🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczywiście 🤓W sierpniu 2024 29%. Od marca tego roku wjechała ashwaganda, selen, cynk, magnez. W kwietniu ciąża naturalna, zakończona poronieniem (biorąc pod uwagę cykl spermatogenezy, ten szczęśliwy plemnik był sprzed suplementacji). W czerwcu, już po poronieniu, fragmentacja spadła na 14%😊 Jeśli to ma znaczenie, przy pierwszym badaniu mąż miał 3,5 dnia sex-abstynencji, przy drugim- 2.Firest wrote:Anilewe, jak wysoką fragmentację mieliście podczas starań, jeśli można zapytać?
Ten temat również nas dotyczy, mieliśmy tragiczne parametry i bezwzględne skierowanie na in vitro, zarówno z czynników męskich i żeńskich. Ale dalej wierzyliśmy, że w końcu musi się udać i mimo uszkodzenia DNA plemników mamy cud naturalsa❤️ Wy również?
Firest lubi tę wiadomość
-
To wspaniale, że się udało💪 My po roku suplementacji wszystkich antyoksydantów świata i trzymania ścisłej diety zbiliśmy z 39% na 19% - niby to też jeszcze poza normą, ale udało się i pewnego dnia znalazł się jeden sprytny żołnierz🫶anilewe wrote:Oczywiście 🤓W sierpniu 2024 29%. Od marca tego roku wjechała ashwaganda, selen, cynk, magnez. W kwietniu ciąża naturalna, zakończona poronieniem (biorąc pod uwagę cykl spermatogenezy, ten szczęśliwy plemnik był sprzed suplementacji). W czerwcu, już po poronieniu, fragmentacja spadła na 14%😊 Jeśli to ma znaczenie, przy pierwszym badaniu mąż miał 3,5 dnia sex-abstynencji, przy drugim- 2.
Kassialka, anilewe lubią tę wiadomość
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Dziewczyny pracujące w biurze, powiedzcie mi w co sie ubieracie? U mnie juz sie z tym problem zrobil i dzis mi sie płakać chciało 😅 spodnie sa za ciasne, mam jedne rozciągliwe i w pracy siedzę w rozpiętych. Jestem szczupła, brzuszek lekko widać ale to wieczorami a i tak czuje ze mi juz ciazy i jest ciasno. Mam dwie sukienki odcięte pod biustem i w sumie one sie sprawdzają ale idzie zima i ciężko bedzie latać w rajstopach. Niestety dresy odpadają 😔
-
A grubsze leginsy i dluższe sweterki? Ja pracuję w biurze ale takim beż dress codu na szczęście i tak będę chodzić, teraz jeszcze dopinam się w jeansy ale i tak czasem chodzę w leginsach. Sukienki też mam z gumką w pasie, a na dole falbanki więc przykryją mały brzuszek 😉Kassialka wrote:Dziewczyny pracujące w biurze, powiedzcie mi w co sie ubieracie? U mnie juz sie z tym problem zrobil i dzis mi sie płakać chciało 😅 spodnie sa za ciasne, mam jedne rozciągliwe i w pracy siedzę w rozpiętych. Jestem szczupła, brzuszek lekko widać ale to wieczorami a i tak czuje ze mi juz ciazy i jest ciasno. Mam dwie sukienki odcięte pod biustem i w sumie one sie sprawdzają ale idzie zima i ciężko bedzie latać w rajstopach. Niestety dresy odpadają 😔
-
Jak jeszcze chodziłam do pracy to chodziłam w spodniach tego typu:Kassialka wrote:Dziewczyny pracujące w biurze, powiedzcie mi w co sie ubieracie? U mnie juz sie z tym problem zrobil i dzis mi sie płakać chciało 😅 spodnie sa za ciasne, mam jedne rozciągliwe i w pracy siedzę w rozpiętych. Jestem szczupła, brzuszek lekko widać ale to wieczorami a i tak czuje ze mi juz ciazy i jest ciasno. Mam dwie sukienki odcięte pod biustem i w sumie one sie sprawdzają ale idzie zima i ciężko bedzie latać w rajstopach. Niestety dresy odpadają 😔
https://www.sinsay.com/pl/pl/668da-99x?utm_source=app_sharing&utm_medium=android&utm_campaign=product_share
Są na gumce, mega rozciągliwe i wygodne. Pasują do cienkich sweterków, które wkładałam do środka, albo jakiś basic top+marynarka. Te z sinsaya akurat są wiskozowe więc są dość cienkie bardziej na lato, ale widziałam po sklepach tego typu spodnie trochę grubsze, a wyglądają całkiem elegancko 😊
Kassialka lubi tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Ja na razie do pracy latam w szerokich jeansach z wysokim stanem. Schudłam 2kg od pozytywnego testu, także na ten moment nic mnie nie uwiera. A co będzie późej - zobaczymy 😬
-
Dziewczyny czy tez macie problem ze skórą?
