🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
ami_ami wrote:a cholestaza? Wiem, że przy niej można czuć mega swędzenie, zrób może badania w tym kierunku. Tym bardziej, że jest ona niebezpieczna w ciąży.
-
Hej! Ja również proszę o mocne trzymanie kciuków - dzisiaj o 16:00 mam kontrolę, a jutro o 11 prenatalne 👀
Wierzę, że będzie wszystko dobrze, ale i tak stres jest 🫣
Powodzenia dla nas wszystkich! 🥰
EDIT: Właśnie przełożyli mi kontrolę na przyszły tydzień 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:25
Nicole123, Kassialka, Agat99, A_nulka, iiaawaak, Sosenka93, Karpatka95, Lila777, IT_Girl, zosiasamosia, melody92 lubią tę wiadomość
-
Cześć! Chciałabym się z Wami przywitać- na pokładzie z dwoma fasolkami. Podczytuję forum od samego początku, ale nie miałam odwagi powiedzieć cześć. Po wczorajszej wizycie nerwy puściły, z fasolkami wszystko idealnie 😊 Okazało się jednak że kosmówka delikatnie „ z tyłu” się odkleja. Mam nadal brać porga aż do badań prenatalnych. Czy któraś z Was może też się z tym spotkała? Lekarka prowadząca powiedziała, ze nie ma powodu do zmartwień
ZuziaFruzia, Kassialka, Agat99, A_nulka, iiaawaak, Sosenka93, Nicole123, Karpatka95, anilewe, Lila777, IT_Girl, Scandi-B, Tortie, kitka_, zosiasamosia, KurtynaMileczenia, Ssilvia, Fiolek100, Ania 93 lubią tę wiadomość
-
SMka wrote:Cześć! Chciałabym się z Wami przywitać- na pokładzie z dwoma fasolkami. Podczytuję forum od samego początku, ale nie miałam odwagi powiedzieć cześć. Po wczorajszej wizycie nerwy puściły, z fasolkami wszystko idealnie 😊 Okazało się jednak że kosmówka delikatnie „ z tyłu” się odkleja. Mam nadal brać porga aż do badań prenatalnych. Czy któraś z Was może też się z tym spotkała? Lekarka prowadząca powiedziała, ze nie ma powodu do zmartwień
Cudownie ze mamy w grupie bliźniaki! Trzymam kciuki 🥰
Nie słyszałam o kosmowce nic ale skoro lekarz twierdzi ze nie ma powodu do zmartwień to na pewno bedzie wszystko w porządku.
W ktorym tygodniu jestes ?
-
SMka wrote:Cześć! Chciałabym się z Wami przywitać- na pokładzie z dwoma fasolkami. Podczytuję forum od samego początku, ale nie miałam odwagi powiedzieć cześć. Po wczorajszej wizycie nerwy puściły, z fasolkami wszystko idealnie 😊 Okazało się jednak że kosmówka delikatnie „ z tyłu” się odkleja. Mam nadal brać porga aż do badań prenatalnych. Czy któraś z Was może też się z tym spotkała? Lekarka prowadząca powiedziała, ze nie ma powodu do zmartwień
Cześć ! 🤗 -
Sosenka93 wrote:Dziewczyny, a czy któraś ma nadczynność/niedoczynność tarczycy? Byłyście już u endokrynologa?
-
-
My po usg, dzidziek ma 5,8 cm. Lekarz zmierzył przezierność karkową, była kość od noska i nawet szczękę było widać. Przy badaniu bardzo się wiercił, jakieś tam parametry lekarz musiał sprawdzać po kilka razy, ale podsumowanie było, że wszystko super i bardzo ładne dziecko 😄 Próbował sprawdzić płeć, ale nie dało rady.
My z tymi wynikami i z badaniami krwi idziemy dopiero za tydzień do lekarza prowadzącego, ale wydaje mi się, że jak krew ok i usg ok to nie ma opcji, żeby ryzyka wyszły duże.
Badanie całkowicie przezpochwowo, lekarz nawet nie próbował przez brzuch. Dwie pielęgniarki stwierdziły, że to jeszcze za wcześnie na badanie przez brzuch. Chyba co kraj to inne podejście.
Ale obraz był super i znowu się wzruszyliśmy. Mój facet mówi, że słabo mu się zrobiło od stresu w pewnym momencie, bo lekarz chciał coś uchwycić chyba w biciu serduszka i nie mógł, bo bobas się wiercił 😂Agat99, Nicole123, iiaawaak, Karpatka95, Sosenka93, zosiasamosia, A_nulka, Kassialka, Ania 93 lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓
-
SMka wrote:Dziękujemy ☺️ 9w2d
A mnie kilka dni praca pochłonęła i dużo czytania miałam.
