X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Zjem obiad i za godzinę kręcę się po kuchni w poszukiwaniu jedzenia 😅 to samo mam z piciem wody. Non stop suszy 🤣🤣
    Właśnie to samo mam.... Jak ściągam mleko to muszę pić i jeść

Izulek21 lubi tę wiadomość

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny przybrał 25g tylko dajemy sobie czas do czwartku i ewentualnie wprowadzamy mm na wieczór niby mówi położna że nie jest źle bo przybiera chodz troszkę mało ale ważne że nie spada. Ja i tak się już martwię ale kurcze nie rozumiem bo skoro byłby nie najedzony to raczej nie spałby 2-3h tylko by płakał prawda?? I nie wiem może mam mało kaloryczne mleko 😪

Kochana ja miałam z ostatnim synkiem
    Niby jadł, ciumkał ta pierś po ponad pół godz jedną a okazało się że nie przybiera. laktator-mleka dużo, w końcu trzeba było podawać mm na zmianę z cycem i ściągniętym moim mlekiem, jak przyszła położna sprawdzić dostawianie, to okazało się że on źle jednak łapał tą pierś dolna warga szczególnie przez co za płytko i najadał się na początku co leciało więcej tyle żeby mu do przeżycia starczyło, a potem cyc-smoczek i uwaga! Spał po 3h więc ja myślałam że mu starcza, a on źle łapał i nie miał siły jakby pracować dalej nad ciągnięciem mleczka...może warto to sprawdzić z doradcą laktacyjnym lub położną?!
    Ostatecznie ciągle karmiłam przez miesiąc cyc pół godz i drugi, dokarmić moim z laktatora,przerwa, butelka mm, i tak w koło więcej nie dałam rady, bardzo to przeżyłam bo przecież dwóch wykarmilam a tu co?! Ale jak odpuściłam, dałam mm, to wszyscy byliśmy zdrowsi
    Dlatego nauczyłam się na sobie, że się nie spinam z kp jak się nie uda czy nie będzie przybierać malutka teraz to mm od razu bez kombinacji-ale to moja decyzja i niczyjej nie neguje ☺️

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Niby jadł, ciumkał ta pierś po ponad pół godz jedną a okazało się że nie przybiera. laktator-mleka dużo, w końcu trzeba było podawać mm na zmianę z cycem i ściągniętym moim mlekiem, jak przyszła położna sprawdzić dostawianie, to okazało się że on źle jednak łapał tą pierś dolna warga szczególnie przez co za płytko i najadał się na początku co leciało więcej tyle żeby mu do przeżycia starczyło, a potem cyc-smoczek i uwaga! Spał po 3h więc ja myślałam że mu starcza, a on źle łapał i nie miał siły jakby pracować dalej nad ciągnięciem mleczka...może warto to sprawdzić z doradcą laktacyjnym lub położną?!
    Ostatecznie ciągle karmiłam przez miesiąc cyc pół godz i drugi, dokarmić moim z laktatora,przerwa, butelka mm, i tak w koło więcej nie dałam rady, bardzo to przeżyłam bo przecież dwóch wykarmilam a tu co?! Ale jak odpuściłam, dałam mm, to wszyscy byliśmy zdrowsi
    Dlatego nauczyłam się na sobie, że się nie spinam z kp jak się nie uda czy nie będzie przybierać malutka teraz to mm od razu bez kombinacji-ale to moja decyzja i niczyjej nie neguje ☺️
    Bardzo dobre, zdrowe podejście. :)

KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ,Ela3 ogromne gratulacje!
    mama_Klary kciuki zaciśnięte!

U mnie trzeba na pierwszej stronie przy okazji zmienić na tego 22 maja zgodnie z om,bo się okazało,że wszyscy jednak od tego liczą…także jutro godzina O🤪

Wczoraj podeszłam na ktg-jakieś tam skurcze się zapisują,ledwo czuję. Coś a la czop dwa razy odpłynęło,a dziś sporo śluzu wodnistego. Myślałam,że to wody,ale od kilku godzin cisza. Mam nadzieję,że już niedługo. Bardzo bym chcialaaaa….

Spokojnego popołudnia dziewczyny!

