X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na prezent to już chyba o 74 będę prosić :) :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi będę wdzięczna jak mi poślesz ściągę :P

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Iwa myśle, że są bezpieczniejsze niź te zwykłe bez atestu dodane do wózka, trzeba poprostu zaopatrzyć się w dobry fotelik jeśli nasz zamiar jezdzić samochodem :)

tez tak myślę ;)dzx za sugestie

km5sdf9h3loowecn.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Iwa81 pooglądaj sobie testy bezpieczeństwa tych fotelików, wypadają bardzo dobrze :)
    Zgadzam się! Ja u chłopaków miałam maxi cosi cabrio fix, a teraz kupiliśmy kiddy pro evolution 2

Iwa81 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może ma któraś listę i mogłaby się nią podzielić jeśli chodzi o przybory kosmetyczne, butelki, wyparzacze, kosmetyki bo szczerze mówiąc za to nie wiem jak się zabrać i co kupować ;/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wyprawkę taką kosmetyczną to w moim pamiętniku jest lista którą zrobiłam w pierwszej ciąży. Jeśli komuś coś podpowiem to zerknijcie sobie :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja lista kosmetykow :

płyn do kapieli
    oliwka
    masc do pupy
    puder
    patyczki do uszu
    chusteczki nawilzone
    pampersy
    nozyczki do paznokci
    miekka szczoteczka
    proszek do prania dla dzieci

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uderzyla się ktoras z was w brzuch?ja dziś ryplam się kantem drzwi o brzuch,bardziej się otarlam ale mocno,już chyba na psychike mi siada,że wydaje mi się że w tym miejscu czuje taki dyskomfort,mala normalnie się po tej akcji ruszala,aż bylo widac jak szaleje.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Domi będę wdzięczna jak mi poślesz ściągę :P

ok, więc wstawiam, ale uprzedzam że również kupuje na czuja bo to nasze pierwsze Maleństwo i tak kupuję według jednej ściągi z jakiegoś bloga ;P

Roz. 62: Body z długim rękawem(15-chyba za dużo), body z krótkim rękawem(6-myślałam żeby ze 2,4 dokupić), legginsy/spodenki(7), półśpiochy(7), pajace(3-chyba za mało, chcę mieć z 10), rampersy (1-też kilka dokupimy), bluzki(10), bluzy(2), śpiochy(5), kamizelka/sweterek(1), polarkowy pajacyk(1), sweterki(7-chyba za dużo)

Roz. 68: Body z długim rękawem ( 8 ), body z krótkim rękawem(9), bluzki(12), bluzy(4), sweterek(1), polarkowe pajace(2), śpiochy(1), rampersy(3), półśpiochy(2), spodnie(4), legginsy(1), pajace(5)

Z tym że ja jestem z tych, które wolą mieć więcej, a prać rzadziej... no i nie kupowaliśmy nowych, tylko tak jak pisałam już od 4ms kupujemy powoli używane, które w sumie w większości pewnie są nowe, a w każdym razie na takie wyglądają. Natomiast cena za sztukę ubranka jak to przeliczyłam wyszło nas jakieś 3zł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 21:11

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    moja lista kosmetykow :

płyn do kapieli
    oliwka
    masc do pupy
    puder
    patyczki do uszu
    chusteczki nawilzone
    pampersy
    nozyczki do paznokci
    miekka szczoteczka
    proszek do prania dla dzieci

dziękuję bardzo :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Uderzyla się ktoras z was w brzuch?ja dziś ryplam się kantem drzwi o brzuch,bardziej się otarlam ale mocno,już chyba na psychike mi siada,że wydaje mi się że w tym miejscu czuje taki dyskomfort,mala normalnie się po tej akcji ruszala,aż bylo widac jak szaleje.

jeśli nie uderzyłaś mega mocno to raczej nic nie powinno się dziać, jeśli mała szalała dalej to nic się nie powinno wydarzyć ;) obserwuj tylko czy nie zacznie Ci się jakiś siniak w tym miejscu robić

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    dziękuję bardzo :)
    a jakieś wyparzacze, laktatory i tego typu sprzęty kupowałaś ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mykam do łóżka bo jutro po urlopie wracam do pracy,
    "uuu jak boli ";)
    życzę spokojnej nocy i kolorowych snów dla Was i maluszków.

