X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny była położna mały przybrał w 2dni 130g mamy 3210g super wszystko cieszę się bardzo 🥰😘😘
    Widzisz to waga dobrze waży 😁 u nas pewnie jutro będzie ważenie u lekarza.... Bardzo się cieszę z waszego sukcesu 😍

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Podczytuję was, ale jakoś nie ma chwili, żeby napisać. My dalej w szpitalu i będziemy tu najprawdopodobniej minimum do poniedziałku. Jak na to co się wydarzyło po porodzie to goję się zaskakująco dobrze i nic nie boli, choć oczywiście dyskomfort jest niesamowity. Powtarzam sobie, że to przejściowe i jeszcze będzie czas, kiedy wrócę do pełnej sprawności 😅 z Kubą wyszedł nam konflikt w podgrupach, żółtaczka uderzyła dość mocno, na szczęście dużo się naświetlał i na tą chwilę więcej nie wymaga, tylko kontrola bilirubiny. Przez to, że nie domagałam to początkowo był na mm, ale dzięki wsparciu personelu rozkręciliśmy laktację i teraz już tylko kp 😍 mam wrażenie, że tu pracują anioły, a nie ludzie. Naprawdę takie wsparcie i życzliwość, że nie idzie się załamać mimo komplikacji. Tęsknię za starszym przeokrutnie 😔 on radzi sobie świetnie, ma mnóstwo atrakcji, ale już się nie mogę doczekać aż go przytulę ❤️
    Ściskam mocno, też tęskniłam, to najgorsze co może być, człowiek jest tak rozdarty... Mam nadzieję, że szybko was wypuszcza i będziecie już wszyscy razem bez żadnych komplikacji ❤️❤️❤️

JJJ, KiNiAW lubią tę wiadomość

• JJJ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Rodziłaś w Rydygierze? :) kurcze ciekawe czy ja tak trafiłam czy tak się zmieniło przez 2 lata, bo ja miałam zupełnie odmienne odczucia jeśli chodzi o wsparcie w rozkręceniu laktacji. O cdl nie szło się przez 3 dni doprosić 😁

Tak, Rydygier. Ja w sumie nie prosiłam o cdl, więc nie wiem jak w tej kwestii. Poza tym nie mogę narzekać, między lampami miałam przywożone dziecko na karmienie, proponowany laktator, a jak już Kuba wrócił do mnie na stałe to zalecenie, żeby nie dokarmiać mm tylko cisnąć z piersi ile się da 😄 i się udało, dziś po raz pierwszy waga poszła w górę 😄

legusta, KiNiAW, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • JJJ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do Espumisanu to mi położna mówiła, że on się nie wchłania, tylko "przelatuje" przez jelita, więc można podawać ile potrzeba. Używaliśmy z pierwszym synem, teraz też mam kupiony na wszelki wypadek

Patrycja_Pata, KiNiAW, legusta, Kadża lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Jeszcze co do Espumisanu to mi położna mówiła, że on się nie wchłania, tylko "przelatuje" przez jelita, więc można podawać ile potrzeba. Używaliśmy z pierwszym synem, teraz też mam kupiony na wszelki wypadek
    Ok, bo ja używałam delicol z pierwszym i dlatego tak pytam... W sumie kupiłam Espumisan, a raczej zamówiłam i jutro powinna być paczka i tak się zastanawiam czy podać po prostu.... Mam nadzieję, że nocka będzie spokojna..

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2024, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    U Nas 3 tyg zaraz będą, w sumie może kupie jakiś probiotyk w razie wu żeby coś wspomóc brzuszek :)

Ja polecam vivomixx - naprawdę czuję różnice u małej, po 2ttg stosowania kolki czy inne boleści zdarzają się sporadycznie, jak widzę że się mocno pręży i stęka i sobie poradzić nie może to daje Espumisan
    U nas się sprawdza

legusta, KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Ja polecam vivomixx - naprawdę czuję różnice u małej, po 2ttg stosowania kolki czy inne boleści zdarzają się sporadycznie, jak widzę że się mocno pręży i stęka i sobie poradzić nie może to daje Espumisan
    U nas się sprawdza
    A ten vivomix podajesz codziennie czy jak widzisz ze brzuszek boli ?

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    A Espumisan nie jest od miesiąca??? Właśnie mój dziś tak się trochę prężył.. ale nie wiem czy to nie przez cebulkę która dodałam do obiadu:( niby wpływu mieć nie powinno ale do tej pory było dobrze, jak zrobiłam masaż brzuszka to zeszło sporo bączków i zasnął... Też się zastanawiam nad tym espumisanem... Jutro zapytam lekarza bo jedziemy na patronaz. My też podajemy biogaje:)

Można espumisam 100mg

Bożena lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    A ten vivomix podajesz codziennie czy jak widzisz ze brzuszek boli ?
    Też jestem ciekawa 🤔

• Ela3 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2024, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam jeśli jakąś przegapiłam przepraszam.
    Polozna była, mala spadła z wagi z 3440 przy porodzie do 3410 dzisiaj. Ale je ładnie więc nie martwię się waga. Jest slodka chociaż zeszłej nocy nie dala pospać.
    Mamy problem z naszym 2 latkiem, wszystkim rzuca, nie w dzidziusia, ale czasem i w nią, po prostu rzuca. Wszystkim. Nie wiem jak sobie z nim poradzić. Jestem, ja, mąż i ciotka i rąk nam brakuje żeby go upilnowac.
    Dopadł mnie baby blues. Płacze non stop, z powodów i bez powodów. Jak jem, nie jem, mało jem, nie jestem głodna. Krzyż mnie boli, I macicy, i rana i wszystko. Nogi puchna, zastrzyki z heparyna bolą bardziej niż pamiętam,

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kompletnie nie wiem co się dzieje i czy to normalne.
    Poszłam się wypróżnić i nagle z pochwy zaczęło dosłownie lecieć. Duże skrzepy i dużo ciemnej krwi. Jestem przerażona. Jestem już 23 dni po porodzie. Aż mi zimno się zrobiło.

