SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
Odpowiedz

🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼

Oceń ten wątek:
  • Natt99 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😁
    Ja im starsza jestem tym mniej dodaje do social media, a co do bobaska to postanowiłam że na pewno nie będę wstawiać zdjęć z twarzą - tak jak wspominałyście AI itd a druga sprawa to nie chce, żeby później dziecko miało do mnie pretensje że bez jego zgody pół mojego Ig albo fb jest w jego zdjęciach 🙈 jedyne co to planuję iść w lutym na sesję brzuszkowa, bo wtedy nie będę jeszcze taka opuchnięta a pamiątkę bym chciała mieć 😁 czy opublikuje na necie to nie wiem.
    Co do zwierzątek to ja mam 9 msc kotka. Były już u mnie koleżanki, które mają malutkie dzieci i totalnie nie reagował albo wąchał im gołe stopki 😅 jestem dobrej myśli.
    SMka gratuluję zdrowych dziewczynek 🥹🩷 ostatnio czytałam jak dzieci się rozwijają bodajże 21 tygodniu? I właśnie była wzmianka o bliźniakach, że są już świadome tego że są tam oboje i się czasami kopią, chwytają i mnie to wzruszyło maks 😅❤️

KurtynaMileczenia, SMka, Kasieńka lubią tę wiadomość

05.09. Pozytywny test 👶🏼
    16.09. Pęcherzyk ciążowy
    30.09. Zarodek 🥹❤️
    06.10. 19mm crl
    14.10. 2,25 cm crl
    31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
    12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
    15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
    30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
    7.01. - 411 gram 🥰
  • KurtynaMileczenia Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IT_Girl wrote:
    Wrzucać teraz raczej nie będę chociaż trochę mnie kusiło wrzucić brzuszek. Ogólnie to mało wrzucam, zazwyczaj jakieś fotki z wakacji jak już i kiedyś kolorowalam dużo to obrazki wrzucałam. Może jak się mały urodzi to wrzucę coś, ale też właśnie rączka/stópka. Albo taka rolka w stylu 'jak dwoje zmienia się w troje' gdzie najpierw są dwa kubki a potem kubki i butelka. Słodkie to jest 😀 Ale na pewno nie będę nigdzie wrzucać zdjęć dziecka, to co AI teraz może z nimi zrobić jest straszne. Będę albumy tradycyjne robić a przynajmniej taki jest plan.

Zawiozłam dzisiaj mojego kotka do weterynarza na czyszczenie zębów, jak się okazuje musi mieć sporo usuniętych 😢. No ale jak trzeba to trzeba, chcę żeby były kotki przebadane i ogarnięte przed porodem. Potem muszę je jakoś przygotować na bobasa.

Dziewczyny które mają zwierzątka i dzieci, jak przygotowywałyscie je na nadejście nowego członka rodziny? Czy raczej nie robiłyście nic specjalnego? O ile o młodszą kicię się nie martwię bo to bardzo spokojny egzemplarz, to tak starszy czasem jest nieprzewidywalny 😂
    Ja mam dwa koty i psa. Też idziemy na badania za niedługo, żeby zwierzęta były ogarnięte do porodu 😂 ja nie przygotowuje ich jakoś specjalnie, śpią przy brzuchu, więc myślę że wiedzą co się święci. Jak będę w szpitalu to mąż im weźmie jakieś rzeczy od małego, kocyk i ubranka, żeby mogły się oswoić z zapachem

IT_Girl lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kasieńka Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    Z tym jednym mieniem u nas też jest ciężko, bo do listy ciągle nam wpadają nowe 😀 na szczęście wiele znajomych mówi, że też mieli problem z wyborem, a finalnie wszystkie dzieci jakoś mają imiona więc nam też się kiedyś uda znaleźć to jedno idealne 😀 nie chce z listy top 10 najpopularniejszych, ani zbyt nowoczesnego, ani zbyt starodawnego.. I jeszcze najtrudniejsze, żeby nie kojarzyło mi się źle z nikim 😜

Ubranek też mam już chyba za dużo.. ale to takie przyjemne I łatwe zakupy 🙂

@IT_Girl świetne łóżeczko! Zapisuję sobie link jeśli zdecydujemy się na klasyczne, dzięki 😀

