🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaaro90 wrote:Hej! u mnie też zjazd energii. Wszyscy mówili, że w II trymestrze będzie lepiej a ja okrutnie szybko się męczę i jestem głodna co 2 godziny .. Jakieś sprzątania itp to są na takie raty, że szok ...
Martwi mnie trochę to, że tyle z Was pisze, że czuje ruchy, a ja jestem 1-2 tyg szybciej i nic. Może z 3 razy czułam taka rybkę w środku, ale to i tak wieczorem, jak długo siedziałam na sofie praktycznie w bezruchu...
Dziś pobierałam krew , w piątek wizyta, powoli mnie łapie stres...
Kochana, masz jeszcze czas na pierwsze ruchy, sporo czasu. W pierwszej ciąży poczułam około 19 tygodnia i to było jak najbardziej ok a byłam bardzo szczupła. Na spokojnie 🙂
Moja koleżanka w trzech ciążach czuła po 20 tygodniu i to też jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:31
-
Cavarathiel wrote:Ja jestem jeszcze dalej i nie czuję zupełnie nic 😅 Więc nie martw się! U każdej to idzie inaczej, każdy organizm jest inny 😊 Masz łożysko na przedniej czy tylnej ścianie?
Na przedniej , więc z jednej strony wiem, że u mnie mogą być bardzo późno, a z drugiej na jakiś innych watkach też czytałam, że ktoś pisał o ruchach w 14tc i już zdurniałam...8 lat starań
3 ivf- 5 transferów:
•1 - poronienie zatrzymane 11/8tc - 2021r.
•2 - beta 0
•3 - beta 0
•4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0
•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka- cudzie trwaj
-8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
*23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
*29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
*06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
*10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
*20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
*31.10 - prenatalne 6,23 cm Bobo ☀️- 12+3 - wszystko ok♥️
*14.11 - wizyta - Bobo rośnie ♥️
*5.12 - wizyta
*29.12 - połówkowe
Ciąża z przyczepką leków

-
Nie sugeruj się tym. Ja się cieszyłam ostatnio, że czułam, potem też miałam jakieś pojedyncze sytuacje że wydawało mi się, że czuję ale też mam łożysko na przedniej ścianie więc myślę że dopiero po 20 tc się przekonam czy to były ruchy czy może jelita 😅Kaaro90 wrote:Na przedniej , więc z jednej strony wiem, że u mnie mogą być bardzo późno, a z drugiej na jakiś innych watkach też czytałam, że ktoś pisał o ruchach w 14tc i już zdurniałam...
Ja się staram nie denerwować, bo widzę jak brzuch z dnia na dzień rośnie więc musi być dobrze.
Kaaro90 lubi tę wiadomość
05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
30.12. - II prenatalne -
Kaaro90 wrote:Na przedniej , więc z jednej strony wiem, że u mnie mogą być bardzo późno, a z drugiej na jakiś innych watkach też czytałam, że ktoś pisał o ruchach w 14tc i już zdurniałam...
Na spokojnie możesz poczuć ruchy nawet w 21, 22tc, szczególnie, że łożysko jest na przedniej ścianie.Część kobiet myli ruchy jelit z ruchami dziecka. Część jest już w kolejnej ciąży i wiedzą czego się spodziewać. Wiele zależy też od ułożenia samego dziecka, od ilości wód płodowych, od budowy mamy. Czynników jest całe mnóstwo. Każda z nas jest inna, każde dzieciątko jest inne. Tak samo jak różne mamy objawy ciążowe, tak samo różnie odczuwamy ruchy.
Kaaro90, Natt99 lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Ja na razie nic nie czuję ale wszędzie piszą, że ok 25 tyg dopiero jest pewność, że te ruchy się czuję, wcześniej to różnie bywa i bardzo indywidualna sprawa, a w 1 ciazy i z łożyskiem z przodu to nawet mało realne więc w ogóle się tym nie przejmuję tylko czekam z zazdrością na ten moment 😉
U mnie dziwna rzecz i nie wiem czy powiązać to z ciążą czy z noszeniem rękawiczek i suchą skórą, bo w miejscach gdzie noszę pierścionki strasznie swędzi mnie skóra.. już naczytalam się, że w ciazy może wystapowac alergia skórna nawet jeśli wcześniej jej się nie miało więc to pewnie to. -
Też mam na przedniej i nie czuję zupełnie nic, nawet ruchu jelit które mogłabym sobie wmówić, że to może to.
Mamy tu małą drużynę dziewczyn z łożyskami na przedniej i zobaczymy która z nas poczuje kiedy 😁
Agat99 U mnie w ciąży skóra jest duuużo bardziej wrażliwa i wysuszona. Przy regulrnym tarciu od pierścionków to bardzo możliwe, że podrażniło skórę i dlatego swędzi. Mnie potrafią swędzieć losowe rzeczy jak zapomnę czegoś posmarować balsamem wieczorem 🙈
Agat99 lubi tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ immunologia rozjechana
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12tc+3 - I prenatalne 6,2cm
⏳22.12 II prenatalne

-
Hej!
