🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ok, to wstrzymam się z badaniem, zapytam lekarza w środę ❤️😊IT_Girl wrote:Zazwyczaj piszą od 2-4 godzin po posiłku może się zdarzyć. Może faktycznie tylko zbyt długa przerwa między posiłkami, ale warto zapytać lekarza 😉
-
zosiasamosia wrote:Ja dziś mam dzień "lepiej nie podchodź"
Tak mnie wszystko wkurza, że mam ochotę iść na L4 i już się więcej nie użerać z ludźmi
Mam dziś tą samo ochotę 🫢😂
zosiasamosia lubi tę wiadomość
-
Ja bym chciała pracować ile dam radę. Ale zobaczę co będzie mówił lekarz i jak się będę czuła. Nic na siłę 😉-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Karpatka95 wrote:Dziewczyny co ile badacie glukozę na czczo? Na każdą wizytę? Ja badałam już 3x i za każdym razem było 78-84. Teraz nie planowałam badać przed środową wizytą. Ale wczoraj robiąc kolację nagle zrobiło mi się słabo, gorąco, straciłam siłę w nogach, a ręce zaczęły mi się okropnie trząść i pocić. Od razu się położyłam, a mąż przyniósł mi czekoladę i po 15 min przeszło 🫣. Nie jadłam wtedy 3-4h. Dziś podobna sytuacja. Zjadłam śniadanie o 8, o 12 poszłam z psem i na spacerze zaczęło robić mi się słabo, od razu wróciłam do domu i zjadłam płatki z mlekiem i jest lepiej. Czy to może być cukrzyca? 🤔 Czy po prostu za długie przerwy między posiłkami? Skoczę jutro na pobranie krwi, choć tak mi się nie chce. Lab otwarty od 7:30, nie lubię być tak długo na czczo bo od razy łapią mnie mdłości 😢
Ja badałam póki co tylko raz i była w normie, ale mam podobne objawy. Z domu nie ruszam się bez jakiejś przekąski w torebce, bo momentalnie potrafi mi się zrobić słabo i niedobrze, jak zjem to jest lepiej.
Muszę chyba zacząć zapisywać o co zapytać lekarza, bo w stresie zawsze o 3/4 spraw zapominam, zwłaszcza, że najpierw lekarz zbiera wywiad a potem dopiero robi usg, wolałabym na odwrót 🙈 daj znać co powie Ci lekarz w środę 😊
Co do bólu głowy to 2 tyg temu miałam potworną migrenę z aurą, mroczki przed oczami, lewa dłoń mi zdrętwiała, aż się przestraszyłam, ale przeszło na szczęście i od tamtej pory mam spokój. Bardziej czuję się jakbym jakąś mgłę mózgową miała. Zauważyłam, że jak dużo piję to czuję się nieco lepiej, chociaż i tak dalej chodzę taka przymulona i bez energii.
Powodzenia dla wszystkich mających wizyty w tym tygodniu 💕
Karpatka95 lubi tę wiadomość
-
W poprzedniej ciąży miał w 1. Trymestrze bóle głowy i mój lekarz mówił, że migreny często się zdarzają w ciąży.
-
Hej dziewczyny ja po USG już😁 słyszałam serduszko 😁♥️maleństwo ma 4 cm😁krwiak już jest o pół centymetra mniejszy więc się wchłania i on już się nie napełni krwią. Póki co mam brać leki które brałam utrogestan i dupka. Także wszystko dobrze i Pani doktor powiedziała że już wchodze w 12 TC więc powoli mogę odetchnąć. A że moja gin mnie bardzo lubi to dostałam prezent od niej 🤣 glukometr ☹️śmiałam się żeby mnie nie lubiła 😛wrr
Nicole123, zosiasamosia, Kassialka, Ania 93, A_nulka, Laurelli, AniaiX, Agat99, Kaśik, Karpatka95, Ssilvia, kitka_, Cavarathiel, Scandi-B, KurtynaMileczenia, Lila777, Fox lubią tę wiadomość
-
Monika33 w końcu coś pozytywnego u Ciebie:) czyli teraz już do maja same pozytywne nowiny 🥰
Gratulacje. Cieszę się razem z Tobą
Na kogo jeszcze dziś czekamy?
