🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kassialka wrote:Ja mam często pieczenie w klatce, kołatanie serca. Ostatnio zrobili mi ekg, echo serca. Wszystko w porzadku, to raczej od kręgosłupa/ ucisk na narządy. Jesli Cie to martwi to skonsultuj z lekarzem bo kazdy przypadek inny
Chyba tak zrobię,poczekam jeszcze z dzień dwa zobaczę czy coś się zmieni.Dzis cały dzień mnie trzyma z małymi przerwami .2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔
O3.3024👼💔
O6.2024👼💔
01.2025 👼💔
12.2025 👼💔🩵
21.08.25 ⏸️
12.09.25 ♥️🌈
10.10.25 👶ma 3,87 cm
20.10.2025 👶 ma 6,06 cm
22.11.2025 👶 ma 173g
13.12.2025 👼💔 20t żegnaj synku 🩵 -
Natt99 wrote:Rozumiem wszystkie dziewczyny, które się denerwują jak ktoś komentuje brzuszek czy wagę bo mam to samo. Od wieku nastoletniego mam zaburzenia odżywiania i myśl o tym, jak moje ciało będzie się w ciąży zmieniać nie raz mnie przygnębiała. Choć mam już więcej dni, że robię to wszystko dla nowego życia 🥰
Ja chciałam się was zapytać o samopoczucie. Ja czuję się jakaś słaba, wcześniej miałam dużo energii a teraz mam taki zjazd, ciągle bym spała. Tłumaczę sobie to tym, że brzusio rośnie i dzidzia pewnie całą energię ze mnie ściąga, bo na ostatniej wizycie ginekolog powiedział że żelazo mam w normie, morfologie tak samo.
Ja też mam zjazd energetyczny ostatnio.
1 trymest zero sił, przełom 1 i 2 trochę odpuściło i było więcej ale teraz znowu lipa
Dziewczyny robiła któraś z was Sanco w Luxmedzie? Jak odbierałyście wyniki?
Natt99 lubi tę wiadomość
-
Takie jakby kołatanie serca też miewam, chociaż coraz rzadziej i lżejsze. Na początku było bardzo często i mierzyłam sobie nawet ciśnienie by sprawdzać czy coś się dzieje może w tym kierunku, ale wszystko było ok.
A u mnie samopoczucie słabe niestety. Straciłam motywację do czegokolwiek i mam wrażenie, że miewam tylko dwa stany: zmęczona albo głodna 🙈
Natt99 lubi tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ Adenomioza
◽ immunologia ❗
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
12+3 - I prenatalne 6,2cm
20+2 - 324g
21+1 - II prenatalne 424 g
24+2 - 629g
28+2 - 1235g
31+2 - 1729g

-
Też mnie dopada gorsze samopoczucie i zjazd energii, nie wiem czy to wina pogody i mrocznej aury na zewnątrz czy ciążowego stresu, bo do kolejnej wizyty jeszcze 2 tyg.. Staram się myśleć pozytywnie ale czasem moje humorki wygrywają. I też jestem ciągle głodna 😜
Natt99 lubi tę wiadomość
-
Czasem mam ochotę uciec a dziś byłam u fizjo z młodszą córka i taki młody był i to jest facet z mądrym podejściem bo mówi do męża że on ma ćwiczyć a mąż ze często go w domu nie ma a fizjo że musi czas znaleźć bo mama w tym stanie potrzebuje dużo odpoczynku i mniej stresów więc on ćwiczy a mama na iść na kawkę do koleżanki 😁śmiać mi się chciało z męża bo on myślał że jak powie że pracuje to będzie że ja mam ćwiczyć a tam jest ćwiczenie że brzuchem przytrzymujesz dziecko wiec ja niestety nie mogę ☹️Polczi5 wrote:Przykro mi to mówić ale trochę Red flag z daleka, byłam w podobnym związku i w porę uciekłam. Monika życzę dużo siły
-
Próbowałam ale on nie widzi problemu i że ga ciągle szukam problemów, wymyślam i lubię się kłócić. Czasem to wolę przemilczeć niż takie brednie słuchać bo po co mam się denerwować. Dziś wszystkim mówię co odwalał wczoraj a teściowa do mnie że po co to mówię innym że siedziałam obok i gdzie ja byłam? Mogłam mu zakazać pić. Jak ja mu uwagę zwracałam ale on to małe dziecko? Nie wiem że ja w ciąży i dwójką dzieci ze trzeba mu przypominać? No bez przesady. Jest dorosły i chyba myśliLila777 wrote:Monika33 może tego Twojego męża byś musiała bardziej próbować ustawiać jakoś? Próbowałaś kiedyś z nim zawalczyć o lepsze traktowanie ? Chociaż wiem, że nie każdy ma taki charakter i da sobie cokolwiek powiedzieć albo spróbować z kimś walczyć 😔
Polczi - mocno trzymam kciuki za wyniki z Pappy ❤️
Ja jutro idę na jakieś badania z krwi, przed drugimi prenatalnymi - ani nie mam chęci tam dziś dzwonić, co to za badania.. później w czwartek wizyta u nowego ginekologa- młody i przystojny facet a tu tyłkiem świecić trza będzie 🤣🙈 wcześniej chodziłam do kobiety, więc tu nowości 😊 -
Przykro mi to czytać MonikaMonika33 wrote:Próbowałam ale on nie widzi problemu i że ga ciągle szukam problemów, wymyślam i lubię się kłócić. Czasem to wolę przemilczeć niż takie brednie słuchać bo po co mam się denerwować. Dziś wszystkim mówię co odwalał wczoraj a teściowa do mnie że po co to mówię innym że siedziałam obok i gdzie ja byłam? Mogłam mu zakazać pić. Jak ja mu uwagę zwracałam ale on to małe dziecko? Nie wiem że ja w ciąży i dwójką dzieci ze trzeba mu przypominać? No bez przesady. Jest dorosły i chyba myśli
ale dziwię się, że wiedząc że taki był przy poprzednich dzieciach i nie ma żadnych refleksji czy chęci do zmian, że wszystko jest na Twojej głowie zdecydowałaś się z nim na kolejne dziecko 
Szkoda mi tylko Ciebie w tym wszystkim
Monika33 lubi tę wiadomość
-
Monika33 wrote:Próbowałam ale on nie widzi problemu i że ga ciągle szukam problemów, wymyślam i lubię się kłócić. Czasem to wolę przemilczeć niż takie brednie słuchać bo po co mam się denerwować. Dziś wszystkim mówię co odwalał wczoraj a teściowa do mnie że po co to mówię innym że siedziałam obok i gdzie ja byłam? Mogłam mu zakazać pić. Jak ja mu uwagę zwracałam ale on to małe dziecko? Nie wiem że ja w ciąży i dwójką dzieci ze trzeba mu przypominać? No bez przesady. Jest dorosły i chyba myśli
Ja to bym go spróbowała pokokosić jego własną bronią- czyli biernością. Zadbałabym tylko o dzieci. Żadnych śniadanek, obiadów itp. Nie mówiąc o „odholowywaniu” z imprez. Bez przesady, że zajmujesz się dziećmi, z kolejnym jesteś w ciąży i jeszcze będzie się migał od rehabilitacji np.
Jesteś mega silna, ale on moim zdaniem trochę wykorzystuje Twoją samodzielność. Pamiętaj, żeby przede wszystkim dbać o sobie i dzieci. Troska i opieka o drugiego człowieka powinny działać w dwie strony.
Natt99, Firest, Monika33, Lila777 lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Acmvj wrote:Ja to bym go spróbowała pokonac jego własną bronią- czyli biernością. Zadbałabym tylko o dzieci. Żadnych śniadanek, obiadów itp. Nie mówiąc o „odholowywaniu” z imprez. Bez przesady, że zajmujesz się dziećmi, z kolejnym jesteś w ciąży i jeszcze będzie się migał od rehabilitacji np.
