WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
Odpowiedz

Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus603 wrote:
    Hej!
    Tymek jest juz z nami ♥️.
    Urodzil sie 23.04 przez cesarskie cięcie
    Mial 2970 i 54 cm.
    Poznajemy sie i juz jest naprawdę dobrze :)
    Gratuluje wszystkim mamom :**** i trzymam kciuki za reszte.
    Przepraszam ze nie pisałam ale dużo się działo 😅.
    Tak sie martwiłam ze mi mowili ze jest malutki no i faktycznie był ale wszystko ok i brzuszek chudziutki ale taka jego uroda. Jest śliczny i nie moge się napatrzeć. Nigdy nie przestanie mnie to zadziwiac 🥹Maly cud ♥️.
    Mój pierwszy poród tez byl indukowany, balonik potem dwa razy oxy i w końcu gdy po 12 h nie bylo rozwarcia i juz sie robila infekcja wewnatrzmaciczna robili na cito cc.
    Teraz miałam zaplanowana cesarke. Takie dziwne uczucie bo dokladnie wiesz kiedy urodzi sie twoje dziecko i to było do mnie mega przezycie. Nie pamiętałam tak tego z pierwszej cesarki bo wszystko sie wtedy działo tak szybko. Jestem pełna podziwu dla lekarzy za to co robia i jestem naprawde bardzo zadowolona z opieki w szpitalu. Wszystko bylo naprawde na najwyższym poziomie. Ale musze powiedziec ze cesarka bez zaczetego porodu jest duzoooo gorsza. Odczuwalam duzo wiekszy ból po i ciężej mi było dojść do siebie.
    Z małym rozkrecamy laktacje, aczkolwiek od poczatku dokarmiam butelka bo w sumie bylam zmuszona z powodu niskiej wagi i pomimo tego ze biore laktifer i suplement nan pro, odciagam laktatorem i przystawiam małego to jestem w stanie odciagnac 10 ml na karmienie z obydwu piersi..... 🙈 Wiem ze duzo sie mówi ze jak dasz butelke to koniec z kp ale niestety czasem trzeba zeby dziecko przybieralo. Tymek sie przyssie, pare razy cmoknie i zasypia przy piersi więc tez jakos super mi nie pobudza tego karmienia:/. I jeszcze wyszlo ze ma chyba wedzidelko podjezykowe do podciecia. Sprawdźcie sobie u waszych dzieci bo mi wylecialo to z glowy i dopiero położna zauważyła.
    I wiem, ze to dopiero tydzien ale zaczynam powoli odpuszczac te kp🙈🙈a nastresowalam sie o to bardzo jak to bedzie.
    A pisze o tym dlatego, bo w pierwszej ciąży z pierszym dzieckiem bylo podobnie, ale wtedy doslownie 2msc probowalam rozkrecic laktacje, przystawianie potem laktator, w miedzy czasie butelka bo moje karmienie nie bylo efektywne i maly bardzo spadał z wagi. I baaaardzo zle wspominam ten okres bo sie zafiksowalam na pkt kp i bardzo chciałam, tym bardziej ze wtedy w innym szpitalu nie chcieli dokarmiac i on mi doslownie csly czas plakal teraz wiem ze z glodu. Czulam sie fatalnie psychicznie ze nie dalam rady i cos ze mna nie tak i porównywałam sie do innych i myślę że miałam juz nawet troche jakas depresje poporodowa. Ale odkad dalam butelke z pierwszym dzieckiem to macierzyństwo zaczelo mi sprawiac radosc. Dziecko bylo najedzone, spało i ja z biegiem czasu bylam szczesliwsza. I pisze o tym dlatego, ze jesli macie podobnie i nie idzie wam z kp to nie przejmujcie sie! W moim przekonaniu jest nagonka na kp ze to najlepsze dla dziecka ale czasem nawet jeśli się bardzo staracie to nie wychodzi. Jak wam nie wyjdzie kp to butelka tez jest OK ! Nie ważne jak karmicie, wazne ze wasze dziecko nie jest glodne i przybiera na wadze.
    Sory troche sie rozpisalam😅😅 ale mam nadzieje ze moj post pomoze jakieś mamie ktora ma wyrzuty sumienia z powodu kp bo jej nie wychodzi bo wbrew temu co się mówi nie każda kobieta ma wystarczajsca ilosc mleka. Przed pierwszym dzieckiem myslalam ze to kwestia checi ale teraz wiem ze nigdy nie odciaglam wiecej niz 10 ml a moge robic wszystko. Wiec czasem tak po prostu bywa. Oczywiscie to co mam nawet te znikome ilości to mu daje zawsze to lepsze niż nic.
    Pamiętajcie że jestescie najlepsze dla swoich szkrabow😘😘😘
    Sciskam was!
    Pozdrawiam

Cześć, ja z wątku lipcowego. Moja historia jest identyczna pierwszy poród indukcja i cc. Teraz będzie planowane cc. I z karmieniem mogę się podpisać dwoma rękami, z tym, że ja teraz rezygnuje z KP i KPI. Chcę się cieszyć macierzyństwem, a nie dołować karmieniem.
    Wszystkiego dobrego dla Ciebie i dzidziusia ❤️

👱‍♀️89🧑84 👰‍♀️🤵‍♂️🇬🇷 03.06.2018

Elena ♀️👶 (7cs) TP🌞 03.07.2025
    🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
    🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
    🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
    🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
    🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
    🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚‍♀️🍬🍭
    🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺

preg.png

Eliza ♀️👧(5cs) 🌞11.07.2019 (3549g 58cm)
    age.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 7 maja, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrata wrote:
    Ginekolog na razie nic nie mówiła, bo pierwszy raz dziś miałam je tak długo. Za tydzień kontrola - okaże się czy coś ruszyło ;) bo że mogą być to ja wiem, miałam pierwsze skurcze jakoś w 33 tygodniu, ale wtedy pojedyncze i rzadko. Agnieszka, nie strasz bo aż dwa tygodnie przed terminem to chyba bardzo wcześnie na poród, chociaż ciąża donoszona :D
    No ja miałam silne skurcze od 37+3tc, urodziłam 38+1tc 😉

Michaś 29.04.25(38+1tc)💙
    age.png
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RóżowaPanda wrote:
    Ja od jakiegoś czasu budzę się czasami w nocy z bólem, ostatnio z soboty na niedzielę po 2 obudziłam się z uciskiem na pęcherz, toaleta nic nie dała i miałam silny ból podbrzusza do godziny 6, przypomniało to silny ból menstruacyjny, po 6 zasnęłam i już było ok. Myślałam że to wróży porodowi, a tu dzisiajsza wizyta i brak ruchów szyjki mnie trochę załamały
    Moja ginekolog pow, że oczekujemy takich bólów jak na miesiączkę i to bardzo dobry znak. Jak przy okresie były też bóle krzyża to też pewnie będą i to też dobry znak.

Ja dziś wizytowalam w 38+3 i jak coś mi robila przy szyjce to właśnie czułam taki ból miesiączkowy. Nawet powiedziała, że będzie dotykać i zapytała czy czuje taki rodzaj bólu, tak było.
    U nas 3200, szyjka w osi pochwy, miękka, ale zamknięta, trochę krótsza. Wg niej głowa nad spojeniem wysoko.

Postawa wyczekująca teraz.

Deyansu, aleksandrata lubią tę wiadomość

39 👱‍♀️, 38🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 [8+3] trisomia 8 chrom.
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe 🩷
    🩺 10.03 III prenatalne

preg.png
‹‹ 646 647 648 649 650
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