🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ssilvia wrote:ja dolaczam do grona zestresowanych dziewczyn. Po jutrze mam drugie USG i tez się czuje jakbym szla na wyrok. Objawy mam dużo słabsze w ostatnich dniach i ogromny niepokój. Do tej pory starałam się o tym nie myśleć, ale czym bliżej, tym trudniej mi się skupić.
Nie dziwię sie. To bedzie u Ciebie ważny dzien , trzymam kciuki za dwa serduszka ❤️
kitka_, Ssilvia lubią tę wiadomość
-
Cavarathiel wrote:tak jak Karpatka95 pisała, można od 10 tygodnia niby, ale ja też robię dopiero teraz. Właśnie oddałam krew i teraz czekanie na wynik. Niby do 10 dni roboczych, ale najczęściej jest dużo szybciej.
Wiolami Mnie też od paru dni głowa boli, aż nie wiem o co chodzi. Co udaje mi sie pozbyć tego bólu to zaraz wraca.
kitka_ Ja jestem zdania, że nie ma głupich pytań i teściowa pewnie nie miała złych intencji i nie chciała u Ciebie wywołać dyskomfortu. Ale zależy tak naprawdę w jaki sposób zapytała 😉 Odmów i zakop temat za sobą
dzięki dziewczyny!
i postaram się nie robić 'z igły widły' choć zdarza mi się hah pytanie to w końcu tylko pytaniestarania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓

-
Kassialka wrote:Nie dziwię sie. To bedzie u Ciebie ważny dzien , trzymam kciuki za dwa serduszka ❤️
ajj polubiłam a miałam Ssilvi odp że u mnie też objawy jakby słabsze
może się przyzwyczaiłyśmy do ciągłego życia na kacu i już tego tak nie rejestrujemy 😂
Ssilvia lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓

-
A czy któraś z Was idzie na badanie prenatalne tylko na NFZ? Niby moja ginekolog napisała mi listę lekarzy, do których mam się umówić w tym szpitalu, bo nie chciała, żebym szła do kogoś przypadkowego, ale jak teraz Was czytam to zaczęłam się stresować czy nie lepiej byłoby iść też prywatnie… albo zamiast iść drugi raz prywatnie to może lepiej zrobić ten test typu Nifty czy Panorama? Już sama nie wiem co robić, im bliżej daty tej wizyty tym bardziej mi wjeżdża panika, bo to jednak ważny etap 🙈
-
Jak pięknie rośnie 😍 super, że mimo ostatnich stresów wszystko dobrze 😊 a do glukometru polecam kupić ten nakłuwacz w formie długopisu, w ogóle nic nie czuć 😅 te małe jednorazówki to zło 😬Monika33 wrote:Hej dziewczyny ja po USG już😁 słyszałam serduszko 😁♥️maleństwo ma 4 cm😁krwiak już jest o pół centymetra mniejszy więc się wchłania i on już się nie napełni krwią. Póki co mam brać leki które brałam utrogestan i dupka. Także wszystko dobrze i Pani doktor powiedziała że już wchodze w 12 TC więc powoli mogę odetchnąć. A że moja gin mnie bardzo lubi to dostałam prezent od niej 🤣 glukometr ☹️śmiałam się żeby mnie nie lubiła 😛wrr
A_nulka, Monika33 lubią tę wiadomość
-
Cavarathiel wrote:tak jak Karpatka95 pisała, można od 10 tygodnia niby, ale ja też robię dopiero teraz. Właśnie oddałam krew i teraz czekanie na wynik. Niby do 10 dni roboczych, ale najczęściej jest dużo szybciej.
Wiolami Mnie też od paru dni głowa boli, aż nie wiem o co chodzi. Co udaje mi sie pozbyć tego bólu to zaraz wraca.
kitka_ Ja jestem zdania, że nie ma głupich pytań i teściowa pewnie nie miała złych intencji i nie chciała u Ciebie wywołać dyskomfortu. Ale zależy tak naprawdę w jaki sposób zapytała 😉 Odmów i zakop temat za sobą
Mam dokładnie to samo,chwilowo nie boli ciekawe jak bedzie rano. -
Ja idę na nfz tylko. Nawet mi do głowy nie przyszło, żeby jeszcze iść prywatnie 🫣. Idę do lekarki z polecenia mojego ginekologa. Ma świetne opinie na internecie, moja koleżanka u niej była i też polecała, więc zaufam 😊A_nulka wrote:A czy któraś z Was idzie na badanie prenatalne tylko na NFZ? Niby moja ginekolog napisała mi listę lekarzy, do których mam się umówić w tym szpitalu, bo nie chciała, żebym szła do kogoś przypadkowego, ale jak teraz Was czytam to zaczęłam się stresować czy nie lepiej byłoby iść też prywatnie… albo zamiast iść drugi raz prywatnie to może lepiej zrobić ten test typu Nifty czy Panorama? Już sama nie wiem co robić, im bliżej daty tej wizyty tym bardziej mi wjeżdża panika, bo to jednak ważny etap 🙈
A_nulka lubi tę wiadomość
-
Ja też idę tylko na nfz.
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
31👩 33🧔
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ immunologia rozjechana
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12tc+3 - I prenatalne 6.2cm
⏳22.12 II prenatalne

