Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dariaaa88 wrote:Iwa81 pooglądaj sobie testy bezpieczeństwa tych fotelików, wypadają bardzo dobrze
Iwa81 lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Uderzyla się ktoras z was w brzuch?ja dziś ryplam się kantem drzwi o brzuch,bardziej się otarlam ale mocno,już chyba na psychike mi siada,że wydaje mi się że w tym miejscu czuje taki dyskomfort,mala normalnie się po tej akcji ruszala,aż bylo widac jak szaleje.
-
Cigaretta wrote:Domi będę wdzięczna jak mi poślesz ściągę
ok, więc wstawiam, ale uprzedzam że również kupuje na czuja bo to nasze pierwsze Maleństwo i tak kupuję według jednej ściągi z jakiegoś bloga ;P
Roz. 62: Body z długim rękawem(15-chyba za dużo), body z krótkim rękawem(6-myślałam żeby ze 2,4 dokupić), legginsy/spodenki(7), półśpiochy(7), pajace(3-chyba za mało, chcę mieć z 10), rampersy (1-też kilka dokupimy), bluzki(10), bluzy(2), śpiochy(5), kamizelka/sweterek(1), polarkowy pajacyk(1), sweterki(7-chyba za dużo)
Roz. 68: Body z długim rękawem ( 8 ), body z krótkim rękawem(9), bluzki(12), bluzy(4), sweterek(1), polarkowe pajace(2), śpiochy(1), rampersy(3), półśpiochy(2), spodnie(4), legginsy(1), pajace(5)
Z tym że ja jestem z tych, które wolą mieć więcej, a prać rzadziej... no i nie kupowaliśmy nowych, tylko tak jak pisałam już od 4ms kupujemy powoli używane, które w sumie w większości pewnie są nowe, a w każdym razie na takie wyglądają. Natomiast cena za sztukę ubranka jak to przeliczyłam wyszło nas jakieś 3zł...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 21:11
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Poli9106 wrote:Uderzyla się ktoras z was w brzuch?ja dziś ryplam się kantem drzwi o brzuch,bardziej się otarlam ale mocno,już chyba na psychike mi siada,że wydaje mi się że w tym miejscu czuje taki dyskomfort,mala normalnie się po tej akcji ruszala,aż bylo widac jak szaleje.
jeśli nie uderzyłaś mega mocno to raczej nic nie powinno się dziać, jeśli mała szalała dalej to nic się nie powinno wydarzyćobserwuj tylko czy nie zacznie Ci się jakiś siniak w tym miejscu robić
-
Agnieszka0812 wrote:A kawkę probowalas, może trochę podniesie
ja za to biorę leki na obniżenie
Alicce wrote:dziewczyny ja znów będę smęcić ...
nie mam imienia dla swojego dziecka
zadne imie meskie dla swego syna mi sie nie podoba ...
w głowie mam tylko Dawida /moj synuś / i zadne inne mi nie pasi
juz chyba poddam sie loterii losu i niech nazywa sie tak jak imiennik jego daty urodzenia ...
noż nie myślałam ,że taki problem z tym imieniem bede miała ...
gdyby była dziewczynka - nie ma problemu ,,, ale chłopczyk ... a ja nie wiem jak Go nazwać
-
Powiem Wam, że mi się nie przydał podgrzewacz do butelek ale to dlatego że karmiłam piersią, gdybym musiała karmić mm od początku to na pewno bym kupiła. A i laktator kupiłam już jak mały był na świecie i okazało się że muszę podawać mu żelazo z moim mlekiem.
-
Iwa81 wrote:Dziewczyny a może ma któraś listę i mogłaby się nią podzielić jeśli chodzi o przybory kosmetyczne, butelki, wyparzacze, kosmetyki bo szczerze mówiąc za to nie wiem jak się zabrać i co kupować ;/
Co do butelek kupimy zestaw startowy z Tommee Tippee (są tam 2 butelki 150, 2 butelki 260 i kubek niekapek) i jedną butelkę mam z Aventa 125 bo była przy laktatorze, który nowy udało mi sie kupić za 60złWięcej nie będę butelek kupować bo chcę karmić piersią, ale że się uczę zaocznie trzeba będzie odciągać.
Sterylizatora kupować nie będziemy, ewentualnie są takie woreczki do mikrofalówki to może żeby na początek było, a potem wrzątkiem przepłuczę.
Z kosmetycznych:
gaziki jałowe i niejałowe
patyczki do uszu
termometr
krem do pupy jeden z cynkiem drugi bez
płyn/żel do kąpieli
krem z filtrem na spacery
ew. mydło do kąpieli jeśli do szpitala by trzeba było
sól fizjologiczna
chusteczki nawilżone
pieluszki jednorazowe newborn (na początek 1 paczka i jeśli nie będą odparzać mąż dokupi i dowiezie)
szczoteczka do włosów
nożyczki/cążki
gruszka/aspirator do noska
proszek do prania i płyn do płukania
ocenisept to pępka
chyba wszystko...
Madziuśka lubi tę wiadomość
-
A napiszę Wam, że co do kremu do pupy to ja używam tylko Bephanten i uważam że jest rewelacyjny! Po jednym smarowaniu po odparzeniu jest lepiej. No i na wszystkie wysypki czy krostki czy otarcia go używam i od razu pomaga.
A co do ciuszków to pamiętajcie że taki maluch robi takie kupy, które wypływają z pieluchy więc lepiej mieć więcej niż mniejJa chcę mieć ok 5 zestawów ubranek na 56 i 62. Tzn. 5 szt body na krótki, 5 szt na długi, 5 spodenek lub śpiochów, 5 pajacy z rozmiarów 56 i 62. Wiadomo że 56 to do szpitala na początek więc trzeba wziąć coś co łatwo się ubiera bo dziecko codziennie (czasem to i po 2 razy) ogląda pediatra. Najlepsze będą body kopertowe (żeby przez główkę nie przekładać) i pajace albo kaftaniki i śpiochy. To tak z doświadczenia bo jak miałam Franka to taka mądra nie byłam i bałam się przez tą główkę przekładać te ciuszki a mój mąż to już w ogóle panikę miał w oczach
Agnieszka0812, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość