Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożena wrote:Ech dziewczyny mieliśmy dziś wyjść.... Wszystko było super, dopóki nie wykryto na kontrolnym USG torbieli na nerce u Wojtka oczywiście wypis cofnięto, pobrano od razu krew i mocz do dalszej konsultacji i czekamy aż obejrzy wszystko urolog... Więc może, ale to może jutro nas wypiszą z zastrzeżeniem kontroli częstej stanu nerki.... Póki co krew jest wporzadku więc nerki pracują. Ale co dalej to jestem załamana
O kurcze nie denerwuj się przede wszystkim bo będziesz miała mało pokarmu i mały wyczuje ze jesteś zdenerwowana. Skoro krew wyszła ok to napewno powiedzą co dalej jesteście w dobrych rękach Trzymam kciuki za Ciebie i Wojtusia 😘🤞🤞 -
Sara10 wrote:Uparte te dzieci! Ja dzisiaj zrobiłam 7km spacer, ale tylko bólu w pachwinach się nabawiłam 😂
Ale za to zaraz idę się spotkać z koleżanką i mam obiecane nie poruszać tematu porodu, więc trochę oderwę myśli od tego.KiNiAW, legusta, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Bożena wrote:Ech dziewczyny mieliśmy dziś wyjść.... Wszystko było super, dopóki nie wykryto na kontrolnym USG torbieli na nerce u Wojtka oczywiście wypis cofnięto, pobrano od razu krew i mocz do dalszej konsultacji i czekamy aż obejrzy wszystko urolog... Więc może, ale to może jutro nas wypiszą z zastrzeżeniem kontroli częstej stanu nerki.... Póki co krew jest wporzadku więc nerki pracują. Ale co dalej to jestem załamana
KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
KiNiAW wrote:O kurcze nie denerwuj się przede wszystkim bo będziesz miała mało pokarmu i mały wyczuje ze jesteś zdenerwowana. Skoro krew wyszła ok to napewno powiedzą co dalej jesteście w dobrych rękach Trzymam kciuki za Ciebie i Wojtusia 😘🤞🤞
-
hypatia92 wrote:A niech to, oby tylko ta zmiana była do kontroli. Torbielki często się same wchłaniają. Daj znać, co urolog na to. Przytulam mocno i trzymaj się dzielnie, Kochana 😗. I jak Kinia pisze, postaraj się być dobrej myśli i nie stresować - dla Wojtusia.
-
Bożena wrote:Mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz... Chociaż on ma 1cm więc jest duży....
KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Bożenka głęboki wdech i spokojnie jak piszą dziewczyny ! Mleczko ważne dla maluszka, a te torbiele często się wchłaniają- nie pamiętam jak duży był u synka mojej koleżanki ale też wiało grozą, ostatecznie byli pod wieksza kontrola i się wchłonęło !
Mnie przestraszyli tą niedomykalnością zastawki u córeczki, zostaliśmy dłużej żeby pani kardiolog zrobiła eho serca fachowym okiem. Położne mi tłumaczyły, że jakby nas szybko wypisali to bym musiała jeździć po lekarzach, szukać terminów, specjalistów itd a tak jak zostaniemy ciut dłużej to oni wszystko sprawdza na miejscu i dadzą plan działania na później. I tak było ! Ostatnie zostaliśmy dobę dłużej z planem na najbliższe miesiące. Wiem że to stresujące i się zamrtwiasz,ale dobrze że jesteście w szpitalu bo wszystko dobrze sprawdzą i zareagują jak należy, a wiadomo jak szukać specjalistów jakie są terminy...
