🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kiedy jakies prenatalne u nas ? Kto zaczyna? Chciałabym juz poczytać jakies cudowne wiesci 🥰
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Monika, jak chcesz aby mąż zmienił swoje zachowanie to sama musisz zmienić swoje wobec niego. Czyli nie pozwalać na pewne rzeczy, a jak to mówią „ Jak nie drzwiami to oknem „, czyli jak gadanie nad głową nie pomaga to rób awantury, jak awantury nie pomagają to wyjdź z domu.
Jak sama nie zrozumiesz , że zasługujesz na szacunek to on ciebie nie będzie szanował. Nie daj się tak traktować i głośno mów STOP i działaj, bo po
Tylu latach już tylko działanie cię ratuje, a szczerze wątpię w jego zmianę. Aczkolwiek życzę ci jak najlepiej.
Przyzwalanie na pewne zachowania nie jest dobrą opcją. Sama też wyjdź z domu, nawet jak zaprowadzi dzieci do mamusi… Ale im częściej będziesz stawać okoniem to może coś to da.
Natt99 lubi tę wiadomość
👱♀️32 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, problemy immunologiczne
👉Przeciwciała przeciw plemnikowe 𝐨𝐛𝐞𝐜𝐧𝐞
☘️Starania od 𝐬𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟎 r.
IUI - 03.2023r. ❌
PUNKCJA - 24 jajeczka ➡️14 komórek ➡️13 zarodków 5️⃣ dniowych .
1️⃣❄️IVF - 28.08.2024 r. ❌
2️⃣❄️IVF - 25.09.2024 r. ⏸️- 9 tc.💔
3️⃣❄️IVF - 17.02.2025r. BETA HCG👉8dpt -38, 10dpt -31⬇️❌
4️⃣❄️IVF - 10.06.2025r. - ❌
5️⃣❄️IVF - 11.08.2025 r. - ❌
6️⃣❄️IVF - 11.09.2025 - 8dpt - 68mIU/ml, 11dpt- 188mIU/ml, 13dpt - 423 mIU/ml
27dpt- jest ❤️
📅Histeroskopia , konsultacja z immunologiem
💊SMOFLIPID, accofil, encorton, clexane, acard

-
Kassialka wrote:Dziewczyny kiedy jakies prenatalne u nas ? Kto zaczyna? Chciałabym juz poczytać jakies cudowne wiesci 🥰
Ja mam 23.12, bo chciałam mieć po skończonym 21tc, więc myślę, że na pewno będą dziewczyny, które mają wcześniej.
Monika33 wrote:Czasami mam wrażenie że sobie nie radzę ☹️
Kochana, bo masz mnóstwo na głowie i zero wsparcia a wręcz dodatkowe obciążenie. Parę sesji z psychologiem i odkryjesz na nowo ile masz mocy i jaka super wartościowa jesteś! Twojemu mężowi zależy na tym, żebyś tak się czuła, bo wtedy cały czas będzie miał z Tobą jak u pana Boga za piecem.👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Kassialka wrote:Dziewczyny kiedy jakies prenatalne u nas ? Kto zaczyna? Chciałabym juz poczytać jakies cudowne wiesci 🥰
U mnie dopiero w 2.01 - będę wtedy 20+5. Ale też czekam na wieści od innych 😄
I w ogóle wczoraj mi wysoka wagą wyszła. A babka mi nie odliczyła ubrań i od ostatniej wizyty niby 3 kg więcej. Wchodzę dzisiaj rano na wagę a tam 0.5-1kg więcej a nie 3 🙄 Ale i tak muszę się bardziej zacząć pilnować, ostatnio niestety sobie pozwalałam na trochę za dużo i tylko mówiłam, że to nie ja chcę tylko dzidzia 😂 -
A u mnie w drugą stronę - różnica w wadze przed i w trakcie ciąży -5kg i na razie nie chce pójść do góry. Ciekawe ile ostatecznie będzie na plusie przy dwójce 😂IT_Girl wrote:U mnie dopiero w 2.01 - będę wtedy 20+5. Ale też czekam na wieści od innych 😄
I w ogóle wczoraj mi wysoka wagą wyszła. A babka mi nie odliczyła ubrań i od ostatniej wizyty niby 3 kg więcej. Wchodzę dzisiaj rano na wagę a tam 0.5-1kg więcej a nie 3 🙄 Ale i tak muszę się bardziej zacząć pilnować, ostatnio niestety sobie pozwalałam na trochę za dużo i tylko mówiłam, że to nie ja chcę tylko dzidzia 😂 -
Hej,
Ja też musiałam trochę sie wyłączyć z forum.
