🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Karpatka95 wrote:Ja kupiłam za niecałą stówę jakąś długą puchową kurtkę z sinsay w większym rozmiarze. Była tania więc nie będzie mi żal, pewnie i tak po sezonie będzie do wywalenia. Mam w niej jeszcze sporo miejsca. Nie mam pewności czy wystarczy na potem, będę kombinować jak zabraknie miejsca 😅 zresztą ja teraz chodzę głównie na spacery z psem, a wtedy preferuje styl na menela, bo mój psiak zawsze mi wszystko uwali 🤣
Ja też mam puchową z Sinsaya z zeszłego sezonu, czasem w niej chodziłam, jest w dość luźym kroju i myślę, że teraz idealnie się sprawdzi. Mam też futerko z H&m i spokojnie pomieści większy brzuszek, a jest naprawdę fajne do sukienek. Więc mam nadzieję, że jestem zaopatrzona na całą zimę, tym bardziej że w połowie już planuję L4 a to wiadomo większość wyjść z domu odpadnie 😜
-
Dzisiaj moja teściowa i babcia mojego męża do mnie , że w ciąży mam paska nie nosić bo dziecko będzie owinięte pępowiną.
Miałam na sobie sukienkę przepasaną paskiem. Powiedziałam , że to są zabobony to później z 4 razy słyszałam żebym nie zakładała paska ….😐
I jeszcze kilkanaście razy słyszałam , że przytyłam na buzi i że będę „ gruba” dosłownie takimi słowami. Normalnie aż mnie to wkurzyło . Moja teściowa waży ze 120kg i mówi do mnie , że będę gruba…
Wczoraj też moja szwagierka kilka razy powtórzyła , że na bank będzie dziewczynka bo przytyłam na twarzy i mi się rysy zmieniły i ona to widzi.
Po prostu świetnie się słucha takich rzeczy, zwłaszcza że człowiek nie do końca się świetnie czuję w swoim ciele z tymi wszystkimi zachodzącymi zmianami.👱♀️32 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, problemy immunologiczne
👉Przeciwciała przeciw plemnikowe 𝐨𝐛𝐞𝐜𝐧𝐞
☘️Starania od 𝐬𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟎 r.
IUI - 03.2023r. ❌
PUNKCJA - 24 jajeczka ➡️14 komórek ➡️13 zarodków 5️⃣ dniowych .
1️⃣❄️IVF - 28.08.2024 r. ❌
2️⃣❄️IVF - 25.09.2024 r. ⏸️- 9 tc.💔
3️⃣❄️IVF - 17.02.2025r. BETA HCG👉8dpt -38, 10dpt -31⬇️❌
4️⃣❄️IVF - 10.06.2025r. - ❌
5️⃣❄️IVF - 11.08.2025 r. - ❌
6️⃣❄️IVF - 11.09.2025 - 8dpt - 68mIU/ml, 11dpt- 188mIU/ml, 13dpt - 423 mIU/ml
27dpt- jest ❤️
📅Histeroskopia , konsultacja z immunologiem
💊SMOFLIPID, accofil, encorton, clexane, acard

-
AniaB93 wrote:Dzisiaj moja teściowa i babcia mojego męża do mnie , że w ciąży mam paska nie nosić bo dziecko będzie owinięte pępowiną.
Miałam na sobie sukienkę przepasaną paskiem. Powiedziałam , że to są zabobony to później z 4 razy słyszałam żebym nie zakładała paska ….😐
I jeszcze kilkanaście razy słyszałam , że przytyłam na buzi i że będę „ gruba” dosłownie takimi słowami. Normalnie aż mnie to wkurzyło . Moja teściowa waży ze 120kg i mówi do mnie , że będę gruba…
Wczoraj też moja szwagierka kilka razy powtórzyła , że na bank będzie dziewczynka bo przytyłam na twarzy i mi się rysy zmieniły i ona to widzi.
Po prostu świetnie się słucha takich rzeczy, zwłaszcza że człowiek nie do końca się świetnie czuję w swoim ciele z tymi wszystkimi zachodzącymi zmianami.
One leczą tym kompleksy, same nie sa idealne wiec wbiją szpilkę komuś. To takie typowe, zadbana kobieta Ci tego nie powie a taka bedzie oceniać. Tym sie nie przejmuj, jesteś w ciazy i cialo sie zmienia.
Trzeba chodzić z glowa podniesiona do góry, jesli będziesz to zlewać nie beda miały satysfakcji 😊
Tak samo jak olewaj te wiejskie zabobony 😀
Moja teściowa ma okropny charakter, dzis zapytała skąd macie tyle pieniędzy że znow gdzieś pojechaliście. "Ch*j cie to interesuje " na koncu języka czeka na odpowiednią sytuację❤️😂
AniaB93 lubi tę wiadomość
-
AniaB93 wrote:Dzisiaj moja teściowa i babcia mojego męża do mnie , że w ciąży mam paska nie nosić bo dziecko będzie owinięte pępowiną.
Po prostu świetnie się słucha takich rzeczy, zwłaszcza że człowiek nie do końca się świetnie czuję w swoim ciele z tymi wszystkimi zachodzącymi zmianami.
Też mam okrągłą twarz i kości policzkowe znikły. To progesteron i gromadzenie wody. Normalne, wróci po porodzie.
Też cały czas ktoś komentuje moją wagę albo brzuch ( albo że za mały albo że za duży ) i też tego nie lubię. Moi teściowie też przy kości a za każdym razem pytają ile przybrałam jak rozmawiają z mężem. Obowiązkowe pytanie co tydzień. A jak ktoś próbuje dotykać mój brzuch to w ogóle mnie denerwuje 😂✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Wkurza mnie to właśnie takie ocenianie bo mam wrażanie, że to takie jakby wbijanie szpilek.
Co do pieniędzy to teściowa dzisiaj mego męża pytała 3 razy bo nie odpowiedział „ile dostałeś podwyżki”… uwielbiam takie pytania
A co do uwag szwagierki to czekam , bo brzuch mam jakbym się najadła mocno, a szwagierka wygląda jak conajmniej w 5 miesiącu ciąży u ma dosłownie taki wypukły okrągły brzuch a nie ze fałdki . I jak mi coś znowu powie to stanę i powiem jej” że w końcu mam taki brzuch jak ona” ( a ciągle mam mniejszy)👱♀️32 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, problemy immunologiczne
IUI - 03.2023r. ❌
27dpt- jest ❤️

-
Ja to w sumie jestem taka szczęśliwa, że jestem w ciąży, że kompletnie nie zwracam uwagi na te wszystkie komentarze. Jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam. Liczy się dla mnie tylko opinia lekarza prowadzącego, jeżeli on uważa, że wszystko jest ok a ja się dobrze czuję to całą resztą się nie przejmuję.
Niestety, ale takie docinki świadczą o braku empatii i kompletnie bym braku wyczucia. Nie daj sobie tym popsuć humoru.👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Wiem, że powinnam nie dać sobie popsuć humoru, jednak to co wiem , a co czuje to dwie różne rzeczy. Kiedyś miałam duże zaburzenia odżywiania , ciągle dążyłam do perfekcji … Aż za bardzo bałam się przekroczyć jakąś wage. Nigdy do osób grubych, otyłych nie należałam. Zawsze o siebie dbałam i o to co jem. Po tonach leków od początku roku, nie zmieniając za dużo w dotychczasowym żywieniu i aktywności , doszło 2 kg. Jednak myślę że właśnie ciągłe branie progesteronu, zastrzyki, sterydy … to wszystko jakis wpływ miało.
Aktualnie mam ok 2,5 kg na plusie od początku ciąży. I dlatego tym bardziej mnie to wkurza , że teraz w okresie ciąży jest komentowana moja waga i czuję , że ostatnio mam lekkie humorki i więcej rzeczy mnie dotyka, więc takie tykanie mojej wagi , wkurza mnie i zostaje mi w głowie... Wiem , że nie powinno bo ważniejsze rzeczy dzieją się w moim ciele ale tak po prostu później się źle czuję…Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:33
👱♀️32 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, problemy immunologiczne
IUI - 03.2023r. ❌
27dpt- jest ❤️

-
Przykro mi, że musisz słuchać takich tekstów 🫂 wiem jak to jest bo moja mama całe moje życie lubiła robić mi docinki na temat mojego wyglądu/wagi. Skończyły się jak jej powiedziałam wprost, że jeśli jeszcze raz coś takiego powie to więcej się nie zobaczymy 🙂. Mówiłam bardzo poważnie, więc wzięła sobie to do serca i od tego czasu mam spokój.AniaB93 wrote:Dzisiaj moja teściowa i babcia mojego męża do mnie , że w ciąży mam paska nie nosić bo dziecko będzie owinięte pępowiną.
Z moją teściową też się nie cackam i wprost mówię jak coś mi nie pasuje. Ona akurat mocno sobie nagrabiła u nas, więc teraz nie mam żadnych oporów, żeby powiedzieć jej co myślę.
Ale np z babcią mojego męża już tak nie mam. Wczoraj powiedzieliśmy że spodziewamy się synka i oczywiście była przeszczęśliwa. Ale temat wagi się pojawił. Szczerze to po prostu z dumą powiedziałam że tak już urosłam, wstałam i zademonstrowałam zadowolona mój brzuszek 😅
Tak długo czekałam na mój brzuszek, że jestem szczęśliwa że go mam i z dumą będę go prezentować. I mam gdzieś nadmiarowe kilogramy. To jest tarcza dla dzidziusia 🥰❤️
AniaB93 lubi tę wiadomość
👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
17.11 128g Synka 🩵
16.12 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Co za wredne baby, brak słów.. oczywiście nie można tego brać do siebie, nikt nie powinien komentować wyglądu kobiety w ciąży.. Często nie ma przecież wpływu na to ile przytyje i czy zaokrągli się na twarzy czy w biodrach. Naprawdę współczuję takiego otoczenia.
-
Ja mam za cięty język i zawsze mówię szczere i to co myślę. Może dlatego nikt mi żadnych docinek i komentarzy o wadze nie robi 🙈
Ale ja Wam zazdroszczę tych brzuszków i ładnej figury 😍 Mnie to nie dość, że wywaliło w przód to jeszcze zrobiłam się okrutnie szeroka po bokach 😱 No ale żyję nadzieją, że po ciąży szybko zejdzie 😂Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ immunologia rozjechana
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12tc+3 - I prenatalne 6,2cm
⏳22.12 II prenatalne

-