X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Agatek gratulacje! Super jesteście!

Dziewczyny karmiące butelka ale swoim mlekiem. Jakie macie laktatory?
    Przerasta mnie karmienie piersią przez te hiperlaktacje… mały nie radzi sobie z napływem i gryzie mnie…
    Neno Bella na dwie piersi. Jest cudowny 😁 15 min i mleko jest 😀 butelkę mamy z lovi

• Bożena Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Ja mam 2.
    https://allegro.pl/oferta/laktator-elektryczny-podwojny-dwufazowy-odciagacz-mleka-4-poziomy-2w1-10495061462
    A drugi to ręczny z canpolu
    Też się nad nim zastanawiałam, dobrze się sprawdza???

• Bożena Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Gratulacje Agatekk! Wszystkiego dobrego, dużo zdrowia i odpoczynku dla Was ❤️

Ja dzisiaj mam najgorszy dzień pod względem samopoczucia. Od nocy boli mnie brzuch, to pewnie obkurczająca się macica, bo boli jak na okres. Jeszcze rano miałam biegunkę. Dramat. Nie mam siły na nic. 😟
    Też to miałam.... Teraz czasem przy ściąganiu jeszcze zaboli w dole brzucha:/

• legusta Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    No właśnie u nas identycznie. Nie cały czas, ale łapie taki moment dnia że jest niespokojna, cały czas do cyca, nawet co pół godziny-45 minut, przez co później ulewanie i inne atrakcje 😐
    Ilciak podajesz jakiś probiotyk?

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Drogie!

Dzis o 1:17 przywitaliśmy Idę🥰
    3870g i 58 cm, jestem niesamowicie szczęśliwa 💚🌸🌿
    Gratulacje!🩷🩷🩷 jak się czujesz? Jak poród? Napisz nam coś więcej w wolnej chwili 🙃

PorannaPanna ja przy pierwszym synku używałam neno bella, teraz mam neno perfetto - oba mega polecam :) chociaż przy neno bella wkurzał mnie ten kabel i trzymanie tego mechanizmu ;p

Kinia ja szwy czułam max tydzień, nie dłużej - jeden właśnie czułam przy siedzeniu. Teraz już ich nie mam, rozpuściły się. A położna na wizycie patrzyła Ci czy wszystko ok się goi ?

Agatekk lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam neno Angelo ale przeszkadza mi to że albo bym musiała kupić stanik do niego albo drugi taki żeby czasu nie marnować… myślę o jakimś muszlowym ale te super momcozy są takie drogie… myślę o babyono podwójnym… zaraz ma być położna a na jutro chyba znów wezmę cdl bo piersi mi odpadną… karmienie jest trudne ale mimo wszystko miało być piękne… a ja siedzę i płaczę nad głową małego bo potrafię 10 razy zabrać mu cycka bo tak boli mnie…

Wcześniej tak nie było. Bez kapturka ciężko, boli i nie zawsze złapie… z kapturkiem boli..

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2024, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ilciak podajesz jakiś probiotyk?

Tak, daje biogaje.
    Położna zaleciła szczególnie po CC. Mówiła też, że mogę podawać delicol albo espumisan jak są problemy z Brzuszkiem, ale kurcze mam jakieś opory faszerować małą już kropelkami przy każdym karmieniu, jak ona dzisiaj skończyła dopiero tydzień. W akcie desperacji dałam ten espumisan 5 kropelek dzisiaj, bo widać było, że się pręży i wybudzała się co 40 minut i już szukała czegoś do ssania. Teraz śpi już półtorej godziny, więc może pomogło 😐

legusta, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Też się nad nim zastanawiałam, dobrze się sprawdza???

Z obu laktatorow jestem zadowolona. Ręcznym odciągam na szybko jak nie mam czasu usiąść i się podłączyć do elektryka.
    Z czego elektryczny super. Dobrze zasysa się na piersi, 2 ręce wolne i można siedzieć. Sesja trwa 30 min, po tym czasie sam się wyłącza lub można skończyć szybciej. Za tą cenę jestem zadowolona.

