kadża, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Kinia ja myślę, że tak. To maluszek jeszcze, rozkręci się, spokojnie 😅 jeśli moczy pieluszki, domaga się piersi to najważniejsze.

Kadża gdy laktacja się stabilizuje (6-8 tydzień) to piersi mogą robić się miękkie, nie oznacza to braku mleka.

Dzięki no mój potrafi opóźnić pierś i jest mięciutka wtedy jak nie wiem dopiero po pewnym czasie jak się produkuje robi się cięższa i twardsza ale mam wrażenie że mam mniejsze piersi niż jak wychodziłam że szpitala

JJJ, Bożena lubią tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam piersi w większości miękkie jedynie co z nocy po 6/7 h są okrągłe ale wtedy muszę uważać bo mała lepiej się do niej dokleja ale leci za szybko i potrafi czasem się zakrztusić 🙄
    Powiem wam dziewczyny że dziękuję za wasze wsparcie i że tak fajnie potrafimy się na wzajem podnieść na duchu. Czasem na grupach jest ciężko w sesie że różne charaktery etc a tu naprawdę można liczyć na odpowiedź na zadane pytanie czy rozwiać wątpliwości bo każda każdej służy radą. Dzięki że jesteście 😊

legusta, KiNiAW, JJJ, hypatia92, Bożena, Izulek21, Ela3, Agatekk, Lenayna lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:

Ja mam cały czas miękkie 🙈 a jak ściągam laktatorem to 60 ml.... Położna mi mówiła że to wystarczy ale Wojtek jest głodny jeszcze:( i jak piersi puste to się tak wścieka strasznie że masakra. Nie wiem czy to na moją psychikę i nie przejdę na laktator jak z pierwszym synem. 15min i ściągniętą porcja mleka, bez szarpania i płaczu.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Czyli myślicie że ok ta waga?
    Ja też uważam że tak. Dzieci na piersi też inaczej przybierają jak na modyfikowanym. Jeśli on się najada , nie płacze to uważam że jest wporzadku. Tak mi nawet dziś położna w szpitalu tłumaczyła jak poszłam się skonsultować na temat Wojtka i jego jedzenia.

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Ja mam piersi w większości miękkie jedynie co z nocy po 6/7 h są okrągłe ale wtedy muszę uważać bo mała lepiej się do niej dokleja ale leci za szybko i potrafi czasem się zakrztusić 🙄
    Powiem wam dziewczyny że dziękuję za wasze wsparcie i że tak fajnie potrafimy się na wzajem podnieść na duchu. Czasem na grupach jest ciężko w sesie że różne charaktery etc a tu naprawdę można liczyć na odpowiedź na zadane pytanie czy rozwiać wątpliwości bo każda każdej służy radą. Dzięki że jesteście 😊

Również dziękuję za wszelkie wsparcie jakie dostałam i nadal dostaje. Nie sądziłam, że taka grupa może być tak super, bo zwykle odradzają cie takiego. U nas jest kultura, wsparcie, empatia i zawsze dobre słowo. ❤️

KiNiAW, Kadża, Sara10, Bożena, legusta, hypatia92, Lenayna, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 gratulacje ogromne💚

Bożena-super,że już w domku!

Powiem wam,że ja też już wyczekuję mocno…termin z om na środę przyszłą. Teraz w nd komunia córy i coś mi się wydaje,że może jestem zblokowana gdzieś mentalnie przed porodem żeby skupić się na jednym…sama nie wiem🙈

W każdym razie podczytuję i już też chcę już,aaaa!

Pozdrawiam ciepło i życzę wspaniałego weekendu i odrobiny choć wytchnienia🌸

Bożena, KiNiAW, Sara10, Kadża, Izulek21, hypatia92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Również dziękuję za wszelkie wsparcie jakie dostałam i nadal dostaje. Nie sądziłam, że taka grupa może być tak super, bo zwykle odradzają cie takiego. U nas jest kultura, wsparcie, empatia i zawsze dobre słowo. ❤️
    Bo wszystkie jesteśmy spoko babki ❤️ ja też dziękuję wam dziewczyny ❤️❤️

Sara10, Kadża, Izulek21, Agatekk, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