WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
Odpowiedz

Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼

Oceń ten wątek:
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murarka wrote:
    W piątek idę do gina na ostatnia wizytę. Skierowanie juz mi do szpitala da, bo wspominał już o tym od miesiąca. Więc wypada na majówkę.
    Tylko coś mi się wydaje, że nie dotrwam do tego czasu bo młody coraz mocniej napiera i siedzi na dole xD

Jeszcze jedna wizyta na szkole rodzenia mi została, sprawy formalne typu urzędy czy zaświadczenie do głosowania na wybory. Potwierdzić ponownie położną i POZ etc.
    Jeszcze na ostatni dzwonek robię zakupy xDD Ale ciężko już mi wytrzymać pod względem bólu kręgosłupa.
    Badania już wszystkie mam, tylko porządek w teczce muszę zrobić.
    A co potrzebujesz potwierdzić u POZ? Ja już mam taki mentlik w głowie co jeszcze trzeba zrobić, ze juz ogarnia mnie bezsilność na maksa.

39 👱‍♀️, 38🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 [8+3] trisomia 8 chrom.
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe 🩷
    🩺 10.03 III prenatalne

preg.png
  • Karolka2104 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie.
    Ja już z Wiktoria od niedzieli w domu. Powiem wam że dopiero po woli dochodzę do siebie po tym wszystkim. Ten szpital ci lekarze to jest tragedia. Miałyśmy we chodzić na święta potem informacja że nie bo czekamy na wyniki hormonalne. Później jak gdyby nigdy nic w niedzielę o 11 przychodzi lekarz na obchód do małej i mówi wychodzimy dzisiaj.... No se myślę ja pier... Nie można było wczoraj 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
    Codziennie coś wyszukują u małej. A to najpierw że ma powiększona łechtaczkę i że trzeba do endokrynologa (nikt wcześniej mi o tym nawet nie wspomniał !!)
    A przy wypisie że mała ma przepuchline pępkowa... Strach pomyśleć co by jeszcze wymyślili jakbyśmy były tam dłużej.
    Karmię butelka i czasami piersią. Już schizuje bo mała mało na wadze według nich przybywa. Jednego dnia jest do góry drugiego stoi w miejscu... Jezu ale na siłę przecież nie wcisnę jej jedzenia 😭 je po 25, 30 ml mleka. Trzy razy dziennie dodaje jej wzmacniacz do mleka.
    Mam wrażenie że już wariuje. Jutro mam wizytę położnej środowiskowej i zapytam. Może ona mnie w jakiś sposób pocieszy. . . Bo mnie się wydaje że wcześniaki tak mają i dużo osób mi to mówi. Ważne że dziecko je, z kupa problemów nie ma i wgl.

preg.png

13.09 - ⏸️
    14.09 - beta 232,09 mUl/ml
    16.09 - beta 534,09 mUl/ml
    20.09 - USG 8,5 mam jest pęcherzyk 💙
    07.10 - bijące ❤️ 150/min, 12 mm szczęścia
    05.11 - prenatalne
    06.11 - wizyta
    07.01 - II prenatalne
    14.02 - USG - mamy córeczkę ❤️
    18.03 - wizyta
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze wazne ze je i na takiego maluszka 30 ml to ok. Ważne żeby przybierała na wadze.. Je tyle ile potrzebuje. Jesteście w domu wiec bedzie coraz lepiej, w szpitalu to jednak nie u siebie i stresowo.
    Ja jestem dzis juz w szpitalu a jutro mam cesarke planowana bo tak zadecydował lekarz ( pierwszy porod przenoszony z brakiem postępu). Termin miałam na 02.05.
    To co mnie martwi to to ze po wizycie kolejny doktor pow ze jest malutki..
    Takze jutro Tymek bedzie z nami... Aż normalnie nie wierze ze to już 😅😅🥰 czuje sie podekscytowna ale i stes jest.
    Trzymajcie kciuki za nas😘

aganieszkam, MaAnia, HolyFantasia, Asia2121, Cami Cami, FENIX87, Suomi, Mary2094 lubią tę wiadomość

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3
    Synek 23.04.2025 <3
  • majowa mama po raz 2 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus603 wrote:
    Mi sie wydaje ze wazne ze je i na takiego maluszka 30 ml to ok. Ważne żeby przybierała na wadze.. Je tyle ile potrzebuje. Jesteście w domu wiec bedzie coraz lepiej, w szpitalu to jednak nie u siebie i stresowo.
    Ja jestem dzis juz w szpitalu a jutro mam cesarke planowana bo tak zadecydował lekarz ( pierwszy porod przenoszony z brakiem postępu). Termin miałam na 02.05.
    Takze jutro Tymek bedzie z nami... Aż normalnie nie wierze ze to już 😅😅🥰 czuje sie podekscytowna ale i stes jest.