Gratulacje dziewczyny za udane wizyty! ❤️ oby tak dalej już tylko pozytywne wieści 😊
Wczoraj moja znajoma urodziła, opowiadała że tak parła, że połamała jakieś podstawki w lozku 🤣 a dziecko wręcz wystrzeliło z niej i położną kopła nogą i okulary jej złamała haha 🤣 i że mąż się bał że oni nie złapią tego dziecka bo tak wyskoczyło 🤣 i tak my się uśmiały 😁 a ona nie wie o mojej ciąży 😊 ale jak się ostatnio nasłuchałam akcji porodowych to jestem przerażona 🙈kitka_ lubi tę wiadomość
-
Sosenka93 wrote:Dziewczyny, a czy któraś ma nadczynność/niedoczynność tarczycy? Byłyście już u endokrynologa?
Hashimoto, ogólnie dostałam wcześniej skierowanie na badania i po pozytywnym teście od razu zrobiłam i byłam na kontroli. Kolejna wizyta, a właściwie teleoparada właśnie dzisiaj i z tego co wiem będę musiała badać TSH co miesiąc. Przy czym po pozytywnym teście miałam 1.8 a teraz 0.5 także nie wiem co mi powie na to 😅 -
Nicole powodzenia dziś!
cześć SMKa!starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
-
Kassialka wrote:Dziewczyny pracujące w biurze, powiedzcie mi w co sie ubieracie? U mnie juz sie z tym problem zrobil i dzis mi sie płakać chciało 😅 spodnie sa za ciasne, mam jedne rozciągliwe i w pracy siedzę w rozpiętych. Jestem szczupła, brzuszek lekko widać ale to wieczorami a i tak czuje ze mi juz ciazy i jest ciasno. Mam dwie sukienki odcięte pod biustem i w sumie one sie sprawdzają ale idzie zima i ciężko bedzie latać w rajstopach. Niestety dresy odpadają 😔
Pracuje w biurze,ale na szczęście mogę też chodzić w leginsach i dłuższych sweterkach.Na chwilę obecną dopinam się w jedne jeansy ,reszta mnie uwiera ,ale ja mam już 3 kg na plusie 😕 czuję się jak balon wzdęta i opuchnięta 🫢 -
-
Bezimienna wrote:Niedoczynność hashimoto, wizyty miałam co dwa tygodnie, teraz co cztery. Miałam zwiększoną zaraz po pozytywne becie i badaniu TSH dawkę leków o 25%, i teraz też mam jeszcze bardziej podniesione. Mam 100 4x w tyg i 3x 125. Mi Endo od razu mówiła że po pozytywnym teście mam się pilnie zgłosić. Mój wynik przed pozytywnym testem był koło 1,5. A potem wskoczył na 3 😅
O rany, to faktycznie skoczyło. Ja sobie kontroluje regularnie i mam 1,4 przy niedoczynności i lekach na stałe. Ale też się umowie 🙂 -
Nicole, kciuki! 👍🍀
Kitka, gratuluję dobrych wieści 💓
SMka, witaj, spokojnej ciąży 🥰
Sosenka, ja mam niedoczynność. Nie byłam u lekarza, ale ja jestem ustabilizowana lekami, zwiększyłam dawkę z 75 na 100 mg zgodnie z zaleceniami z poprzedniej ciąży, wtedy był to dobry poziom i zakładam że teraz też. Właśnie wcześniej endokrynolog mi powiedziała że jak się dowiem że jestem w ciąży to po prostu zwiększyć o ok 30%, więc nie stresuje się tym, ale pewnie niedługo się umówię żeby skontrolować.
Jeśli ty nie zwiększałaś do tej pory to możliwe że będziesz musiała trochę „nadrobić” więc może lepiej żebyś sprawdziła 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:56
kitka_, Ssilvia lubią tę wiadomość
-
coś mnie piecze tam na dole, ale to chyba może być uczulenie na żel od usg... co nie?starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
-
kitka_ wrote:My po usg, dzidziek ma 5,8 cm. Lekarz zmierzył przezierność karkową, była kość od noska i nawet szczękę było widać. Przy badaniu bardzo się wiercił, jakieś tam parametry lekarz musiał sprawdzać po kilka razy, ale podsumowanie było, że wszystko super i bardzo ładne dziecko 😄 Próbował sprawdzić płeć, ale nie dało rady.
My z tymi wynikami i z badaniami krwi idziemy dopiero za tydzień do lekarza prowadzącego, ale wydaje mi się, że jak krew ok i usg ok to nie ma opcji, żeby ryzyka wyszły duże.
Badanie całkowicie przezpochwowo, lekarz nawet nie próbował przez brzuch. Dwie pielęgniarki stwierdziły, że to jeszcze za wcześnie na badanie przez brzuch. Chyba co kraj to inne podejście.
Ale obraz był super i znowu się wzruszyliśmy. Mój facet mówi, że słabo mu się zrobiło od stresu w pewnym momencie, bo lekarz chciał coś uchwycić chyba w biciu serduszka i nie mógł, bo bobas się wiercił 😂
Cudownie 🥰kitka_ lubi tę wiadomość