@Agat99 dokładnie tak jak mówisz "...najtrudniejsze, żeby nie kojarzyło mi się źle z nikim 😜..." w przypadku imienia dla dziewczynki to może być naprawdę trudne 🤣🤣🤣
    W top liście są imiona, które mi się podobają, ale jak pomyślę, że co chwilę słyszę albo czytam, że jakieś dziecko ma tak na imię to mnie zniechęca.
    My również nie chcemy nowoczesnego, ani zbyt ekstrawaganckiego jak dla nas, ani zbyt starodawnego, chociaż ja skłaniam się ku tym starszym imionom.
    Stwierdziłam, że jak to będzie dziewczynka, a nic nie będziemy mogli się zdecydować albo nie dojdziemy z mężem do porozumienia w kwestii imienia to będzie Kaśka jak ja🤣🤣 Akurat nie znam Kaski, która nie jest fajna albo zaszłaby mi za skórę 🤣

preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Ja nic nie wrzucam, a mąż tym bardziej nie. Dla mnie to jest wyjątkowy czas, nie chce się chwalić. Wiedzą niektórzy znajomi, rodzina i tyle i wystarczy. Lubię ten czas ciszy ;). Sesji też nie robimy.
    Dokładnie, popieram. U mnie też bez aktywności w socjal mediach. Wyleczyłam się z tego lata temu😉 Sesję brzuszka czy maluszka, jeśli sobie zrobimy to tylko prywatnie na własny użytek dla pamiątkowych zdjęć do ramki.

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMka wrote:
    My również meldujemy się po prenatalnych 😊 U nas dwie zdrowe dziewczyny! Jedna przywitała nas na usg pięknym ziewaniem, było to strasznie urocze. Mają po 330 i 326 g także różnica wzrastania 1%. Zastanawiałam się czemu wywaliło mi brzuch prawie od samych żeber, a tu się okazało że dziewczyny są ułożone głowami do góry i nóżkami w dół 😂

Dostaliśmy też skierowanie na echo serca dla dziewczyn - profilaktycznie, przez moje PFO. Czy może któraś z Was wykonywała je w poprzedniej ciąży w Krakowie? Lepiej wybrać Ujastek czy wybrać się na Kopernika?

O Ty tez z Krakowa :) moze nieświadomie spotkamy sie na porodowce 😅

SMka lubi tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm
    18.12 II prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷
    Luteina, polocard, neoparin 💉

preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMka 😉
    Gratulacje zdrowych córeczek. Jesteś naszym bliźniakowym rodzynkiem, wszystkie podziwiamy i czekamy na Twoje wieści❤️ Jak się w ogóle czujesz fizycznie? I jak Twoje podwójne przygotowania? 😉

Natt99, SMka lubią tę wiadomość

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka wrote:
    @Agat99 dokładnie tak jak mówisz "...najtrudniejsze, żeby nie kojarzyło mi się źle z nikim 😜..." w przypadku imienia dla dziewczynki to może być naprawdę trudne 🤣🤣🤣
    W top liście są imiona, które mi się podobają, ale jak pomyślę, że co chwilę słyszę albo czytam, że jakieś dziecko ma tak na imię to mnie zniechęca.
    My również nie chcemy nowoczesnego, ani zbyt ekstrawaganckiego jak dla nas, ani zbyt starodawnego, chociaż ja skłaniam się ku tym starszym imionom.
    Stwierdziłam, że jak to będzie dziewczynka, a nic nie będziemy mogli się zdecydować albo nie dojdziemy z mężem do porozumienia w kwestii imienia to będzie Kaśka jak ja🤣🤣 Akurat nie znam Kaski, która nie jest fajna albo zaszłaby mi za skórę 🤣

Ja tez Kaśka, powiedziałam mężowi ze przecież córka tez moze być Kasia ale po jego minie stwierdzam ze chyba mógłby nie udźwignąć tyle szczęścia na raz 😂

Firest, Kasieńka lubią tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassialka wrote:
    O Ty tez z Krakowa :) moze nieświadomie spotkamy sie na porodowce 😅

Dołączam do porodówkowej ekipy 😅

SMka, Kassialka lubią tę wiadomość

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • SMka Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firest wrote:
    SMka 😉
    Gratulacje zdrowych córeczek. Jesteś naszym bliźniakowym rodzynkiem, wszystkie podziwiamy i czekamy na Twoje wieści❤️ Jak się w ogóle czujesz fizycznie? I jak Twoje podwójne przygotowania? 😉

Dziękujemy ❤️ Teraz jest zdecydowanie lepiej niż na początku. Od pierwszej wizyty na l4 przez wymioty i słabe samopoczucie. Na szczęście leki pomogły na tyle że wymioty max 2 razy dziennie i w końcu zaczęłam nadrabiać wagę (do 16tyg -5kg w porównaniu przed ciążą).

