X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Milena ja poprzednie cc miałam na cito, ratowali mnie i maluszka bo mialam zakażenie wód i macicy i w koncy rozwinela.sie sepsa, dlatego tyle to się goiło. Mam nadzieję że tym razem będzie lepiej, bo zakażona jest tylko rana i to w 5 dobie, może antybiotyk pomoże.
    Podziwiam Cię, że po takich przeżyciach zdecydowałaś się na kolejne dziecko.

KiNiAW lubi tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela 3 obyś rano wstała bez gorączki i żeby antybiotyk zadziałał 🙏🤞

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 wrote:
    Hej dziewczyny u nas srednio.W rane nie stety wdala sie infekcja, z goraczka polecialam do lekarza, dostalam a.tybiotyki jak. 48 nie pomoze to na pogotowiw mam.jechac. Ja to sie chyba nie nadaje do rodzenia dzieci....
    Trzymam kciuki aby było dobrze po antybiotyku ❤️

• Bożena Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Hej hej, mam pytanko do dziewczyn po CC. Jak wygląda mycie się w szpitalu z tą raną? Jakoś sobie tego nie wyobrażam szczerze mówiąc. Na dniach czeka mnie cc a ja nigdy w szpitalu nawet nie leżałam. Kompletnie nie wiem czego się spodziewać. 🙈
    Ja w sumie opatrunku nie miałam... Po 6h pionizacja i pod prysznic żeby się trochę odświeżyć. Ogólnie zalecenie żeby przez 6 tygodni brać prysznice a nie kąpiele w wannie. Ranę wietrzyć, myć kolistymi ruchami szarym mydłem i dezynfekować... Po 2 tygodniach może kłaść się na brzuchu wg zaleceń fizjo.

Milena96 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknego weekendu dla Was Kochane😊😘😘

Hypatia Kciuki zacisniete 🤞🤞❤️

Izulek21, legusta, Sara10, Agatekk lubią tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy problem z ropiejącym oczkiem :( od dnia porodu Gosi ropieje oczko, a przemywanie solą fizjologiczną od 2tyg. nic nie daje. Miałyście taki problem?
    No i ten pępek... Jutro 2tyg.nam mijają a on nie odpada :/

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela3 nie wolno Ci tak myśleć…to chwilowe,idzie ku dobremu. Bardzo mi przykro,że takie trudności Cię teraz spotkały.Wszystko się ładnie zagoi za chwil kilka.

Hypatia-mocno kciuki zaciśnięte! Dawaj znać w miarę możliwości-kibicujemy mocno!

Cukierkowa-a próbowałaś swoim mlekiem lekko przemywać?Ono jest najlepszym balsamem na wszystko :) A może tam kanalik przytkany? wtedy delikatne masaże pomagają też.

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    My mamy problem z ropiejącym oczkiem :( od dnia porodu Gosi ropieje oczko, a przemywanie solą fizjologiczną od 2tyg. nic nie daje. Miałyście taki problem?

Kochana przy wcześniejszym synku miałam z tym że córka miała zapalenie spojówki i go zaraziła byłam u okulisty i miał kropelki po kilku dniach przeszło ale kazała od razu zakropic 2 oczka żeby siw nie przeniosło na drugie. A co do pępka to mi położna tylko kazała przemywać tymi guzikami na spirytusie i odpadł szybko właśnie a teraz tylko zapsikiwac octinoseptem i przecierać. Może zapytaj pediatry jeśli masz sprawdzonego o to oczko bo mi się wydaje że sama sól nic nie da tak jak u nas i rumiankiem był zakaz

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie słyszałam o masażu, jeżeli kanalik łzowy u dzieciątka jest zatkany.
    Hypatia, trzymam mocno kciuki, oby Cię nie wymęczyli i mały się bezproblemowo urodził ;)
    Jeżeli będziesz miała siłę to daj proszę znać jak idzie ;)

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane - i masuję ten kącik i swoimi mlekiem też przemywam. Pediatra powiedziała,że ona nic nie przepisze, że musimy iść do okulisty. A termin u okulisty mamy na połowę czerwca :/

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Ja z pierwszym synem miałam problemy z oczkiem.... Kanalik mieliśmy zapchany, masaże i kropelki pomogły, ale męczyliśmy się dwa miesiące....