-
zosiasamosia wrote:Laurelli u mnie przed prenatalnymi był wywiad i nie dawałam ani karty ciąży ani innych wyników
Ooo super pociesza mnie to bo stresują mnie takie sprawy też jakby nie było bo specjalnie pod to bym leciała do PL.ale jutro zadzwonię do kliniki zapytać też o wszystko 😊💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
9/7tydz.
Życie i ciąża za granica 🌍 -
Mnie dziewczyny okropnie bolała głowa 2 dni jak odstawiłam kawę z dnia na dzień ale to było wtedy jak dopadły mnie mdłości i nie mogłam patrzeć na kawę.i tak 3 tydzień bez kawusi mojej ukochanej
💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
9/7tydz.
Ja idę tylko na NFZ🤗 w poradni przyszpitalnejA_nulka wrote:A czy któraś z Was idzie na badanie prenatalne tylko na NFZ? Niby moja ginekolog napisała mi listę lekarzy, do których mam się umówić w tym szpitalu, bo nie chciała, żebym szła do kogoś przypadkowego, ale jak teraz Was czytam to zaczęłam się stresować czy nie lepiej byłoby iść też prywatnie… albo zamiast iść drugi raz prywatnie to może lepiej zrobić ten test typu Nifty czy Panorama? Już sama nie wiem co robić, im bliżej daty tej wizyty tym bardziej mi wjeżdża panika, bo to jednak ważny etap 🙈
-
Laurelli wrote:Ooo super pociesza mnie to bo stresują mnie takie sprawy też jakby nie było bo specjalnie pod to bym leciała do PL.ale jutro zadzwonię do kliniki zapytać też o wszystko 😊
Ja właśnie z synkiem też robiłam USG prenatalne w Polsce, głównie dlatego, że jeszcze te parę lat temu pierwsze (i jedyne w przypadku standardowej ciąży) USG oferowane w opiece zdrowotnej było dopiero w 20 tyg. My lecieliśmy wtedy na święta wielkanocne do mojej rodziny i po prostu zapisałam się „na pałę” tam gdzie znalazłam termin zaraz przed świętami. Ale dobrze trafiłam. Lekarz faktycznie dużo mówil podczas badania o tym co mierzy i tłumaczył co widać na ekranie.
W tej ciąży jeszcze nie wiem, muszę się rozeznać w temacie. Teraz już wiem „z czym to się je” no i moja znajomość języka też już jest biegła w porównaniu z poprzednią ciążą, wiec mam mniejszą presję. Ale polecam jak masz możliwość 🙌
Laurelli lubi tę wiadomość
-
Ja też idę tylko na NFZ. W poprzedniej ciąży za każde prenatalne musiał płacić i to nie mało więc teraz miła odmiana. Sprawdzałam opinie o lekarzu oraz przychodni i jestem raczej spokojna ☺️
Laurelli, A_nulka lubią tę wiadomość
🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Ja idę na NFZ. W poprzedniej ciąży mój prawadzacy robił mi prenatalne, bo ma do tego certyfikat. Płaciłam 500 zł i pappa, ale to było 4 lata temu, więc teraz na pewno wiecej. Wiadomo, że trzeba poczytać i sprawdzić który lekarz jest dobry. Mi mój polecił dwóch, mówił że robią to dokładnie.
Laurelli, A_nulka lubią tę wiadomość
-
Jezu dziewczyny, ale mialam stresujace popoludnie 😭 podczas odbioru corki z pkola nagle poczylam, ze cos leci.. mialam czarna bielizne ale zobaczylam na rece krew.. od razu corka do fury i kierunek sor. Akurat kolezanka ktora mieszka kolo szpitala byla a domu i wziela mala do siebie. Chwile poczekalam i przyszla lekarka. Okazalo sie ze z dzieckiem wszystko ok, serce bije 😭 na usg nie widac zadnego zrodla krwawienia/krwiaka. Powiedziala zeby obserwowac (w czwartek i tak mam wizyte u swojej prowadzacej) i troche sie oszczedzac. Nie wiem co to bylo, ale stresu najadlam sie strasznie
♀️35 ♂️35
05.21 - córka
👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)
AMH 0.62 (0.37 w 2024)
Drożność ☑️
starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025
03-05.2025 - 3 IUI ❌
21.08 - start stymulacji (Menopur + Cetrotide)
30.08 - punkcja - 3 🥚
4.09 - transfer 4AA
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 13.4
7 dpt beta 52.5
9 dpt beta 92.7
11 dpt 264.5
14 dpt 877.8 prog 83.16
16 dpt 2075.3
19 dpt 4740
22 dpt 10222
27 dpt 27245 prog 66.8
7w0d - CRL 1 cm, ❤️ 140/min
7w5d - CRL, 1.43 cm, ❤️ 158/min -
Scandi-B wrote:Ja właśnie z synkiem też robiłam USG prenatalne w Polsce, głównie dlatego, że jeszcze te parę lat temu pierwsze (i jedyne w przypadku standardowej ciąży) USG oferowane w opiece zdrowotnej było dopiero w 20 tyg. My lecieliśmy wtedy na święta wielkanocne do mojej rodziny i po prostu zapisałam się „na pałę” tam gdzie znalazłam termin zaraz przed świętami. Ale dobrze trafiłam. Lekarz faktycznie dużo mówil podczas badania o tym co mierzy i tłumaczył co widać na ekranie.
W tej ciąży jeszcze nie wiem, muszę się rozeznać w temacie. Teraz już wiem „z czym to się je” no i moja znajomość języka też już jest biegła w porównaniu z poprzednią ciążą, wiec mam mniejszą presję. Ale polecam jak masz możliwość 🙌
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa i zrozumienie 😊💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
9/7tydz.
Fiolek100 wrote:Jezu dziewczyny, ale mialam stresujace popoludnie 😭 podczas odbioru corki z pkola nagle poczylam, ze cos leci.. mialam czarna bielizne ale zobaczylam na rece krew.. od razu corka do fury i kierunek sor. Akurat kolezanka ktora mieszka kolo szpitala byla a domu i wziela mala do siebie. Chwile poczekalam i przyszla lekarka. Okazalo sie ze z dzieckiem wszystko ok, serce bije 😭 na usg nie widac zadnego zrodla krwawienia/krwiaka. Powiedziala zeby obserwowac (w czwartek i tak mam wizyte u swojej prowadzacej) i troche sie oszczedzac. Nie wiem co to bylo, ale stresu najadlam sie strasznie

O nie.. znow stres
-
Fiolek100 wrote:Jezu dziewczyny, ale mialam stresujace popoludnie 😭 podczas odbioru corki z pkola nagle poczylam, ze cos leci.. mialam czarna bielizne ale zobaczylam na rece krew.. od razu corka do fury i kierunek sor. Akurat kolezanka ktora mieszka kolo szpitala byla a domu i wziela mala do siebie. Chwile poczekalam i przyszla lekarka. Okazalo sie ze z dzieckiem wszystko ok, serce bije 😭 na usg nie widac zadnego zrodla krwawienia/krwiaka. Powiedziala zeby obserwowac (w czwartek i tak mam wizyte u swojej prowadzacej) i troche sie oszczedzac. Nie wiem co to bylo, ale stresu najadlam sie strasznie

O matko to się najadłaś strachu i stresu…ale koniec końców dobrze że wszystko sprawdziłaś i jest dobrze 😘💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
9/7tydz.
Ssilvia wrote:ja dolaczam do grona zestresowanych dziewczyn. Po jutrze mam drugie USG i tez się czuje jakbym szla na wyrok. Objawy mam dużo słabsze w ostatnich dniach i ogromny niepokój. Do tej pory starałam się o tym nie myśleć, ale czym bliżej, tym trudniej mi się skupić.
Teraz i ja będę myśleć o Twojej wizycie z niecierpliwością🤗
Ssilvia lubi tę wiadomość
💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
9/7tydz.
A_nulka wrote:A czy któraś z Was idzie na badanie prenatalne tylko na NFZ? Niby moja ginekolog napisała mi listę lekarzy, do których mam się umówić w tym szpitalu, bo nie chciała, żebym szła do kogoś przypadkowego, ale jak teraz Was czytam to zaczęłam się stresować czy nie lepiej byłoby iść też prywatnie… albo zamiast iść drugi raz prywatnie to może lepiej zrobić ten test typu Nifty czy Panorama? Już sama nie wiem co robić, im bliżej daty tej wizyty tym bardziej mi wjeżdża panika, bo to jednak ważny etap 🙈
Ja idę na prenatalne tylko na NFZ do lekarza z polecenia mojego ginekologa. Pracują razem w jednym szpitalu. Tam też będę robiła badania z krwi również na NFZ + jedno płatne.
A_nulka, anilewe lubią tę wiadomość