X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szał zakupów ja nie mam nic :( odłożyłam troche kasy to częśc poszla na rozwalony samochod i jutro druga czesc pojdzie na drugi rozwalony :( czas ucieka przez palce a ja mam tylko kilka bodziaków katastrofa jakaś wszystko chyba spadnie na marzec całe zakupy a reszta po porodzie .

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Dziewczyny robie liste z wyprawką i myśle ile w ogóle bęxziecie miały body z kròtkim rękawkiem na 56 ile z długim i czy od razu zaopatrujecie się w rozm 62 i 68 ??
    Jeżeli o mnie chodzi to tylko 2 szt mam na 56,moje dzieci długie się rodzą i nawet teraz na usg kończyny o tydzień dłuższe ;-) więc mogę nawet nie zdążyć ich założyć, więcej kupiłam na 62 i 68

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • malvva Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bede miala ten wozek a odbieram w sobote i lezaczek to oprocz kosmetykow, rzeczy dla mnie do szpitala, poscieli do lozeczka, laktatora i butelek mam wszystko ;)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Wam dziewczynki jak tam u Was tak Was odwiedziłam i stwierdzam że super wózeczki prezentujecie;)

Pozdrawiam

Agnieszka0812, Ollaala lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pół na pół 56 i 62 moja kolezanka rodzi 3 misiace po mnie wiec potem sprzedam jej te male i kupie wieksze ;)

Agnieszka0812, Carolq lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • maimama Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dziewczyny ja też nie mam jeszcze nic kupionego. Muszę kiedyś zrobić przegląd rzeczy po córce, ale jakos nie mam natchnienia,jeszcze pewnie z miesiąc albo dwa poczekam. Za to brzusio rośnie mi ostatnio w zastraszającym tempie,Wam też?

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    U mnie zostanie Błażejek . macie jyz siare ja dzis widze ze hak scisne cyc to juz sie pojawia ehh znow poranki z mokra koszula sue szykuja...

Co do badan to ja mam je na fundusz ale tez tylko 2 nawet o 3 nie slyszalam

u mnie siary brak ;)
    jeśli chodzi o prenatalne to ja znam tylko takie III etapowe ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz odliczam tak bardzo nie moge sie doczekac ;) 131 dni !!

a jutro połowkowe 3d chyba nie wytrzymam do jutra ;3

Carolq, migussia, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    A kawkę probowalas, może trochę podniesie ;-) ja za to biorę leki na obniżenie

a ja pomimo tego że małą słabą kawkę muszę sobie palnąć w ciągu dnia bo kawosz ze mnie namaxa, nie przepadam za herbata ;) to ciśnienie idealne, jedynie jak idę do lekarzy, gin lub endokrynolog, ciśnienie wzrasta mi ze strachu :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    co do wózków camarelo na tej stronce 4baby to radzę się zastanowić nad fotelikiem, bo widzę, że dają standardowy camarelo a nie widziałam żeby przeszedł testy chociażby adac, na allegro można kupić ten wózek wraz z fotelikami maxi cosi, które mają bardzo dobrą opinię a przede wszystkim przeszły testy bezpieczeństwa. no chyba, że ktoś nie podróżuje, ja akurat na to szczególnie zwracam uwagę.

Daria dzx za cenną uwagę ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Dziewczyny robie liste z wyprawką i myśle ile w ogóle bęxziecie miały body z kròtkim rękawkiem na 56 ile z długim i czy od razu zaopatrujecie się w rozm 62 i 68 ??

ja mam parę z krótkim i z długim w roz 56, kilka też roz 62, w 68 aż tak za bardzo się nie zaopatruję bo najczęściej prezenty na powitanie malucha są właśnie w takich większych rozmiarach ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwa tez tak mysle jak beda chcieli kupic jakies ubranko na prezent to bede mowic ze 68 ;)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Heh dziewczyny ja też nie mam jeszcze nic kupionego. Muszę kiedyś zrobić przegląd rzeczy po córce, ale jakos nie mam natchnienia,jeszcze pewnie z miesiąc albo dwa poczekam. Za to brzusio rośnie mi ostatnio w zastraszającym tempie,Wam też?

mi nie rósł a w ostatnim tygodniu bum do góry, ale mała tez prawie dwukrotnie przybrała na wadze, więc pewnie dlatego się ujawniło, i najlepsze jest to że do tej pory nosiłam sobie bluzki te sprzed ciąży, a teraz trzeba się na zakupy wybrać bo mam za 2 tygodnie Konferencję wyjazdową a tu nima co założyć z eleganckich rzeczy ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    iwa tez tak mysle jak beda chcieli kupic jakies ubranko na prezent to bede mowic ze 68 ;)

dokładnie taki jest plan :D

malvva, Carolq lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Dariaaa ja na pewno fotelik maxi cosi kupie, my dużo samochodem jezdzimy.

Malvva no zawsze coś ;)

Cigaretta mówisz że fotelik maxi cosi to dobry wybór ?, bo rzeczywiście na allegro jest Camarela właśnie z tymi fotelikami, i widziałam tez z jakimiś fotelikami Berber - nie znam się za bardzo na fotelikach ;/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:47

cd9bskjojgq3qzff.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:

Na 56 mam 7szt. body z długim rękawem i 5szt. z krótkim, do tego jakieś legginsy(2), rajstopki(1), półśpiochy(1), pajacyki(7), sweterek, rampers, śpiochy(7) i kaftaniki/bluzeczki(9-ale chyba wszystkie dostałam, nie kupowałam) Chcę jeszcze dokupić ze 3szt. legginsów, może rajstopki i ewentualnie jakiś sweterek.

Do tego 0-3msc z 20 par skarpetek, niedrapki(3), czapeczki bawełniane (10 do rozmiaru 74) i takie cienkie wiosenne(4)

Na 62 i 68 też już mamy większość, nawet kilka sztuk na 74, z tym że na 62 i 68 mam tego jakoś 2 razy więcej niż na 56, mam całą listę spisaną czego ile mam, to jakbyś chciała mogę Ci wrzucić jak na roz.56 :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    ja mam kilka ciuszków 56, bardziej kupuję 62. ale jak oglądałam w sklepie rozmiar 50 i jeszcze niżej to się zastanawiam czy na prawdę takie malutkie dzieci się rodzą, ale faktycznie dużo jest wcześniaków, fajnie że szyją ciuszki dla takich dzieciaczków :)

jest dużo takich maluszków, i rzeczywiście ostatnio widziałam w Teswco roz 44, więc mega maleństwo

km5sdf9h3loowecn.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:47

Iwa81, Agnieszka0812, Carolq lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa myśle, że są bezpieczniejsze niź te zwykłe bez atestu dodane do wózka, trzeba poprostu zaopatrzyć się w dobry fotelik jeśli nasz zamiar jezdzić samochodem :)

‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