Monika33 lubi tę wiadomość
-
Monika33 wrote:Hej dziewczyny ja po USG już😁 słyszałam serduszko 😁♥️maleństwo ma 4 cm😁krwiak już jest o pół centymetra mniejszy więc się wchłania i on już się nie napełni krwią. Póki co mam brać leki które brałam utrogestan i dupka. Także wszystko dobrze i Pani doktor powiedziała że już wchodze w 12 TC więc powoli mogę odetchnąć. A że moja gin mnie bardzo lubi to dostałam prezent od niej 🤣 glukometr ☹️śmiałam się żeby mnie nie lubiła 😛wrr
Cudownie 😍 to już kawał czlowieczka !
Monika33 lubi tę wiadomość
-
No tak się bałam tej wizyty ☹️a tu takie dobre wiadomości były same 😁 dziękuję ♥️ obyś miała rację i do maja spokój 😁zosiasamosia wrote:Monika33 w końcu coś pozytywnego u Ciebie:) czyli teraz już do maja same pozytywne nowiny 🥰
Gratulacje. Cieszę się razem z Tobą
Na kogo jeszcze dziś czekamy? -
Ja też już po wizycie. Wyszła mi dosyć mocna anemia więc dostałam tardyferon 2 x dzienne. Cała reszta w normie. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Badanie prenatalne umówione na 4.11
A_nulka, Laurelli, Agat99, Nicole123, anilewe, Kaśik, Karpatka95, Cavarathiel, kitka_, Wiolami, Scandi-B lubią tę wiadomość
-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- grudzień 2024 ⏸️
25 .08 .2025 ⏸️
Gratulacje dziewczyny dobre nowiny przynosicie dzisiaj 😘🥰
Ja zauważyłam że zdecydowanie mi lepiej jak zjem białko i nie ma skoku takiego cukru, tylko powoli, i mnie wtedy tak nie muli.
Zastanawiam się czy nie lecieć do PL na prenatalne i wtedy nie zrobić odrazu nifty dla swojej spokojnej głowy.
Zawsze to lepiej zrobić prenatalne w ojczystym języku.
Czy lekarz na tym usg tłumaczy wszystko po kolei czy on sobie wszystko notuje w głowie i tylko mówi ok to ok to ok.
I czy te co mają już swoje pociechy, co myślicie jak dwa razy bym miała prenatalne? Czy to może jakoś zaszkodzić?
Bo nie wiem jak tutaj oni się uprą że chcą mieć swoje ?
I tydz po tyg bym miała robione ?
Aha i wyczytałam że na prenatalne prywatnie w PL potrzebuje mimo to skierowania ?
Bo chciałam się umówić online do kliniki na te konkretne badania i to by było odrazu zaznaczone.💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
9/7tydz.
Życie i ciąża za granica 🌍 -
Ja będę szła na prenatalne 2 razy, najpierw prywatnie, a 1.5 tyg później na NFZ. Prywatnie zapisałam się przez internet, nikt nie pyta o skierowanie. Badanie to bardziej szczegółowe USG ze wszystkimi pomiarami więc nie ma możliwości żeby zaszkodziło 😉 jeśli będziesz dzięki temu spokojniejsza i poczujesz się pewniej to wg mnie wartoLaurelli wrote:Gratulacje dziewczyny dobre nowiny przynosicie dzisiaj 😘🥰
Ja zauważyłam że zdecydowanie mi lepiej jak zjem białko i nie ma skoku takiego cukru, tylko powoli, i mnie wtedy tak nie muli.
Zastanawiam się czy nie lecieć do PL na prenatalne i wtedy nie zrobić odrazu nifty dla swojej spokojnej głowy.
Czy lekarz na tym usg tłumaczy wszystko po kolei czy on sobie wszystko notuje w głowie i tylko mówi ok to ok to ok.
I czy te co mają już swoje pociechy, co myślicie jak dwa razy bym miała prenatalne? Czy to może jakoś zaszkodzić?
Aha i wyczytałam że na prenatalne prywatnie w PL potrzebuje mimo to skierowania ?