Mam w planach mieć gotową wyprawkę do 30 tyg, tak polecają mamy bliźniaków. Na ten moment mamy wózek, ciuszki, trochę rzeczy dla mnie do szpitala i w drodze laktator z Momcozy z waszych polecajek. Mamy też wybrane foteliki z Avionaut Pixel Pro z uwagi na małą wagę😊

A czy macie na oku jakieś dostawki? Szukamy czegoś w nie bardzo wygórowanej cenie z uwagi na fakt, że wszystko potrzebujemy kupić x2🫣

dracaena, Natt99, Lavariavel, Firest, Kasieńka lubią tę wiadomość

25 👱🏼‍♀️ & 25 👨🏼& 🐈‍⬛&🐴

Na pokładzie SM, PFO, PCOS, IO
    05.2026 - czekamy na 🩷🩷
  • SMka Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Dołączam do porodówkowej ekipy 😅

A gdzie planujecie rodzić? My chyba zdecydujemy się na Uniwersytecki ze względu na najwyższą referencyjność, moje SM i fakt, że lekarz prowadzący tam pracuje 😊

25 👱🏼‍♀️ & 25 👨🏼& 🐈‍⬛&🐴

Na pokładzie SM, PFO, PCOS, IO
    05.2026 - czekamy na 🩷🩷
  • Lavariavel Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy bylam w ciazy z synem mieszkalismu u rodzicow. I tam byly psy ale glownym byl pudel miniaturka adoptowany przeze mnoe ze schroniska i druga suczka szczeniak tez adpotowana zreszta. Czesto siadala mi na kolanach i mlody kopal ją przez brzuch. Balam sie troche bo ona nie lubila dzieci. Tzn nie gryzla ale w ostatecznosci potrafila.
    Gdy weszlismy do domu z nim w nosidelku poprostu postawilam go na podlodze, przywitalam sie z nia, pozwolilam go powachac i to wystarczylo. Nie wiem jak to wytlumaczyc ale jakby zrozumiala ze to " moj szczeniak" i musi go chronic. Kladla sie niedaleko niego, zdarzylo sie ze weszla do koszyka w wozku jak stal na tarasie. A gdy przyjezdzali "obcy" zawsze byla odrazu przy nim. Mojego wujka prawie ugryzla bo mlody lezal w bujaczku a on chcial go dotknac za raczke.
    Teraz tez mamy suczke, ta dzieci bardzo lubi, i nigdy nie ugryzla nikogo. Wszystko stopniowo zobaczymy jak bd.
    Tez bym chciala miec konia, ake wiem ze to mnostwo kosztow, obowiazkow i jednak ryzyko. Jezdzilam kiedys ale juz z 4 lata jak na konia niewsiadlam.

Natt99, Lila777 lubią tę wiadomość

• Kassialka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMka wrote:
    A gdzie planujecie rodzić? My chyba zdecydujemy się na Uniwersytecki ze względu na najwyższą referencyjność, moje SM i fakt, że lekarz prowadzący tam pracuje 😊

Ja mysle o Ujastku

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm

preg.png
  • Fiolek100 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po prenatalnych :) wszystko super, chlopak 393 g 💕

Agat99, Natt99, Ania 93, Kassialka, Karpatka95, Nicole123, Ssilvia, dracaena, anilewe, Sosenka93, IT_Girl, Lila777, Monika33, Firest, Kasieńka lubią tę wiadomość

♀️35 ♂️35
    05.21 - córka

👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)

AMH 0.62 (0.37 w 2024)
    Drożność ☑️

starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025

03-05.2025 - 3 IUI ❌
    21.08 - start stymulacji (Menopur + Cetrotide)
    30.08 - punkcja - 3 🥚
    4.09 - transfer 4AA
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 13.4
    7 dpt beta 52.5
    9 dpt beta 92.7
    11 dpt 264.5
    14 dpt 877.8 prog 83.16
    7w0d - CRL 1 cm, ❤️ 140/min

preg.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, żelazo mam zwiększone, bo hemoglobina dalej poleciała w dół.