Bożena lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny była położna mały przybrał w 2dni 130g mamy 3210g super wszystko cieszę się bardzo 🥰😘😘

Ilciak33, Gośka29, hypatia92, legusta, Izulek21, mama_Klary, Bożena, Patrycja_Pata, Kadża, Agatekk lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny była położna mały przybrał w 2dni 130g mamy 3210g super wszystko cieszę się bardzo 🥰😘😘
    Pasuje mu na mleczku mamy, super wiadomość 🙂.

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • legusta Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    Tak, daje biogaje.
    Położna zaleciła szczególnie po CC. Mówiła też, że mogę podawać delicol albo espumisan jak są problemy z Brzuszkiem, ale kurcze mam jakieś opory faszerować małą już kropelkami przy każdym karmieniu, jak ona dzisiaj skończyła dopiero tydzień. W akcie desperacji dałam ten espumisan 5 kropelek dzisiaj, bo widać było, że się pręży i wybudzała się co 40 minut i już szukała czegoś do ssania. Teraz śpi już półtorej godziny, więc może pomogło 😐
    U Nas 3 tyg zaraz będą, w sumie może kupie jakiś probiotyk w razie wu żeby coś wspomóc brzuszek :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hypatia92 masz już skierowanie na wywołanie?
    Bo ja jutro 40+0 i zastanawiam się jak to będzie, niby jeżeli w ciągu 10 dni jak się nic nie wydarzy to mam stawić się w szpitalu, ale milo będzie jak podzielisz się swoim doświadczeniem :)

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sara10, nie mam. Lekarka powiedziała, że w 41+0 bez skierowania mam po prostu jechać na izbę przyjęć. Może zadzwoń do tego szpitala, gdzie chcesz rodzić, żeby się upewnić, jak jest u nich?

Dziś wieczorem planuję jeszcze zajrzeć na IP na KTG, to się upewnię, co i jak, ale procedury mogą też zależeć od szpitala.

Jak się czujesz?
    Bo mi już ciężko, zarówno fizycznie, jak i psychiczne.

Sara10 lubi tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ciężko, kiedyś przebiegłam maraton, a teraz idę tempem żółwia. Byłam gotowa już 3 tygodnie temu na poród i nadal nic. A jeszcze te codzienne wiadomości i telefony od znajomych i rodziny “czy to juz” mnie denerwują i dołują. Najchętniej wyłączyłabym telefon i włączyła po porodzie 😂. Ale wkurza mnie to, że robię się grubsza, rozstep mi wyszedł niby pierwszy, ale mógł w ogóle się nie pojawić i chciałabym już miec to dzieciątko przy sobie, też nieważące ponad 4 kg, i powoli dochodzić do siebie z przed ciąży.
    Dopytam o szczegóły jutro, bo mam wizytę w poradni.
    Tobie już tak niewiele zostało do spotkania z synkiem 🥰

KiNiAW, hypatia92 lubią tę wiadomość

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2024, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam wizytę z CDL z zaufaj położnej i to jak mi dużo rozjaśniła odnośnie karmienia, na co zwrócić uwage itp. to jestem mega zadowolona. ❤️
    Podłączyliśmy razem też laktator i od razu udało mi się ściągnąć 30 minut po karmieniu małej 60ml mleka. Rozpisała mi ile razy dziennie, ile minut na jakim trybie ściągać żeby nie zrobić sobie hiperlaktacji, a jakieś tam zapasy na wyjścia zgromadzić ❤️

JJJ, KiNiAW, Sara10, legusta, Bożena, Kadża lubią tę wiadomość

• JJJ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję was, ale jakoś nie ma chwili, żeby napisać. My dalej w szpitalu i będziemy tu najprawdopodobniej minimum do poniedziałku. Jak na to co się wydarzyło po porodzie to goję się zaskakująco dobrze i nic nie boli, choć oczywiście dyskomfort jest niesamowity. Powtarzam sobie, że to przejściowe i jeszcze będzie czas, kiedy wrócę do pełnej sprawności 😅 z Kubą wyszedł nam konflikt w podgrupach, żółtaczka uderzyła dość mocno, na szczęście dużo się naświetlał i na tą chwilę więcej nie wymaga, tylko kontrola bilirubiny. Przez to, że nie domagałam to początkowo był na mm, ale dzięki wsparciu personelu rozkręciliśmy laktację i teraz już tylko kp 😍 mam wrażenie, że tu pracują anioły, a nie ludzie. Naprawdę takie wsparcie i życzliwość, że nie idzie się załamać mimo komplikacji. Tęsknię za starszym przeokrutnie 😔 on radzi sobie świetnie, ma mnóstwo atrakcji, ale już się nie mogę doczekać aż go przytulę ❤️

KiNiAW, Sara10, Izulek21, legusta, Bożena, Patrycja_Pata, Kadża lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Podczytuję was, ale jakoś nie ma chwili, żeby napisać. My dalej w szpitalu i będziemy tu najprawdopodobniej minimum do poniedziałku. Jak na to co się wydarzyło po porodzie to goję się zaskakująco dobrze i nic nie boli, choć oczywiście dyskomfort jest niesamowity. Powtarzam sobie, że to przejściowe i jeszcze będzie czas, kiedy wrócę do pełnej sprawności 😅 z Kubą wyszedł nam konflikt w podgrupach, żółtaczka uderzyła dość mocno, na szczęście dużo się naświetlał i na tą chwilę więcej nie wymaga, tylko kontrola bilirubiny. Przez to, że nie domagałam to początkowo był na mm, ale dzięki wsparciu personelu rozkręciliśmy laktację i teraz już tylko kp 😍 mam wrażenie, że tu pracują anioły, a nie ludzie. Naprawdę takie wsparcie i życzliwość, że nie idzie się załamać mimo komplikacji. Tęsknię za starszym przeokrutnie 😔 on radzi sobie świetnie, ma mnóstwo atrakcji, ale już się nie mogę doczekać aż go przytulę ❤️
    Rodziłaś w Rydygierze? :) kurcze ciekawe czy ja tak trafiłam czy tak się zmieniło przez 2 lata, bo ja miałam zupełnie odmienne odczucia jeśli chodzi o wsparcie w rozkręceniu laktacji. O cdl nie szło się przez 3 dni doprosić 😁

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    Tak, daje biogaje.
    A Espumisan nie jest od miesiąca??? Właśnie mój dziś tak się trochę prężył.. ale nie wiem czy to nie przez cebulkę która dodałam do obiadu:( niby wpływu mieć nie powinno ale do tej pory było dobrze, jak zrobiłam masaż brzuszka to zeszło sporo bączków i zasnął... Też się zastanawiam nad tym espumisanem... Jutro zapytam lekarza bo jedziemy na patronaz. My też podajemy biogaje:)

• Bożena Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Z obu laktatorow jestem zadowolona. Ręcznym odciągam na szybko jak nie mam czasu usiąść i się podłączyć do elektryka.
    Z czego elektryczny super. Dobrze zasysa się na piersi, 2 ręce wolne i można siedzieć. Sesja trwa 30 min, po tym czasie sam się wyłącza lub można skończyć szybciej. Za tą cenę jestem zadowolona.
    O widzisz to wezmę go pod uwagę jak wykoncze neno 🙈 on w sumie tańszy jest

• Bożena Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Dziewczyny ja mam neno Angelo ale przeszkadza mi to że albo bym musiała kupić stanik do niego albo drugi taki żeby czasu nie marnować… myślę o jakimś muszlowym ale te super momcozy są takie drogie… myślę o babyono podwójnym… zaraz ma być położna a na jutro chyba znów wezmę cdl bo piersi mi odpadną… karmienie jest trudne ale mimo wszystko miało być piękne… a ja siedzę i płaczę nad głową małego bo potrafię 10 razy zabrać mu cycka bo tak boli mnie…

Wcześniej tak nie było. Bez kapturka ciężko, boli i nie zawsze złapie… z kapturkiem boli..
    Kurcze Kochana współczuję Ci.... Ja właśnie dlatego nie karmię... Bolało mnie w szpitalu chociaż pięknie łapał, no jakoś nie czuję tego.... Ściągać mogę, jak najbardziej. Dlatego rozumiem i współczuję mocno .... Mam nadzieję, że doradca i położna coś pomogą .

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