Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Poranna Panna-super,że w badaniach wszystko dobrze!
KiNiAW jak w domu? Wspaniale,że szybko was wypuścili
Hypatia92 ja mam termin z USG na tą środę…ale z om na tydzień później i coś przestałam się łudzić,że ta środa realna🫣
Olix trzymam kciuki za jutro!
A ja nigdy tak długo nie byłam w ciąży jeszcze🤪Dziś z om 38+5 dni. Odmpiatku wróciłam do przemieszczania się wszędzie na rowerze,córa mnie przegania po największych wertepach,bo się siostry już nie może doczekać,a tu ciągle nic 🤣
KiNiAW, Patrycja_Pata, hypatia92, PorannaPanna lubią tę wiadomość
-
Agatekk wrote:Poranna Panna-super,że w badaniach wszystko dobrze!
KiNiAW jak w domu? Wspaniale,że szybko was wypuścili
Hypatia92 ja mam termin z USG na tą środę…ale z om na tydzień później i coś przestałam się łudzić,że ta środa realna🫣
A ja nigdy tak długo nie byłam w ciąży jeszcze🤪Dziś z om 38+5 dni. Odmpiatku wróciłam do przemieszczania się wszędzie na rowerze,córa mnie przegania po największych wertepach,bo się siostry już nie może doczekać,a tu ciągle nic 🤣
W domku najlepiej powoli dochodzę do siebie dziś nawał pokarmu 😅 piersi jak kamienie więc co chwilę mały na cycu i ulga. Co do mnie to szwy troszkę ciągną i podpaska troszkę uwiera przy siadaniu a tak jest ok 😊
Powodzenia dla Ciebie szczęśliwego rozwiązania 🥰💚💚mama_Klary, Cukierkowa, Sara10 lubią tę wiadomość
-
A u nas dziś rano i teraz maniana…. Nie wiem czy coś ze mną nie tak czy z małą? Taki szał przy piersi że słabo płacz a w zasadzie wrzask odrywa się co chwila szuka ale w tych nerwach nie chce złapać sutka… a w dzień było wszystko ok tylko rano i na wieczór 😞 wczoraj dostawała cyca i moje mleko z butelki ( w kościele w niedzielę też dostała z butli ) wiem że smoczek pogarsza też sprawę ale nie dajemy jej jak nie trzeba …. I do wczoraj było ok … nie wiem co dziś dawałam wisieć ile chciała na cycu ….. nie wiem czy coś nie tak czy może mam mało pokarmu ale to tak z dnia na dzień by jej nagle mało było 🙄😞mam nadzieję że będzie w nocy i jutro dobrze i to tylko dziś ….
Czy ja może powinnam po karmieniu zawsze odciągać ciut ? Zapasy by się robiły. Ale boję się że właśnie nawał będzie i wtedy też maniana 😞KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Ciocie witamy się wczoraj 13.05 o godzinie 12.51 urodził się Wojtek:) waga 3550g i 59cm długości 🫣 do tej pory zastanawiam się jak on się tam zmieścił 🙈 wstanie mam już za sobą, nockę nieprzespana także bo człowiek na czuwaniu z bobasem chociaż on sobie smaczne spał przy piersi 😁 jest cudowny 😍
Cukierkowa, Sara10, Ilciak33, KiNiAW, Kadża, hypatia92, Agatekk, Milena96, Ela3, Gośka29, mama_Klary, JJJ, PorannaPanna, legusta, Patrycja_Pata, Izulek21, Lenayna lubią tę wiadomość
-
Bożena gratulacje! 🙌
Jadnak zdecydowali się na cc wczoraj?
Olix trzymamy kciuki za dzisiaj.
Agatekk to hardcore z tym rowerem, ale może córę ruszy.
