X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
Odpowiedz

🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼

Oceń ten wątek:
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatka95 wrote:
    Ja kupiłam za niecałą stówę jakąś długą puchową kurtkę z sinsay w większym rozmiarze. Była tania więc nie będzie mi żal, pewnie i tak po sezonie będzie do wywalenia. Mam w niej jeszcze sporo miejsca. Nie mam pewności czy wystarczy na potem, będę kombinować jak zabraknie miejsca 😅 zresztą ja teraz chodzę głównie na spacery z psem, a wtedy preferuje styl na menela, bo mój psiak zawsze mi wszystko uwali 🤣

Ja też mam puchową z Sinsaya z zeszłego sezonu, czasem w niej chodziłam, jest w dość luźym kroju i myślę, że teraz idealnie się sprawdzi. Mam też futerko z H&m i spokojnie pomieści większy brzuszek, a jest naprawdę fajne do sukienek. Więc mam nadzieję, że jestem zaopatrzona na całą zimę, tym bardziej że w połowie już planuję L4 a to wiadomo większość wyjść z domu odpadnie 😜

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5 🩷
    05.01 połówkowe 🍀

preg.png
  • Piwonia37 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mieszczę się w swoją kurtkę ale jak przestanę się mieścić to mój plan jest taki, że pójdę do mamy albo do bratowej bo są ode mnie o rozmiar większe i pożyczę na te 2 czy 3 miesiące, na pewno mi nie odmówią 😁

• AniaB93 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moja teściowa i babcia mojego męża do mnie , że w ciąży mam paska nie nosić bo dziecko będzie owinięte pępowiną.
    Miałam na sobie sukienkę przepasaną paskiem. Powiedziałam , że to są zabobony to później z 4 razy słyszałam żebym nie zakładała paska ….😐

I jeszcze kilkanaście razy słyszałam , że przytyłam na buzi i że będę „ gruba” dosłownie takimi słowami. Normalnie aż mnie to wkurzyło . Moja teściowa waży ze 120kg i mówi do mnie , że będę gruba…
    Wczoraj też moja szwagierka kilka razy powtórzyła , że na bank będzie dziewczynka bo przytyłam na twarzy i mi się rysy zmieniły i ona to widzi.

Po prostu świetnie się słucha takich rzeczy, zwłaszcza że człowiek nie do końca się świetnie czuję w swoim ciele z tymi wszystkimi zachodzącymi zmianami.

👱‍♀️32 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, problemy immunologiczne
    👉Przeciwciała przeciw plemnikowe 𝐨𝐛𝐞𝐜𝐧𝐞

☘️Starania od 𝐬𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟎 r.
    IUI - 03.2023r. ❌
    PUNKCJA - 24 jajeczka ➡️14 komórek ➡️13 zarodków 5️⃣ dniowych .
    1️⃣❄️IVF - 28.08.2024 r. ❌
    2️⃣❄️IVF - 25.09.2024 r. ⏸️- 9 tc.💔
    3️⃣❄️IVF - 17.02.2025r. BETA HCG👉8dpt -38, 10dpt -31⬇️❌
    4️⃣❄️IVF - 10.06.2025r. - ❌
    5️⃣❄️IVF - 11.08.2025 r. - ❌
    6️⃣❄️IVF - 11.09.2025 - 8dpt - 68mIU/ml, 11dpt- 188mIU/ml, 13dpt - 423 mIU/ml
    27dpt- jest ❤️

📅Histeroskopia , konsultacja z immunologiem
    💊SMOFLIPID, accofil, encorton, clexane, acard

preg.png
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaB93 wrote:
    Dzisiaj moja teściowa i babcia mojego męża do mnie , że w ciąży mam paska nie nosić bo dziecko będzie owinięte pępowiną.
    Miałam na sobie sukienkę przepasaną paskiem. Powiedziałam , że to są zabobony to później z 4 razy słyszałam żebym nie zakładała paska ….😐

I jeszcze kilkanaście razy słyszałam , że przytyłam na buzi i że będę „ gruba” dosłownie takimi słowami. Normalnie aż mnie to wkurzyło . Moja teściowa waży ze 120kg i mówi do mnie , że będę gruba…
    Wczoraj też moja szwagierka kilka razy powtórzyła , że na bank będzie dziewczynka bo przytyłam na twarzy i mi się rysy zmieniły i ona to widzi.

Po prostu świetnie się słucha takich rzeczy, zwłaszcza że człowiek nie do końca się świetnie czuję w swoim ciele z tymi wszystkimi zachodzącymi zmianami.

One leczą tym kompleksy, same nie sa idealne wiec wbiją szpilkę komuś. To takie typowe, zadbana kobieta Ci tego nie powie a taka bedzie oceniać. Tym sie nie przejmuj, jesteś w ciazy i cialo sie zmienia.
    Trzeba chodzić z glowa podniesiona do góry, jesli będziesz to zlewać nie beda miały satysfakcji 😊
    Tak samo jak olewaj te wiejskie zabobony 😀

Moja teściowa ma okropny charakter, dzis zapytała skąd macie tyle pieniędzy że znow gdzieś pojechaliście. "Ch*j cie to interesuje " na koncu języka czeka na odpowiednią sytuację❤️😂

AniaB93 lubi tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm ❤️
    18.12 II prenatalne 🙏
    Luteina, polocard, neoparin 💉

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaB93 wrote:

Też mam okrągłą twarz i kości policzkowe znikły. To progesteron i gromadzenie wody. Normalne, wróci po porodzie.

Też cały czas ktoś komentuje moją wagę albo brzuch ( albo że za mały albo że za duży ) i też tego nie lubię. Moi teściowie też przy kości a za każdym razem pytają ile przybrałam jak rozmawiają z mężem. Obowiązkowe pytanie co tydzień. A jak ktoś próbuje dotykać mój brzuch to w ogóle mnie denerwuje 😂

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • AniaB93 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie to właśnie takie ocenianie bo mam wrażanie, że to takie jakby wbijanie szpilek.
    Co do pieniędzy to teściowa dzisiaj mego męża pytała 3 razy bo nie odpowiedział „ile dostałeś podwyżki”… uwielbiam takie pytania

A co do uwag szwagierki to czekam , bo brzuch mam jakbym się najadła mocno, a szwagierka wygląda jak conajmniej w 5 miesiącu ciąży u ma dosłownie taki wypukły okrągły brzuch a nie ze fałdki . I jak mi coś znowu powie to stanę i powiem jej” że w końcu mam taki brzuch jak ona” ( a ciągle mam mniejszy)

👱‍♀️32 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, problemy immunologiczne

IUI - 03.2023r. ❌
    27dpt- jest ❤️

preg.png
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w sumie jestem taka szczęśliwa, że jestem w ciąży, że kompletnie nie zwracam uwagi na te wszystkie komentarze. Jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam. Liczy się dla mnie tylko opinia lekarza prowadzącego, jeżeli on uważa, że wszystko jest ok a ja się dobrze czuję to całą resztą się nie przejmuję.

Niestety, ale takie docinki świadczą o braku empatii i kompletnie bym braku wyczucia. Nie daj sobie tym popsuć humoru.

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • AniaB93 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że powinnam nie dać sobie popsuć humoru, jednak to co wiem , a co czuje to dwie różne rzeczy. Kiedyś miałam duże zaburzenia odżywiania , ciągle dążyłam do perfekcji … Aż za bardzo bałam się przekroczyć jakąś wage. Nigdy do osób grubych, otyłych nie należałam. Zawsze o siebie dbałam i o to co jem. Po tonach leków od początku roku, nie zmieniając za dużo w dotychczasowym żywieniu i aktywności , doszło 2 kg. Jednak myślę że właśnie ciągłe branie progesteronu, zastrzyki, sterydy … to wszystko jakis wpływ miało.
    Aktualnie mam ok 2,5 kg na plusie od początku ciąży. I dlatego tym bardziej mnie to wkurza , że teraz w okresie ciąży jest komentowana moja waga i czuję , że ostatnio mam lekkie humorki i więcej rzeczy mnie dotyka, więc takie tykanie mojej wagi , wkurza mnie i zostaje mi w głowie... Wiem , że nie powinno bo ważniejsze rzeczy dzieją się w moim ciele ale tak po prostu później się źle czuję…

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:33

IUI - 03.2023r. ❌
    27dpt- jest ❤️

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaB93 wrote:

Przykro mi, że musisz słuchać takich tekstów 🫂 wiem jak to jest bo moja mama całe moje życie lubiła robić mi docinki na temat mojego wyglądu/wagi. Skończyły się jak jej powiedziałam wprost, że jeśli jeszcze raz coś takiego powie to więcej się nie zobaczymy 🙂. Mówiłam bardzo poważnie, więc wzięła sobie to do serca i od tego czasu mam spokój.
    Z moją teściową też się nie cackam i wprost mówię jak coś mi nie pasuje. Ona akurat mocno sobie nagrabiła u nas, więc teraz nie mam żadnych oporów, żeby powiedzieć jej co myślę.

Ale np z babcią mojego męża już tak nie mam. Wczoraj powiedzieliśmy że spodziewamy się synka i oczywiście była przeszczęśliwa. Ale temat wagi się pojawił. Szczerze to po prostu z dumą powiedziałam że tak już urosłam, wstałam i zademonstrowałam zadowolona mój brzuszek 😅
    Tak długo czekałam na mój brzuszek, że jestem szczęśliwa że go mam i z dumą będę go prezentować. I mam gdzieś nadmiarowe kilogramy. To jest tarcza dla dzidziusia 🥰❤️

AniaB93 lubi tę wiadomość

👩 30, 👨30

05/2024 cp
    07/2024 cb
    01/2025 cb
    02/2025 cb
    05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
    17.11 128g Synka 🩵
    16.12 USG 🙏
    30.12 Prenatalne 🙏

preg.png
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za wredne baby, brak słów.. oczywiście nie można tego brać do siebie, nikt nie powinien komentować wyglądu kobiety w ciąży.. Często nie ma przecież wpływu na to ile przytyje i czy zaokrągli się na twarzy czy w biodrach. Naprawdę współczuję takiego otoczenia.

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5 🩷
    05.01 połówkowe 🍀

preg.png
  • Cavarathiel Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za cięty język i zawsze mówię szczere i to co myślę. Może dlatego nikt mi żadnych docinek i komentarzy o wadze nie robi 🙈
    Ale ja Wam zazdroszczę tych brzuszków i ładnej figury 😍 Mnie to nie dość, że wywaliło w przód to jeszcze zrobiłam się okrutnie szeroka po bokach 😱 No ale żyję nadzieją, że po ciąży szybko zejdzie 😂

Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
    32👩 34🧔
    ◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
    ◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
    ◽ AMH 0,56 (11.24)
    ◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
    + 2DS1, 2DS5, 3DS1
    - 2DS2, 2DS3
    ◽ Adenomioza
    ◽ immunologia rozjechana

📅 11.2024 Bocian Szczecin
    ◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
    20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
    24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌

◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
    22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
    13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
    5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
    18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
    22.10 12tc+3 - I prenatalne 6,2cm
    ⏳22.12 II prenatalne
    preg.png
‹‹ 217 218 219 220 221
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