🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezimienna wrote:Melduję się po wizycie, mamy 222g zdrowego syna 😆. Przy prenatalnych i kontrolnej wizycie była dziewczynka. Więc mamy niespodziankę 🤣
O wow, ale niespodzianka 😁 Super, że dzidzia zdrowa 🤗 -
Dziewczyny, piękne brzuszki 🤗😍😍
U mnie trochę większy, noszę z dumą, tyle na niego czekałam 😍
Ja na pewno będę robiła USG 3 trymestru. Będę rozmawiała o tym z lekarzem.
U mojej znajomej dopiero na USG 3 trymestru wyszła wada serduszka. Oczywiście nie chce straszyć bo na pewno będzie u każdej wszystko w porządku ale no troszkę to mną kieruje w tej decyzji.
Jeśli chodzi o poród, zobaczymy. Pierwszy zakończył się CC.
Czy tylko ja czekam jeszcze na pierwsze ruchy? 😁
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Acmvj wrote:Ja mam spory brzuszek, także zazdrosne linii niektórym dziewczynom, ale też nie przejmuję się tym za bardzo.
Dostałam też informację o pierwszym spotkaniu ze szkoły rodzenia i zaczynam 13.01. W sumie to mnie najbardziej zależy na tej części dotyczącej opieki nad dzieckiem, laktacji itp., bo nie dotrwałam do tego momentu w poprzedniej ciąży.
Czy któraś z Was może miała okazję czytać bliznobooka od dr Strusa? Zastanawiam się czy warto kupić.
Skąd jesteś? Bo do mnie dosłownie wczoraj pisali, że też zaczynam 13.01 🤣
Kasieńka lubi tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ Adenomioza
◽ immunologia ❗
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12+3 - I prenatalne 6,2cm
16.12 20+2 - 324g
22.12 21+1 - II prenatalne 424 g
13.01 24+2 - 629g

-
Ah no i melduje, że od paru dni zaczęłam czuć "bulgotanie" w brzuchu 🥰
Agat99, Sosenka93, Acmvj, dracaena, IT_Girl, Natt99, Firest, Lila777, Kasieńka lubią tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ Adenomioza
◽ immunologia ❗
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12+3 - I prenatalne 6,2cm
16.12 20+2 - 324g
22.12 21+1 - II prenatalne 424 g
13.01 24+2 - 629g

-
Sosenka93 wrote:Dziewczyny, piękne brzuszki 🤗😍😍
U mojej znajomej dopiero na USG 3 trymestru wyszła wada serduszka. Oczywiście nie chce straszyć bo na pewno będzie u każdej wszystko w porządku ale no troszkę to mną kieruje w tej decyzji.
Ja również czekam 👣👶
Sosenka93 lubi tę wiadomość
👱♀️32 lat - 👉Czynnik V Leiden 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨,👉 MTHFR 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, 👉PAI 1 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨, problemy immunologiczne
👉Przeciwciała przeciw plemnikowe 𝐨𝐛𝐞𝐜𝐧𝐞
☘️Starania od 𝐬𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟎 r.
IUI - 03.2023r. ❌
PUNKCJA - 24 jajeczka ➡️14 komórek ➡️13 zarodków 5️⃣ dniowych .
1️⃣❄️IVF - 28.08.2024 r. ❌
2️⃣❄️IVF - 25.09.2024 r. ⏸️- 9 tc.💔
3️⃣❄️IVF - 17.02.2025r. BETA HCG👉8dpt -38, 10dpt -31⬇️❌
4️⃣❄️IVF - 10.06.2025r. - ❌
5️⃣❄️IVF - 11.08.2025 r. - ❌
6️⃣❄️IVF - 11.09.2025 - 8dpt - 68mIU/ml, 11dpt- 188mIU/ml, 13dpt - 423 mIU/ml
27dpt- jest ❤️
📅Histeroskopia , konsultacja z immunologiem
💊SMOFLIPID, accofil, encorton, clexane, acard

-
Taaak, zdrowo rośnie, bardzo aktywny bobo. Ogółem te moje maźnięcia, pukanie i mizianie to faktycznie są ruchy. Dziś mi pani potwierdziła. Patrzyła na to jak się ruszał i szturchał, rozciągał i mówi, dobra, nie dziwię się, że Pani to czuje 😂. Łożysko jest jednak z tyłu, na poprzednim USG kosmówka zahaczała o przód stąd też tak wpisała na wynikach badań, ale dziś potwierdzone, łożysko z tyłu. Chociaż w szoku była, że ja na pierwszą ciążę na tym etapie, to wcześnie zaczęłam czuć.Sosenka93 wrote:O wow, ale niespodzianka 😁 Super, że dzidzia zdrowa 🤗