I w brzuszku jest dziewczynka 🩷🩷🩷 będzie parka 🩵🩷 synek trochę zawiedziony, że nie brat ale już się cieszy z siostrzyczki. Mała waży 400 g. I w sumie wychodzi jakiś tydzień do przodu 🙂

Teraz 15.01 prenatalne. I już jestem na zwolnieniu :)

Agat99, dracaena, Sosenka93, Kassialka, IT_Girl, Lila777, Monika33, Firest, Natt99, Kasieńka lubią tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗
    08.2021 🩵

* 33 lata
    * 19.09 - II ☀️ Beta HCG 444,54
    * 22.09 - Beta HCG 1553,63
    * pierwszy cykl starań
    preg.png
  • Lavariavel Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMka a nie myslalas zeby np. Zamiast 2 dostawek dla blizniakow kupuc jedno lozeczko turystyczne z opuszczanym bokiem? Moja kolezanka przy blizniakach przez dlugi czas uzywala jednego łóżeczka

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMka wrote:

Mój lekarz prowadzący też tam pracuje i również tam zamierzam rodzić 😁 Czyżby dr. S.?

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt 😍 Wspaniale to czytać, serce rośnie 🥰

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś poniosło, i mam większość wyprawki tekstylnej, higienicznej i aptecznej, kupiłam też parę zabawek „na zaś” bo dostałam voucher do smyka, więc stwierdziłam, że wykorzystam to na takie cuda 😎.

Zostało do kupienia: łóżeczko (ale jednak idziemy w wielofunkcyjne KINDERLUX), wózek Muuvo five, fotelik AVIONOUT pixel pro, laktator, no i naklejki do pokoju, przyborniki i takie małe pierdółki, jeszcze trochę ubranek zostało mi do kupienia, ale zostawiam sobie przyjemności na resztę miesięcy 😂.

Agat99, Karpatka95, Firest, Natt99, Kasieńka lubią tę wiadomość

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.

02.03.2023 - 💔 5+6

19.12 👶 - 222 gramy , it’s a boy 😍

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Mnie dziś poniosło, i mam większość wyprawki tekstylnej, higienicznej i aptecznej, kupiłam też parę zabawek „na zaś” bo dostałam voucher do smyka, więc stwierdziłam, że wykorzystam to na takie cuda 😎.

Zostało do kupienia: łóżeczko (ale jednak idziemy w wielofunkcyjne KINDERLUX), wózek Muuvo five, fotelik AVIONOUT pixel pro, laktator, no i naklejki do pokoju, przyborniki i takie małe pierdółki, jeszcze trochę ubranek zostało mi do kupienia, ale zostawiam sobie przyjemności na resztę miesięcy 😂.

Fajnie, masz już coś z głowy 🙂
    Ubranka najprzyjemniejsze 😁

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Monika33 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno się tutaj nie udzielałam ale przechodzę akcje z teściową, przez którą płakałam w nowy rok aż się mąż wkurzył na nią i cały dzień z nią nie rozmawiał bo tak odwaliła w jego urodziny że szkoda gadać. Ale na następny dzień przyszła i oczywiście powiedziała że to ja z kuchni ciągle ją obserwowałam 🤣no siedząc i szykując jedzenie i myjąc talerze ja to czas miałam jeszcze sobie patrzeć i takie bzdury wymyśliła że w sumie wyszło że ona niewinna tylko ja😁a że ja już mam dość humorow to powiedziałam że jak ma przychodzić do nas i siedzieć z upięta miną i fochy strzelać i co chwilę wychodzić i przychodzić i tak w kółko i moja rodzina na to patrzy to mam prośbę żeby wcale nie przychodziła i chociaż mi nerw w ciąży oszczędziła i teściowa aż ją zatkało. Dziś byłam z córcia u fizjo i na zakupach w CCC bo mega promocje i sobie zaszalalam🤣plus córci kupiłam kilka par butow. Ciągle coś się dzieje i jak czytam Wasze przygotowania to ja w rozsypce hehe. Nic nie mam zapisane nawet co mam a czego mi brakuje. Oczywiście mam dziecko małe więc mam sporo rzeczy ale chyba muszę zrobić listę i w lutym kupić czego mi brakuje z kosmetyków bo Pampersy mam🤣 coś ubranek 62 i 56 kupiłam i muszę poprac wszystko i przynieść pudełko 62 spowrotem 🤣

‹‹ 278 279 280 281 282
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