Witam się z Wami po przerwie, po tej druzgocącej wieści od Defaultowej (Kochana, tak strasznie mi przykro… 💔) musiałam zrezygnować z czytania forum, bo ataki paniki zaczęły mi wracać i ogólnie ten temat bardzo mnie prześladował od tamtej pory, więc było dużo nerwów i stresu.
W każdym razie jestem już po wizycie, mamy 240g ruchliwego Bobasa 🥹💙 dodatkowo z uwagi na mój koagulant toczniowy było badanie przepływów serduszka (wyszło dobrze), a za tydzień jeszcze echo serca nas czeka. Czuję się jakby ktoś mi z 10 kg ciężar z barków zrzucił!
I prosiłabym o zmianę na pierwszej stronie terminu porodu z 8 na 3 maja 😊
Ja też od jakiegoś czasu wydaje mi się, że czuję ruchy (łożysko na tylnej ścianie), a wczoraj to już były 2 mocniejsze kopniaki, tzn. na tyle mocne, że jestem pewna, że to nie jelita 😅
Śliczne macie już brzuszki, każda z osobna! 🥰 mój też już coraz ciężej ukryć no i dziś pierwszy raz miałam starcie z „panią babcią” w pierwszeństwie wejścia na pobranie krwi 🙈 na szczęście sama nie musiałam walczyć a panie z rejestracji mnie przepchały dosłownie, ale oburzenia na twarzy tej kobiety nie zapomnę 😶
Co do objawów to mam to co Wy, czyli zmęczenie, zadyszkę a ostatnio 2 razy wręcz zasłabłam, w tym raz w sklepie, musiałam się położyć, bo miałam potworne zawroty głowy i napić wody i zjeść batonika. Bardzo nieprzyjemne uczucie, ale wyniki mam ok, więc chyba taka moja uroda 🤔
Angolek97017, Kassialka, Natt99 lubią tę wiadomość
18.09.2024 💔 poronienie zatrzymane 5tc
29.08.2025 ⏸️
16.09.2025 CRL 7,7 mm, serduszko ❤️
23.09.2025 CRL 1,29 cm ❤️
7.10.2025 CRL 3 cm ❤️
20.10.2025 CRL 5,3 cm ❤️
28.10. prenatalne CRL 7,2 cm ❤️ zdrowy chłopiec 🩵
22.12. II prenatalne
🙎🏽♀️ MTHFR, PAI-1, antykoagulant toczniowy, hashimoto
🙎🏽♂️wszystko ok

-
A_nulka wrote:Hej!
Witam się z Wami po przerwie, po tej druzgocącej wieści od Defaultowej (Kochana, tak strasznie mi przykro… 💔) musiałam zrezygnować z czytania forum, bo ataki paniki zaczęły mi wracać i ogólnie ten temat bardzo mnie prześladował od tamtej pory, więc było dużo nerwów i stresu.
W każdym razie jestem już po wizycie, mamy 240g ruchliwego Bobasa 🥹💙 dodatkowo z uwagi na mój koagulant toczniowy było badanie przepływów serduszka (wyszło dobrze), a za tydzień jeszcze echo serca nas czeka. Czuję się jakby ktoś mi z 10 kg ciężar z barków zrzucił!
I prosiłabym o zmianę na pierwszej stronie terminu porodu z 8 na 3 maja 😊
Ja też od jakiegoś czasu wydaje mi się, że czuję ruchy (łożysko na tylnej ścianie), a wczoraj to już były 2 mocniejsze kopniaki, tzn. na tyle mocne, że jestem pewna, że to nie jelita 😅
Śliczne macie już brzuszki, każda z osobna! 🥰 mój też już coraz ciężej ukryć no i dziś pierwszy raz miałam starcie z „panią babcią” w pierwszeństwie wejścia na pobranie krwi 🙈 na szczęście sama nie musiałam walczyć a panie z rejestracji mnie przepchały dosłownie, ale oburzenia na twarzy tej kobiety nie zapomnę 😶
Co do objawów to mam to co Wy, czyli zmęczenie, zadyszkę a ostatnio 2 razy wręcz zasłabłam, w tym raz w sklepie, musiałam się położyć, bo miałam potworne zawroty głowy i napić wody i zjeść batonika. Bardzo nieprzyjemne uczucie, ale wyniki mam ok, więc chyba taka moja uroda 🤔
Kochana tez mam ataki paniki, wrocily i to teraz kiedy jestem na urlopie w górach. Wczoraj mialam ciezki wieczór i noc, pobudka o 5 i juz ten mocny stres. Zawroty głowy wlasnie mnie dorwały i czuje potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego, zrobiłam 1tys kroków wiec pewnie kalorie uciekły i stąd to samopoczucie.
