X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Milena ja poprzednie cc miałam na cito, ratowali mnie i maluszka bo mialam zakażenie wód i macicy i w koncy rozwinela.sie sepsa, dlatego tyle to się goiło. Mam nadzieję że tym razem będzie lepiej, bo zakażona jest tylko rana i to w 5 dobie, może antybiotyk pomoże.
    Podziwiam Cię, że po takich przeżyciach zdecydowałaś się na kolejne dziecko.

KiNiAW lubi tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela 3 obyś rano wstała bez gorączki i żeby antybiotyk zadziałał 🙏🤞

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Hej dziewczyny u nas srednio.W rane nie stety wdala sie infekcja, z goraczka polecialam do lekarza, dostalam a.tybiotyki jak. 48 nie pomoze to na pogotowiw mam.jechac. Ja to sie chyba nie nadaje do rodzenia dzieci....
    Trzymam kciuki aby było dobrze po antybiotyku ❤️

• Bożena Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Hej hej, mam pytanko do dziewczyn po CC. Jak wygląda mycie się w szpitalu z tą raną? Jakoś sobie tego nie wyobrażam szczerze mówiąc. Na dniach czeka mnie cc a ja nigdy w szpitalu nawet nie leżałam. Kompletnie nie wiem czego się spodziewać. 🙈
    Ja w sumie opatrunku nie miałam... Po 6h pionizacja i pod prysznic żeby się trochę odświeżyć. Ogólnie zalecenie żeby przez 6 tygodni brać prysznice a nie kąpiele w wannie. Ranę wietrzyć, myć kolistymi ruchami szarym mydłem i dezynfekować... Po 2 tygodniach może kłaść się na brzuchu wg zaleceń fizjo.

Milena96 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknego weekendu dla Was Kochane😊😘😘

Hypatia Kciuki zacisniete 🤞🤞❤️

Izulek21, legusta, Sara10, Agatekk lubią tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy problem z ropiejącym oczkiem :( od dnia porodu Gosi ropieje oczko, a przemywanie solą fizjologiczną od 2tyg. nic nie daje. Miałyście taki problem?
    No i ten pępek... Jutro 2tyg.nam mijają a on nie odpada :/

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 nie wolno Ci tak myśleć…to chwilowe,idzie ku dobremu. Bardzo mi przykro,że takie trudności Cię teraz spotkały.Wszystko się ładnie zagoi za chwil kilka.

Hypatia-mocno kciuki zaciśnięte! Dawaj znać w miarę możliwości-kibicujemy mocno!

Cukierkowa-a próbowałaś swoim mlekiem lekko przemywać?Ono jest najlepszym balsamem na wszystko :) A może tam kanalik przytkany? wtedy delikatne masaże pomagają też.

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    My mamy problem z ropiejącym oczkiem :( od dnia porodu Gosi ropieje oczko, a przemywanie solą fizjologiczną od 2tyg. nic nie daje. Miałyście taki problem?

Kochana przy wcześniejszym synku miałam z tym że córka miała zapalenie spojówki i go zaraziła byłam u okulisty i miał kropelki po kilku dniach przeszło ale kazała od razu zakropic 2 oczka żeby siw nie przeniosło na drugie. A co do pępka to mi położna tylko kazała przemywać tymi guzikami na spirytusie i odpadł szybko właśnie a teraz tylko zapsikiwac octinoseptem i przecierać. Może zapytaj pediatry jeśli masz sprawdzonego o to oczko bo mi się wydaje że sama sól nic nie da tak jak u nas i rumiankiem był zakaz

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie słyszałam o masażu, jeżeli kanalik łzowy u dzieciątka jest zatkany.
    Hypatia, trzymam mocno kciuki, oby Cię nie wymęczyli i mały się bezproblemowo urodził ;)
    Jeżeli będziesz miała siłę to daj proszę znać jak idzie ;)

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane - i masuję ten kącik i swoimi mlekiem też przemywam. Pediatra powiedziała,że ona nic nie przepisze, że musimy iść do okulisty. A termin u okulisty mamy na połowę czerwca :/

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Ja z pierwszym synem miałam problemy z oczkiem.... Kanalik mieliśmy zapchany, masaże i kropelki pomogły, ale męczyliśmy się dwa miesiące....

