🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika, jesteś niesamowitą i silną kobietą🫡 Po tylu historiach podziwiam Twoją nieskończoną cierpliwość do tego pana, bo prawidłowej funkcji Męża, żeby go tak czule nazwać, to niestety nie spełnia😥Monika33 wrote:Hej dziewczyny dopiero pisze bo od rana ginekolog, szybko szykowanie dzieci, mała zastrzyk miała jeszcze i musiałam w biegu z domu wyjść bo z mężem to trójkę dzieci ogarnąć musiałam 😂potem impreza bo 40-stka i wróciliśmy przed 19 i musiałam córki ogarnąć, dobrze że starsza mi pomagała bo mąż nie był w stanie chodzić. Ręce mi opadły, potem bujanie młodszej która płakała okropnie i noszenie i bujanie i wkoncu udało mi się uśpić to starsza się obudziła że brzuszek ją boli z głodu i dałam jej bułkę i dopiero zasnęła to ogarnęłam w domku bo ktoś mi zrobił sprzątanie w prezencie. Potem męża z łazienki zebrałam i położyłam spać i teraz Wam mogę napisać że mamy piękne 250 g😁nadal córcia. Serduszko pięknie bije, szynka długa, nadal mam brać na podtrzymanie a tak wszystko idealnie 😁
A przykre też, że córki już to zaczynają widzieć i oswajać się z tym standardem relacji i wzorem postępowania mężczyzny😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2025, 23:39
KurtynaMileczenia, Kassialka, Monika33, Polczi5, Lila777, Natt99, Nicole123 lubią tę wiadomość
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Monika33 duzo siły Ci życzę bo niestety nie da sie ukryć ze po urodzeniu dzidziusia ciezki czas przed Tobą.
Co do L4 ja poki co jeszcze sie nie wybieram, mysle ze najwcześniej luty/marzec, dobrze sie czuje a poza tym chce sobie jeszcze premie nałapać i odłożyć troche pieniędzy. Ja mam możliwość pracy zdalnej, wiec chyba od stycznia zdecyduję sie na całkowicie zdalna
Monika33, Firest lubią tę wiadomość
-
Witajcie,
Widzę ,że temat kurtek ja właśnie w swojej mam mega ciasno 🫣 więc chodzę w jesiennej bo ma luźny krój,ale jest mi zimno😋i też planuję skoczyć po coś taniego i większego.
My wczoraj byliśmy na urodzinach chrześniaka narzeczonego -rany jsk poraź enty słyszałam zjedz to , a może to , a może usiądź tam to mnie krew zalewała ja nie lubię być w centrum uwagi , poza tym człowiek jest dorosły i umie sobie poradzić .Wiem że to troska,ale wkurzało mnie to niemiłosiernie🫣
Dziś jadę do moich dziadków do Kołobrzegu i dowiedzą się o prawnuku 😉
A tak poza tym czy któraś z Was miewa dziwne niecoś serca jakby kołatanie? Od wczoraj co jakiś czas mi tak dziwnie bije , słyszałam że to normalne ,ale jednak trochę mnie to zastanawia.
Sosenka93 lubi tę wiadomość
2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔
O3.3024👼💔
O6.2024👼💔
01.2025 👼💔
21.08.25 ⏸️
12.09.25 ♥️🌈
10.10.25 👶ma 3,87 cm
20.10.2025 👶 ma 6,06 cm
22.11.2025 👶 ma 173g
13.12.2025 👼💔 20t żegnaj synku 🩵 -
Firest wrote:Monika, jesteś niesamowitą i silną kobietą🫡 Po tylu historiach podziwiam Twoją nieskończoną cierpliwość do tego pana, bo prawidłowej funkcji Męża, żeby go tak czule nazwać, to niestety nie spełnia😥
A przykre też, że córki już to zaczynają widzieć i oswajać się z tym standardem relacji i wzorem postępowania mężczyzny😔
Powiem Ci że już wczoraj płakać mi się chciało bo też odpocząć chciałam ale ja przecież nie mogę bo mam dzieci i nimi zająć się trzeba a chodziłam od jednego pokoju do drugiego bo starsza się budziła i jak poszłam spać to była już północ. Siłę mam dla nich bo mąż wychowany że ja siedzę w domu to mam dziećmi się zajmować a on nie. Mama go tak nauczyła bo tesc też nigdy nie zajął się dziećmi więc przykładu to on nie miał ale za to jego brat to jest cały czas z dziećmi to przeciwieństwo mojego męża. -
Tego właśnie się boje ze mnie czeka mega czas bo ja tylko będę a taty brak jak do tej pory ☹️Kassialka wrote:Monika33 duzo siły Ci życzę bo niestety nie da sie ukryć ze po urodzeniu dzidziusia ciezki czas przed Tobą.
Co do L4 ja poki co jeszcze sie nie wybieram, mysle ze najwcześniej luty/marzec, dobrze sie czuje a poza tym chce sobie jeszcze premie nałapać i odłożyć troche pieniędzy. Ja mam możliwość pracy zdalnej, wiec chyba od stycznia zdecyduję sie na całkowicie zdalna -
Wiolami wrote:Witajcie,
Widzę ,że temat kurtek ja właśnie w swojej mam mega ciasno 🫣 więc chodzę w jesiennej bo ma luźny krój,ale jest mi zimno😋i też planuję skoczyć po coś taniego i większego.
My wczoraj byliśmy na urodzinach chrześniaka narzeczonego -rany jsk poraź enty słyszałam zjedz to , a może to , a może usiądź tam to mnie krew zalewała ja nie lubię być w centrum uwagi , poza tym człowiek jest dorosły i umie sobie poradzić .Wiem że to troska,ale wkurzało mnie to niemiłosiernie🫣
A tak poza tym czy któraś z Was miewa dziwne niecoś serca jakby kołatanie? Od wczoraj co jakiś czas mi tak dziwnie bije , słyszałam że to normalne ,ale jednak trochę mnie to zastanawia.
Ja mam czasem kołatanie, ale przed ciążą też czasem miałam więc raczej się tym nie martwię. Wydaje mi, się że jeśli nie zdarza się to za często to jest ok.
Co do L4 to ja albo od połowy albo od końca stycznia chyba pójdę. Pracuję zdalnie ale już widzę, że po dłuższym siedzeniu zaczyna mnie tyłek i kręgosłup boleć i trochę brzuch ciągnie. Poza tym nie wiem czy to ciążowy mózg ale czasem się skupić nie umiem i tylko patrzę w ekran bez sensu 😂 -
Przykro mi to mówić ale trochę Red flag z daleka, byłam w podobnym związku i w porę uciekłam. Monika życzę dużo siłyFirest wrote:Monika, jesteś niesamowitą i silną kobietą🫡 Po tylu historiach podziwiam Twoją nieskończoną cierpliwość do tego pana, bo prawidłowej funkcji Męża, żeby go tak czule nazwać, to niestety nie spełnia😥
A przykre też, że córki już to zaczynają widzieć i oswajać się z tym standardem relacji i wzorem postępowania mężczyzny😔
KurtynaMileczenia, Monika33, Kasieńka lubią tę wiadomość
-
Proszę dziś o małe kciuki, bo czekam na wyniki pappy i stresuję się 🍀🫠
Lila777, Karpatka95, Natt99, Sosenka93, IT_Girl, A_nulka, Kassialka, Nicole123, KurtynaMileczenia, Cavarathiel, Monika33, Kasieńka lubią tę wiadomość
-
Kurtki to polecam Sinsay, nie wiem jak oni je szyja ale ja sobie kupiłam w zeszłym roku jasna i teraz jest super i jeszcze się dużo zmieści w brzuchu 🥰
-
Monika33 może tego Twojego męża byś musiała bardziej próbować ustawiać jakoś? Próbowałaś kiedyś z nim zawalczyć o lepsze traktowanie ? Chociaż wiem, że nie każdy ma taki charakter i da sobie cokolwiek powiedzieć albo spróbować z kimś walczyć 😔
Polczi - mocno trzymam kciuki za wyniki z Pappy ❤️
Ja jutro idę na jakieś badania z krwi, przed drugimi prenatalnymi - ani nie mam chęci tam dziś dzwonić, co to za badania.. później w czwartek wizyta u nowego ginekologa- młody i przystojny facet a tu tyłkiem świecić trza będzie 🤣🙈 wcześniej chodziłam do kobiety, więc tu nowości 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2025, 10:41
Polczi5 lubi tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1

-
Wiolami wrote:Witajcie,
Ja mam często pieczenie w klatce, kołatanie serca. Ostatnio zrobili mi ekg, echo serca. Wszystko w porzadku, to raczej od kręgosłupa/ ucisk na narządy. Jesli Cie to martwi to skonsultuj z lekarzem bo kazdy przypadek inny -
Cześć dziewczyny.
Melduję się po wizycie. Z dzieciątkiem wszystko w porządku, lekarz powiedział, że nie ma nic co mogłoby go zaniepokoic, także ogromna ulga 🙂. Oczywiście, z racji takiej, że małych dzieci nie rodzę, w tym przypadku historia się powtórzy, już maleństwo wyprzedza termin o tydzień 🙈. Ale najważniejsze że zdrowa. I na 100% dziewczynka ☺️
Kassialka, Agat99, IT_Girl, Dalia, Lila777, Nicole123, Polczi5, Sosenka93, Natt99, KurtynaMileczenia, Karpatka95, iiaawaak, Cavarathiel, zosiasamosia, Firest, Monika33, Kasieńka, A_nulka lubią tę wiadomość
-
Piwonia37 cudna wiadomość ❤️ moja córeczka na ostatniej wizycie termin wyprzedziła o prawie 2tyg, zobaczymy jak teraz będzie 😊 a z ciekawości ile ważyły Twoje dzieci przy porodzie ?1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1

-
Teraz jak usiadłam tak na spokojnie i przeglądam zdjęcia z usg, przeanalizowałam pomiary i trochę się zmartwiłam. Jeden wymiar główki jest prawie o 2 tygodnie większy od wieku ciąży względem OM, gdzie reszta pomiarów wyprzedza maksymalnie o tydzień 😔. Nie wiem co o tym myśleć, lekarz nic na ten temat nie wspomniał ale ja się martwię. A jak u Was wyglądają te pomiary? BPD, HC... i reszta
-
Dziękuję za kciuki ❤️ ryzyka niskie trisomia 21 1:8787 pozostałe poniżej 20 000✨ martwi mnie ten poród przedwczesny mam wyliczony jako 1:688 nie miałam wcześniej takiego współczynnika wyliczanego ale myślę że chyba nie jest źle 🤞
Piwonia gratulacje zdrowej dziewczynki 🎊🩷
Agat99, Sosenka93, Natt99, Karpatka95, Lila777, Cavarathiel, dracaena, Firest, Monika33, Kasieńka, A_nulka, ami_ami lubią tę wiadomość
-
Lila777 wrote:Piwonia37 cudna wiadomość ❤️ moja córeczka na ostatniej wizycie termin wyprzedziła o prawie 2tyg, zobaczymy jak teraz będzie 😊 a z ciekawości ile ważyły Twoje dzieci przy porodzie ?
1. Córka 3.970 58cm
2. Syn 4.420 61cm
3. Syn 3.870 56cm
Lila777, Firest lubią tę wiadomość
-
Piwonia37 wrote:Cześć dziewczyny.
Melduję się po wizycie. Z dzieciątkiem wszystko w porządku, lekarz powiedział, że nie ma nic co mogłoby go zaniepokoic, także ogromna ulga 🙂. Oczywiście, z racji takiej, że małych dzieci nie rodzę, w tym przypadku historia się powtórzy, już maleństwo wyprzedza termin o tydzień 🙈. Ale najważniejsze że zdrowa. I na 100% dziewczynka ☺️
Cudnie ♥️ -
Polczi5 wrote:Dziękuję za kciuki ❤️ ryzyka niskie trisomia 21 1:8787 pozostałe poniżej 20 000✨ martwi mnie ten poród przedwczesny mam wyliczony jako 1:688 nie miałam wcześniej takiego współczynnika wyliczanego ale myślę że chyba nie jest źle 🤞
Piwonia gratulacje zdrowej dziewczynki 🎊🩷
Wydaje mi się, że ryzyko nie jest duże.
U mnie np. ryzyko zahamowania wzrostu płodu przed 37 tygodniem 1:74 i czat gpt napisał, że nie jest źle i tego się trzymam 😅
Na pewno Twój gin Cię uspokoi i jak będzie trzeba to wspomoże czymś 🙂
Polczi5 lubi tę wiadomość
-
Rozumiem wszystkie dziewczyny, które się denerwują jak ktoś komentuje brzuszek czy wagę bo mam to samo. Od wieku nastoletniego mam zaburzenia odżywiania i myśl o tym, jak moje ciało będzie się w ciąży zmieniać nie raz mnie przygnębiała. Choć mam już więcej dni, że robię to wszystko dla nowego życia 🥰
Ja chciałam się was zapytać o samopoczucie. Ja czuję się jakaś słaba, wcześniej miałam dużo energii a teraz mam taki zjazd, ciągle bym spała. Tłumaczę sobie to tym, że brzusio rośnie i dzidzia pewnie całą energię ze mnie ściąga, bo na ostatniej wizycie ginekolog powiedział że żelazo mam w normie, morfologie tak samo.05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
7.01. - 411 gram 🥰
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH