X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
Odpowiedz

Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼

Oceń ten wątek:
  • AsiaF Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FENIX87 wrote:
    @MaAnia rozumiem o czym piszesz z teściami. Moi są niby fajni ale jak partner im powiedział, że kupiliśmy wózek bo super okazja się trafiła to byli niepocieszeni. Mój mówi, że pewnie mama chciała kupić, ale kiedyś wspominali o wózku po swoim pierwszym wnuku który ma teraz 19lat, siostra mojego też o tym wózku mówiła, także od razu skojarzyłam, że chcą mi dziecko do starego wózka wkładać 😂😂 jak chcą to niech dadzą po prostu pieniądze, spożytkujemy je na wyprawkę :) ogólnie to jestem bardzo samodzielna i takie pomaganie na siłę mnie denerwuje, nawet jak jest w dobrej wierze 🫢

Nam teściowa też chcę dać na wózek, sama zaproponowała więc nie będę się sprzeciwiać 🫣😅 ale sama też miała przebłysk żebyśmy wzięli wózek od jej siostry a dokładnie dziecka jej syna czyli jakoś 11 letni wózek 😂.. króciutko i szybciutko mój mąż jej wytłumaczył że nie ma mowy 😅.. bo do mnie ona przecież nie zadzwoni i nie zapyta..🫠😉

32 👱🏻‍♀️❤️🧔🏼 33
    💊 niedoczynność tarczycy
    👼🏼🤍 10.10.2022
    🐈 11.11.2023
    💒 27.04.2024
    🫃🏼 ptp 08.05.2025 🩷

preg.png
  • Beth007 Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sumie kryterium wyboru było, żeby imię było krótkie i nie posiadało zdrobnień takich oczywistych typu Olek- Aleksander.

Mam już Nadię i Fabiana i Leon jakoś mi też pasuje.

Wiem że to nasz wybór ale i tak człowiek czuję się głupio jak o tym mówi z radością a potem słyszy takie głupie teksty.

Ale to chyba też kwestia osobowości bo w mojej rodzinie też mają problemy co do wyprawki: wózek za 3 k oszalałaś po co to ( jakby wózek za 3 k to nie jest jakoś drogo a raczej dość tanio mam wrażenie), baza obrotowa do auta- wymyślasz. Kiedyś w ogóle nie było .
    Fotelik z testami- po co Ci , kup tani .
    Chusta do noszenia? Przecież my będziemy nosić jak Ci będzie ciężko .
    Nie chcesz odwiedzin w szpitalu i po porodzie ? No co za dama … 😁
    Dlatego omijam temat ciazy w rodzinie jak tylko mogę 🤣

• Soleil_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Lexia ja się wycwanilam bo sprzedałam wszystko prawie po młodej z maleńkości 😆 więc jak będzie dziewczynka to znów poszaleje jednak tym razem skromnie bo z corka miałam zdecydowanie za dużo tego. 😁

Macie jakieś typy imion dla dziewczyn ? U nas na chłopca mamy wybrane bo do córki było wybierane a dla dziewczynki brak pomysłu 🤷‍♀️
    U nas będzie chłopiec, ale dla dziewczynki podobało nam się: Wanda, Michalina, Rozalia, z bardziej niestandardowych, piękne jest: Leonia 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 11:17

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imienia i komentarzy, to szczerze? Najlepiej nie mówić jakie imię się rozważa, tylko 'na razie się zastanawiamy'. Ja już zauważyłam, że ludzie mają komentarz dosłownie do każdego imienia.
    Powiesz np. Stanisław, Henryk - łeeee, takie staromodne, nie lepiej coś nowocześniejszego?
    Powiesz np. Nikola, Fabian, Alan - łeee, takie nowoczesne, może coś klasycznego?
    Powiesz coś klasycznego np. Anna, Magdalena - łeee, takie oklepane?
    Plus jakie imię nie powiesz, to do każdego może być komentarz w stylu - Mateusz? Wajchę przełóż. Ada? To nie wypada, bla bla, bla.

Szkoda nerwów na te dyskusje, zwłaszcza że ci ludzie komentują zupełnie tak, jakby ich zdanie miało mieć wpływ na wybór imienia dla NASZEGO dziecka 🙃
    A jak dziecko się urodzi i mówisz już, że ma na imię tak czy śmak, no to nie ma dyskusji, bo przecież nie pójdziesz mu zmienić do urzędu, bo ciotka Kryśka powiedziała, że imię jej się nie podoba.