Ja niby miałam jakies podrażnienie na kosmetyk i dostałam zyrtec , 4 dzień stosowania i nic. Do tego biorę duphaston - czytałam ze moze nasilac swiad .
W nocy sie budze i drapie sie wszędzie, nawilżanie nic nie daje ..
😒 -
A masz krostki na twarzy czy taki uporczliwy świąd? W sierpniu dostałam uczulenia i podrażnienia na kosmetyki z Tołpy, wyglądało jakbym miała wysyp pryszczy pod okiem ale nie swędziało, dostałam lek p. alergiczny i hydrocortisonum - ale jak ze wszystkim w ciąży, potrzeba konsultacji z lekarzem. Zaś miałam okres że co roku we wrześniu całe ciało mnie swędziało (efekt hashimotoAngolek97017 wrote:Dziewczyny czy tez macie problem ze skórą?
Ja niby miałam jakies podrażnienie na kosmetyk i dostałam zyrtec , 4 dzień stosowania i nic. Do tego biorę duphaston - czytałam ze moze nasilac swiad .
😒
) i pomagał zyrtec, dosłownie nie dało się spać przez to.
Na to swędzenie pomagały grube warstwy balsamu nawilżającego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 08:42
Angolek97017 lubi tę wiadomość
-
Kassialka wrote:Dziewczyny pracujące w biurze, powiedzcie mi w co sie ubieracie? U mnie juz sie z tym problem zrobil i dzis mi sie płakać chciało 😅 spodnie sa za ciasne, mam jedne rozciągliwe i w pracy siedzę w rozpiętych. Jestem szczupła, brzuszek lekko widać ale to wieczorami a i tak czuje ze mi juz ciazy i jest ciasno. Mam dwie sukienki odcięte pod biustem i w sumie one sie sprawdzają ale idzie zima i ciężko bedzie latać w rajstopach. Niestety dresy odpadają 😔
Można u was sweterki? Ja zakładam spodnie (niestety już też wjechał rozpięty guzik😅) i do tego koszula, na wierzch szerszy elegancki sweterek ( tak, żeby wystawał kołnierzyk) i dobre jest 😅 -
Ja kupiłam sobie większe "normalne" jeszcze dzinsy , ale poddałam się przy szukaniu sukienek. Macie jakieś sklepy do polecenia właśnie z takimi odciętymi pod biustem ? Na razie nie chcę chodzić w obcisłych takich sweterkowych, bo w pracy nie wszyscy wiedzą i wolałabym na razie luźniejsze sukienki do botków i czarnych rajstop. Jak już znalazłam fajne, szalone dwie sztuki, to oczywiście sam poliester w składzie, a to jest dla nie nie do przejścia. Toleruje max 10% takich "dodatkow"8 lat starań
3 ivf- 5 transferów:
•1 - poronienie zatrzymane 11/8tc - 2021r.
•2 - beta 0
•3 - beta 0
•4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0
•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka- cudzie trwaj
-8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
*23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
*29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
*06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
*10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
*20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
*31.10 - prenatalne 6,23 cm Bobo ☀️- 12+3 - wszystko ok♥️
*5.12 - 200g chłopczyka 🩵 - 17+3
*29.12 - połówkowe
Ciąża z przyczepką leków

-
Moje 70% szafy to Vinted 😵.
Karoo zobacz sobie na Mohito, albo też Sinsay bo oni potrafią mieć bawełniane i wiskozowe ciuszki. Tylko trzeba utrafić na odpowiedni rzut dostawy. Najlepsze rzeczy w Sinsay rozchodzą się w dzień 🤨. -
W Naree mają luźniejsze sukienki z wiskozy, ale niestety są trochę drogie. Na jedną poluje właśnie ale na razie cena mnie powstrzymuje. Może właśnie na vinted coś się trafi.
Czy ja wczoraj pisałam, że już nie mam mdłości? To odwołuje, dzisiaj rano znowu mnie dopadły i to takie mocniejsze 😅
Kaaro90 lubi tę wiadomość
-
Ja na pewno mam dużo wrażliwszą i suchą skórę. Na łydkach wręcz lubi robić się taka "skorupa" i to swędzi.Angolek97017 wrote:Dziewczyny czy tez macie problem ze skórą?
😒
Ja używam Pharmaceris Emotopic Preparat 3w1 Intensywnie Natłuszczający i bardzo mi pomaga.
Pytanie czy to nie problem z tarczycą, albo brak jakiś witamin. Robiłaś może ostatnio badania?👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
22.01 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Bezimienna wrote:A masz krostki na twarzy czy taki uporczliwy świąd? W sierpniu dostałam uczulenia i podrażnienia na kosmetyki z Tołpy, wyglądało jakbym miała wysyp pryszczy pod okiem ale nie swędziało, dostałam lek p. alergiczny i hydrocortisonum - ale jak ze wszystkim w ciąży, potrzeba konsultacji z lekarzem. Zaś miałam okres że co roku we wrześniu całe ciało mnie swędziało (efekt hashimoto
) i pomagał zyrtec, dosłownie nie dało się spać przez to.
Na to swędzenie pomagały grube warstwy balsamu nawilżającego.
Właśnie nie ma zmian , jedynie to co juz rozdrapałam ale swędzi wszystko , oprócz podeszw stóp, dłoni i skóry głowy .. spać się nie da a do tego Córa w łóżku 🫣 -
Karpatka95 wrote:Ja na pewno mam dużo wrażliwszą i suchą skórę. Na łydkach wręcz lubi robić się taka "skorupa" i to swędzi.
Ja używam Pharmaceris Emotopic Preparat 3w1 Intensywnie Natłuszczający i bardzo mi pomaga.
Pytanie czy to nie problem z tarczycą, albo brak jakiś witamin. Robiłaś może ostatnio badania?
Tsh 1.9. Ja smaruje dexerylem do skóry atopowej , dla mojej córki bardzo pomagał a ja i tak się drapie w nocy, w dzień trochę pomaga . Ale jak pod pachami był taki silny odczyn alergiczny to ten zyrtec miał w 3 dni pomóc a tyle tylko że mniej swędzi. Teraz myje się tylko biodermą . Ostatnio zmieniłam żel pod prysznic to go wyrzuciłam i nie wiem .. moze duphaston to nasila , w sumie odkąd zaczęłam go brać jest gorzej .. jeszcze tydzień.. -
Może masz jakieś atopowe zapalenie skóry. W sumie przy ten burzy hormonów mogło Ci się napatoczyć.Angolek97017 wrote:Właśnie nie ma zmian , jedynie to co juz rozdrapałam ale swędzi wszystko , oprócz podeszw stóp, dłoni i skóry głowy .. spać się nie da a do tego Córa w łóżku 🫣
Kup sobie Emolium albo La roche Posay na AZS, ale doczytaj plis składy. Bo totalnie nie pamiętam co jest w środku. -
a cholestaza? Wiem, że przy niej można czuć mega swędzenie, zrób może badania w tym kierunku. Tym bardziej, że jest ona niebezpieczna w ciąży.Angolek97017 wrote:Właśnie nie ma zmian , jedynie to co juz rozdrapałam ale swędzi wszystko , oprócz podeszw stóp, dłoni i skóry głowy .. spać się nie da a do tego Córa w łóżku 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 09:26
-
Cholestaza pojawia się w raczej później ,koniec II trymestru albo III. Podobno zmiany hormonalne mogą wpływać na swędzenie skóry ,wzrost estrogenów npami_ami wrote:a cholestaza? Wiem, że przy niej można czuć mega swędzenie, zrób może badania w tym kierunku. Tym bardziej, że jest ona niebezpieczna w ciąży.🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Ja poproszę dzisiaj o kciuki ,mam prenatalne o 14😱 dobrze że mi ranek szybko leci bo bym umarła ze stresu
Karpatka95, anilewe, Kassialka, Agat99, A_nulka, Sosenka93, Lila777, IT_Girl, Scandi-B, zosiasamosia, Fiolek100 lubią tę wiadomość
🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Mocne kciuki i czekamy na dobre wieści 🙏❤️Nicole123 wrote:Ja poproszę dzisiaj o kciuki ,mam prenatalne o 14😱 dobrze że mi ranek szybko leci bo bym umarła ze stresu👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