U mnie prenatalne 18.12. 🫣 A 16.12 wizyta u mojego ginekologa, no ale nie szło tego inaczej rozłożyć.
Od paru dni czuję pierwsze bąbelki - ewidentnie szybciej niż w I ciąży, bo tam pierwsze były po 18tc, a ewidentne ruchy 20tc.
Ja rodziłam na Polnej i będę tam drugi raz tez. Jak każdy szpital maja swoje plusy i minusy. W życiu nie wybrałabym za to św. Rodziny, jeśli juz to Raszei.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:36
-
U mnie prenatalne 22.12 więc też jeszcze troszkę.
Monika jeśli masz gdzie pójść to poprostu po kolejnej awanturze z jego strony, bądź złym potraktowaniu Ciebie czy dzieci nie krzycz, nie denerwuj się, tylko powiedz mu wprost, że Ty masz już dość jego zachowania, że wyprowadzasz się i wrócisz dopiero wtedy gdy postanowi się zmienić. Uwierz mi, że kilka dni ciszy w domu i będzie błagał żebyś wróciła. Zwłaszcza jak już wcześniej pisałaś gdy raz pojechałaś do rodziców to już wieczorem Ci groził że jak nie wrócisz to nie masz więcej wstępu, to już był głos paniki, że może jednak nie wrócisz, dlatego zastosował szantaż. Ja też nie miałam odwagi przez tyle lat, a teraz tego żałuję. Szkoda życia. Życie zawsze się ułoży a strach tylko nas blokuje. Do końca będę Ci kibicować i trzymać kciuki bo dobrze wiem przez co przechodzisz a jesteś fajną, dzielną dziewczyną, nie zasługujesz na takie traktowanie ❤️
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Jeśli czujesz, że się nic nie zmieni - to zacznij działać tak, abyś nie była bardziej poszkodowana. Idź do psychologa, tak jak dziewczyny radzą i myśl o tym, żeby od niego się uniezależnić. Jeśli już masz wątpliwości, że się nie zmieni, to będzie ciężko, po prostu…Monika33 wrote:Tego się boje ze on się już nie zmieni ☹️
Zdrówka Ci życzę ❤️ moja tydzień temu miała jelitowke i dziś w nocy znuwu wymioty i biegunka, oszaleje chyba ☹️ -
Hej,
Ja też miałam przerwę od forum, dobrze nie myśleć o ciąży ciągle.🙂
Monika, dziewczyny dobrze Ci radzą, ja bym od razu spakowała siebie i dziewczyny i poszła sobie do mamy.
Ja wszystko rozumiem, mój mąż jak wyjdziemy do znajomych to wypije drina czy dwa, ale cały czas pomaga mi z synem. Ostatnio młody chorował i miał biegunkę i np. w nocy popuścił i mąż razem ze mną myl młodego i zmieniał pościel. Dzieci są obojga rodziców, a nie tylko matki. Mój mąż dłużej pracuje i ja to rozumiem dlatego ja wybieram młodego do przedszkola czy spędzam z nim więcej czasu, no ale bez przesady.
Ja zaczynam 16. tydzien. Kilka razy poczułam bulbke od środka w prawej części podbrzusza, to jak dobrze pamiętam bobas, ale znowu na 100% nie wiem. 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:12
-
22.12 -
Monika33 Dziewczyny napisały masę dobrych rad. Ja chciałam tylko dodać, że mocno wspieram 🫂Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ immunologia rozjechana
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12tc+3 - I prenatalne 6,2cm
⏳22.12 II prenatalne

-