X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ech dziewczyny mieliśmy dziś wyjść.... Wszystko było super, dopóki nie wykryto na kontrolnym USG torbieli na nerce u Wojtka :( oczywiście wypis cofnięto, pobrano od razu krew i mocz do dalszej konsultacji i czekamy aż obejrzy wszystko urolog... Więc może, ale to może jutro nas wypiszą z zastrzeżeniem kontroli częstej stanu nerki.... Póki co krew jest wporzadku więc nerki pracują. Ale co dalej to jestem załamana :(

O kurcze nie denerwuj się przede wszystkim bo będziesz miała mało pokarmu i mały wyczuje ze jesteś zdenerwowana. Skoro krew wyszła ok to napewno powiedzą co dalej jesteście w dobrych rękach Trzymam kciuki za Ciebie i Wojtusia 😘🤞🤞

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Uparte te dzieci! Ja dzisiaj zrobiłam 7km spacer, ale tylko bólu w pachwinach się nabawiłam 😂
    Łącze się z Wami w bólu 😀. Wczoraj spacer 6km i wizyta u osteopaty - nic się nie zadziało 😀. Dzisiaj już z desperacji oglądałam filmiki o akupresurze/akupunkturze na wywołanie, bo "klasyczne" porady zawodzą 😃. U mnie 39+4 i ciiiisza. A tak bym chciała już!

Ale za to zaraz idę się spotkać z koleżanką i mam obiecane nie poruszać tematu porodu, więc trochę oderwę myśli od tego.

KiNiAW, legusta, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ech dziewczyny mieliśmy dziś wyjść.... Wszystko było super, dopóki nie wykryto na kontrolnym USG torbieli na nerce u Wojtka :( oczywiście wypis cofnięto, pobrano od razu krew i mocz do dalszej konsultacji i czekamy aż obejrzy wszystko urolog... Więc może, ale to może jutro nas wypiszą z zastrzeżeniem kontroli częstej stanu nerki.... Póki co krew jest wporzadku więc nerki pracują. Ale co dalej to jestem załamana :(
    A niech to, oby tylko ta zmiana była do kontroli. Torbielki często się same wchłaniają. Daj znać, co urolog na to. Przytulam mocno i trzymaj się dzielnie, Kochana 😗. I jak Kinia pisze, postaraj się być dobrej myśli i nie stresować - dla Wojtusia.

KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    O kurcze nie denerwuj się przede wszystkim bo będziesz miała mało pokarmu i mały wyczuje ze jesteś zdenerwowana. Skoro krew wyszła ok to napewno powiedzą co dalej jesteście w dobrych rękach Trzymam kciuki za Ciebie i Wojtusia 😘🤞🤞
    Staram się... Mam nadzieję że to się jednak na mleku nie odbije :(

• Bożena Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    A niech to, oby tylko ta zmiana była do kontroli. Torbielki często się same wchłaniają. Daj znać, co urolog na to. Przytulam mocno i trzymaj się dzielnie, Kochana 😗. I jak Kinia pisze, postaraj się być dobrej myśli i nie stresować - dla Wojtusia.
    Mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz... Chociaż on ma 1cm więc jest duży.... :(

• legusta Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz... Chociaż on ma 1cm więc jest duży.... :(
    Nie stresuj sie, chociaz wiem ze latwo powiedziec. Nam pediatra mowila ze co drugi bobas ma gdzies torbielka. I zazwyczaj do obserwacji, bo sie wchlania ;)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Nie stresuj sie, chociaz wiem ze latwo powiedziec. Nam pediatra mowila ze co drugi bobas ma gdzies torbielka. I zazwyczaj do obserwacji, bo sie wchlania ;)
    Na prawdę??

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka głęboki wdech i spokojnie jak piszą dziewczyny ! Mleczko ważne dla maluszka, a te torbiele często się wchłaniają- nie pamiętam jak duży był u synka mojej koleżanki ale też wiało grozą, ostatecznie byli pod wieksza kontrola i się wchłonęło !
    Mnie przestraszyli tą niedomykalnością zastawki u córeczki, zostaliśmy dłużej żeby pani kardiolog zrobiła eho serca fachowym okiem. Położne mi tłumaczyły, że jakby nas szybko wypisali to bym musiała jeździć po lekarzach, szukać terminów, specjalistów itd a tak jak zostaniemy ciut dłużej to oni wszystko sprawdza na miejscu i dadzą plan działania na później. I tak było ! Ostatnie zostaliśmy dobę dłużej z planem na najbliższe miesiące. Wiem że to stresujące i się zamrtwiasz,ale dobrze że jesteście w szpitalu bo wszystko dobrze sprawdzą i zareagują jak należy, a wiadomo jak szukać specjalistów jakie są terminy...
    Będzie dobrze ❤️ masz nasze wsparcie 😘

KiNiAW, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2024, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ciocię :) meldujemy się już rozpakowane :) Lenka urodziła się dzisiaj o 13:28 z wagą 3,570 :) na razie cesarskie cięcie oceniam jako całkiem okej. Pionizacja poszła super. Dostaje dużo leków więc daje radę. Mała ładnie się przystawia do cycka więc mam nadzieję, że będzie dobrze z laktacją ❤️

JJJ, Izulek21, legusta, Patrycja_Pata, Gośka29, Bożena, KiNiAW, Sara10, hypatia92, Milena96, Cukierkowa, Ela3, Kadża, Lenayna lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    Hejka ciocię :) meldujemy się już rozpakowane :) Lenka urodziła się dzisiaj o 13:28 z wagą 3,570 :) na razie cesarskie cięcie oceniam jako całkiem okej. Pionizacja poszła super. Dostaje dużo leków więc daje radę. Mała ładnie się przystawia do cycka więc mam nadzieję, że będzie dobrze z laktacją ❤️

Gratulacje! Wszystkiego dobrego dla Was ❤️❤️

Również uważam, że cc nie taka zła ☺️

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2024, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:

Gratuluję ❤️ Dużo zdrowia dla was 🙂

• Bożena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    Witam 😘😍

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:

Gratulacje dla Mamusi i Lenki🥰❤️❤️

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    Gratulacje! Witamy na świecie 😀.

Synek 05.2024 ❤️
  • legusta Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 Gratulacje ❤️❤️❤️

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznego dnia Dziewczyny ☀️☀️
    Ja dziś położna na 12.30 ma być aż mnie ciekawi jak Samiś czy przybiera na wadze mam nadzieję że tak i nie pokrzyżuje mi planów z karmieniem bo narazie odpukać mleka mam sporo i ładnie je potrafi czasami na raz opóźnić jedną pierś 😊. W nocy mamy 2 bobudki co 3h sam się wybudza. A powiedzcie mi czy wasze bobasy też po nakarmieniu od razu kupka tak troszeczke ale rzadka? Bo u nas tak jest ze zje i za 5min kupka nie zawsze ale tak jest czasami za cały dzień i noc jest ze 4-5kup

Kadża lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam Bożena jak u was?? Wiadomo już coś?

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Słonecznego dnia Dziewczyny ☀️☀️
    Ja dziś położna na 12.30 ma być aż mnie ciekawi jak Samiś czy przybiera na wadze mam nadzieję że tak i nie pokrzyżuje mi planów z karmieniem bo narazie odpukać mleka mam sporo i ładnie je potrafi czasami na raz opóźnić jedną pierś 😊. W nocy mamy 2 bobudki co 3h sam się wybudza. A powiedzcie mi czy wasze bobasy też po nakarmieniu od razu kupka tak troszeczke ale rzadka? Bo u nas tak jest ze zje i za 5min kupka nie zawsze ale tak jest czasami za cały dzień i noc jest ze 4-5kup

7 nas ostatnio po 2 karmieniach nie było kupy w ogóle. Dopiero po 3 karmieniu wyszła. Też jest rzadka. Żółta, czasem zielona 😅
    Położna uprzedziła mnie, że czasem może się zdarzyć, że cały dzień nie będzie kupki i się nie przejmować tym. Póki co jest codziennie ale są dni, że nie jest ona częsta jak w inne dni.

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 Gatulacje, witamy maleństwo

Kinia ja pamiętam przy chłopcach to kupy prawie po każdym mleku. Pamiętajmy ze jest ono szybkostrawne, a teraz jak była jedna na dzień to myslalam ze jakieś zatwardzenie ale mówili tutaj ze jak jest jedną kupa dziennie.to dobrze. ważne żeby siusiali i ok 4-8 pieluszek na dzień powinno być mokrych.

Ja dzisiaj sprzątanie, ostatnia szansa przed jutrem

KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    A zapomniałam Bożena jak u was?? Wiadomo już coś?
    Coś Ty... Wiem tylko tyle że mocz i morfologia w normie, także nerki pracują normalnie.... A konsultacji nie było :( czekamy za obchodem ok 10/11 ma być. Strasznie chce już do domu, syn tam się niecierpliwi, dopytuje ciągle....

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