Lexia, Mimblanee, Mary2094 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kate@@ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio też padła propozycja od rodziców, że kupią wózek. Ale najlepsze jest to, że myśleli, że wózki kosztują 15 tys bo tyle dała żona kuzyna 😅 a innych opowieści o wózkach nie słyszeli więc biedni założyli taki właśnie budżet. Jak powiedziałam, że chcemy kupić wózek do 5 tys (max maxów) to mama powiedziała, że pewnie takich nie ma skoro Karolina kupiła za 15 tys i że jestem nieżyciowa 😅 Finalnie odetchnęli z ulgą, że sporo hajsu zostanie w kieszeni.

HolyFantasia, Mary2094, pp2018 lubią tę wiadomość

👩🏻
    36 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
    🧑🏻
    39 lat, problem z morfologią plemników; ruchliwość i ilość poniżej normy

2021 - rozpoczęcie starań
    11.2023 - histeroskopia -> stan zapalny endometrium
    2.2024 - punkcja (27 🥚 -> 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja

❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
    ❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny

4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
    7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔

28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):

6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
    10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
    14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓

1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
    🩵 it's a boy 🩵
    2. prenatalne - 390g bobasa

preg.png
  • MaAnia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FENIX87 no to mamy dokładnie tak samo, ja też jestem bardzo samodzielna, nauczyłam swoich rodziców i zaakceptowali to i jeśli chcą zaproponować pomoc to pytają czy potrzeba a teściowie mnie tak naprawdę nie znają a są ludźmi którzy nie że oferują pomoc tylko tak ma być bo oni tak chcą dobrze no a mnie krew zalewa…Tymbardziej że mamy prawie po 40lat i to już po prostu jest chore. Wózek kilkunastoletni łóżeczko ubranka a nawet pieluchy i kaszka 2letnia po dzieciach drugiego syna była mi narzucana…🤡 i też pwoeixislam że wolę 20zl czy każda inna kwotę niż te klamoty które mi sa narzucane a i tak nie będę tego używać🙈

Mary2094 wiem że nie mogę tego brać do siebie ale to chyba wina hormonów bo ostatnio przeryczalam pół dnia albo nerwy mnie wykańczają z tego powodu.

Wybaczcie że tak wyrzygałam swoje żale ale kosztuje mnie to tyle emocji że nie pamiętam kiedy byłam taka roztrzęsiona.

Dziewczyny piękne imiona wszystkie i każde na swój sposób!! AsiaF Twoje typy są mi szczególnie bliskie🥰

Beth007 i u mnie ja tematu nie poruszam to oni gadają i gadają i gadają choć mój partner nic nie odpowiada ja nic albo stanowczo mówię swoje ale to jak mów do słupa a słup dupa🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 11:22

Mary2094, AsiaF lubią tę wiadomość

36👩❤️👨37
    F💙14
    R🩷11

preg.png

26.08.2024 ⏸️ Beta HCG 30,6
    17.09.2024 ❤️🌱 4mm 👶🏼
    30.09.2024 👶🏼 1,8mm ❤️ 167
    29.10.2024 🧬👶🏼 6,74cm ❤️156
    12.11.2024 👶🏼112g ❤️135, 90%🎀
    05.12.2024 👶🏼 250g pod serduszkiem jest Zuzanka🩷🎀
    23.12.2024 II🧬360g 🩷137 🎀
    20.01.2025 750g 🩷 129🎀
  • Kate@@ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    A co do imienia i komentarzy, to szczerze? Najlepiej nie mówić jakie imię się rozważa, tylko 'na razie się zastanawiamy'. Ja już zauważyłam, że ludzie mają komentarz dosłownie do każdego imienia.
    Powiesz np. Stanisław, Henryk - łeeee, takie staromodne, nie lepiej coś nowocześniejszego?
    Powiesz np. Nikola, Fabian, Alan - łeee, takie nowoczesne, może coś klasycznego?
    Powiesz coś klasycznego np. Anna, Magdalena - łeee, takie oklepane?
    Plus jakie imię nie powiesz, to do każdego może być komentarz w stylu - Mateusz? Wajchę przełóż. Ada? To nie wypada, bla bla, bla.

Szkoda nerwów na te dyskusje, zwłaszcza że ci ludzie komentują zupełnie tak, jakby ich zdanie miało mieć wpływ na wybór imienia dla NASZEGO dziecka 🙃
    A jak dziecko się urodzi i mówisz już, że ma na imię tak czy śmak, no to nie ma dyskusji, bo przecież nie pójdziesz mu zmienić do urzędu, bo ciotka Kryśka powiedziała, że imię jej się nie podoba.

Zgadzam się! Moja mama jest wyraźnie niepocieszona na wieść o chłopcu i pyta o imię ale jej nie mówię 🙊 bo nie wiem czy jestem gotowa na komentarze. Jak powiedziałam jej po wcześniejszej wizycie, że na 80% będzie chłopak to mi odpowiedziała „nie przejmuj się, może jeszcze być dziewczynka”. Dziś jak potwierdziłam chłopca ostatecznie to nie powiedziała nic 😂. Więc nie wiem co by mnie czekało gdyby imię jej nie leżało 😂

👩🏻
    🧑🏻

❄️2 zdrowe 6AB & 5AB

28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):

🩵 it's a boy 🩵

preg.png
  • Loka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi imionami tak jest, że każdy człowiek ma jakieś skojarzenia nabyte przez całe życie. Mnie niektóre imiona same w sobie się podobają, ale mocno kojarzą mi się negatywnie z kimś i nie chciałabym, żeby moje dziecko je nosiło. Natomiast nie wyobrażam sobie komentować czyjegoś wyboru, czyjegoś dziecka 😂

U nas większy problem chłopcem, bo raz że o wiele mniej mi się imion podoba , dwa właśnie wiele mam takich średnio pozytywnych skojarzeń. Na razie z mężem jesteśmy zgodni tylko co do Aleksandra ;) i dla mnie tu na przykład jest taki plus, że jest poważne imię - skrót dla chłopaka - urocze zdrobnienie. I takie imiona bardziej mi leżą. Mężowi podoba się Tymek, mnie średnio leży z nazwiskiem. Mnie się podoba jeszcze Maurycy, Cezary, Antoni, Franciszek i Szymon. Czekam aż mąż stworzy swoją listę i będziemy myśleć 😂
    Dla dziewczynek miałabym więcej propozycji ;)

Wyprawkę my ogarniamy sami. Pewnie dostaniemy jakieś prezenty od rodziców i teściów i tak jak rodzice wiem że się spytają i kupią to co ja chce to teściowa ma słaby gust i boję się , że przyniesie jakiś badziew. Już mi wysyłała jakieś filmiki, że można kupić pełną wyprawkę dla mamy i dziecka z łóżeczkiem, wózkiem i fotelikiem za 3,5tys i ona by brała. Bo jej to mąż sam poszedł i wrócił z wózkiem i ona jeździła.Nie mówię, że to nie są spoko opcje budżetowe, ale dla mnie przy pierwszym dziecku i odłożonymi jakimiś finansami to naprawdę super sprawa przeglądać milion tych rzeczy i wybierać co mi się podoba…

Clarson, Mary2094 lubią tę wiadomość

👩🏼 30 L
    🧑🏻 35 L
    11.09 ⏸️ Beta 447
    20.09 3 mm zarodka ☀️
    01.12 NIFTY pro - ryzyka niskie i 🩵

preg.png
  • Erdene Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beth007, no to faktycznie rodzina dość ciężka do poruszania takich tematów 😅. Ja nie akceptuję argumentu, żeby kiedyś nie było wielu rzeczy i jakoś ludzie żyli. Jasne, żyjemy w takich czasach, w których firmy próbują nam wcisnąć masę niepotrzebnych gadżetów, ale część produktów to po prostu wygodna. Kiedyś nie było samochodów, nie było prądu i też dało się żyć, ale czemu z tego nie korzystać, jeśli tak ułatwiają życie?
    Kate@@ wrote:
    U mnie ostatnio też padła propozycja od rodziców, że kupią wózek. Ale najlepsze jest to, że myśleli, że wózki kosztują 15 tys bo tyle dała żona kuzyna 😅 a innych opowieści o wózkach nie słyszeli więc biedni założyli taki właśnie budżet. Jak powiedziałam, że chcemy kupić wózek do 5 tys (max maxów) to mama powiedziała, że pewnie takich nie ma skoro Karolina kupiła za 15 tys i że jestem nieżyciowa 😅 Finalnie odetchnęli z ulgą, że sporo hajsu zostanie w kieszeni.
    15 tys? To wózek pozłacany czy o co chodzi? 😅

preg.png
  • Kate@@ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:

