X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ok 25 tyg zamówie na gemini wszystkie butelki, smoczki, pampersy, proszki kremy itd. jak tak was czytam to chyba za bardzo szaleje z tymi ciuszkami, ale wole mieć więcej niż prać na okrągło :D

Carolq, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam i mam dla Franka dużo ciuchów i bardzo się cieszę z tego bo przynajmniej nie musiałam ciągle prać jak jeszcze w niemowlęcym proszku prałam.

Agnieszka0812, Iwa81 lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam juz sporo ;) ja mysle ze gdzies marzec/kwiecien w rosssmanie zakupie wszystkie kosmetyki mam juz pampersy, obcinaczke i mieciutka szczoteczke

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    A propo pielęgnacji noworodka polecam do przeczytania http://www.srokao.pl/2014/10/pielegnacja-niemowlecia.html i http://www.srokao.pl/2013/02/kosmetyczna-wyprawka.html :)

Też bardzo polecam przejrzeć nawet całego bloga, bardzo dużo interesujących wpisów.

klaudia1534 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    jak tak was czytam to chyba za bardzo szaleje z tymi ciuszkami, ale wole mieć więcej niż prać na okrągło :D

A masz jeszcze więcej niż ja? Czy tak porównywalnie? :) Bo ja to już myślałam że mam na prawdę tego sporo...

tb732n0a0czusv9c.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieliczylam dokladnie ale z 60 sztuk bedzie

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    A napiszę Wam, że co do kremu do pupy to ja używam tylko Bephanten i uważam że jest rewelacyjny! Po jednym smarowaniu po odparzeniu jest lepiej. No i na wszystkie wysypki czy krostki czy otarcia go używam i od razu pomaga.

A co do ciuszków to pamiętajcie że taki maluch robi takie kupy, które wypływają z pieluchy więc lepiej mieć więcej niż mniej ;) Ja chcę mieć ok 5 zestawów ubranek na 56 i 62. Tzn. 5 szt body na krótki, 5 szt na długi, 5 spodenek lub śpiochów, 5 pajacy z rozmiarów 56 i 62. Wiadomo że 56 to do szpitala na początek więc trzeba wziąć coś co łatwo się ubiera bo dziecko codziennie (czasem to i po 2 razy) ogląda pediatra. Najlepsze będą body kopertowe (żeby przez główkę nie przekładać) i pajace albo kaftaniki i śpiochy. To tak z doświadczenia bo jak miałam Franka to taka mądra nie byłam i bałam się przez tą główkę przekładać te ciuszki a mój mąż to już w ogóle panikę miał w oczach :D
    Ja tez tylko Bepanthen!jest zsrabisty.duza tubka ok,30 zl wtedy plscilam ale starczyl na 3mc po kazdej zmianie pieluszki.oczywiście dawalam jak ziarenko kawy bo więcej nie trzeba...teraz zamówię a Aptekagemini i taniej pokupuje

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tych cudownych kupek jeszcze kupcie mydlko z Rossmana Dr.Beckham hehe bo lepiej od razu zaprac i dopiero do prania a te kupki sa cudne na poczatku haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    A masz jeszcze więcej niż ja? Czy tak porównywalnie? :) Bo ja to już myślałam że mam na prawdę tego sporo...
    myślę, że mam więcej bo jeszcze siostra i szwagierka mają dla mnie całą wyprawkę po swoich dzieciach, ale to dopiero mi przywiozą. zakupiłam co nieco u dziewczyn z bazarku dzisiaj, na lumpie jeszcze z metką pare sztuk body i w pepco ostatnio koszulki i dresik :P jak nie wykorzystam dla pierwszego to będzie dla drugiego hyhyhy

pasia27 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Co do butelek kupimy zestaw startowy z Tommee Tippee (są tam 2 butelki 150, 2 butelki 260 i kubek niekapek) i jedną butelkę mam z Aventa 125 bo była przy laktatorze, który nowy udało mi sie kupić za 60zł:) Więcej nie będę butelek kupować bo chcę karmić piersią, ale że się uczę zaocznie trzeba będzie odciągać.
    Sterylizatora kupować nie będziemy, ewentualnie są takie woreczki do mikrofalówki to może żeby na początek było, a potem wrzątkiem przepłuczę.

Z kosmetycznych:
    gaziki jałowe i niejałowe
    patyczki do uszu
    termometr
    krem do pupy jeden z cynkiem drugi bez
    płyn/żel do kąpieli
    krem z filtrem na spacery
    ew. mydło do kąpieli jeśli do szpitala by trzeba było
    sól fizjologiczna
    chusteczki nawilżone
    pieluszki jednorazowe newborn (na początek 1 paczka i jeśli nie będą odparzać mąż dokupi i dowiezie)
    szczoteczka do włosów
    nożyczki/cążki
    gruszka/aspirator do noska
    proszek do prania i płyn do płukania
    ocenisept to pępka

chyba wszystko...
    Jeszcze jakis balsam dla dzidziusia ,wkladki laktacyjne sa w rosmanie na przykład w dobrej cenie..

