Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ela3 wrote:Milena ja poprzednie cc miałam na cito, ratowali mnie i maluszka bo mialam zakażenie wód i macicy i w koncy rozwinela.sie sepsa, dlatego tyle to się goiło. Mam nadzieję że tym razem będzie lepiej, bo zakażona jest tylko rana i to w 5 dobie, może antybiotyk pomoże.
KiNiAW lubi tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Ela3 wrote:Hej dziewczyny u nas srednio.W rane nie stety wdala sie infekcja, z goraczka polecialam do lekarza, dostalam a.tybiotyki jak. 48 nie pomoze to na pogotowiw mam.jechac. Ja to sie chyba nie nadaje do rodzenia dzieci....
-
Milena96 wrote:Hej hej, mam pytanko do dziewczyn po CC. Jak wygląda mycie się w szpitalu z tą raną? Jakoś sobie tego nie wyobrażam szczerze mówiąc. Na dniach czeka mnie cc a ja nigdy w szpitalu nawet nie leżałam. Kompletnie nie wiem czego się spodziewać. 🙈
Milena96 lubi tę wiadomość
-
Ela3 nie wolno Ci tak myśleć…to chwilowe,idzie ku dobremu. Bardzo mi przykro,że takie trudności Cię teraz spotkały.Wszystko się ładnie zagoi za chwil kilka.
Hypatia-mocno kciuki zaciśnięte! Dawaj znać w miarę możliwości-kibicujemy mocno!
Cukierkowa-a próbowałaś swoim mlekiem lekko przemywać?Ono jest najlepszym balsamem na wszystko A może tam kanalik przytkany? wtedy delikatne masaże pomagają też. -
Cukierkowa wrote:My mamy problem z ropiejącym oczkiem od dnia porodu Gosi ropieje oczko, a przemywanie solą fizjologiczną od 2tyg. nic nie daje. Miałyście taki problem?
No i ten pępek... Jutro 2tyg.nam mijają a on nie odpada
Kochana przy wcześniejszym synku miałam z tym że córka miała zapalenie spojówki i go zaraziła byłam u okulisty i miał kropelki po kilku dniach przeszło ale kazała od razu zakropic 2 oczka żeby siw nie przeniosło na drugie. A co do pępka to mi położna tylko kazała przemywać tymi guzikami na spirytusie i odpadł szybko właśnie a teraz tylko zapsikiwac octinoseptem i przecierać. Może zapytaj pediatry jeśli masz sprawdzonego o to oczko bo mi się wydaje że sama sól nic nie da tak jak u nas i rumiankiem był zakaz -
Cukierkowa wrote:My mamy problem z ropiejącym oczkiem od dnia porodu Gosi ropieje oczko, a przemywanie solą fizjologiczną od 2tyg. nic nie daje. Miałyście taki problem?
No i ten pępek... Jutro 2tyg.nam mijają a on nie odpada -
Bożena wrote:Ja z pierwszym synem miałam problemy z oczkiem.... Kanalik mieliśmy zapchany, masaże i kropelki pomogły, ale męczyliśmy się dwa miesiące....Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:A jak to sprawdzić czy to przytkany kanalik czy jakaś infekcja bakteryjna oczka? i skoro u Was był przytkany kanalik to jakie kropelki stosowałaś?
U nas okulista sprawdzał czy kanalik przytkany i mówił że jeśli dziecko płacze to nie ma łez i wtedy ponoć przytkany kanalik u nas łzy były od początku i okazało się ze zapalenie spojówki bakteryjne i miał wlasnie kropelki. A u was jest ropa żółta która się wylewa z oczka czy tylko czerwone?? Może na sorze mieli by okulistę lub ja bym dzwoniła i mówiła jaka sytuacja i że noworodek to może was jakiś okulista przyjmie i pójdzie na rękę -
Cukierkowa wrote:A jak to sprawdzić czy to przytkany kanalik czy jakaś infekcja bakteryjna oczka? i skoro u Was był przytkany kanalik to jakie kropelki stosowałaś?
-
KiNiAW wrote:U nas okulista sprawdzał czy kanalik przytkany i mówił że jeśli dziecko płacze to nie ma łez i wtedy ponoć przytkany kanalik u nas łzy były od początku i okazało się ze zapalenie spojówki bakteryjne i miał wlasnie kropelki. A u was jest ropa żółta która się wylewa z oczka czy tylko czerwone?? Może na sorze mieli by okulistę lub ja bym dzwoniła i mówiła jaka sytuacja i że noworodek to może was jakiś okulista przyjmie i pójdzie na rękęBasia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Jak płacze,to łzy są. Takie z ropą. Ciągle zaschnięta ropą jedna powieka i nie może oka otworzyć oczka.
No musisz na to dostać kropelki inaczej nie przejdzie szkoda żeby się męczyła aż dziwne to jest ze w szpitalu nie wypisali lub ta pediatra mi od razu wypisała okulistka właśnie dl synka 7 lat temu. Próbuj może podzwonić i popytać okulistę może pójdzie na rękę i was przyjmie z takim maluszkiem. Trzymam kciuki -
Cukierkowa wrote:Jak płacze,to łzy są. Takie z ropą. Ciągle zaschnięta ropą jedna powieka i nie może oka otworzyć oczka.
KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Z tego co opisujesz to objawy jak zapalenie spojówek my od pediatry mieliśmy krople - ale u nas synek miał wtedy 1.5roku. Może u takich maluszków pediatrzy do okulisty wysyłają 🤔
Pewnie tak bo się boją ale kurcze żeby w szpitalu nie dali skoro już miala takie oczko jak Cukierkowa pisze. Widzę że wszyscy udani tylko odsyłają do specjalistów -
KiNiAW wrote:Dziewczyny a przy karmieniu można czopki glicerynowe? Skończyła mi się lactulosum i kurcze mam tylko to a niestety nie mogę coś zrobić no wiecie i kurcze nie wiem czy mozna
Można, jestem w szpitalu i dostaję 😊 no właśnie, jestem w szpitalu... Jesteśmy jeszcze. Kubie znowu wzrosła bilirubina i to tak, że wrócił pod lampy i najwcześniejsza opcja wyjścia to wtorek 😱 odciągam mleko i mu zanoszę, a co drugie karmienie przyjeżdża do mnie. Także jestem rozłączona z jednym i drugim synem... ale się dziś zryczałam. Jeszcze starszy przez telefon do męża jak był u mnie "a czy mama dzisiaj do mnie wróci?" 🫠 ja wiem, że trzeba i wszystko rozumiem, ale bardzo ciężkie to emocjonalnie.. A jak we wtorek okaże się, że znowu jest wzrost to wolę nawet nie myśleć 😔KiNiAW lubi tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024