🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
kitka_ wrote:coś mnie piecze tam na dole, ale to chyba może być uczulenie na żel od usg... co nie?
Kitka gratulacje! ❤️ Co do pieczenia po usg to ja zawsze tak mam, ale kolejnego dnia już zwykle przechodzi i wszystko jest ok, ale obserwuj się 😊
SMka cześć! Super, że dołączyłaś 😊
Nicole, trzymam kciuki za wizytę! 💕
Co do tarczycy to ja przed ciążą dostałam konkretne zalecenia, miałam zwiększyć dawkę od zobaczenia II kresek, ale od razu się umówiłam na kontrolę i mam wizyty raz w miesiącu, wraz z badaniem krwikitka_ lubi tę wiadomość
-
dzięki Anulka, niby człowiek wie, że tak może być, a i tak głowa robi swoje
Moja teściowa właśnie nam sprzedała hit... ona widzi po zdjęciu usg, że to chłopiec 😂
lekarz nie widział, ale ona widzi na takim malutkim zdjęciu. Pewnie myśli, że pępowina to pisiorek 😂Angolek97017, Monika33, A_nulka, zosiasamosia lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓
-
Angolek97017 wrote:Dziewczyny czy tez macie problem ze skórą?
Ja niby miałam jakies podrażnienie na kosmetyk i dostałam zyrtec , 4 dzień stosowania i nic. Do tego biorę duphaston - czytałam ze moze nasilac swiad .
W nocy sie budze i drapie sie wszędzie, nawilżanie nic nie daje ..
😒
U mnie pomaga bardzo częsta zmiana pościeli. Domyślam się że mam jakąś alergię na roztocza. Bo świeżo po zmianie pościeli śpię spokojnie a po 3-4 dniach już się kręcę i drapie. No i zmieniam pościel 2x w tygodniu i na prawdę pomaga. Oczywiście 100% bawełna. Też spanie w zimnie pomaga - jak jest za ciepło to też mnie wszystko zaczyna swędzieć.
Miałam niedobory B12 to świąd byl nasilony. Przy regularnej suplementacji spada. Mam taki problem od kilku lat, badania wątroby, trzustki wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:50
Angolek97017 lubi tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️ 2.23 🥹
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
-
Ssilvia wrote:U mnie pomaga bardzo częsta zmiana pościeli. Domyślam się że mam jakąś alergię na roztocza. Bo świeżo po zmianie pościeli śpię spokojnie a po 3-4 dniach już się kręcę i drapie. No i zmieniam pościel 2x w tygodniu i na prawdę pomaga. Oczywiście 100% bawełna. Też spanie w zimnie pomaga - jak jest za ciepło to też mnie wszystko zaczyna swędzieć.
Miałam niedobory B12 to świąd byl nasilony. Przy regularnej suplementacji spada. Mam taki problem od kilku lat, badania wątroby, trzustki wszystko ok.
Tego nie badałam moze poproszę o skierowanie . Zawsze miałam jakies lekkie podrażnienia, alergie ale zdiagnozowane nigdy nie bylo . Balsamy dla alergików sie sprawdzały. Ale czytałam ze duphaston tez moze to nasilać. Ja dostałam tylko na 10 dni ale bez badania obecnego poziomu -
Hej dziewczyny ja jutro mam prenatalne około 12 ale na bank będzie opóźnienie 2 h -3h standardowo. Bardzo się stresuję ☹️moja mama jeszcze dziś do mnie że była u niej kobitka i jej siostra miała prenatalne i okazało się że dziecko ma torbiele w głowie i teraz drugie miała i że się zmniejszyły ale nadal są. No mówię do mamy dzięki wielkie bo jutro jadę to dziś na zawał mogę zejść. No tak mnie pocieszyła. Oj ta moja mama☹️
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Melduję, że przyszły wyniki Nifty Pro. Pobranie w piątek, dzisiaj wyniki.
Wszystkie ryzyka niskie, nie wykryto zaburzeń i na ponad 99% chłopiec.Monika33, IT_Girl, A_nulka, Agat99, Nicole123, Kassialka, ami_ami, Sosenka93, Karpatka95, Ania 93, Dalia, ZuziaFruzia, Wiolami, kitka_, Scandi-B, zosiasamosia, anilewe, iiaawaak lubią tę wiadomość
-
Ja już po 😁na szczęście wszystko po USG wygląda dobrze , nosek widać ❤️ dzidzia ma już 5,88 cm ☺️płci pani dr nie była w stanie zobaczyć ,bardzo ruchliwy był dzisiaj bobas
Kolejne badanie 29.12 ,trochę na ostatnią chwilę ,ale niestety na okres przedświąteczny mnie nie ma i inaczej nie mogłam się umówić 😣
Daje znać że usg miałam przezpochwowe i przez brzuch i miałam pusty pęcherz ☺️Tortie, Sosenka93, IT_Girl, Ania 93, Agat99, A_nulka, Scandi-B, zosiasamosia lubią tę wiadomość
🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️
-
Super dziewczyny gratulacje po wizytach.
Ja mam jutro rano, czuję się dziś fatalnie. Głowa mnie boli i jestem do niczego. O 16 muszę pojechać po synka do przedszkola. Nie wiem czy nie poproszę o tydzień zwolnienia...Kassialka lubi tę wiadomość
-
Cieszę się razem z Wami, że wszystko dobrze po wizytach 😊
U mnie dzisiaj też ból głowy, właściwie to już od wczoraj. Koło południa zażyłam tabletkę przeciwbólową, bo nie zanosiło sie na poprawę.
Dziewczyny czy u was też uwidacznia się zaokrąglony brzuch od pępka do spojenia? Nie wiem czy tak miałam już wcześniej a dopiero teraz zaczęłam zwracać uwagę czy faktycznie brzuszek się zaokrąglił. Raczej należę do szczupłych osób, ale brzuszek jakiś tam zawsze był. Waga bez zmian. U mnie dzisiaj 11+4.
We wtorek prenatalne 🤗 -
Monika33 wrote:Hej dziewczyny ja jutro mam prenatalne około 12 ale na bank będzie opóźnienie 2 h -3h standardowo. Bardzo się stresuję ☹️moja mama jeszcze dziś do mnie że była u niej kobitka i jej siostra miała prenatalne i okazało się że dziecko ma torbiele w głowie i teraz drugie miała i że się zmniejszyły ale nadal są. No mówię do mamy dzięki wielkie bo jutro jadę to dziś na zawał mogę zejść. No tak mnie pocieszyła. Oj ta moja mama☹️
Wpuszczaj takie wiadomości jednym uchem i wypuszczaj drugim. Nie jesteśmy w stanie przetwarzać i przyjmować wszystkie wiadomości które do nas docierają. Przy czym 99% nigdy się nie zdarza albo jest niesprawdzona.Monika33 lubi tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️ 2.23 🥹
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
-
A u mnie dzisiaj spore wymioty... Musiałam wyjść w trakcie zajęć które prowadziłam. Jeśli mi się nie poprawi w poniedziałek na wizycie poproszę o L4 do czasu aż objawy trochę się zmniejszą. Teraz od powrotu do domu znowu były wymioty i leżę. Nic nie przełknę co pewnie nie pomaga-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Nika98 wrote:Cieszę się razem z Wami, że wszystko dobrze po wizytach 😊
U mnie dzisiaj też ból głowy, właściwie to już od wczoraj. Koło południa zażyłam tabletkę przeciwbólową, bo nie zanosiło sie na poprawę.
Dziewczyny czy u was też uwidacznia się zaokrąglony brzuch od pępka do spojenia? Nie wiem czy tak miałam już wcześniej a dopiero teraz zaczęłam zwracać uwagę czy faktycznie brzuszek się zaokrąglił. Raczej należę do szczupłych osób, ale brzuszek jakiś tam zawsze był. Waga bez zmian. U mnie dzisiaj 11+4.
We wtorek prenatalne 🤗
U mnie 11+4 , waga 61kg bez zmian i 176cm wzrostu. Mam tak samo. Jest zaokrąglony. Co prawda rano po nocy zwykle mniejszy ale juz pod wieczór mąż zaczął mna chodzi i mowi "grubasku" 😅 -
ami_ami wrote:Super dziewczyny gratulacje po wizytach.
Ja mam jutro rano, czuję się dziś fatalnie. Głowa mnie boli i jestem do niczego. O 16 muszę pojechać po synka do przedszkola. Nie wiem czy nie poproszę o tydzień zwolnienia...
Ja też dzis kiepsko,głowa mi pęka i jest mi niedobrze Uli zgaga męczy ,wróciłam z pracy godzinę temu zjadłam i leżę,a jeszcze dziś mamy stolarza umówionego 🫣
Też zastanawiam się na L4 ,nie wiem ale mam wrażenie że od komputera i miliona telefonów ta głowa mnie od kilku dnia boli .Zrobiłam się jakaś taka wrażliwa na dźwięki,światło po powrocie z pracy nie mam totalnie na nic siły. -
Wiolami wrote:Ja też dzis kiepsko,głowa mi pęka i jest mi niedobrze Uli zgaga męczy ,wróciłam z pracy godzinę temu zjadłam i leżę,a jeszcze dziś mamy stolarza umówionego 🫣
Też zastanawiam się na L4 ,nie wiem ale mam wrażenie że od komputera i miliona telefonów ta głowa mnie od kilku dnia boli .Zrobiłam się jakaś taka wrażliwa na dźwięki,światło po powrocie z pracy nie mam totalnie na nic siły. -
Dziewczyny gratulacje z pozytywnych wieści na wizytach 🥰
Ja wymiękam, mam dziś kulminację objawów przeziębienia. Na szczęście bez gorączki ale i tak czuję się fatalnie. Zrobiłam test combo i wszystko negatywne. No i zrobiłam się tak na maksa płaczliwa że o wszystko dziś ryczę, czy coś smutnego, czy wesołego, wzruszającego noo o wszystko 😭
Także pewnie będzie mnie mniej na forum, bo jednak głowa pęka od patrzenia na ekrany 😢 -
Lila777 wrote:Witaj ! Gratulacje za podwójne Haribo 😊❤️ ale super! To Twoja pierwsz ciąża?
A mnie kilka dni praca pochłonęła i dużo czytania miałam.
Gratulacje dziewczyny za udane wizyty! ❤️ oby tak dalej już tylko pozytywne wieści 😊
Wczoraj moja znajoma urodziła, opowiadała że tak parła, że połamała jakieś podstawki w lozku 🤣 a dziecko wręcz wystrzeliło z niej i położną kopła nogą i okulary jej złamała haha 🤣 i że mąż się bał że oni nie złapią tego dziecka bo tak wyskoczyło 🤣 i tak my się uśmiały 😁 a ona nie wie o mojej ciąży 😊 ale jak się ostatnio nasłuchałam akcji porodowych to jestem przerażona 🙈
Tak, tak. Pierwsza ciąża 😀
-
czytam, że dzisiaj jakaś fala bólów głowy, przeziębień, powrotów mdłosci. Współczuję 🫂
u mnie raczej oki, trochę zmęczenie, ale takie lekkie
Nicole już masz termin nast. badań?! to może też już muszę się umawiać, bo rzeczywiście to będzie taki termin świąteczny, może być ciężko z terminamistarania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓
-
kitka_ wrote:
Nicole już masz termin nast. badań?! to może też już muszę się umawiać, bo rzeczywiście to będzie taki termin świąteczny, może być ciężko z terminamikitka_ lubi tę wiadomość
🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️
-
Nika98 wrote:Dziewczyny czy u was też uwidacznia się zaokrąglony brzuch od pępka do spojenia? Nie wiem czy tak miałam już wcześniej a dopiero teraz zaczęłam zwracać uwagę czy faktycznie brzuszek się zaokrąglił. Raczej należę do szczupłych osób, ale brzuszek jakiś tam zawsze był. Waga bez zmian. U mnie dzisiaj 11+4.
U mnie brzuch był płaski, a kilka dni temu nagle się zrobiło wypukłe podbrzusze.