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ja z pierwszym synem miałam problemy z oczkiem.... Kanalik mieliśmy zapchany, masaże i kropelki pomogły, ale męczyliśmy się dwa miesiące....
    A jak to sprawdzić czy to przytkany kanalik czy jakaś infekcja bakteryjna oczka? :( i skoro u Was był przytkany kanalik to jakie kropelki stosowałaś?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    A jak to sprawdzić czy to przytkany kanalik czy jakaś infekcja bakteryjna oczka? :( i skoro u Was był przytkany kanalik to jakie kropelki stosowałaś?

U nas okulista sprawdzał czy kanalik przytkany i mówił że jeśli dziecko płacze to nie ma łez i wtedy ponoć przytkany kanalik u nas łzy były od początku i okazało się ze zapalenie spojówki bakteryjne i miał wlasnie kropelki. A u was jest ropa żółta która się wylewa z oczka czy tylko czerwone?? Może na sorze mieli by okulistę lub ja bym dzwoniła i mówiła jaka sytuacja i że noworodek to może was jakiś okulista przyjmie i pójdzie na rękę

• Bożena Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Nie pamiętam jakie kropelki, chyba mieliśmy 3 różne, zmieniane. Ale sprawdzał okulista. Oczko ropialo, na wietrze bardzo lzawilo

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    U nas okulista sprawdzał czy kanalik przytkany i mówił że jeśli dziecko płacze to nie ma łez i wtedy ponoć przytkany kanalik u nas łzy były od początku i okazało się ze zapalenie spojówki bakteryjne i miał wlasnie kropelki. A u was jest ropa żółta która się wylewa z oczka czy tylko czerwone?? Może na sorze mieli by okulistę lub ja bym dzwoniła i mówiła jaka sytuacja i że noworodek to może was jakiś okulista przyjmie i pójdzie na rękę
    Jak płacze,to łzy są. Takie z ropą. Ciągle zaschnięta ropą jedna powieka i nie może oka otworzyć oczka.

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Jak płacze,to łzy są. Takie z ropą. Ciągle zaschnięta ropą jedna powieka i nie może oka otworzyć oczka.

No musisz na to dostać kropelki inaczej nie przejdzie szkoda żeby się męczyła aż dziwne to jest ze w szpitalu nie wypisali lub ta pediatra mi od razu wypisała okulistka właśnie dl synka 7 lat temu. Próbuj może podzwonić i popytać okulistę może pójdzie na rękę i was przyjmie z takim maluszkiem. Trzymam kciuki

• legusta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Z tego co opisujesz to objawy jak zapalenie spojówek :) my od pediatry mieliśmy krople - ale u nas synek miał wtedy 1.5roku. Może u takich maluszków pediatrzy do okulisty wysyłają 🤔

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Z tego co opisujesz to objawy jak zapalenie spojówek :) my od pediatry mieliśmy krople - ale u nas synek miał wtedy 1.5roku. Może u takich maluszków pediatrzy do okulisty wysyłają 🤔

Pewnie tak bo się boją ale kurcze żeby w szpitalu nie dali skoro już miala takie oczko jak Cukierkowa pisze. Widzę że wszyscy udani tylko odsyłają do specjalistów

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a przy karmieniu można czopki glicerynowe? Skończyła mi się lactulosum i kurcze mam tylko to a niestety nie mogę coś zrobić no wiecie i kurcze nie wiem czy mozna

• JJJ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny a przy karmieniu można czopki glicerynowe? Skończyła mi się lactulosum i kurcze mam tylko to a niestety nie mogę coś zrobić no wiecie i kurcze nie wiem czy mozna

Można, jestem w szpitalu i dostaję 😊 no właśnie, jestem w szpitalu... Jesteśmy jeszcze. Kubie znowu wzrosła bilirubina i to tak, że wrócił pod lampy i najwcześniejsza opcja wyjścia to wtorek 😱 odciągam mleko i mu zanoszę, a co drugie karmienie przyjeżdża do mnie. Także jestem rozłączona z jednym i drugim synem... ale się dziś zryczałam. Jeszcze starszy przez telefon do męża jak był u mnie "a czy mama dzisiaj do mnie wróci?" 🫠 ja wiem, że trzeba i wszystko rozumiem, ale bardzo ciężkie to emocjonalnie.. A jak we wtorek okaże się, że znowu jest wzrost to wolę nawet nie myśleć 😔

KiNiAW lubi tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