Sosenka93, Lila777 lubią tę wiadomość
-
Dokladnie, tez go nosze z duma, chętnie podkreślam i ogółem totalnie mi to tito ze rośnie dość duży. 😂Sosenka93 wrote:Dziewczyny, piękne brzuszki 🤗😍😍
Sosenka93 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja po wizycie trochę w biegu ale już mogę Wam napisać że jednak zostało że córcia będzie 😁 waży 365 g , jak to lekarz powiedział mama szczupła to i dziecko drobne 🤣 wszystko tak jak powinno być. Wyszło wszystko dobrze i nawet mam zdjęcie buzi 😁także córcia ma się Dobrze 😉
Sosenka93, Karpatka95, IT_Girl, Agat99, Natt99, Ania 93, Firest, kitka_, Nicole123, Lila777, Kasieńka lubią tę wiadomość
-
ja czekam i mysle ze jeszcze kilka tygodni, bo lozysko na przedniej stronie.Sosenka93 wrote:Dziewczyny, piękne brzuszki 🤗😍😍
Czy tylko ja czekam jeszcze na pierwsze ruchy? 😁✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Monika33 wrote:Hej dziewczyny ja po wizycie trochę w biegu ale już mogę Wam napisać że jednak zostało że córcia będzie 😁 waży 365 g , jak to lekarz powiedział mama szczupła to i dziecko drobne 🤣 wszystko tak jak powinno być. Wyszło wszystko dobrze i nawet mam zdjęcie buzi 😁także córcia ma się Dobrze 😉
Wspaniale 😍 Córcia ma się dobrze i mama od razu uspokojona, to jest piękne ♥️
Monika33 lubi tę wiadomość
-
Cavarathiel wrote:Skąd jesteś? Bo do mnie dosłownie wczoraj pisali, że też zaczynam 13.01 🤣
Mieszkam 15km od Katowic 😁
Sosenka93 wrote:Ja coś tam przeglądałam. Ogólnie jest on moim lekarzem prowadzącym 🙂
Ooo widzisz! Ja właśnie się zastanawiam nad zakupem i w sumie najbardziej mnie interesuje, czy podaje konkretny tok postępowania z blizną. Nazwy tych wszystkich żeli przeciwzrostowych i plastrów, żebym mogła to sobie na spokojnie zamówić.
Ostatnie cc miałam z mocnego zaskoczenia- blizna od zewnątrz wygląda co prawda pięknie, ale chciałby się zrobić jak najwięcej, bo to może być moje ostatnie cc.👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Ssilvia wrote:ja czekam i mysle ze jeszcze kilka tygodni, bo lozysko na przedniej stronie.
Ja mam łożysko na przedniej i zaczęłam czuc na tym etapie na którym Ty jesteś, ale nie byłam pewna. Pozniej doszedł pojedynczy kopniaczek. Teraz po ok 19/20 juz sie zaczynają harce i czuje te wiercenie małej. Kopniaków konrektnych bylo moze 2 ale caly czas to takie bulgotanie odczuwam.
U mnie dzis sprzątanie mieszkania i jutro wyjeżdżamy juz na święta do mojej mamy, co prawda pracuje caly czas zdalnie ale juz troche luźniej. Ginekolog chce mi wcisnąć L4 juz, poki co przeciągam bo dobrze sie czuje wiec chce sobie trochę jeszcze popracować ze względów finansowych
Dużo nas jeszcze pracujących zostało?
Ssilvia lubi tę wiadomość
-
Też mam na przedniej i właśnie zaczęłam czuć ponad tydzień temuSsilvia wrote:ja czekam i mysle ze jeszcze kilka tygodni, bo lozysko na przedniej stronie.
także myślę, że czeka Cię to szybciej niż myślisz
My dzisiaj jedziemy na połówkowe, trzymajcie kciuki ❤️
Agat99, Acmvj, dracaena, Sosenka93, IT_Girl, Ssilvia, Natt99, Kassialka, iiaawaak, Kasieńka lubią tę wiadomość
-
Też jeszcze pracujęKassialka wrote:Ja mam łożysko na przedniej i zaczęłam czuc na tym etapie na którym Ty jesteś, ale nie byłam pewna. Pozniej doszedł pojedynczy kopniaczek. Teraz po ok 19/20 juz sie zaczynają harce i czuje te wiercenie małej. Kopniaków konrektnych bylo moze 2 ale caly czas to takie bulgotanie odczuwam.
U mnie dzis sprzątanie mieszkania i jutro wyjeżdżamy juz na święta do mojej mamy, co prawda pracuje caly czas zdalnie ale juz troche luźniej. Ginekolog chce mi wcisnąć L4 juz, poki co przeciągam bo dobrze sie czuje wiec chce sobie trochę jeszcze popracować ze względów finansowych
Dużo nas jeszcze pracujących zostało? -
Kassialka wrote:Ja mam łożysko na przedniej i zaczęłam czuc na tym etapie na którym Ty jesteś, ale nie byłam pewna. Pozniej doszedł pojedynczy kopniaczek. Teraz po ok 19/20 juz sie zaczynają harce i czuje te wiercenie małej. Kopniaków konrektnych bylo moze 2 ale caly czas to takie bulgotanie odczuwam.
Też czuję od pewnego czasu lekkie ruchy, na początku nie byłam pewna czy to na pewno to ale już regularnie się powtarzają i jak opowiedziałam położnej jak to odczuwam to powiedziała, że to właśnie początek ruchów 😉
Ja będę pracować do 16.01, od 19.01 idę na L4, tak się umówiłam z lekarzem i szefem. Cały czas chodzę do biura I mimo, że mam blisko to już mi się czasem po prostu nie chce 😉 ale jeśli możesz zdalnie to rozumiem, tex bym jeszcze trochę przeciągnęła, jednak dzień pracujący inaczej leci i nie myśli się tyle o głupotach 😜
Dziś urodziny chrześniaka, sprzątanie, wymyślanie listy zakupów i świąteczne dekoracje. Aż niesamowite, że za tydzień będzie już po świętach!
Miłego weekendu dla wszystkich! ❤️
Natt99 lubi tę wiadomość
-
Kassialka wrote:Ja mam łożysko na przedniej i zaczęłam czuc na tym etapie na którym Ty jesteś, ale nie byłam pewna. Pozniej doszedł pojedynczy kopniaczek. Teraz po ok 19/20 juz sie zaczynają harce i czuje te wiercenie małej. Kopniaków konrektnych bylo moze 2 ale caly czas to takie bulgotanie odczuwam.
Ja już też codziennie czuje ruchy, delikatne wiercenie, śmieszne uczucie 🤭
Ja wciąż pracuję, najbardziej by mi się opłacało do końca, z powodu podwyżki w maju zeszłego roku 😂 czuję się ok, więc dopóki zdrowie i chęci pozwolą to będę chodzić. Bliżej terminu wezmę zdalną na podokańczanie projektów i tak celuję w L4 od okolic majówki jak już będzie dosłownie ciężko. Ale jak wyjdzie to zobaczymy... -
Ja Wam powiem ze bedac na L4 mam wieksza wyplate o prawie 400-500zl niz normalnie pracujac. Ja niestety prawie od poczatku musialam isc na zwolnienie z uwagi na charakter mojej pracy i to ze krwawilam, musialam lezec.
Troche mi szkoda bo nie jestem przyzwyczajona do siedzenia w donu, tym bardziej ze nic nie mozna robic ani sprzatac bardziej ani nic. Nie lubie tv ogladac. Ksiazki przeczytalam co mialam i tak o siedze. Dobrze ze mam psa to chociaz musze z nim wyjsc
Natt99 lubi tę wiadomość
-
Lavariavel wrote:Ja Wam powiem ze bedac na L4 mam wieksza wyplate o prawie 400-500zl niz normalnie pracujac. Ja niestety prawie od poczatku musialam isc na zwolnienie z uwagi na charakter mojej pracy i to ze krwawilam, musialam lezec.
Troche mi szkoda bo nie jestem przyzwyczajona do siedzenia w donu, tym bardziej ze nic nie mozna robic ani sprzatac bardziej ani nic. Nie lubie tv ogladac. Ksiazki przeczytalam co mialam i tak o siedze. Dobrze ze mam psa to chociaz musze z nim wyjsc
Ja tez mam wyższa wypłatę na L4
Agat99 lubi tę wiadomość
-
U mnie też na przedniej ścianie i w tym tygodniu zaczęłam coś czuć, ale muszę się skupić czasem. Wczoraj zauważyłam, że czułam jak siedziałam lekko pochylona, a jak leżałam to już nie 😅
Ja nadal pracuję, ale już się zapowiedziałam, że raczej tylko do końca stycznia 😉 Mogłabym dłużej pewnie, ale też chcę mieć trochę czasu dla siebie. No i w lutym będę mieć szkołę rodzenia, także nie będę musiała urywać się z pracy.
A dzisiaj robimy urodziny męża, zrobiłam tort, zaraz będę sprzątać jeszcze. Tylko goście się posypali bo połowa jest chora 😐 Ale to w sumie lepiej, że nie przyjdą zarażać 😅
Miłej soboty!
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH