X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Tak, nie martw się !
    Moja kaszle, kicha, a nawet w pierwszych 2tyg wymiotowała wodami płodowymi 😯

Ela gratulacje i zdrowia dla was ❤️
    Dziękuję ❤️

• Bożena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    O tak. Łóżko w szpitalu to było najlepsze co tam mogło być. W domu to spałam jak księżniczka na wszystkich poduszkach jakie miałam w domu aby było wygodnie i w miarę łatwo było się podnieść z łóżka.
    To ja wam powiem że nie mogłam się doczekać swojego łóżka i poduszki 🙈 ale mnie w 3 dobie już rana nie ciągnęła i nie bolała... Tylko pęcherz przy sikaniu bardzo. I w sumie teraz też boli ale odrobinę mniej.

Izulek21 lubi tę wiadomość

• mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz moja kolej się rozpakować 😄 jeszcze jedna pani przede mną i biorą mnie na CC 😅 zjadłabym coś a tu nic nie można 😂

Bożena, hypatia92, legusta, Milena96, Kadża, Sara10, Ela3, Izulek21, Gośka29, Patrycja_Pata, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    Teraz moja kolej się rozpakować 😄 jeszcze jedna pani przede mną i biorą mnie na CC 😅 zjadłabym coś a tu nic nie można 😂
    Trzymamy kciuki! ✊️

mama_Klary lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    To ja wam powiem że nie mogłam się doczekać swojego łóżka i poduszki 🙈 ale mnie w 3 dobie już rana nie ciągnęła i nie bolała... Tylko pęcherz przy sikaniu bardzo. I w sumie teraz też boli ale odrobinę mniej.
    Ja tak samo nie mogłam się doczekać. Miałam tak niewtgodne łóżko że to nie do wiary. Jak karmiłam na siedząco to aż mi tyłek cierpł, no katastrofa te łóżka były 😅

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    Trzymam kciuki ❤️❤️❤️

• legusta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Współczuję:( ja ściągam ale to z własnego wyboru.... I w sumie ciecze się że je moje mleko a jak to już mnie mniej interesuje. Ważne żeby był najedzony. Ale wiem jak to boli bo przy pierwszym synu nie mogłam znieść myśli że on nie je piersi.... Także ściskam Cię mocno. ❤️
    Ja miałam dokładnie tak samo, przy pierwszym synku wręcz wpadałam w depresję że kp nie wychodzi, no mega mnie to dołowało że trzeba mm dokarmiać, nawet psycholog u mnie był 🙈 a teraz? Kurcze w głowie dużo większy luz i jakoś wszystko lepiej idzie..

Bożena trzymam kciuki za ogarnianie rzeczywistości :) u Nas właśnie wczoraj mąż wrócił do pracy, no będzie ciekawie z noworodkiem i 2latkiem w domu 😅😅😅

Ela3, Lenayna lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące, wy też macie taki apetyt??? Ja ciągle bym coś jadła i piła.....

Ela3, Izulek21, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Hej Dziewczyny udanego dnia życzę ❤️💚💙 😊😘 my dziś położna na 12 więc zobaczymy czy Sami przybiera odpowiednio oby tak trzymajcie kciuki za Nas😊🥰
    Daj znać po wizycie ✊️✊️✊️😘

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    Kciuki mocno zaciśnięte! 💛

Synek 05.2024 ❤️
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Klary trzymaj się kochana i daj znać jak już będziesz po
    KiNiAW 🤞 daj znać jak synek czy ładnie przybrał na wadze etc

• Bożena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja miałam dokładnie tak samo, przy pierwszym synku wręcz wpadałam w depresję że kp nie wychodzi, no mega mnie to dołowało że trzeba mm dokarmiać, nawet psycholog u mnie był 🙈 a teraz? Kurcze w głowie dużo większy luz i jakoś wszystko lepiej idzie..

Bożena trzymam kciuki za ogarnianie rzeczywistości :) u Nas właśnie wczoraj mąż wrócił do pracy, no będzie ciekawie z noworodkiem i 2latkiem w domu 😅😅😅
    O matko to u Ciebie wyższy level normalnie 🙈 właśnie ten luz w głowie jest ważny wtedy mleko jest 🙈😊

legusta lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przybrał 25g tylko dajemy sobie czas do czwartku i ewentualnie wprowadzamy mm na wieczór niby mówi położna że nie jest źle bo przybiera chodz troszkę mało ale ważne że nie spada. Ja i tak się już martwię ale kurcze nie rozumiem bo skoro byłby nie najedzony to raczej nie spałby 2-3h tylko by płakał prawda?? I nie wiem może mam mało kaloryczne mleko 😪

• legusta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    O matko to u Ciebie wyższy level normalnie 🙈 właśnie ten luz w głowie jest ważny wtedy mleko jest 🙈😊
    Ja teraz nie łudziłam się na kp bo miałam z tyłu głowy, że starszak będzie poszkodowany że mu ktoś nagle mame zabiera. Na szczęście jak karmię to albo czytamy razem książeczkę albo szaleje i biega z tatą 🙃 no ale po pierwszym dziecku jakby mi ktoś powiedział że kp może być bez wiecznej walki o każdą kroplę i tak w miarę "bezproblemowo" to chyba bym nie uwierzyła :p no i jeszcze ten nacisk babć i ciotek że mm takie złe 🤦‍♀️

KiNiAW, Sara10 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny przybrał 25g tylko dajemy sobie czas do czwartku i ewentualnie wprowadzamy mm na wieczór niby mówi położna że nie jest źle bo przybiera chodz troszkę mało ale ważne że nie spada. Ja i tak się już martwię ale kurcze nie rozumiem bo skoro byłby nie najedzony to raczej nie spałby 2-3h tylko by płakał prawda?? I nie wiem może mam mało kaloryczne mleko 😪
    Kinia wg mnie nie ma czegos takiego jak malo kaloryczne mleko 🙈 jesli sam sie wybudza co te 2-3h to mysle ze nie masz co sie stresowac.
    My wyszlismy ze szpitala we wt (7go) z waga 3880, potem byla waga 3910, na kolejnej wizycie (tydzien pozniej) 3930, wiec przybral przez tydzien tyle ile przez jeden dzien powinien 🤯 a potem nagle z dnia na dzien wystrzelila waga na 4060 i wczoraj na wizycie 4280. Takze nie stresuj sie, mam nadzieje ze u Was tez bedzie podobnie, ze ladnie pojdzie do gory :)
    Nam polozna mowila ze przez pierwsze 2 tyg dziecko moze jeszcze troszke spasc z wagi bo zoltaczka fizjologiczna, probuje sie odnalezc juz nie w brzuszku mamy itd. Nam z tej wagi 3930 wlasnie spadl do 3870 i dopiero zaczal pieknie przybierac :)

KiNiAW, Sara10 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziewczyny karmiące, wy też macie taki apetyt??? Ja ciągle bym coś jadła i piła.....

Zjem obiad i za godzinę kręcę się po kuchni w poszukiwaniu jedzenia 😅 to samo mam z piciem wody. Non stop suszy 🤣🤣

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:

Ja to mam znowu na odwrót… mąż we mnie wmusza jedzenie bo ja kompletnie nie jestem głodna, ale za to mnie suszy i bardzo dużo pije wody

• legusta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Zjem obiad i za godzinę kręcę się po kuchni w poszukiwaniu jedzenia 😅 to samo mam z piciem wody. Non stop suszy 🤣🤣
    Ja to bym chciala krecic sie po kuchni 😂 a dzisiaj to sniadanie o 11.30 jadlam i tak biegiem musialam wracac do sypialni bo mlody wyczul ze mama gdzies poszla 🙈 z obiadem pewnie bedzie podobnie bo dzisiaj cos nieodkladalny 😅

KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj była u nas położna na kolejnej wizycie. Aleks waży już 4004 g 😁 taki pulpecik się zrobił z buzi 😅 wyszedł mu trądzik ale położna mówi, że to normalne, bo hormony i wgl wszystko się stabilizuje. A tak to wszystko jest super. Ze mną też w porządku. Rana ładnie się goi, brak zastoi w piersiach, macica się ładnie obkurcza. Mega jestem szczęśliwa, że jest wszystko w porządku.

Miłego dnia. Czekamy na tatę i śmigamy na spacerek. ❤️

legusta, Bożena, KiNiAW, hypatia92, Sara10, Lenayna, Gośka29, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Kochana nie stresuj się, uważam że by płakał.... Mój mojego mleka zjada 90 ml czasem 120.... A ma tydzień.. i to mu na dwie godziny starcza. Jak dostał mm to zjadł 70 i spał 4 godziny.... Ważne że przybiera. A może jakbyś co 2 h wybudzala na mleko?? Nie wiem też czy to wypali bo może też tyle nie chcieć jeść....

KiNiAW lubi tę wiadomość

‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