🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Moira wrote:Właśnie nie mam, chce zmienić lekarza. Bo mój aktualny przyjmuje pacjentki jak za karę.
Jesli tez masz jakiekolwiek watplywisci skurcze, krwawienua czy zmniejszona ruchliwosc bobasa to jedz na sor. Lepiej 2 razy na prozno niz raz za pozno. Fakt że moze ci sie wydawac tylko ze tak jest bo np. Bobas inaczej sie ulozyl np. Lizysko w gore idzie a bobas w dol. Ja tez mam czasami brzuch na nogach xx.
fakt że ile ludzi tyle opini. Tylko tez zwroćcie uwage ze niestety ale bardzo czesto na Tiktoku, insta czy gdziekolwiek masz platną wspoprace. Ja tez nie wierze w rekomendacje osob ktore maja bobasa miesiac max w domu i juz cos polecaja bo super sie kilka razy uzylo. Nie uwazam to za dobry punkt odniesuenia.
Tak jak natrafilam na opinie dziewczyny na temat wozka elektrycznego chyba od cybexa ze taki super fajny idealny etc a sama powiedziala ze w sumie to pierwsze dziecko i pierwszy wozek jaki ma. To opinia moze byc mocno naciagana gdy nie masz porownania.
To jakby mowic ze Cc/SN jest super porodem bo mnie nie bolalo.
Tak jak w kwestii karmienia z poduszka czy bez, na suedzaco czy leząco. Przewijac na przewijaku czy wystarczy na kanapie.
Ja mam malo miejsca w pokoju i stoje przed wyborem fotel do karmienia czy przewijak. Jedno i drugie wiem ze bedzie ratowac moj kregoslup.
dracaena, Ssilvia lubią tę wiadomość
-
Taak, z wózkami tak jest niestety, że lepiej się już wie przy drugim dziecku (albo przy trzecim wózku w górę). 😅
Swoje trzeba przerobić albo faktycznie zrobić duży research, żeby się nie nabrać na wózki o dużym marketingu. Nie ma zresztą nic złego w kupieniu w sumie czegoś co się po prostu podoba, krzywdy się tym dziecku nie zrobi (bardziej sobie bo prowadzenie niektórych wózków z coraz cięższym wsadem to udręka 😂 - prawie wszystko się fajnie w sklepie prowadzi, gorzej pod obciążeniem i w mieście czy terenie), można nigdy nie odkryć że są wózki które prowadzi się o wiele lepiej, ale to też zależy jak i ile ktoś wózka używa, i w jakim terenie.
Ale to nawet człowiek najlepiej poznaje chodniki w okolicy mając już ten wózek. 😅 Ja nie wiedziałam, że mam tyle wysokich krawężników wcześniej. 😆
Lavariavel, Polczi5 lubią tę wiadomość
-
To leć na SOR, nie ma co zwlekać ☺️Moira wrote:Właśnie nie mam, chce zmienić lekarza. Bo mój aktualny przyjmuje pacjentki jak za karę.
-
Z tym L4 to się zaskoczyłam😉
Ja miałam wręcz odwrotnie. Ciągłe wrażenie, jakbym robiła coś złego odmawiając jeszcze L4, czułam jakieś niezrozumienie ze str lekarzy.
Ciążę prowadzę w dwóch placówkach, z pakietu medicover i oddzielnie prywatnie. Już od pierwszej wizyty z bijącym sercem, lekarze pytali czy wypisać zwolnienie na okres ciąży i tak co każdą wizytę. Przed świetami to już miałam nawet wrażenie, że muszę się tłumaczyć dlaczego nie chcę. Oczywiście że chcę, ale nie mogę wszystkiego tak rzucić z dnia na dzień, za dużo mam obowiązków do przekazania innym, otwartych procesów - to normalna ludzka odpowiedzialność, więc jeśli wszystko OK z przebiegiem ciąży i samopoczuciem, to planuję odejść z końcem stycznia. Lekarz dziwił się na ten argument, chyba więc standardem jest, że kobiety biorą L4 wcześnie😉👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH