X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
Odpowiedz

Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼

Oceń ten wątek:
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murarka wrote:
    W piątek idę do gina na ostatnia wizytę. Skierowanie juz mi do szpitala da, bo wspominał już o tym od miesiąca. Więc wypada na majówkę.
    Tylko coś mi się wydaje, że nie dotrwam do tego czasu bo młody coraz mocniej napiera i siedzi na dole xD

Jeszcze jedna wizyta na szkole rodzenia mi została, sprawy formalne typu urzędy czy zaświadczenie do głosowania na wybory. Potwierdzić ponownie położną i POZ etc.
    Jeszcze na ostatni dzwonek robię zakupy xDD Ale ciężko już mi wytrzymać pod względem bólu kręgosłupa.
    Badania już wszystkie mam, tylko porządek w teczce muszę zrobić.
    A co potrzebujesz potwierdzić u POZ? Ja już mam taki mentlik w głowie co jeszcze trzeba zrobić, ze juz ogarnia mnie bezsilność na maksa.

39 👱‍♀️, 38🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 [8+3] trisomia 8 chrom.
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe 🩷
    🩺 10.03 III prenatalne

preg.png
  • Karolka2104 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie.
    Ja już z Wiktoria od niedzieli w domu. Powiem wam że dopiero po woli dochodzę do siebie po tym wszystkim. Ten szpital ci lekarze to jest tragedia. Miałyśmy we chodzić na święta potem informacja że nie bo czekamy na wyniki hormonalne. Później jak gdyby nigdy nic w niedzielę o 11 przychodzi lekarz na obchód do małej i mówi wychodzimy dzisiaj.... No se myślę ja pier... Nie można było wczoraj 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
    Codziennie coś wyszukują u małej. A to najpierw że ma powiększona łechtaczkę i że trzeba do endokrynologa (nikt wcześniej mi o tym nawet nie wspomniał !!)
    A przy wypisie że mała ma przepuchline pępkowa... Strach pomyśleć co by jeszcze wymyślili jakbyśmy były tam dłużej.
    Karmię butelka i czasami piersią. Już schizuje bo mała mało na wadze według nich przybywa. Jednego dnia jest do góry drugiego stoi w miejscu... Jezu ale na siłę przecież nie wcisnę jej jedzenia 😭 je po 25, 30 ml mleka. Trzy razy dziennie dodaje jej wzmacniacz do mleka.
    Mam wrażenie że już wariuje. Jutro mam wizytę położnej środowiskowej i zapytam. Może ona mnie w jakiś sposób pocieszy. . . Bo mnie się wydaje że wcześniaki tak mają i dużo osób mi to mówi. Ważne że dziecko je, z kupa problemów nie ma i wgl.

preg.png

13.09 - ⏸️
    14.09 - beta 232,09 mUl/ml
    16.09 - beta 534,09 mUl/ml
    20.09 - USG 8,5 mam jest pęcherzyk 💙
    07.10 - bijące ❤️ 150/min, 12 mm szczęścia
    05.11 - prenatalne
    06.11 - wizyta
    07.01 - II prenatalne
    14.02 - USG - mamy córeczkę ❤️
    18.03 - wizyta
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze wazne ze je i na takiego maluszka 30 ml to ok. Ważne żeby przybierała na wadze.. Je tyle ile potrzebuje. Jesteście w domu wiec bedzie coraz lepiej, w szpitalu to jednak nie u siebie i stresowo.
    Ja jestem dzis juz w szpitalu a jutro mam cesarke planowana bo tak zadecydował lekarz ( pierwszy porod przenoszony z brakiem postępu). Termin miałam na 02.05.
    To co mnie martwi to to ze po wizycie kolejny doktor pow ze jest malutki..
    Takze jutro Tymek bedzie z nami... Aż normalnie nie wierze ze to już 😅😅🥰 czuje sie podekscytowna ale i stes jest.
    Trzymajcie kciuki za nas😘

aganieszkam, MaAnia, HolyFantasia, Asia2121, Cami Cami, FENIX87, Suomi, Mary2094 lubią tę wiadomość

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • majowa mama po raz 2 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus603 wrote:
    Mi sie wydaje ze wazne ze je i na takiego maluszka 30 ml to ok. Ważne żeby przybierała na wadze.. Je tyle ile potrzebuje. Jesteście w domu wiec bedzie coraz lepiej, w szpitalu to jednak nie u siebie i stresowo.
    Ja jestem dzis juz w szpitalu a jutro mam cesarke planowana bo tak zadecydował lekarz ( pierwszy porod przenoszony z brakiem postępu). Termin miałam na 02.05.
    Takze jutro Tymek bedzie z nami... Aż normalnie nie wierze ze to już 😅😅🥰 czuje sie podekscytowna ale i stes jest.