Bo chciałam się umówić online do kliniki na te konkretne badania i to by było odrazu zaznaczone.
Laurelli lubi tę wiadomość
-
Laurelli wrote:Gratulacje dziewczyny dobre nowiny przynosicie dzisiaj 😘🥰
Bo chciałam się umówić online do kliniki na te konkretne badania i to by było odrazu zaznaczone.
U mnie na prenatalnych lekarz mówił wszystko od razu jak coś zmierzył czy zobaczył. Zachęcał do pytań. Na koniec jeszcze raz wszystko tłumaczył. Ja osobiście na prenatalne wolę iść prywatnie ( słyszałam kilka negatywnych opinii o tych refundowanych i się nie skusze) one też nie kosztują majątku. Skierowania prywatnie nie potrzeba.-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- grudzień 2024 ⏸️
25 .08 .2025 ⏸️
Ja też idę prywatnie na prenatalne, w dodatku mój ginekolog utwierdzil mnie w przekonaniu, że te na NFZ nie sa dobre. Poza tym czytałam opinie i w niektórych miejscach jest nawet tak ze jak na NFZ to badanie szybkie, lekarz sie spieszy a w tym samym miejscu prywatnie juz inaczej 😅
-
No to przekonałyście mnie i zrobię dwa skoro to nic nie szkodzi. Wspomnę o tym położnej i zobaczymy tylko czy powie czy wystarczą wyniki z PL czy chcą mieć swoje.
Zastanawiam się tylko jak będzie wizyta wyglądać jak nie mam przy sobie nic na papierze odnośnie karty ciaży, to tu mają wszystko online.
Czy lekarz będzie coś narzekał? Jak przyjadę i powiem ja jestem w 12 tyg i chce prentalne?
Sorki za tak błahe pytania ale nie wiem jak to teraz wyglada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 17:42
💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
9/7tydz.
Życie i ciąża za granica 🌍 -
Monika33 wrote:Hej dziewczyny ja po USG już😁 słyszałam serduszko 😁♥️maleństwo ma 4 cm😁krwiak już jest o pół centymetra mniejszy więc się wchłania i on już się nie napełni krwią. Póki co mam brać leki które brałam utrogestan i dupka. Także wszystko dobrze i Pani doktor powiedziała że już wchodze w 12 TC więc powoli mogę odetchnąć. A że moja gin mnie bardzo lubi to dostałam prezent od niej 🤣 glukometr ☹️śmiałam się żeby mnie nie lubiła 😛wrr
super wiadomość, gratulacje 😘starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓

-
Laurelli u mnie przed prenatalnymi był wywiad i nie dawałam ani karty ciąży ani innych wyników
Laurelli lubi tę wiadomość
-
ja dolaczam do grona zestresowanych dziewczyn. Po jutrze mam drugie USG i tez się czuje jakbym szla na wyrok. Objawy mam dużo słabsze w ostatnich dniach i ogromny niepokój. Do tej pory starałam się o tym nie myśleć, ale czym bliżej, tym trudniej mi się skupić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 18:45
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️ 2.23 🥹
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️

-
tak jak Karpatka95 pisała, można od 10 tygodnia niby, ale ja też robię dopiero teraz. Właśnie oddałam krew i teraz czekanie na wynik. Niby do 10 dni roboczych, ale najczęściej jest dużo szybciej.Ssilvia wrote:tak, czekam w przyszłym tygodniu w środę będę miałam najważniejsze USG i dopiero potem się okaże. W którym tygodniu wiec poznasz plec robiąc NIPT?
Wiolami Mnie też od paru dni głowa boli, aż nie wiem o co chodzi. Co udaje mi sie pozbyć tego bólu to zaraz wraca.
kitka_ Ja jestem zdania, że nie ma głupich pytań i teściowa pewnie nie miała złych intencji i nie chciała u Ciebie wywołać dyskomfortu. Ale zależy tak naprawdę w jaki sposób zapytała 😉 Odmów i zakop temat za sobą
Ssilvia, kitka_ lubią tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
31👩 33🧔
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ immunologia rozjechana
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12tc+3 - I prenatalne 6.2cm
⏳22.12 II prenatalne