Jesteś mega silna, ale on moim zdaniem trochę wykorzystuje Twoją samodzielność. Pamiętaj, żeby przede wszystkim dbać o sobie i dzieci. Troska i opieka o drugiego człowieka powinny działać w dwie strony.👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
03.2025- AIH ❌
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
14.08.2025 FET 5BA

-
Monika33 wrote:Czasem mam ochotę uciec a dziś byłam u fizjo z młodszą córka i taki młody był i to jest facet z mądrym podejściem bo mówi do męża że on ma ćwiczyć a mąż ze często go w domu nie ma a fizjo że musi czas znaleźć bo mama w tym stanie potrzebuje dużo odpoczynku i mniej stresów więc on ćwiczy a mama na iść na kawkę do koleżanki 😁śmiać mi się chciało z męża bo on myślał że jak powie że pracuje to będzie że ja mam ćwiczyć a tam jest ćwiczenie że brzuchem przytrzymujesz dziecko wiec ja niestety nie mogę ☹️
U mnie w poprzednim małżeństwie było to samo, nie raz usłyszałam, że jestem matką i dzieci to mój obowiązek. W dodatku był uzależniony od gier więc ciągle siedział albo w telefonie, albo przed laptopem albo na konsoli i tak na zmianę. Do tego liczne flirciki z "koleżankami" z gier i moimi koleżankami... Do obrzydzenia, a mnie widział dopiero jak dzieci pokladlam spać. Nie raz w kłótni powiedział, że jego inne zechcą ale mnie z trójka dzieci to nikt nie zechce. Po tych wielu latach starań, próśb i tłumaczeń bezskutecznych uczucie całkowicie we mnie wygasło i odeszłam. Wtedy to był lament, prośby, próby zatrzymania mnie, ale to już było za późno. Teraz ma nową partnerkę, dziecko i lata wokół niej jak wokół kwiatuszka. Czyli można. Dlatego Monika na swoim przykładzie Ci powiem, że nie wolno ciągle wybaczac, siedzieć cicho dla dobra dzieci bo ja tak wegetowalam wiele lat, nie buntuje Cię i nie każe Ci kończyć związku ale zmień swoje nastawienie, żeby poczuł, że nie jesteś dla niego ta samą osobą co jeszcze wczoraj. Może jak poczuje Twoją obojętność to zacznie sam się starać bo będzie mu brakowało dawnej Ciebie. I dzieci też mu zostawiaj chociaż na pół godziny, choćbyś miała pójść postać w miejscu 20m od domu. Niech poczuje co to jest mieć dzieci
Cavarathiel, Natt99, iiaawaak, Firest, Monika33, Lila777 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Widzę, że nie tylko mnie łapie ostatnio zmęczenie . Wczoraj o 20 to już padałam na twarz, mimo że nic takiego w ciągu dnia nie robiłam.
Z innych info zapisałam się na szkołę rodzenia przy szpitalu w którym chce rodzić. Zajęcia w lutym dopiero ale zapisy były od wczoraj i liczba miejsc ograniczona (chyba pół godziny czekałam na linii na swoją kolej 😅). To moja pierwsza ciąża więc uznałam, że czemu nie 😉.
@Monika33, zgadzam się z Acmvj. Powinnaś zadbać przede wszystkim o siebie i dzieci. Dużo siły dla Ciebie. -
Monika
Moim zdaniem Piwonia ma całkowitą rację , on sam z siebie się nie zmieni. Do dobrego szybko się przyzwyczaja. Planuj wyjścia sama bez wyrzutów , nie ogarniaj wszystkiego w domu, on też przecież tam mieszka i brudzi. Raz nie będzie miał wypranego i ugotowanego to się nie nauczy..
Ale to jest też tak jak wspominałaś , to się wynosi z domu, chyba każda z nas musiała podstawowych rzeczy uczyć męża , mój nie potrafił włączyć pralki czy piekarnika. Nie raz widzę jak się leni to po prostu każe mu coś zrobić 😅 po dziesiątkach wykładów jak powiem to robi bez gadania. Dobre i to 🫣
Podziwiam cię kobieto jak dajesz sobie radę z dwójeczką i w ciąży, a do tego batalia z teściową. Ja mam wsparcie u swojej (większe niż u matki) , nie raz zostawię córe i wiem , że jest bezpieczna. Wiadomo, ma swoje w głowie ale to się wpuszcza i wypuszcza i żyje się dalej ciesząc, że nie mieszkamy razem 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2025, 09:35
-
Hej! Wracam po krótkiej przerwie, jeszcze trochę Was nadrobię ☺️.
U mnie ogółem ok, chyba czuje bobo i jego ruchy. Dziwne takie smyranie od środka, w podbrzuszu, właśnie ciężko to nazwać, że jest to od jelit, bo to jest tak subtelne, że łatwo to w ogóle pominąć 😅.
Co do szkoły rodzenia, ja nadal rozważam dwa szpitale w Poznaniu, ale chyba jednak Polna, ale bardzo bardzo chcę swoją położna na okres porodu przez cały czas. To jednak jest placówka, która ma pełny przemiał, ale są dobrzy specjaliści, gdyby, odpukać - poszłoby coś nie tak. Z własną położną nie boję się, że o mnie zapomną. Mam historię swojej siostry, która tam rodziła i no, średnie wspomnienia ma. Gdzie przy wszystkim byłam i musiałam na piguły tupnąć, nie chcieli żadnych informacji przekazać, a ja byłam u niej w odwiedzinach, bo siostra miała nagłą cesarkę, bo zlewali przez 4 dni jej skurcze parte, i się okazało, że dziecko ma nóżki w kanale rodnym (ciąża mnoga). Tam no, ciężko. 🫨
Monika33 lubi tę wiadomość
-
Ja ogólnie dobrze się czuję, dziś z tym serduchem jakby lepiej poobserwuję się parę dni.