Kadza myślę, że z Tobą wszystko w porządku, mała może miała zły dzień i bardziej potrzebowała bliskościWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 06:08
-
Bożena wrote:Ciocie witamy się wczoraj 13.05 o godzinie 12.51 urodził się Wojtek:) waga 3550g i 59cm długości 🫣 do tej pory zastanawiam się jak on się tam zmieścił 🙈 wstanie mam już za sobą, nockę nieprzespana także bo człowiek na czuwaniu z bobasem chociaż on sobie smaczne spał przy piersi 😁 jest cudowny 😍
Kochana Gratulacje 🥰🩵🩵 a tak siw martwiłaś że będzie malutki a tu proszę dobrze ze posiedział w brzuszku jeszcze życzę Wszystkiego Dobrego dla Was 😘🥰Bożena lubi tę wiadomość
-
Kadża wrote:Olix trzymam kciuki za jutro!
A u nas dziś rano i teraz maniana…. Nie wiem czy coś ze mną nie tak czy z małą? Taki szał przy piersi że słabo płacz a w zasadzie wrzask odrywa się co chwila szuka ale w tych nerwach nie chce złapać sutka… a w dzień było wszystko ok tylko rano i na wieczór 😞 wczoraj dostawała cyca i moje mleko z butelki ( w kościele w niedzielę też dostała z butli ) wiem że smoczek pogarsza też sprawę ale nie dajemy jej jak nie trzeba …. I do wczoraj było ok … nie wiem co dziś dawałam wisieć ile chciała na cycu ….. nie wiem czy coś nie tak czy może mam mało pokarmu ale to tak z dnia na dzień by jej nagle mało było 🙄😞mam nadzieję że będzie w nocy i jutro dobrze i to tylko dziś ….
Czy ja może powinnam po karmieniu zawsze odciągać ciut ? Zapasy by się robiły. Ale boję się że właśnie nawał będzie i wtedy też maniana 😞
Kadza u mnie mały też ma takie napady ze ssie ssie a nagle puści i potem wrzask i nie chce kręci się wierci i wypina na tyle karmien co mam to zdarza się z 2-3razy takie coś ale mu przechodzi. Daj znać jak u Ciebie Kochana -
Sara10 wrote:Bożena gratulacje! 🙌
Jadnak zdecydowali się na cc wczoraj?
Olix trzymamy kciuki za dzisiaj.
Agatekk to hardcore z tym rowerem, ale może córę ruszy.
Kadza myślę, że z Tobą wszystko w porządku, mała może miała zły dzień i bardziej potrzebowała bliskości -
KiNiAW wrote:Kochana Gratulacje 🥰🩵🩵 a tak siw martwiłaś że będzie malutki a tu proszę dobrze ze posiedział w brzuszku jeszcze życzę Wszystkiego Dobrego dla Was 😘🥰
KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
Bożena gratulacje ogromne 😊 odpoczywajcie teraz dużo
Olix trzymamy kciuki za dzis🤞 czekamy tu na wieści 😉
KiNiAW właśnie karmie i wygląda od 20 min na ok. Fakt z ze piersi mam pełne bo córcia przespała od 23-do 5.40 ale ja też się nie obudziłam prędzej. Słyszę że coś jej w nosku rzezi mam nadzieję że później ładnie wyleci samo i że to nie żadne przeziębienie choć żadnych objawów nie ma w sesie zielona kupa czy coś. Może powietrze jednak suche ( choć wilgotność mam chyba dobra )
Oby w ciągu dnia też wszystko było już dobrze bez płaczu przy piersi 🤞
Miłego dnia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 07:15
Bożena, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
Bożena wrote:Oj byłam bardzo zaskoczona waga bo w szpitalu jak go na USG ważyli to jeszcze mniejszy był niż jak moja gina go mierzyła 🙈 ale widocznie był tak ułożony, że ciężko było faceta dokładnie zmierzyć. Zresztą jaki on długaśny jest.... A wzięłam same ubranka na 56 🫣 takie na styk są na niego.... Pewnie w czwartek do domku dopiero tak mi mówią, że z racji cięcia trochę trzeba pobyć
Już teraz z górki Kochana już dziś wtorek jeszcze 2 dni i domek 😍😘 -
Bożena gratulacje! ❤️
Tak czułam, że ta cisza może oznaczać tylko jedno 😀. Zdrowy, duży chłopak - super wiadomość. No i najlepsze, że masz go już przy sobie, wiadomo że dalej będzie się człowiek martwił, ale chyba już nieco inaczej. Życzę szybkiego dojścia do pełni sił i dużo zdrówka dla Was.
Agatekk ja mam z USG na piątek, a z OM na niedzielę, ale również cisza mimo spacerów, ćwiczeń, itd. Masz w ogóle jakiekolwiek symptomy przepowiadające?
Olix czekamy na wiadomości 🙂.Bożena, Agatekk, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Bożena wrote:Ciocie witamy się wczoraj 13.05 o godzinie 12.51 urodził się Wojtek:) waga 3550g i 59cm długości 🫣 do tej pory zastanawiam się jak on się tam zmieścił 🙈 wstanie mam już za sobą, nockę nieprzespana także bo człowiek na czuwaniu z bobasem chociaż on sobie smaczne spał przy piersi 😁 jest cudowny 😍
Bożena lubi tę wiadomość
-
Hej kochane ja z wątku lipcowego ale że urodziłam przedwcześnie to witam się też z wami majówkami mój synek przyszedł na świat 2 maja na samym początku 31 tygodnia ciąży podczas naglej cesarki po wcześniejszych licznych komplikacjach ciążowych. Mimo tych komplikacji urodził się bardzo silny, z wagą 1340g, aktualnie przebywa na oddziale intensywnej terapii jest w cieplarce, ale pięknie sam oddycha, jest cudowny, je moje mleczko i dzielnie przybiera na wadze.
Udało mi się rozkręcić laktację zaczęłam w trzeciej dobie i tu chciałam wam polecić laktator który u mnie sprawdził się fantastycznie A może którejs też się przyda jeśli by miała jakieś problemy w tym temacie. Kupiłam laktator medela swing maxi na dwie piersi sprawuje się rewelacyjnie, na dobę odciągam już ponad litr mleka. Polecam całym sercem.
I chciałam się podpytać tych które już korzystają jakie macie biustonosze do karmienia które wam się sprawdzają będę wdzięczna za polecajki ja jako że aktualnie korzystam tylko z laktatora korzystam z biustonosza właśnie który pomaga w tym temacie mam biustonosze z medeli. A wam jakie się sprawdzają?PorannaPanna, KiNiAW, legusta, Kocur, Patrycja_Pata, Bożena lubią tę wiadomość
👩❤️👨 🏡
♥️2013
♥️ 2015
♥️ 2017
♥️ 2019
💔 2023
♥️ czekamy... 2024 -
Bożena kurde ale się cieszę! Gratulacje! Jaki długi chłopiec! 🩵🩵
Sosenka za oknem, ja kupiłam z rossmana. Całkiem spoko trzyma biust i dobrze się użytkuje tylko dosyć gruby jest. Ale fajny i tak 🩷
My do domu! Jest lepiej. Kupa mała ale coś tam się pojawia, tyje to dziecko w oczach.. muszę ostrożnie z cycem bo od niedzieli przybrał prawie 300gr :o
Ale w domu to unormuje ☺️mama_Klary, Sara10, KiNiAW, legusta, Gośka29, Izulek21, Lenayna lubią tę wiadomość
-
Bożena to cudowne wieści! Gratulacje ogromne💚
hypatia92 wrote:.
Agatekk ja mam z USG na piątek, a z OM na niedzielę, ale również cisza mimo spacerów, ćwiczeń, itd. Masz w ogóle jakiekolwiek symptomy przepowiadające?
Olix czekamy na wiadomości 🙂.
Co jakiś czas tylko takie drobne skurcze mnie łapią,dziś jajniki czułam,brzuch się czasami napina,ale to chwilowe. Z poprzednią dwójką nie miałam nic…od razu jak coś czułam to już dzieciaki na świat się pchały także jestem tutaj mimo wszystko zaskoczona,że zdarza mi się coś odczuć.
Chodzę codziennie dużo, rower nieco bardziej męczy,okna wymyte,łazienki na kolanach wyszorowane…nie spieszy się córa
No to czekamy
hypatia92, mama_Klary, KiNiAW, Sara10, Bożena lubią tę wiadomość