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ja z pierwszym synem miałam problemy z oczkiem.... Kanalik mieliśmy zapchany, masaże i kropelki pomogły, ale męczyliśmy się dwa miesiące....
    A jak to sprawdzić czy to przytkany kanalik czy jakaś infekcja bakteryjna oczka? :( i skoro u Was był przytkany kanalik to jakie kropelki stosowałaś?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    A jak to sprawdzić czy to przytkany kanalik czy jakaś infekcja bakteryjna oczka? :( i skoro u Was był przytkany kanalik to jakie kropelki stosowałaś?

U nas okulista sprawdzał czy kanalik przytkany i mówił że jeśli dziecko płacze to nie ma łez i wtedy ponoć przytkany kanalik u nas łzy były od początku i okazało się ze zapalenie spojówki bakteryjne i miał wlasnie kropelki. A u was jest ropa żółta która się wylewa z oczka czy tylko czerwone?? Może na sorze mieli by okulistę lub ja bym dzwoniła i mówiła jaka sytuacja i że noworodek to może was jakiś okulista przyjmie i pójdzie na rękę

• Bożena Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Nie pamiętam jakie kropelki, chyba mieliśmy 3 różne, zmieniane. Ale sprawdzał okulista. Oczko ropialo, na wietrze bardzo lzawilo

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    U nas okulista sprawdzał czy kanalik przytkany i mówił że jeśli dziecko płacze to nie ma łez i wtedy ponoć przytkany kanalik u nas łzy były od początku i okazało się ze zapalenie spojówki bakteryjne i miał wlasnie kropelki. A u was jest ropa żółta która się wylewa z oczka czy tylko czerwone?? Może na sorze mieli by okulistę lub ja bym dzwoniła i mówiła jaka sytuacja i że noworodek to może was jakiś okulista przyjmie i pójdzie na rękę
    Jak płacze,to łzy są. Takie z ropą. Ciągle zaschnięta ropą jedna powieka i nie może oka otworzyć oczka.

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Jak płacze,to łzy są. Takie z ropą. Ciągle zaschnięta ropą jedna powieka i nie może oka otworzyć oczka.

No musisz na to dostać kropelki inaczej nie przejdzie szkoda żeby się męczyła aż dziwne to jest ze w szpitalu nie wypisali lub ta pediatra mi od razu wypisała okulistka właśnie dl synka 7 lat temu. Próbuj może podzwonić i popytać okulistę może pójdzie na rękę i was przyjmie z takim maluszkiem. Trzymam kciuki

• legusta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Z tego co opisujesz to objawy jak zapalenie spojówek :) my od pediatry mieliśmy krople - ale u nas synek miał wtedy 1.5roku. Może u takich maluszków pediatrzy do okulisty wysyłają 🤔

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Z tego co opisujesz to objawy jak zapalenie spojówek :) my od pediatry mieliśmy krople - ale u nas synek miał wtedy 1.5roku. Może u takich maluszków pediatrzy do okulisty wysyłają 🤔

Pewnie tak bo się boją ale kurcze żeby w szpitalu nie dali skoro już miala takie oczko jak Cukierkowa pisze. Widzę że wszyscy udani tylko odsyłają do specjalistów

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a przy karmieniu można czopki glicerynowe? Skończyła mi się lactulosum i kurcze mam tylko to a niestety nie mogę coś zrobić no wiecie i kurcze nie wiem czy mozna

• JJJ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny a przy karmieniu można czopki glicerynowe? Skończyła mi się lactulosum i kurcze mam tylko to a niestety nie mogę coś zrobić no wiecie i kurcze nie wiem czy mozna

Można, jestem w szpitalu i dostaję 😊 no właśnie, jestem w szpitalu... Jesteśmy jeszcze. Kubie znowu wzrosła bilirubina i to tak, że wrócił pod lampy i najwcześniejsza opcja wyjścia to wtorek 😱 odciągam mleko i mu zanoszę, a co drugie karmienie przyjeżdża do mnie. Także jestem rozłączona z jednym i drugim synem... ale się dziś zryczałam. Jeszcze starszy przez telefon do męża jak był u mnie "a czy mama dzisiaj do mnie wróci?" 🫠 ja wiem, że trzeba i wszystko rozumiem, ale bardzo ciężkie to emocjonalnie.. A jak we wtorek okaże się, że znowu jest wzrost to wolę nawet nie myśleć 😔

KiNiAW lubi tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