KiNiAW, legusta, Sara10, Izulek21, Kadża, hypatia92 lubią tę wiadomość

age.png
  • mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara urodzona o 14:00, 3190 i 53cm ♥️♥️♥️

Ogłoszona największą krzykaczką dnia dzisiejszego na sali pooperacyjnej 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 19:12

KiNiAW, legusta, Agatekk, Ilciak33, Sara10, Izulek21, JJJ, Ela3, Milena96, Kadża, hypatia92, Lenayna, Gośka29, PorannaPanna, Patrycja_Pata, Olix lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:

Polozna sprawdzała dziś jak łapie i jest ok właśnie. Udało mi się dziś ściągnąć nakładki i zjadł wszystko z 1 piersi w ciągu 10min potem druga ale nie do końca bo chyba siw najadł oby do czwartku coś przybrał i zobaczymy dzięki kochana😊😘

Kadża, Bożena lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:

Ogłoszona największą krzykaczką dnia dzisiejszego na sali poporodowej 😅

Gratulacje dla mamusi i Klary 😘🥰❤️❤️❤️

mama_Klary lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:

Gratulacje ❤️❤️❤️

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:

Gratulacje 🥰

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:

Gratulacje!!

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Klary, Gratuluję!!! To super ze jakoś te Majowe porody bez komplikacji, jakoś to wszystko gładko idzie.

My dalej nie wybraliśmy imienia... hm

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chyba mamy mały sukces, bo zamówiłam te nakładki na sutki i młody po kąpieli z jednej piersi ładnie pociągnął i zasnął. Było mleka w tym kapturku więc mam nadzieję, że będzie się najadal w taki sposób, bo podczas wyjścia to będzie wygodne. Między karmieniami i tak będę odciągać.

Czaruje mnie pięknymi uśmiechami 🥹❤️

hypatia92, Bożena, KiNiAW, mama_Klary, legusta, Sara10, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:

Jeeej, gratki! Niech rośnie zdrowo, płuca ma na pewno wydolne 😀.

Synek 05.2024 ❤️
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Klary gratulacje ☺️

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    JJJ,Ela3 ogromne gratulacje!
    mama_Klary kciuki zaciśnięte!

U mnie trzeba na pierwszej stronie przy okazji zmienić na tego 22 maja zgodnie z om,bo się okazało,że wszyscy jednak od tego liczą…także jutro godzina O🤪

Wczoraj podeszłam na ktg-jakieś tam skurcze się zapisują,ledwo czuję. Coś a la czop dwa razy odpłynęło,a dziś sporo śluzu wodnistego. Myślałam,że to wody,ale od kilku godzin cisza. Mam nadzieję,że już niedługo. Bardzo bym chcialaaaa….

Spokojnego popołudnia dziewczyny!
    Życzę, aby to było już niedługo! ❤️
    Może bobas będzie bardzo punktualny 😉.
    Mój dalej w środku i nic się nie dzieje. Mentalnie chyba pogodziłam się już z wywoływaniem w weekend.

Synek 05.2024 ❤️
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny starszy syn zaczal pokaslywac na sucho.... Także pewnie te parę kaszlniec Wojtka to infekcja... Już raczej się na szpital nastawiam.... Jestem totalnie załamana. Jutro położna ma przyjechać. Chce mi się strasznie płakać.

• Bożena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:

Gratulacje ❤️❤️

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Dziewczyny starszy syn zaczal pokaslywac na sucho.... Także pewnie te parę kaszlniec Wojtka to infekcja... Już raczej się na szpital nastawiam.... Jestem totalnie załamana. Jutro położna ma przyjechać. Chce mi się strasznie płakać.

Kochana pije twoje mleczko to może nie złapie bądź dobrej myśli 😊.

• Kadża Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Bożena nie myśl o najgorszym w sesie że szpital. Nie masz suchego powietrza? Pamiętasz ja pisałam po porodzie że mała kaszle i psika i wszystko jest ok. Na spokojnie tak jak konia pisze pije synek twoje mleczko więc ma ochronę.🤞🤞żeby nic się poważnego nie rozwinęło

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Bożena nie myśl o najgorszym w sesie że szpital. Nie masz suchego powietrza? Pamiętasz ja pisałam po porodzie że mała kaszle i psika i wszystko jest ok. Na spokojnie tak jak konia pisze pije synek twoje mleczko więc ma ochronę.🤞🤞żeby nic się poważnego nie rozwinęło
    Nie wiem właśnie. Miałam kupić nawilżać i się tak zbieram... Ale położna mówiła mi przez telefon żeby nosek zapsikac woda marska. Teraz nawet razu nie zakaslal. Zobaczymy jutro ... Mleko pije, już całe dnie jest na moim.... Mam nadzieję że nic mu nie będzie, a starszemu nic się nie rozwinie ....

KiNiAW lubi tę wiadomość

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