15 tys? To wózek pozłacany czy o co chodzi? 😅

Właśnie nie mam zielonego pojęcia bo nie mamy dużego kontaktu a mama nie pytała co to za wózek ani też nie ogarnia na tyle by sama zobaczyć jakiej firmy. Też jestem ciekawa 🤣

👩🏻
    🧑🏻

❄️2 zdrowe 6AB & 5AB

🩵 it's a boy 🩵

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CYBEX E-PRIAM 3.0 by Jeremy Scott wózek 2w1 kosztuje 15 tys 🙃

Lexia, Mary2094, Kate@@, pp2018 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Suomi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beth007 wrote:
    Powiedz mi jak ludzie reagowali na te imiona?
    Mi bardzo się podoba Leon i tak postanowiliśmy dać dziecku na imię a słyszę tylko od rodziny” nie było nic ładniejszego?”, „weź coś nowoczesne a nie takie stare”, „zastanów się jeszcze bo jak to Leon”. I zaczynam się buntować i nie odpowiadać już na pytanie o imię bo nawet nie wiem co im odpowiadać. Mi się ma podobać , nie im. Wiem ale i tak za każdym razem boli .

Co do samopoczucia- u mnie kiepsko, zaczynam mieć jakieś dołki. Głównie z uwagi na remont. Boję się że do świąt nie skończymy , koszty remontu i wyprawki plus święta i prezenty mnie wykańczają. Gość od drzwi obiecał przed świętami je zrobić a tu cisza - 2 tyg po terminie a ja wigilię planowałam u nas zrobić bo nie wyrabiam w samochodzie dłużej nic 20 min. I końcowi będziemy chyba bez drzwi nawet do WC…

Dzieciaczka od wczoraj nie czuję, pewnie się schował ale martwię się strasznie.

Dla odstresowania dziś dzień dla mnie i idę do fryzjera, przyciemnić włosy - jakoś mnie naszło i w sumie też się boję bo w niedzielę sesja świąteczna a jak nie wyjdą to będę ryczeć jak dziecko 🤣🤣🤣

Prenatalne i wizyta dopiero 18-19.12 nie wiem czy dotrwam 🤣
    Za dużo, grudzień nie rozpieszcza a zawsze uwielbiałam ten miesiąc 🤯

Niektórzy mówili, że jak to, przecież to imię dla psa lub chomika ;) że nie ma zdrobnienia i w ogóle- beznadziejne. Nigdy nie żałowałam, że mój syn ma tak na imię- wręcz przeciwnie- idealnie do niego pasuje. I on też je uwielbia! Leon pasuje i do dorosłego mężczyzny i do małego chłopca, jest uniwersalne i międzynarodowe. Ogólnie - polecam :) Jedyny minus, że teraz sporo Leonów jest, ale nie aż tak dużo.

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Sylwia_chytrusek Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @soleil_ do 6 miesiącu po ustaleniu imiona w urzędzie stanu cywilnego można jej jeszcze zmienić bez zbędnego tłumaczenia 😅😅😅
    U mnie akurat nie tyle teściowa jest problemem co żona brata męża (bratowa czy nawet nie wiem jak mówić :D
    Ona jest tą osoby że woli mieć rację niż relacje, ma dwójkę maluchów 2 lat i rok i ogólnie jest już porównywanie. A ona miała taką a ona kupiła to i nie szukała i już mnie to lekko denerwuje 😶‍🌫️😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 11:46

preg.png
  • juszka_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja też kocham imię Leon, w sumie fajnie byłoby mieć Leona i Matyldę, gdyby była parka 😜

Nasi rodzice też strasznie nam chcą pomagać finansowo/ prezentowo. Moja teściowa już coś napomknęła że „dla naszej dziewczynki to kupimy wszystko co najlepsze” ale nie zamierzam pozwalać Jej na jakieś duże zakupy. Może kupić ubranko albo kocyk, ale wózek chyba jednak wolałabym zasponsorować sama 😄 nie wiem, jakoś głupio mi przyjmować takie duże prezenty, mam z tym problem 😜 ale wiem też że sprawia im to dużo frajdy więc zobaczymy- może pójdziemy na jakiś kompromis 🥳

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
    07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to zazdroszczę wam że teściowie oferują jakąkolwiek pomoc. Moi teściowie mają już swoich ukochanych wnuczków i wszystkich do nich porównują. Są bogatymi ludźmi ale nie padła z ich strony propozycja że coś nam pomogą. Oni są zdania że sobie ze wszystkim sami poradzimy. Tak na pewno będzie, ale miło by było usłyszeć że chcieliby ponoć w kupnie np łóżeczka albo czegoś innego. Nawet jak rozmawiamy to mówią tylko o osiągnięciach swoich wnuczków, mnie nikt nie pyta jak się czuje. A jak powiedzieliśmy że musimy zrobić mały remont to oni, że po co.
    Dlatego też mam opory przed mówieniem innym o ciąży bo mam wrażenie że i tak każdy ma to gdzieś. Boję się że moja rodzina zareaguje podobnie.
    Przepraszam za narzekanie

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Klaudiaaa13 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w tą jakże ponurą środę 😁

Co do mojego nastroju ciążowego to faktycznie pierwszy trymestr przespałam niczym jeże zimą 😂
    A ten trymestr jestem na zwolnieniu, więc pozwalam sobie spać do 10 ale za to chodzę spać 23 😁
    Jeżeli chodzi o imiona to mojemu mężowi podoba się Gabrysia a mnie Pola 🥰 zobaczymy czy dogadamy się 😅
    A jeżeli chodzi o wyprawkę to moi rodzice chcą wózek kupić (pewnie pieniążki dadzą a my coś sobie wybierzemy) ale już słyszę, że kupią sobie fotelik i dostawkę, że jakbyśmy chcieli wyjąć czy spotkać się ze znajomymi to nie ma problemu oni się zająć mogą małą 🥰 moja mama zawodowo opiekuje się dziećmi, najmłodsze miało 4 tygodnie, więc wiem że jest na czasie ze wszystkim. I w sumie ma dopiero 46 lat więc też jakoś z postępem idzie.
    A czy mogłabym prosić o dodanie na pierwszą stronę? Z góry dziękuję bardzo ❤️
    Termin na 09.05, ma być dziewczynka 💓 a prenatalne mamy 23.12 😊.

• Mimblanee Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rodziną to zawsze dobrze.. na zdjęciu 🤪
    Nie ma co się przejmować durnymi komentarzami, ja na razie nawet nikomu nie zdradzam imion, mówię że pomyślimy jak poznamy płeć. Na prezenty też nie mam w sumie co liczyć, bo i tak już ogarnęłam prawie całą wyprawkę od koleżanki, nikt z dziadków nie zaproponował że kupi coś nowego. Ale wcale tego nie oczekiwałam, moi rodzice i tak teraz bardzo pomagają przy remoncie i przeprowadzce, chwilowo w sumie mieszkam u nich i jem i śpię za darmo. A teściowa zbytnio nie ma kasy, ale jest bardzo chętna na oddawanie starych gratów 😝 oddała fotel bujany to super sprawa i z chęcią przyjęłam. Ale jak mąż przytargał do nowego mieszkania, do tego syfu przeprowadzkowego, wielką torbę jakiś starych pościeli, zasłon i ścierek to bez komentarza 😂 nic nie powiedziałam, bo nie chciałam nikomu robić przykrości, ale pewnie wyląduje to w koszu. No może chociaż przy sprzątaniu po remoncie się przyda do wycierania syfu 🤣

preg.png
  • Mary2094 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beth007 wrote:
    U nas w sumie kryterium wyboru było, żeby imię było krótkie i nie posiadało zdrobnień takich oczywistych typu Olek- Aleksander.

Mam już Nadię i Fabiana i Leon jakoś mi też pasuje.

Wiem że to nasz wybór ale i tak człowiek czuję się głupio jak o tym mówi z radością a potem słyszy takie głupie teksty.

Ale to chyba też kwestia osobowości bo w mojej rodzinie też mają problemy co do wyprawki: wózek za 3 k oszalałaś po co to ( jakby wózek za 3 k to nie jest jakoś drogo a raczej dość tanio mam wrażenie), baza obrotowa do auta- wymyślasz. Kiedyś w ogóle nie było .
    Fotelik z testami- po co Ci , kup tani .
    Chusta do noszenia? Przecież my będziemy nosić jak Ci będzie ciężko .
    Nie chcesz odwiedzin w szpitalu i po porodzie ? No co za dama … 😁
    Dlatego omijam temat ciazy w rodzinie jak tylko mogę 🤣

Oj ja nawalczyłam jak lwica z teściową i z karmieniem piersią. Ona nie karmiła swoich dzieciaków i chciała abym za wszelką cenę przeszła na butlę, gdzie dla mnie osobiście KP jest mega wygodne (wiadomo początki są mega trudne ale jak wszystko zatrybi jak trzeba to jest mega wygodne).
    Mąż aż musiał ingerować w to i sam zapowiedział że woli też aby dziecko było karmione piersią jeżeli mam ku temu warunki.

I właśnie przypomniałaś o chuście ❤️ moje wybawienie przy pierwszym dziecku, tylko teraz chyba kupię sobie kółkową aby nie bawić się w motanie 😃

🙍‍♀️30
    🙍‍♂️33
    👧02.03.2021

PCOS , Insulinooporność, 2 lata starań - finalnie wykonana histeroskopia
    Miesiąc po histeroskopii 🤰

preg.png
  • Mary2094 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loka wrote:
    Z tymi imionami tak jest, że każdy człowiek ma jakieś skojarzenia nabyte przez całe życie. Mnie niektóre imiona same w sobie się podobają, ale mocno kojarzą mi się negatywnie z kimś i nie chciałabym, żeby moje dziecko je nosiło. Natomiast nie wyobrażam sobie komentować czyjegoś wyboru, czyjegoś dziecka 😂

U nas większy problem chłopcem, bo raz że o wiele mniej mi się imion podoba , dwa właśnie wiele mam takich średnio pozytywnych skojarzeń. Na razie z mężem jesteśmy zgodni tylko co do Aleksandra ;) i dla mnie tu na przykład jest taki plus, że jest poważne imię - skrót dla chłopaka - urocze zdrobnienie. I takie imiona bardziej mi leżą. Mężowi podoba się Tymek, mnie średnio leży z nazwiskiem. Mnie się podoba jeszcze Maurycy, Cezary, Antoni, Franciszek i Szymon. Czekam aż mąż stworzy swoją listę i będziemy myśleć 😂
    Dla dziewczynek miałabym więcej propozycji ;)

Wyprawkę my ogarniamy sami. Pewnie dostaniemy jakieś prezenty od rodziców i teściów i tak jak rodzice wiem że się spytają i kupią to co ja chce to teściowa ma słaby gust i boję się , że przyniesie jakiś badziew. Już mi wysyłała jakieś filmiki, że można kupić pełną wyprawkę dla mamy i dziecka z łóżeczkiem, wózkiem i fotelikiem za 3,5tys i ona by brała. Bo jej to mąż sam poszedł i wrócił z wózkiem i ona jeździła.Nie mówię, że to nie są spoko opcje budżetowe, ale dla mnie przy pierwszym dziecku i odłożonymi jakimiś finansami to naprawdę super sprawa przeglądać milion tych rzeczy i wybierać co mi się podoba…

Dokładnie masz do tego prawo 😊 ciesz się tymi przygotowaniami 😊 ja nie neguje nikogo wyborów ile kto wydał, bo każdy ma swój budżet na daną rzecz.
    Ja trochę jestem z tych „szukam dobrej ceny” i będę szukać dopóki nie znajdę 😂

pp2018 lubi tę wiadomość

🙍‍♀️30
    🙍‍♂️33
    👧02.03.2021

preg.png
  • Mary2094 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juszka_ wrote:
    Tak, ja też kocham imię Leon, w sumie fajnie byłoby mieć Leona i Matyldę, gdyby była parka 😜

Nasi rodzice też strasznie nam chcą pomagać finansowo/ prezentowo. Moja teściowa już coś napomknęła że „dla naszej dziewczynki to kupimy wszystko co najlepsze” ale nie zamierzam pozwalać Jej na jakieś duże zakupy. Może kupić ubranko albo kocyk, ale wózek chyba jednak wolałabym zasponsorować sama 😄 nie wiem, jakoś głupio mi przyjmować takie duże prezenty, mam z tym problem 😜 ale wiem też że sprawia im to dużo frajdy więc zobaczymy- może pójdziemy na jakiś kompromis 🥳

Parka jak z Leona zawodowca 😃 uwielbiam ten film

juszka_ lubi tę wiadomość

🙍‍♀️30
    🙍‍♂️33
    👧02.03.2021

preg.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