Trzymamy kciuki i odezwij się jak juz bedziesz na silach. To ile wazy ze malutki?

Ja dzisiaj po wizycie. Mamy 2500 g wszystko jeszcze pozamykane i wydolne. Na usg nawet bylo widac wloski😀

• Agus603 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizycie w zeszły czwartek mial okolo 2750, dzis lekarz powiedzial ze okolo 3000.. wiec moze troche przesadzam bo łożysko wydolne i przepływy ok

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • majowa mama po raz 2 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus603 wrote:
    Na wizycie w zeszły czwartek mial okolo 2750, dzis lekarz powiedzial ze okolo 3000.. wiec moze troche przesadzam bo łożysko wydolne i przepływy ok

Przez tydzień to prawidłowo przybrał wiec chyba nie ma sie co martwic.

• Wilga27 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wy już prawie na końcówce więc uderzam do ekspertek :-)
    Czy macie jakieś polecone firmy kosmetyków do twarzy typu krem peeling itp, które można stosować w ciąży ?

👩34 👨42

🌞🌿

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
  • Karolka2104 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus603 wrote:

O jejku już jutro przytulisz maleństwo 🥰🥰🥰😍😍 cudownie. Trzymam za was bardzo mocno kciuki 👍🏼👍🏼 jak już troszkę dojdziesz do siebie odezwij się.
    Buziaki 😘

preg.png

13.09 - ⏸️
    14.09 - beta 232,09 mUl/ml
    16.09 - beta 534,09 mUl/ml
    20.09 - USG 8,5 mam jest pęcherzyk 💙
    07.10 - bijące ❤️ 150/min, 12 mm szczęścia
    05.11 - prenatalne
    06.11 - wizyta
    07.01 - II prenatalne
    14.02 - USG - mamy córeczkę ❤️
    18.03 - wizyta
  • Łati90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Mogę dołączyć ?
    Często Was podczytuje ponieważ też będę majową mamą ☺️? W sumie według terminu USG został mi jeszcze miesiąc bo termin mam na 26.05 a według OM na 31.05 ☺️

aganieszkam lubi tę wiadomość

Ona: 35lat , On: 34lat

Starania o dzidziusia od marca 2020r.
    ON - badanie nasienia Ok.
    Morfologia -3%.
    ONA:
    08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
    Niedoczynność tarczycy.
    Małopłytkowość nieokreślona - PLT 70-90 tyś.
    12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia.
    Jajowody drożne.
    Badania:
    AMH- 1,6
    ANA1 - dodatnie.
    ANA3- ujemne.
    P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
    KIR Bx brak 2DS3
    Cross Match OK
    Allo MLR 30 %
    Cytokiny rozjechane

1IUI.05.2023 / 2IUI.6.2023 -❌
    3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
    B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍

Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
    1 prenatalne 22.11🍀🙏 Wszystko OK ❤️🙏 ❤️
    2 prenatalne 10.01-Wszystko OK❤️ córeczka ❤️🍀
    wizyta 28.02 - wszystko OK ❤️ córeczka waga 1080g
    3prenatalne ok. Waga 1680g😍❤️
    15.04 wizyta-waga 2260g😍OK🍀
    TERMIN: 26.05.25 🥰

"Trzeba wierzyć, że sie uda... "
  • Asia2121 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, najważniejsze dla mnie że młody rośnie. Malutki bo malutki ale dla mnie fakt że dobił dzisiaj do 2800 to super wynik. 11 dni temu miał 2560 więc przyrost w porządku. Trochę mi się skiepścił przepływ w tętnicy pępowinowej więc się łożysko starzeje, ale jest jeszcze na granicy więc mam kontrolę u lekarza dopiero za tydzień jeśli do tego czasu nie urodzę. Na ktg dzisiaj mi się zapisało nawet kilka skurczy 🙈 ogólnie dziecko jeszcze nie jest nisko w kanale rodnym, więc ja nie wiem jak można chodzić skoro myślałam że on już jest nisko 😁 szyjka długa ale już miękka więc organizm się powoli przygotowuje. W sumie to siedzę właśnie z delikatnym skurczem brzucha, więc mam nadzieję że nie doczekam do kolejnej wizyty u lekarza 😁

Łati90, aganieszkam lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 638 639 640 641 642
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