• Olix Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2024, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Poszłam się wypróżnić i nagle z pochwy zaczęło dosłownie lecieć. Duże skrzepy i dużo ciemnej krwi. Jestem przerażona. Jestem już 23 dni po porodzie. Aż mi zimno się zrobiło.

Ja z takimi samymi objawami trafiłam wczoraj znów na SOR...wyjeli ze mnie 400 ml obrzydliwych wielkich skrzepów, leciało mnóstwo płynnej, żywej krwi. Chcieli mnie znów położyć na oddzial, na szczęście hemoglobina nie była tragiczna i dlatego puscili do domu..jutro znów wracam na SOR.

Dobrze, żeby obejrzał Cie lekarz, może szyjka była niedrożna i gdy się udrożnia to wyleciało dużo, a może macica zaczęła się jakoś rozkurczać na nowo.

Trzymam kciuki, żeby się szybko wyjaśniło i wróciło do normy :)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wasze maluszki na kp też robią tykę kupek dziennie???

• Kadża Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Drogie!

Dzis o 1:17 przywitaliśmy Idę🥰
    3870g i 58 cm, jestem niesamowicie szczęśliwa 💚🌸🌿
    Gratulacje dla Was !!!!!

Izulek21, Agatekk lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 23 maja 2024, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam jeśli jakąś przegapiłam przepraszam.
    Polozna była, mala spadła z wagi z 3440 przy porodzie do 3410 dzisiaj. Ale je ładnie więc nie martwię się waga. Jest slodka chociaż zeszłej nocy nie dala pospać.
    Mamy problem z naszym 2 latkiem, wszystkim rzuca, nie w dzidziusia, ale czasem i w nią, po prostu rzuca. Wszystkim. Nie wiem jak sobie z nim poradzić. Jestem, ja, mąż i ciotka i rąk nam brakuje żeby go upilnowac.
    Dopadł mnie baby blues. Płacze non stop, z powodów i bez powodów. Jak jem, nie jem, mało jem, nie jestem głodna. Krzyż mnie boli, I macicy, i rana i wszystko. Nogi puchna, zastrzyki z heparyna bolą bardziej niż pamiętam,

Kochana współczuję jeśli chodzi o 2 latka to może zazdrosny i jakiś bunt mój ma 7 a i tak zazdrosny mega ale staram siw mu tłumaczyć i na chwil przechodza złości. Musicie dużo rozmawiać z nim i tłumaczyć wiem że łatwo powiedzieć no ale dzieci już takie są jeśli czują zagrożenie boi się że zostanie na drugim planie. Trzymam kciuki że mu przejdzie i będzie dobrze 😊😘

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:

O kurcze ja tak miałam 5dobe takie duże skrzepy a teraz tylko tak jakby jasna krew zawsze po karmieniu z dodatkiem śluzu. Może zapytaj gina?? A może to już okres dostałaś?

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    O kurcze ja tak miałam 5dobe takie duże skrzepy a teraz tylko tak jakby jasna krew zawsze po karmieniu z dodatkiem śluzu. Może zapytaj gina?? A może to już okres dostałaś?

Dzwoniłam właśnie do położnej i do gina. Nikt nie odbiera ☹️

Kilka skrzepów wyszło a teraz po prostu mocniej krwawie. Jezu już okres? Cały dzień bolał mnie brzuch ale myślałam, że to macica się dalej obkurcza.

• Olix Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2024, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny a czy wasze maluszki na kp też robią tykę kupek dziennie???

Tak! Tosia robi ich chyba 15! Nie liczę pruknięć z popyszczeniem, tylko większe kupki 🤯
    Ale ona też często domaga się jedzenia (nie może się polubić z żadnym że smoczków), a mi leci z piersi jak z fontanny..

KiNiAW lubi tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    Tak! Tosia robi ich chyba 15! Nie liczę pruknięć z popyszczeniem, tylko większe kupki 🤯
    Ale ona też często domaga się jedzenia (nie może się polubić z żadnym że smoczków), a mi leci z piersi jak z fontanny..

Mój Oluś też dużo kupek robi. A bączków ile puszcza... Aż się dziwimy gdzie to się mieści w tym ciałku, że takie bąki sadzi 😅

Śmieci to wynosimy prawie codziennie, bo tyle pampersów idzie. 🙈

KiNiAW lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Dzwoniłam właśnie do położnej i do gina. Nikt nie odbiera ☹️

Kilka skrzepów wyszło a teraz po prostu mocniej krwawie. Jezu już okres? Cały dzień bolał mnie brzuch ale myślałam, że to macica się dalej obkurcza.

A karmisz? Napewno oksytocyna przy karmieniu będzie powodować krwawienie nie wiem czy te skrzepy to tak ma być. Spróbuj dziś zadzwonić do gina i zapytać trzymam kciuki

Izulek21 lubi tę wiadomość

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