buziaki przytulaki :*

km5sdf9h3loowecn.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    A kawkę probowalas, może trochę podniesie ;-) ja za to biorę leki na obniżenie
    Kawa działa na krótko... poza tym jakoś nie za bardzo mi smakuje, mało piję, bo i tak połowę wylewam..
    Alicce wrote:
    dziewczyny ja znów będę smęcić ...
    nie mam imienia dla swojego dziecka
    zadne imie meskie dla swego syna mi sie nie podoba ...
    w głowie mam tylko Dawida /moj synuś / i zadne inne mi nie pasi :(

juz chyba poddam sie loterii losu i niech nazywa sie tak jak imiennik jego daty urodzenia ...
    noż nie myślałam ,że taki problem z tym imieniem bede miała ...
    gdyby była dziewczynka - nie ma problemu ,,, ale chłopczyk ... a ja nie wiem jak Go nazwać :(
    Mam ten sam problem - zero imion męskich, które by mi pasowały... :/

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że mi się nie przydał podgrzewacz do butelek ale to dlatego że karmiłam piersią, gdybym musiała karmić mm od początku to na pewno bym kupiła. A i laktator kupiłam już jak mały był na świecie i okazało się że muszę podawać mu żelazo z moim mlekiem.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Dziewczyny a może ma któraś listę i mogłaby się nią podzielić jeśli chodzi o przybory kosmetyczne, butelki, wyparzacze, kosmetyki bo szczerze mówiąc za to nie wiem jak się zabrać i co kupować ;/

Co do butelek kupimy zestaw startowy z Tommee Tippee (są tam 2 butelki 150, 2 butelki 260 i kubek niekapek) i jedną butelkę mam z Aventa 125 bo była przy laktatorze, który nowy udało mi sie kupić za 60zł:) Więcej nie będę butelek kupować bo chcę karmić piersią, ale że się uczę zaocznie trzeba będzie odciągać.
    Sterylizatora kupować nie będziemy, ewentualnie są takie woreczki do mikrofalówki to może żeby na początek było, a potem wrzątkiem przepłuczę.

Z kosmetycznych:
    gaziki jałowe i niejałowe
    patyczki do uszu
    termometr
    krem do pupy jeden z cynkiem drugi bez
    płyn/żel do kąpieli
    krem z filtrem na spacery
    ew. mydło do kąpieli jeśli do szpitala by trzeba było
    sól fizjologiczna
    chusteczki nawilżone
    pieluszki jednorazowe newborn (na początek 1 paczka i jeśli nie będą odparzać mąż dokupi i dowiezie)
    szczoteczka do włosów
    nożyczki/cążki
    gruszka/aspirator do noska
    proszek do prania i płyn do płukania
    ocenisept to pępka

chyba wszystko...

Madziuśka lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa. i podgrzewacz do butelek, ale już mam bo dostałam od szwagierki i zapomniałam o nim:)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pilnuje zeby nic się tam nie pojawilo,mała na szczęście się rusza

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A napiszę Wam, że co do kremu do pupy to ja używam tylko Bephanten i uważam że jest rewelacyjny! Po jednym smarowaniu po odparzeniu jest lepiej. No i na wszystkie wysypki czy krostki czy otarcia go używam i od razu pomaga.

A co do ciuszków to pamiętajcie że taki maluch robi takie kupy, które wypływają z pieluchy więc lepiej mieć więcej niż mniej ;) Ja chcę mieć ok 5 zestawów ubranek na 56 i 62. Tzn. 5 szt body na krótki, 5 szt na długi, 5 spodenek lub śpiochów, 5 pajacy z rozmiarów 56 i 62. Wiadomo że 56 to do szpitala na początek więc trzeba wziąć coś co łatwo się ubiera bo dziecko codziennie (czasem to i po 2 razy) ogląda pediatra. Najlepsze będą body kopertowe (żeby przez główkę nie przekładać) i pajace albo kaftaniki i śpiochy. To tak z doświadczenia bo jak miałam Franka to taka mądra nie byłam i bałam się przez tą główkę przekładać te ciuszki a mój mąż to już w ogóle panikę miał w oczach :D

Agnieszka0812, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo pielęgnacji noworodka polecam do przeczytania http://www.srokao.pl/2014/10/pielegnacja-niemowlecia.html i http://www.srokao.pl/2013/02/kosmetyczna-wyprawka.html :)

domi05 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