Super że bobas juz taki duży. Wow !
My odliczamy do prenatalnych I juz sie nie mozemy doczekać zeby zobaczyć naszą kruszynkę 😊
A_nulka lubi tę wiadomość
-
Spokojnie, mi się wydaje, że mi się wydaje, że to ruchy, ale nie mam pewności. To wcale może być nic, albo coś. Każda z nas do porządnych ruchów ma jeszcze czas ☺️Kaaro90 wrote:Hej! u mnie też zjazd energii. Wszyscy mówili, że w II trymestrze będzie lepiej a ja okrutnie szybko się męczę i jestem głodna co 2 godziny .. Jakieś sprzątania itp to są na takie raty, że szok ...
Martwi mnie trochę to, że tyle z Was pisze, że czuje ruchy, a ja jestem 1-2 tyg szybciej i nic. Może z 3 razy czułam taka rybkę w środku, ale to i tak wieczorem, jak długo siedziałam na sofie praktycznie w bezruchu...
Dziś pobierałam krew , w piątek wizyta, powoli mnie łapie stres... -
Ja mam od początku ciąży problem z mega suchymi rękoma, mam wrażenie że każdy środek do sprzątania to powoduje - najgorzej jest między palcami i jak smaruje balsamem to aż mnie szczypią.
Co do historii z „panią babcia” to ja wczoraj byłam na Przychodni i była mega kolejka i wzięłam bilecik dla uprzywilejowanych, ale nikt nie komentował na szczęście 😅 byłam na przychodni właśnie z moimi hemoroidami, wiem że któraś z was też się tym boryka ale niestety przyjął mnie pan po 70tce i mnie wyśmiał po co przychodzę z takim czymś w ciąży i nawet nie kazał się umówić po porodzie na kontrolę - dał receptę na czopki procto hemolan ale wolę poczekać do wizyty u ginekologa żeby dał coś sprawdzonego.
Zazdroszczę wam, że już tyle wiecie na temat swoich bobasków, ja muszę poczekać do kolejnej środy 🥹
A_nulka lubi tę wiadomość
05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
30.12. - II prenatalne -
Natt99 wrote:Ja mam od początku ciąży problem z mega suchymi rękoma, mam wrażenie że każdy środek do sprzątania to powoduje - najgorzej jest między palcami i jak smaruje balsamem to aż mnie szczypią.
Co do historii z „panią babcia” to ja wczoraj byłam na Przychodni i była mega kolejka i wzięłam bilecik dla uprzywilejowanych, ale nikt nie komentował na szczęście 😅 byłam na przychodni właśnie z moimi hemoroidami, wiem że któraś z was też się tym boryka ale niestety przyjął mnie pan po 70tce i mnie wyśmiał po co przychodzę z takim czymś w ciąży i nawet nie kazał się umówić po porodzie na kontrolę - dał receptę na czopki procto hemolan ale wolę poczekać do wizyty u ginekologa żeby dał coś sprawdzonego.
Zazdroszczę wam, że już tyle wiecie na temat swoich bobasków, ja muszę poczekać do kolejnej środy 🥹
Z tymi wiadomościami na tamat bobasków jest to taka sinusoida: raz jedna jest po wizycie, raz druga.
Mnie przeraża jak szybko ten czas ucieka. Dosłownie za chwilę połowa już za nami. W tym roku jeszcze tylko dwie wizyty w tym jedna z nich to drugie prenatalne.
U mnie dzisiaj leciutki ból pleców, mam nadzieję, że szybko minie.
Natt99 lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Jak miło że nie tylko ja tak sapie😂🫢
Co do ruchów to ja już sama nie wiem raz mam wrażenie,że coś tak pyrknie, a potem nic nie czuje …ogólnie to stwierdzam chyba że ruchów pewnych że to bobas brak. -
Miałam wizytę, bobas ma 160g i wyprzedza o 2 dni termin także spoko. Jak zwykle spał, ale lekarz powiedział, że wszystko w porządku więc ulga.
Co do ruchów to mi powiedział lekarz, że pewnie koło 20 tygodnia dopiero poczuję, szczególnie że to moja pierwsza ciąża.
Jedynie co to u mnie problem z ciśnieniem - mam syndrom białego fartucha i stresuję się czy wszystko ok. Dzisiaj przed wizytą to skoczyło do 158/95, gdzie normalnie mam 100/60 🤦♀️ Więc teraz siedzę i czekam aż spadnie, żeby znowu zmierzyć i móc wrócić do domu.
Natt99, A_nulka lubią tę wiadomość
-