Trzymamy kciuki i odezwij się jak juz bedziesz na silach. To ile wazy ze malutki?

Ja dzisiaj po wizycie. Mamy 2500 g wszystko jeszcze pozamykane i wydolne. Na usg nawet bylo widac wloski😀

• Agus603 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizycie w zeszły czwartek mial okolo 2750, dzis lekarz powiedzial ze okolo 3000.. wiec moze troche przesadzam bo łożysko wydolne i przepływy ok

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3
    Synek 23.04.2025 <3

Wysłany: 22 kwietnia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus603 wrote:
    Na wizycie w zeszły czwartek mial okolo 2750, dzis lekarz powiedzial ze okolo 3000.. wiec moze troche przesadzam bo łożysko wydolne i przepływy ok

Przez tydzień to prawidłowo przybrał wiec chyba nie ma sie co martwic.

• Wilga27 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wy już prawie na końcówce więc uderzam do ekspertek :-)
    Czy macie jakieś polecone firmy kosmetyków do twarzy typu krem peeling itp, które można stosować w ciąży ?

👩34 👨42

🌞🌿

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
  • Karolka2104 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus603 wrote:

O jejku już jutro przytulisz maleństwo 🥰🥰🥰😍😍 cudownie. Trzymam za was bardzo mocno kciuki 👍🏼👍🏼 jak już troszkę dojdziesz do siebie odezwij się.
    Buziaki 😘

preg.png

13.09 - ⏸️
    14.09 - beta 232,09 mUl/ml
    16.09 - beta 534,09 mUl/ml
    20.09 - USG 8,5 mam jest pęcherzyk 💙
    07.10 - bijące ❤️ 150/min, 12 mm szczęścia
    05.11 - prenatalne
    06.11 - wizyta
    07.01 - II prenatalne
    14.02 - USG - mamy córeczkę ❤️
    18.03 - wizyta
  • Łati90 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Mogę dołączyć ?
    Często Was podczytuje ponieważ też będę majową mamą ☺️? W sumie według terminu USG został mi jeszcze miesiąc bo termin mam na 26.05 a według OM na 31.05 ☺️

aganieszkam lubi tę wiadomość

Ona: 35lat , On: 34lat

Starania o dzidziusia od marca 2020r.
    ON - badanie nasienia Ok.
    Morfologia -3%.
    ONA:
    08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
    Niedoczynność tarczycy.
    Małopłytkowość nieokreślona - PLT 70-90 tyś.
    12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia.
    Jajowody drożne.
    Badania:
    AMH- 1,6
    ANA1 - dodatnie.
    ANA3- ujemne.
    P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
    KIR Bx brak 2DS3
    Cross Match OK
    Allo MLR 30 %
    Cytokiny rozjechane

1IUI.05.2023 / 2IUI.6.2023 -❌
    3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
    B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍

Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
    1 prenatalne 22.11🍀🙏 Wszystko OK ❤️🙏 ❤️
    2 prenatalne 10.01-Wszystko OK❤️ córeczka ❤️🍀
    wizyta 28.02 - wszystko OK ❤️ córeczka waga 1080g
    3prenatalne ok. Waga 1680g😍❤️
    15.04 wizyta-waga 2260g😍OK🍀
    TERMIN: 26.05.25 🥰

"Trzeba wierzyć, że sie uda... "
  • Asia2121 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, najważniejsze dla mnie że młody rośnie. Malutki bo malutki ale dla mnie fakt że dobił dzisiaj do 2800 to super wynik. 11 dni temu miał 2560 więc przyrost w porządku. Trochę mi się skiepścił przepływ w tętnicy pępowinowej więc się łożysko starzeje, ale jest jeszcze na granicy więc mam kontrolę u lekarza dopiero za tydzień jeśli do tego czasu nie urodzę. Na ktg dzisiaj mi się zapisało nawet kilka skurczy 🙈 ogólnie dziecko jeszcze nie jest nisko w kanale rodnym, więc ja nie wiem jak można chodzić skoro myślałam że on już jest nisko 😁 szyjka długa ale już miękka więc organizm się powoli przygotowuje. W sumie to siedzę właśnie z delikatnym skurczem brzucha, więc mam nadzieję że nie doczekam do kolejnej wizyty u lekarza 😁

Łati90, aganieszkam, HolyFantasia, MaAnia lubią tę wiadomość

age.png
  • OlcikMiO Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupowala ktoraś butelkę do karmienia Lansinoh? Zglupialam jaka kupic dla dziecka od 1 dnia zycia? Ta z najmniejszym przeplywem (ale ona ma oznaczenie 1+) wiec dokupic smoczek 0+? Doradzcie 🙏