Będzie dobrze ❤️ masz nasze wsparcie 😘KiNiAW, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość
-
Hejka ciocię meldujemy się już rozpakowane Lenka urodziła się dzisiaj o 13:28 z wagą 3,570 na razie cesarskie cięcie oceniam jako całkiem okej. Pionizacja poszła super. Dostaje dużo leków więc daje radę. Mała ładnie się przystawia do cycka więc mam nadzieję, że będzie dobrze z laktacją ❤️
JJJ, Izulek21, legusta, Patrycja_Pata, Gośka29, Bożena, KiNiAW, Sara10, hypatia92, Milena96, Cukierkowa, Ela3, Kadża, Lenayna lubią tę wiadomość
-
Ilciak33 wrote:Hejka ciocię meldujemy się już rozpakowane Lenka urodziła się dzisiaj o 13:28 z wagą 3,570 na razie cesarskie cięcie oceniam jako całkiem okej. Pionizacja poszła super. Dostaje dużo leków więc daje radę. Mała ładnie się przystawia do cycka więc mam nadzieję, że będzie dobrze z laktacją ❤️
Gratulacje! Wszystkiego dobrego dla Was ❤️❤️
Również uważam, że cc nie taka zła ☺️ -
Ilciak33 wrote:Hejka ciocię meldujemy się już rozpakowane Lenka urodziła się dzisiaj o 13:28 z wagą 3,570 na razie cesarskie cięcie oceniam jako całkiem okej. Pionizacja poszła super. Dostaje dużo leków więc daje radę. Mała ładnie się przystawia do cycka więc mam nadzieję, że będzie dobrze z laktacją ❤️
Gratuluję ❤️ Dużo zdrowia dla was 🙂 -
-
Gratulacje dla Mamusi i Lenki🥰❤️❤️ -
Ilciak33 wrote:Hejka ciocię meldujemy się już rozpakowane Lenka urodziła się dzisiaj o 13:28 z wagą 3,570 na razie cesarskie cięcie oceniam jako całkiem okej. Pionizacja poszła super. Dostaje dużo leków więc daje radę. Mała ładnie się przystawia do cycka więc mam nadzieję, że będzie dobrze z laktacją ❤️Synek 05.2024 ❤️
-
Słonecznego dnia Dziewczyny ☀️☀️
Ja dziś położna na 12.30 ma być aż mnie ciekawi jak Samiś czy przybiera na wadze mam nadzieję że tak i nie pokrzyżuje mi planów z karmieniem bo narazie odpukać mleka mam sporo i ładnie je potrafi czasami na raz opóźnić jedną pierś 😊. W nocy mamy 2 bobudki co 3h sam się wybudza. A powiedzcie mi czy wasze bobasy też po nakarmieniu od razu kupka tak troszeczke ale rzadka? Bo u nas tak jest ze zje i za 5min kupka nie zawsze ale tak jest czasami za cały dzień i noc jest ze 4-5kupKadża lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Słonecznego dnia Dziewczyny ☀️☀️
Ja dziś położna na 12.30 ma być aż mnie ciekawi jak Samiś czy przybiera na wadze mam nadzieję że tak i nie pokrzyżuje mi planów z karmieniem bo narazie odpukać mleka mam sporo i ładnie je potrafi czasami na raz opóźnić jedną pierś 😊. W nocy mamy 2 bobudki co 3h sam się wybudza. A powiedzcie mi czy wasze bobasy też po nakarmieniu od razu kupka tak troszeczke ale rzadka? Bo u nas tak jest ze zje i za 5min kupka nie zawsze ale tak jest czasami za cały dzień i noc jest ze 4-5kup
7 nas ostatnio po 2 karmieniach nie było kupy w ogóle. Dopiero po 3 karmieniu wyszła. Też jest rzadka. Żółta, czasem zielona 😅
Położna uprzedziła mnie, że czasem może się zdarzyć, że cały dzień nie będzie kupki i się nie przejmować tym. Póki co jest codziennie ale są dni, że nie jest ona częsta jak w inne dni.KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Ilciak33 Gatulacje, witamy maleństwo
Kinia ja pamiętam przy chłopcach to kupy prawie po każdym mleku. Pamiętajmy ze jest ono szybkostrawne, a teraz jak była jedna na dzień to myslalam ze jakieś zatwardzenie ale mówili tutaj ze jak jest jedną kupa dziennie.to dobrze. ważne żeby siusiali i ok 4-8 pieluszek na dzień powinno być mokrych.
Ja dzisiaj sprzątanie, ostatnia szansa przed jutremKiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:A zapomniałam Bożena jak u was?? Wiadomo już coś?