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Co do butelek kupimy zestaw startowy z Tommee Tippee (są tam 2 butelki 150, 2 butelki 260 i kubek niekapek) i jedną butelkę mam z Aventa 125 bo była przy laktatorze, który nowy udało mi sie kupić za 60zł:) Więcej nie będę butelek kupować bo chcę karmić piersią, ale że się uczę zaocznie trzeba będzie odciągać.
    Sterylizatora kupować nie będziemy, ewentualnie są takie woreczki do mikrofalówki to może żeby na początek było, a potem wrzątkiem przepłuczę.

Z kosmetycznych:
    gaziki jałowe i niejałowe
    patyczki do uszu
    termometr
    krem do pupy jeden z cynkiem drugi bez
    płyn/żel do kąpieli
    krem z filtrem na spacery
    ew. mydło do kąpieli jeśli do szpitala by trzeba było
    sól fizjologiczna
    chusteczki nawilżone
    pieluszki jednorazowe newborn (na początek 1 paczka i jeśli nie będą odparzać mąż dokupi i dowiezie)
    szczoteczka do włosów
    nożyczki/cążki
    gruszka/aspirator do noska
    proszek do prania i płyn do płukania
    ocenisept to pępka

chyba wszystko...
    Jeszcze jakis balsam dla dzidziusia ,wkladki laktacyjne sa w rosmanie na przykład w dobrej cenie..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla spisałam sobie listę z twojego pamiętnika plus liste ciuszków wszystko razy 5 tak jak napisałaś powyżej i już wiem na czym stoję :)

pasia27, Diabla85 lubią tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:

O wkładkach laktacyjnych zapomniałam :) A balsam najwyżej dokupię potem, bo ponoć jak dzidzia nie ma suchej skóry to nie ma potrzeby smarować.

tb732n0a0czusv9c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    O wkładkach laktacyjnych zapomniałam :) A balsam najwyżej dokupię potem, bo ponoć jak dzidzia nie ma suchej skóry to nie ma potrzeby smarować.
    Jeszcze sol fizjologiczna do przecierania oczek..
    No zobaczysz jak z tym balsamem..moj w szpitalu miał na zgieciach i na kostkach sucha skórkę i akurat smarowalam mu :-) a tak to żel 3w1 z pompka.
    A i termometr do kąpieli he i ręcznik z kapturkim.sory ze tak dopisuje ale nie mogę się zebrać i spisac mojej listy co miałam a tak mi sie przypomina he

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze można przy wizycie w aptece teraz poprosić o próbki kremikow i zeli,a nawet tych do b.suchej skóry..one nie są tanie i nie warto kupować całego op..a próbki próbować ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Jeszcze sol fizjologiczna do przecierania oczek..
    No zobaczysz jak z tym balsamem..moj w szpitalu miał na zgieciach i na kostkach sucha skórkę i akurat smarowalam mu :-) a tak to żel 3w1 z pompka.
    A i termometr do kąpieli he i ręcznik z kapturkim.sory ze tak dopisuje ale nie mogę się zebrać i spisac mojej listy co miałam a tak mi sie przypomina he

sól fizjologiczną miałam na liście:) no zastanowię się z tym balsamem... termometr też by trzeba było, ale jak kupimy taki bezdotykowy dla dziecka to wodę też nim zmierzymy więc nie wpisywałam, a ręczników w domu mamy baardzo dużo, więc chyba tych z kapturkiem nie będę kupować, taki duży zwykły też może być chyba, kąpać będziemy w sypialni, gdzie od razu będę dzidzię wycierać i ubierać więc też dużo przenoszenia nie będzie, ot kilka kroków :)

Ja już się zmywam spać :) Miłej nocki :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    A do tych cudownych kupek jeszcze kupcie mydlko z Rossmana Dr.Beckham hehe bo lepiej od razu zaprac i dopiero do prania a te kupki sa cudne na poczatku haha

Szare mydło najlepsze i od razu trzeba zaprać bo plamy zostają! Btw jaki kwas muszą mieć te kupska że nie dość że tak walą to jeszcze tak wyżerają materiał :D

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Szare mydło najlepsze i od razu trzeba zaprać bo plamy zostają! Btw jaki kwas muszą mieć te kupska że nie dość że tak walą to jeszcze tak wyżerają materiał :D
    No szare tez.a czasem to pasta do zębów zapoeralam haha
    Nawet ostatnio przegladalal stare body i powychodzili normalnie przebarwienia po tych kupach hehe i to po kilku praniach he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zmywam .pa

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje nowe objawy w ciąży - krew z nosa, krwawienie dziąseł i znowu jakaś grzybica na dole... jutro dzwonie do gina bo wizyta dopiero 19tego więc do tego czasu obrosne w hube :P

Też uciekam, dobranoc !

‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