• Asia2121 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały update co u mnie: od wczorajszego wieczoru nie opuszcza mnie ból „jak na okres”. Wieczorem w sumie już się cała wyszykowałam że może w nocy trzeba będzie jechać do szpitala, ale jedynie dwa razy wybudziły mnie mocniejsze skurcze. Chciałam zmierzyć czas pomiędzy nimi, ale w międzyczasie zasnęłam 😂 rano się obudziłam ze śladami siary na koszulce. W dalszym ciągu boli mnie podbrzusze, ale na razie nic się mocniej nie rozkręca. Wysprzątałam całą chatę i czekam na rozwój wydarzeń 🙈 byle mnie organizm nie oszukiwał i faktycznie poród się rozkręcił w ciągu najbliższych godzin/dni. Dzisiaj mąż ma urodziny i fajnie byłoby mu zrobić prezent, ale chyba się dzisiaj nie uda 😁

Olcik - ja kupiłam lovi mammafeel bo ona od razu ma smoczek z przepływem 0 i jest ogólnie piękna :) natomiast przy wielu butelkach trzeba dokupować smoczki 0 bo w zestawach są właśnie 1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 12:22

HolyFantasia, aganieszkam, OlcikMiO lubią tę wiadomość

age.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2121 wrote:
    Mały update co u mnie: od wczorajszego wieczoru nie opuszcza mnie ból „jak na okres”. Wieczorem w sumie już się cała wyszykowałam że może w nocy trzeba będzie jechać do szpitala, ale jedynie dwa razy wybudziły mnie mocniejsze skurcze. Chciałam zmierzyć czas pomiędzy nimi, ale w międzyczasie zasnęłam 😂 rano się obudziłam ze śladami siary na koszulce. W dalszym ciągu boli mnie podbrzusze, ale na razie nic się mocniej nie rozkręca. Wysprzątałam całą chatę i czekam na rozwój wydarzeń 🙈 byle mnie organizm nie oszukiwał i faktycznie poród się rozkręcił w ciągu najbliższych godzin/dni. Dzisiaj mąż ma urodziny i fajnie byłoby mu zrobić prezent, ale chyba się dzisiaj nie uda 😁

Olcik - ja kupiłam lovi mammafeel bo ona od razu ma smoczek z przepływem 0 i jest ogólnie piękna :) natomiast przy wielu butelkach trzeba dokupować smoczki 0 bo w zestawach są właśnie 1
    Cześć Asiu, nie udzielałam się już tu dawno na forum, ale weszłam sprawdzić co słychać i fajnie, że jesteś. Myślałam co u ciebie, bo mamy ten sam termin 😀
    U mnie już przewidywana waga 3700, mały nisko ustawiony, szyjka miękka i krótka ale dalej nic się nie dzieje.. miałam przedwczoraj w nocy skurcze co 10 minut ale się nie rozkręciło. Od wczoraj spokój i cisza. Czuję się jak tykająca bomba. Brzuch mi opadł już dawno temu i tak chodzę z takim niskim już tyle czasu a porodu dalej nie ma :D
    Trzymam kciuki żeby nasze maluchy w końcu wyszły na świat. Jeszcze mają tydzień, no ale ile można czekać 😁

Asia2121, HolyFantasia lubią tę wiadomość

🩵 Daniel 1.05.2025

Wysłany: 23 kwietnia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łati90 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Mogę dołączyć ?
    Często Was podczytuje ponieważ też będę majową mamą ☺️? W sumie według terminu USG został mi jeszcze miesiąc bo termin mam na 26.05 a według OM na 31.05 ☺️

Witamy. Ja tez dołączyłam nie tak dawno😀

• HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u Was dziewczyny już światełko w tunelu! 😁
    Wygląda na to że z dużym prawdopodobieństwem urodzicie jeszcze w kwietniu! 🤗
    U mnie niby termin na 25.04, ale już powoli się nastawiam że jednak będzie Maj, bo kompletnie nic się nie zanosi na poród. 😅

Mimblanee lubi tę wiadomość

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380 g, wszystko w normie 🤗
    31+4 III USG prenatalne: 1625 g
    34+5 2360 g
    37+0 2900 g
    39+0 3260 g
    40+3 poród 🥳 3200 g, 54 cm

age.png
  • Murarka Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    A co potrzebujesz potwierdzić u POZ? Ja już mam taki mentlik w głowie co jeszcze trzeba zrobić, ze juz ogarnia mnie bezsilność na maksa.

To że dziecko zapiszą to bez problemu, ale ja planuje siebie przepisać tzn położną.
    Bo szkoła rodzenia wymagała deklaracji, a potem się okazałao, że położna po porodzie nie przyjedzie do mnie bo nie jj rejon. Więc chcę się przepisać do innej położnej. Tylko jak pytałam się tu obok mnie to okazuje się, że średnio chcą to robić bo "nie ma miejsc" xD Uroki dużego miasta.

• Murarka Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2121 wrote:
    Ja już po wizycie, najważniejsze dla mnie że młody rośnie. Malutki bo malutki ale dla mnie fakt że dobił dzisiaj do 2800 to super wynik. 11 dni temu miał 2560 więc przyrost w porządku. Trochę mi się skiepścił przepływ w tętnicy pępowinowej więc się łożysko starzeje, ale jest jeszcze na granicy więc mam kontrolę u lekarza dopiero za tydzień jeśli do tego czasu nie urodzę. Na ktg dzisiaj mi się zapisało nawet kilka skurczy 🙈 ogólnie dziecko jeszcze nie jest nisko w kanale rodnym, więc ja nie wiem jak można chodzić skoro myślałam że on już jest nisko 😁 szyjka długa ale już miękka więc organizm się powoli przygotowuje. W sumie to siedzę właśnie z delikatnym skurczem brzucha, więc mam nadzieję że nie doczekam do kolejnej wizyty u lekarza 😁

Kucze, a mi się łożysko zaczeło starzeć ok 35/36tc. Chciałabym dobić do 39, ale pewnie nie będzie mi dane.
    Też u mnie na maluszka się zapowiada. Cały czas dolny percentyl i ostatnio nawet zwolnił wzrost.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 14:43

• Murarka Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlcikMiO wrote:
    Dziewczyny a kupowala ktoraś butelkę do karmienia Lansinoh? Zglupialam jaka kupic dla dziecka od 1 dnia zycia? Ta z najmniejszym przeplywem (ale ona ma oznaczenie 1+) wiec dokupic smoczek 0+? Doradzcie 🙏

Ja kupilam mammafel, ale szczerze mowiac nie znam się. Nie wiem czy mogę polecic - jak będę uzytkować to zdam relacje.
    Wydawala mi się ok.

• Asia2121 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murarka wrote:
    Kucze, a mi się łożysko zaczeło starzeć ok 35/36tc. Chciałabym dobić do 39, ale pewnie nie będzie mi dane.
    Też u mnie na maluszka się zapowiada. Cały czas dolny percentyl i ostatnio nawet zwolnił wzrost.

Wiesz co u mnie już raz przepływy były na granicy ale się to u mnie zmieniało z tygodnia na tydzień tak na prawdę. A lekarze nie proponowali Ci wcześniejszego zakończenia porodu z tego względu? Jaki u Ciebie tc?Ja miałam w 36+2 gorsze przepływy niż w 37+2 a i tak mnie lekarz skierował na indukcję. No ale nie poszłam, w 37+6 przepływy były dalej dobre a wczoraj w 38+6 już się trochę pogorszyły ale jeszcze nie spadły poniżej normy więc nowy lekarz mówił że czekamy. Z tym, że mam robić często ktg żeby sprawdzać czy z dzieckiem ok, więc mam iść w piątek, potem w poniedziałek a we wtorek wizyta z ponownym sprawdzeniem przepływów jeśli nie urodzę do tego czasu.
    U mnie mały też ciągle lawiruje w dolnym centylu, raz spada poniżej, raz jest ciut powyżej. I też zwolnił z przyrastaniem, wcześniej była średnia tak 150g na tydzień a teraz wychodzi jakoś ze 100.

age.png
  • MaAnia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2121 kciuki za rozwój sytuacji🫶🏼

Łati90 witamy 🫶🏼 dopisałam na pierwsza stronke ;)

majowa mama po raz 2 jaki u Ciebie termin i płeć to też dopisze ;)

OlcikMiO jaka u Ciebie płeć? Ja butelkę kupiłam Aventu i trzeba było dokupić mniejszy smoczek

Agus603 czekamy na wieści jak tam się tulicie pewnie już🫶🏼

Ja dziś byłam u mojej rodzonej bo jestem chora to pytałam o zapisanie dziecka to trzeba będzie po lekarkę dojechać bo ona nie jeździ autem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 15:19

Asia2121 lubi tę wiadomość

37👩🏼❤️🧑🏼‍🦱38
    F💙14
    R🩷11

age.png

26.08.2024 ⏸️ Beta HCG 30,6
    17.09.2024 ❤️🌱 4mm 👶🏼
    30.09.2024 👶🏼 1,8mm ❤️ 167
    29.10.2024 🧬👶🏼 6,74cm ❤️156
    12.11.2024 👶🏼112g ❤️135, 90%🎀
    05.12.2024 👶🏼 250g pod serduszkiem jest Zuzanka🩷🎀
    23.12.2024 II🧬360g 🩷137 🎀
    20.01.2025 750g 🩷 129🎀
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