Co mnie zaskakuje mam coraz większą zadyszkę 😂 nawet przy mówieniu😂2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔
O3.3024👼💔
O6.2024👼💔
01.2025 👼💔
12.2025 👼💔🩵
21.08.25 ⏸️
12.09.25 ♥️🌈
10.10.25 👶ma 3,87 cm
20.10.2025 👶 ma 6,06 cm
22.11.2025 👶 ma 173g
13.12.2025 👼💔 20t żegnaj synku 🩵 -
Miałam raz takie telepanie serce w zeszłym tygodniu, trwało 5 sekund, ale mega się wystraszyłam.Wiolami wrote:Ja ogólnie dobrze się czuję, dziś z tym serduchem jakby lepiej poobserwuję się parę dni.
Co mnie zaskakuje mam coraz większą zadyszkę 😂 nawet przy mówieniu😂
A temat zadyszki znam 🤣, to mój największy objaw na te chwile 🤣, właśnie najbardziej przy mówieniu.
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Wiolami wrote:Ja ogólnie dobrze się czuję, dziś z tym serduchem jakby lepiej poobserwuję się parę dni.
Co mnie zaskakuje mam coraz większą zadyszkę 😂 nawet przy mówieniu😂
Zadyszkę tez mam. Wczoraj zrobilam 14km spaceru duzo pod górkę, padłam wieczorem bardzo szybko 😅 -
Hej! u mnie też zjazd energii. Wszyscy mówili, że w II trymestrze będzie lepiej a ja okrutnie szybko się męczę i jestem głodna co 2 godziny .. Jakieś sprzątania itp to są na takie raty, że szok ...
Martwi mnie trochę to, że tyle z Was pisze, że czuje ruchy, a ja jestem 1-2 tyg szybciej i nic. Może z 3 razy czułam taka rybkę w środku, ale to i tak wieczorem, jak długo siedziałam na sofie praktycznie w bezruchu...
Dziś pobierałam krew , w piątek wizyta, powoli mnie łapie stres...8 lat starań
3 ivf- 5 transferów:
•1 - poronienie zatrzymane 11/8tc - 2021r.
•2 - beta 0
•3 - beta 0
•4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0
•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka
-8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
*23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
*29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
*06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
*10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
*20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
*31.10 - prenatalne 6,23 cm Bobo ☀️- 12+3
*5.12 - 200g chłopczyka 🩵 - 17+3
*29.12 - połówkowe

-
Na spokojnie z tymi ruchami- naprawdę to nic złego, że ktoś ich nie czuje. W pierwszej ciąży ruchy pojawiły się po 20 tc, nie byłam specjalnie odosobnionym przypadkiem.
Co do zadyszki to też mnie już łapie a jakoś ze spacerami przy obecnej jakości powietrza mi nie po drodze, więc od jutra idę na bieżnię: rowerek na siłownię, żeby trochę się ogarnąć.
Kaaro90 lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
03.2025- AIH ❌
14.08.2025 FET 5BA

-
Kaaro90 wrote:Hej! u mnie też zjazd energii. Wszyscy mówili, że w II trymestrze będzie lepiej a ja okrutnie szybko się męczę i jestem głodna co 2 godziny .. Jakieś sprzątania itp to są na takie raty, że szok ...
Martwi mnie trochę to, że tyle z Was pisze, że czuje ruchy, a ja jestem 1-2 tyg szybciej i nic. Może z 3 razy czułam taka rybkę w środku, ale to i tak wieczorem, jak długo siedziałam na sofie praktycznie w bezruchu...
Dziś pobierałam krew , w piątek wizyta, powoli mnie łapie stres...
Ja juz sama nie wiem czy to ruchy czy nie, ale czytałam ze niektóre kobiety dopiero kolo 20tygodnia czują wiec na pewno nie masz sie czym martwić 😊
-
Ja jestem jeszcze dalej i nie czuję zupełnie nic 😅 Więc nie martw się! U każdej to idzie inaczej, każdy organizm jest inny 😊 Masz łożysko na przedniej czy tylnej ścianie?Kaaro90 wrote:Hej! u mnie też zjazd energii. Wszyscy mówili, że w II trymestrze będzie lepiej a ja okrutnie szybko się męczę i jestem głodna co 2 godziny .. Jakieś sprzątania itp to są na takie raty, że szok ...
Dziś pobierałam krew , w piątek wizyta, powoli mnie łapie stres...
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ Adenomioza
◽ immunologia ❗
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
12+3 - I prenatalne 6,2cm
20+2 - 324g
21+1 - II prenatalne 424 g
24+2 - 629g
28+2 - 1235g
31+2 - 1729g